Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- مرضیه موسوی:«مدیریت شهری یعنی شهرداری و بخش سیاست‌گذار یعنی شورا اغلب در بخش اجرایی مدیریت شهری تفاوت نگاه مبنایی دارند.متأسفانه ما همچنان نتوانسته‌ایم خیلی به یکدیگر نزدیک شویم و بتوانیم مبانی خودمان را به هم نزدیک کنیم.» این را «علی اعطا» عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران میگوید و به طرح‌ها و مصوبه‌هایی اشاره می‌کند که جای پژوهش و مطالعه مرکز برنامه ریزی و مطالعات شهرداری در ضمیمه آن خالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته اعطا ،وجود پیوست‌های مطالعاتی برای هر طرح و لایحه در شورای شهر یعنی نهاد سیاست‌گذار و تصمیم گیرنده مدیریت شهری ضروری است. با این حال از هر ۱۰ طرح و لایحه مطرح شده در صحن شورا تنها ۲ یا ۳ طرح پیوست مطالعاتی دارد. او نداشتن همخوانی سرعت انجام پژوهش‌ها در مرکز برنامه‌ریزی و مطالعات شهرداری با سرعت طرح مسائل در شورا را مهم‌ترین دلیل این فاصله می‌داند.
تهران در زمینه سیما و منظر شهری و در حوزه‌های مربوط به شهرسازی و معماری با آشفتگی‌های زیادی روبه روست. پژوهش‌های انجام شده در مرکز برنامه‌ریزی و مطالعات شهرداری تا چه اندازه توانسته در این زمینه مصوبات متناسب با هویت و بافت تهران ارائه دهد؟
منطقی است که ما برای هر طرح باید پیوست‌های مطالعاتی مرتبطی داشته باشیم که طرح‌ها را از زوایای مختلف و متفاوت بررسی کند. چنین وظیفه‌ای باید برعهده مرکز پژوهش یا مطالعاتی در درون شورا شکل بگیرد. در دوره گذشته چنین مرکزی داخل شورا به وجود آمد اما در این دوره مرکز پژوهش شورا تعطیل شد. در حال حاضر می‌توان گفت این نقش را مرکز پژوهش‌های شهرداری انجام می‌دهد. اما متأسفانه این مرکز نمی‌تواند نتایج مطالعات خود را به روز و بهنگام به دست ما برساند. در واقع سرعت انجام پژوهش‌ها در مرکز برنامه ریزی و مطالعات شهرداری با سرعت طرح مسائل در شورا همخوانی ندارد. اگر بخواهم عددی در این زمینه ارائه کنم شاید بتوان گفت از هر ۱۰ طرح یا لایحه‌ای که در شورا مطرح می‌شود ۲ تا ۳ طرح ضمیمه‌ای از مرکز مطالعات شهرداری را به همراه دارد.
آیا ارائه و تصویب طرح‌های شتابزده از سوی شورا دلیل این اختلاف سرعت است؟ به هر حال هر طرح و مصوبه‌ای در شورا نیاز به زمانی برای مطالعه و پژوهش دارد اما می‌بینیم که سرعت بررسی طرح‌ها در شورا بیشتر از سرعت مطالعه آنها در مرکز برنامه ریزی و مطالعات است.
علت این است که مرکز مطالعات شهر تهران موارد بسیار زیادی برای پژوهش و مطالعه دارد و از اداره‌های مختلف در ساختار مدیریت شهری به آنها سفارش پژوهش داده می‌شود. این مرکز تا اینجا بر اساس ماهیت تشکیل، خود را ملزم نمی‌داند که طرح‌ها و لوایحی را که در شورا در حال بررسی است در اولویت کار خود قرار دهد.
نتایج این پژوهش‌ها در مباحث مربوط به معماری و شهرسازی تا چه اندازه کاربردی است؟
بستگی به دیدگاه هر کدام از بازیگران این عرصه دارد. شورا‏ و کمیسیون‌های تخصصی آن، مرکز مطالعات و بخش‌های ذیربط موجود در شهرداری هر کدام ممکن است نسبت به کاربردی بودن یا نبودن این مطالعات حرف داشته باشند و از منظر خود این نکته را بررسی کنند. من اگر بخواهم به این موضوع عددی را به عنوان درصد کاربردی بودن اختصاص دهم می‌توانم بگویم طرح‌های مرکز می‌تواند ۵۰ درصد برای ما کاربرد داشته باشد. مدیریت شهری یعنی شهرداری و بخش سیاست‌گذار یعنی شورا اغلب در بخش اجرایی مدیریت شهری تفاوت نگاه مبنایی دارند. متأسفانه همچنان نتوانسته‌ایم خیلی به یکدیگر نزدیک شویم و بتوانیم مبانی خودمان را به هم نزدیک کنیم و خروجی شبیه‌تری داشته باشیم.
حضور نماینده‌ای از هر یک از معاونت‌های مرکز پژوهش‌ها در شورای اسلامی شهر و ارتباط نزدیک با کمیسیون‌های تخصصی هم نمی‌تواند این خلأ را جبران کند؟
در مقطعی من دیدم که این مرکز افرادی را برای ارتباط با کمیسیون‌های تخصصی شورا مشخص کرده بود. اما شخصاً تا امروز این ارتباط را ندیده ام و فکر می‌کنم در این زمینه مرکز ارتباطات باید جدی‌تر عمل کند. به نظرم حضور رئیس مرکز و کارشناسان حوزه‌های تخصصی در صحن شورا و کمیسیون‌های تخصصی می‌تواند بسیار مؤثر باشد و این ارتباط را به وجود آورد.
با توجه به ضرورت نقش پژوهش در مصوبات شورای اسلامی شهر، تقویت همکاری‌های مرکز پژوهش‌های شهرداری یا احیای مرکز پژوهش در داخل شورا چقدر ضروری به نظر می رسد؟
معتقدم در شهرداری تهران تنوع زیادی در بخش‌های مطالعاتی و پژوهشی داریم و این تکثر متأسفانه گاهی باعث موازی کاری‌هایی شده که به هیچ وجه مطلوب نیست و ممکن است باعث هدر رفتن منابع هم شود. بنابراین با توجه به اینکه نهاد سیاست‌گذار و تصمیم‌گیرنده شوراست به نظر می‌رسد بهترین اتفاق این است که مرکز مطالعات فعلی ذیل شورا تعریف شود و کارکردی مثل مرکز پژوهش‌های مجلس برای نهاد تصمیم‌گیرنده داشته باشد. با توجه به اینکه شهرداری مجری است و نیاز به مطالعات راهبردی به این مفهوم ندارد می‌توانیم به اداره های کل برنامه ریزی و مطالعات که در هر معاونت وجود دارد بسنده کنیم.

* عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران

منبع:ویژه نامه شهرپژوه

کد خبر 471350 برچسب‌ها مجله شهر پژوه پژوهش شورای شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پژوهش شورای شهر مرکز برنامه ریزی و مطالعات شهرداری مرکز برنامه ریزی و مطالعات کمیسیون های تخصصی معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر مرکز پژوهش مرکز پژوهش ها مرکز مطالعات تصمیم گیرنده مدیریت شهری پژوهش ها سیاست گذار طرح مسائل شهر تهران طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است

به گزارش خبرآنلاین، روزبه کردونی رئیس سابق مرکز پژوهش های تامین اجتماعی با اشاره به اینکه مطابق گزارش مرکز پژوهش های مجلس در سالیان اخیر هم فقر در فقرا عمیق تر شده است و هم افراد غیر فقیر فقیرتر شده اند و به عبارت دیگر طبقه متوسط فقیرتر شده است اظهار داشت: سرانه خط فقردر سه سال اخیر سه برابر شده است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با اشاره به اینکه تهیه و محاسبه خط فقر و شاخص های رفاهی از ماموریت های وزرات رفاه است، اما با توجه به اینکه در دو سال اخیر هیچ گزارش رسمی از سوی این نهاد مسئول منتشر نشده است، اظهار داشت: باید از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد که بار این مسئولیت را به عهده گرفته است و با انتشار گزارش های راهبردی امکان تحلیل و پایش وضعیت فقر در شرایط کنونی کشور را فراهم می کند.

این پژوهشگر حوزه رفاهی در ادامه اظهار داشت: مطابق گزارش های منتشر شده مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سرانه خط فقر مطلق کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از سه برابر شده است و علی رغم آنکه گفته می شود کشور رشد اقتصادی را تجریه می کند، نه تنها از جمعیت زیر خط فقر کشور کم نشده است بلکه فقر در کشور پایدار شده است.

کردونی در ادامه گفت : دیگر شاخص های مربوط به فقر هم از بدتر شدن وضعیت حکایت دارد. برای نمونه شاخص شکاف فقر که نشان می دهد وضعیت فقرا تا چه اندازه وخیم است هم در این سه سال افزایش یافته است که بیانگر آن است که فقرا در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ شرایط معیشتی سخت تری را تجربه کرده اند.

این کارشناس رفاهی همچنین تاکید کرد : نکته دیگر آنکه در کنار افزایش فقر شاغلین که دیگر مطالعات رفاهی نیز بر آن اذعان دارد، مطالعات اخیر نشان می دهد سطح رفاه افراد غیر فقیر هم کاهش یافته است به عبارت دیگر احتمال ورود غیرفقرا به زیر خط فقر افزایش داشته و لذا ظرفیت تأمین منابع بودجه از جمعیت غیرفقرا هم کم شده است که این به معنای افت شدید رفاه طبقه متوسط است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه با توجه به عدم تدوین برنامه اقدام سیاست های کلی تامین اجتماعی که در سال ۱۴۰۱ توسط رهبری نظام ابلاغ و قرار بود ظرف شش ماه توسط دولت تدوین شود اما با گذشت بیش از دو سال هیچ خبری از آن نیست، گفت: وضعیت برنامه هفتم توسعه که کارشناسان آنرا ضعیف ترین و نارکارمدترین سند بالادستی در حوزه رفاه تحلیل می کنند و همچنین لایحه بودجه ۱۴۰۳ که آنهم فاقد ظرفیت های لازم برای مبارزه با فقر است، هیچ سیاست رفاهی و سیاست اجتماعی موثری در راستای مبارزه با فقر مشاهده نمی شود. وی اظهار امیدواری کرد که یک تحول عملی در عزم تصمیم گیران برای ارتقا وضعیت رفاهی بوجود آید.

٤٧٢٣٦

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900167

دیگر خبرها

  • خدمات به اتباع خارجی صرفا با کارت شناسایی جدید و مدارک معتبر انجام می‌شود
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌