Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرامی گفت: ۱۳ پروژه عمرانی و زیربنایی در زمینه تامین آب، راه سازی و برق رسانی در مناطق عشایری با اعتباری بالغ ۴۸ میلیارد ریال در دهه فجر سال جاری به بهره برداری می رسد و تعداد یک هزار خانوار عشایری از این پروژه ها استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «روح الله بهرامی»، امروز (یکشنبه 13 بهمن) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه استان فارس بیشترین جمعیت عشایر را در خود جای داده است، گفت: این عشایر در سه قومیت ایل «قشقایی»، ایل «خمسه» و ایل «لر» و هشت طایفه مستقل جمع می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل امور عشایر استان فارس با اشاره به اینکه عشایر در 67 درصد مراتع فارس حضور دارند، اظهار کرد: 20 هزار تن گوشت قرمز که یک سوم گوشت قرمز استان است، توسط عشایر تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه عشایر سه میلیون دام سبک را مدیریت می کنند، افزود: در فارس 147 هزار و 274 نفر عشایر معادل 27 هزار و 275 خانوار پنج نفره وجود دارند و عشایر فارس سالانه 57 هزار مترمربع فرش تولید می کنند.

بهرامی اظهار کرد: عشایر در شکل گیری فعالیت های سیاسی، نقش بارزی ایفا کردند و در شکل گیری نظام اسلامی فعالیت داشتند و حاصل این فعالیت تقدیم 2 هزار شهید گلگون کفن هم به اسلام و مسلمین بود.

وی با یادآوری این مطلب که به دلیل پراکنده بودن در نقاط مختلف استان، نقش پدافند غیرعامل را بازی می کند، افزود: عشایر یک پایگاه فرهنگی، فرهنگ اصیل ایران اسلامی هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در چهار طرح خدمات را به عشایر سیار انجام می دهد که یکی از طرح ها عملیات اجرایی اسکان است، تاکید کرد: برای عشایری که در علاقمند سکونت هستند، عملیات تعیین مکان شکل می گیرد و شبیه ایجاد یک روستای جدید است و عشایری که از کوچ روی کناره بگیرند در این مناطق سکنی داده می شوند.

وی با اشاره به اینکه این مکان ها به عنوان «کانون توسعه» مشخص می شوند که 220 کانون مطالعه و طراحی شده است، افزود: 130 کانون توسعه در فارس فعال شده که هفت هزار خانوار در آن زندگی می کنند.

بهرامی با اشاره به طرح آبرسانی به عشایر، گفت: آب رسانی سیار به عشایر علاقمند به کوچ، توسط دولت با 50 دستگاه کامیون تانکر آبرسانی انجام و سالانه 800 هزار مترمکعب آب بین عشایر توزیع می شود.

مدیر کل امور عشایر فارس با اشاره به اینکه تامین علوفه و آرد از دیگر خدمات ماست که حدود 75 هزار تن علوفه در اختیار جمعیت عشایری قرار می گیرد، اضافه کرد: مدیریت در کوچ، خدمات در کوچ از دیگر برنامه های ماست.

وی با اشاره به اینکه تمام سرپرستان خانوار عشایر استان عضو انجمن تشکل های عشایری است، افزود: مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی عشایر رصد می شود.

به گفته بهرامی، یکی از طرح های مهم، طرح زنجیره تولید گوشت قرمز است که دام ها پروار بندی می شود و وام ها کم درصد برای این حوزه در اختیار عشایر قرار می گیرد که تاکنون 270 میلیارد ریال آن جذب شده که در این راستا 139 هزار راس دام سبک پروار شده است و این طرح زمان چرای دام در مرتع را کاهش می دهد و در همین راستا تولید 2 هزار تن گوشت افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه ترویج انرژی های پاک مهمترین اولویت ماست که تامین پنل های خورشیدی شکل می گیرد، تاکید کرد: کارخانه خورام دام در فیروزآباد ایجاد شده که 12 هزار تن کنستانتره برای دام تولید می کنند.

بهرامی با تاکید بر اینکه تسهیلات «ماده 10 و 12» برای کاهش اثرات خشکسالی اجرایی شده که نزدیک به 60 میلیارد ریال از این تسهیلات بین عشایر توزیع شده است، اضافه کرد: در فارس 24 میلیارد تومان بابت اجرای 23 پروژه تامین آب برای عشایر هزینه شده است و عملیات اجرایی عمده پروژه در حال اجراست که نزدیک 20 هزار نفر از جمعیت عشایری از آب پایدار استفاده خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه راه اندازی کانکس های سیار بهداشت در مناطق عشایری شکل گرفته است، افزود: در سال گذشته شاخص برخورداری بهداشت در عشایر 23 درصد بود که با راه اندازی این کانکس ها شاخص 35 درصد شده است و امسال 18 کانکس بهداشت عشایر تامین شد.

مدیر کل امور عشایر فارس با اشاره به اینکه شورای توانبخشی عشایری در استان برای اولین بار در کشور تشکیل شده است، افزود: شناسایی معلولان عشایری شکل گرفته و حدود یک هزار و 200 معلول عشایری شناسایی شده است که از خدمات توانبخشی بهزیستی استفاده می کنند.

به گفته بهرامی، 13 پروژه عمرانی و زیربنایی در زمینه تامین آب، راه سازی و برق رسانی در مناطق عشایری با اعتباری بالغ 48 میلیارد ریال در دهه فجر سال جاری به بهره برداری می رسد و تعداد یک هزار خانوار عشایری از این پروژه ها استفاده می کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح اطلس عشایر فارس، گفت: «سفیران کتاب» با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش و فکری کودکان و نوجوانان فارس و همچنین کتابخانه های عمومی استان انجام شد که 40 نفر از فرزندان عشایری شناسایی شدند و 50 جلد کتاب در اختیار آنان قرار گرفت تا کتاب را در اختیار عشایر قرار دهند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه 78 درصد عشایر باسواد هستند، اضافه کرد: برنامه جامع ارتقا سطح سواد دانش و مهارت در شورای عالی عشایر مصوب شد و مقرر شد افرادی که از 6 تا 49 سال سن دارند آموزش ببینند.

به گفته بهرامی، در حوزه بانوان عشایری 74 صندوق خرد زنان عشایری راه اندازی شده است که حدود 2 هزار نفر از زنان عشایری تحت پوشش این صندوق ها قرار دارند و تسهیلات در اختیار این افراد قرار می دهد که نزدیک به 32 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار صندوق های خرد قرار دادیم که در حوزه اشتغال خانگی، صنایع دستی و گیاهان دارویی فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه عشایر 2 راهبرد اصلی را دنبال می کنیم که اول تلاش برای توسعه شاخص های زندگی عشایر ماست، افزود: راهبرد دوم ایجاد تنوع در اشتغال و تولید عشایر است که پنج محور را دنبال می کنیم که کمک به راه اندازی اقامتگاه بوم گردی عشایر، کمک در زنجیره گوشت قرمز و گیاهان دارویی از نمونه آنست و تا پایان برنامه ششم برنامه داریم از شغل فعلی دامداری به تنوع شغلی برسیم که 25 درصد شغل آنان تغییر کند.

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه فجر مسجد ایام الله دهه فجر نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد خطبه نماز جمعه 12 بهمن معامله قرن مسجد اردبیل دهه فجر فارس امور عشایر فارس شیراز پروژه عمرانی و زیربنایی فارس با اشاره مدیر کل امور عشایر مناطق عشایری استفاده می کنند خانوار عشایر میلیارد ریال بهره برداری هزار خانوار جمعیت عشایر عشایر فارس راه اندازی دهه فجر گوشت قرمز تامین آب یک هزار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی صداقتی مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری می‌رسانیم

وی در ادامه با بیان اینکه با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال ۱۴۰۱، در سال ۱۴۰۲ ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال ۱۴۰۱ خواهد بود، گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از ۲۵ فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

کاهش بار ترافیک

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند، اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید گفت: این پروژه با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به ۳ لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم ۳ روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

صداقتی در ادامه به مساله آسفالت ریزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود، اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده بود و ۷ سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال ۱۴۰۰ تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

ادامه آسفالت ریزی

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کار‌های عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کار‌ها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی در این نشست خبری همچنین به معابر و بزرگراه‌ها اشاره کرد و افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه آزادگان ۴۵ کیلومتر است، گفت: این بزرگراه ۲.۲ درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته ۱۰ درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۲ به کندرو‌های بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندرو‌های آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه ۱۰ درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

استمرار توزیع آسفالت به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ‌بیمارستان نیایش خرم‌آباد کی به بهره‌بردا‌ری می‌رسد؟ + فیلم
  • حسینی: ظرفیت درآمدزایی خلیج فارس بهره‌برداری می‌شود
  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد
  • کاهش ترافیک بزرگراه آزادگان با بهره‌برداری از ۲ طرح عمرانی