Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@16:18:53 GMT

هشدار قطع برق این بار در زمستان

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۴۵۷۲۵

هشدار قطع برق این بار در زمستان

در حالی که همواره در روز‌های پیک مصرف برق در تابستان شاهد هشدار‌های صرفه‌جویی در جهت جلوگیری از قطع برق بودیم، امسال برای اولین بار، در زمستان شاهد هشدار برای جلوگیری از بروز خاموشی هستیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همواره در طی سال‌های اخیر، نزدیک شدن میزان مصرف برق در روز‌های پیک تابستان به حداکثر ظرفیت عملی تولید، هشدار صرفه جویی در مصرف به منظور جلوگیری از بروز خاموشی‌ها را در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هشدار بروز خاموشی‌ها در تابستان و هشدار قطع یا افت فشار گاز در زمستان و ضرورت صرفه جویی در مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان، یک روال معمول برای کشور پرمصرفی، چون ایران شده؛ اما امسال وضعیت متفاوت است و علاوه بر هشدار قطع یا افت فشار گاز در فصل سرما، برای اولین بار، در زمستان شاهد هشدار برای جلوگیری از بروز خاموشی هستیم.

هشدار در زمینه بروز خاموشی‌ها در زمستان امسال از کمبود ظرفیت تولید ناشی نمی‌شود؛ چرا که هم‌اکنون پیک مصرف برق در شب بوده و چیزی در حدود ۳۸ هزار مگاوات است، در حالی که ظرفیت اسمی تولید برق کشور از مرز ۸۲ هزار مگاوات گذشته و ظرفیت عملی تولید نیز در مجموع در حدود ۶۰ هزار مگاوات است. اما نیروگاه‌ها امسال با کسری شدید سوخت گاز در زمستان مواجه شده اند.

به دنبال افزایش مصرف بی‌رویه و بیش از انتظار گاز در بخش خانگی و رسیدن مصرف گاز در این بخش به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب، گازرسانی به نیروگاه‌ها به شدت محدود شده و در حدود ۶۰ درصد سوخت نیروگاه‌های کشور هم‌اکنون با سوخت مایع تأمین می‌شود.

غلامعلی رخشانی مهر، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در این خصوص با بیان اینکه "زنگ هشدار مصرف بی رویه گاز در کشور به صدا درآمده"، گفت: هرچه قدر مصارف خانگی گاز در فصل سرما بیشتر می‌شود، سهم گاز نیروگاه‌ها کاهش پیدا می‌کند که این مسئله بی تبعات نیست؛ ما مجبوریم به سمت سوخت‌های مایع برویم؛ این سوخت‌های مایع وقتی در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود، مخصوصا در کلانشهرها، ایجاد آلایندگی در هوا می‌کند.

وی افزود: محدودیت دیگری که داریم این است که خود سوخت‌های مایع نیز به صورت نامحدود در اختیار نیروگاه‌ها نیست؛ پس در روز‌های سرد سال ممکن است به سمت خاموشی‌های احتمالی مخصوصا در مناطق سردسیر برویم.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تصریح کرد: درخواست ما از مردم این است که در روز‌هایی که هوا سردتر است، هم مصارف گاز را کاهش دهند و هم مصارف غیرضروری برق را از مدار خارج کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جلوگیری از بروز خاموشی بروز خاموشی ها گاز در زمستان سوخت های مایع صرفه جویی هزار مگاوات مصرف برق شاهد هشدار نیروگاه ها هشدار قطع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ این هشدار وزارت نفت را جدی بگیرید؛ وگرنه زیان سنگین می‌بینید
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل