Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش ازدواج دختران با مردان با سابقه تأهل، رشد آمار ازدواج دوم، اشتباهاتی که سلامتی زنان بالای ۴۰ سال را به خطر می‌اندازد، نقش پررنگ حدود ۹۹ درصدی ویروس hpv در ابتلاء به سرطان زنان، اهمیت ویتامین D در سلامتی کودکان و زنان را در بسته خبری زنان و خانواده ایمنا بخوانید.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، گفت: سند ارتقای زنان و خانواده برای تحقق عدالت جنسیتی در استان‌های مختلف کشور تدوین شده است و با تصویب این سند در خراسان رضوی تعداد اسناد تصویب شده ارتقای زنان و خانواده در کشور به ۲۱ سند رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتکار در امور زنان و خانواده، افزود: یکی از مؤلفه‌های مهم در انقلاب اسلامی موضوع عدالت بوده و هست و باید نگاه جامعی به عدالت وجود داشته باشد که سعی شده در تمام برنامه‌های ملی و توسعه‌ای این رویکرد وجود داشته باشد اما در موضوع عدالت باید به برخی زوایا بیشتر پرداخته شود که عدالت جنسیتی از آن جمله است.

وی ادامه داد: دولت دوازدهم به دلیل تکالیفی که در برنامه ششم وجود داشت و با توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبری در حوزه خانواده با تبیین شاخص‌های عدالت جنسیتی به طور خاص به این موضوع ورود کرد.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، گفت: تدوین برنامه‌های بومی برای توانمندسازی زنان در استان‌ها با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضائات محلی در دستور کار قرار گرفته است و این برنامه‌ها در محورهای تعیین شده به صورت مرتب پایش می‌شود.

ابتکار افزود: توسعه فضاهای آموزشی و فراهم ساختن زمینه ارتقای توانایی‌های زنان باید مورد توجه باشد و در موضوع حجاب هم نگاه سلبی نداریم بلکه نگاه ما ایجابی است از این رو باید در شهرها و روستاها فضاهای ورزشی مناسبی در اختیار زنان قرار گیرد تا عدالت جنسیتی محقق شود.

افزایش ازدواج دختران با مردان با سابقه تأهل

بر اساس آمارهای ثبت احوال، نسبت ازدواج دختران هرگز ازدواج نکرده با مردانی که قبلاً تجربه ازدواج داشتند از سال ۹۲ تا ۹۷، بیش از سه برابر شده است.

بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال در سال گذشته ۷۸.۴ از ازدواج‌های ثبت شده مربوط به ازدواج‌هایی بوده که مرد و زن هر دو برای اولین بار ازدواج را تجربه کردند این درصد با رشد سالانه منفی ۳ صدم درصد نسبت به ۶ سال قبل یعنی سال ۹۲ هشت دهم برابر شده بود آمارها نشان می‌دهد از ۹۵.۳ درصد از ازدواج‌های آن سال به ۷۸.۴ درصد در سال ۹۷ کاهش یافته است.

آمارها نشان می‌دهد در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۷ شاهد رشد سهم ازدواج‌هایی که مردان یا زنان برای چندمین بار ازدواج را تجربه می‌کردند بودیم یافته‌ها نشان می‌دهد سهم ازدواج مردان هرگز ازدواج نکرده با زنانی که قبلاً تجربه ازدواج داشتند از یک درصد در سال ۹۲ به ۴.۹ درصد در سال ۹۷ افزایش داشته است.

افزایش ۳ برابری ازدواج دختران مجرد با مردان که تجربه ازدواج را داشته‌اند

در فاصله زمانی ۹۲ تا ۹۷ نسبت ازدواج‌هایی که دختران هرگز ازدواج نکرده با مردانی که قبلاً تجربه ازدواج داشتند ازدواج کردند با تغییر از ۲.۱ درصد از کل ازدواج‌ها در سال ۹۲ به سهم ۶.۹ درصدی در سال ۹۷، ۳.۳ برابر شده است.

در تمام این سال‌ها نسبت باز ازدواج زنان با مردان هرگز ازدواج نکرده، زنان با تجربه ازدواج قبلی با مردان در اولین تجربه ازدواج شأن بیشتر از سهم بازازدواج مردان با زنان هرگز ازدواج نکرده بوده است رشد الگوی ازدواج بازازدواج مردان با زنان هرگز ازدواج نکرده بیشتر از الگوی ازدواج بازازدواج زنان با مردان هرگز ازدواج نکرده بوده است.

فاصله بین بازازدواج مردان با زنان هرگز ازدواج نکرده و نسبت بازازدواج زنان با مردان هرگز ازدواج نکرده در سال ۹۲ به ۱.۹ درصد به سال ۹۷ رسیده است.

سهم باز ازدواج‌های مردان با زنان هرگز ازدواج نکرده با رشد دوره‌ای شش ساله ۱.۲ درصدی از ۲.۱ درصد در سال ۹۲ به ۶.۹ درصد در سال ۹۷ رسیده است.

نقش پررنگ حدود ۹۹ درصدی ویروس hpv در ابتلاء به سرطان زنان

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقش ۹۹ درصدی ویروس hpv در ابتلاء به سرطان دهانه‌رحم اشاره کرد و گفت: این سرطان به طور نسبتاً کامل با آموزش و تزریق واکسن قابل پیشگیری است.

فرح فرزانه با بیان اینکه این کنگره ۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود، اظهار کرد: پس از سرطان پستان، سرطان‌های تخمدان، رحم و دهانه رحم از جمله سرطان‌های شایع میان زنان به شمار می‌رود که هر ساله زنان زیادی را گرفتار می‌کنند البته سرطان تخمدان در میان این سرطان‌ها مرگ‌بارتر بوده و در بهترین جوامع دنیا هم قابل پیشگیری نیست، ولی در مورد سرطان دهانه رحم وضعیت کاملاً متفاوت است و می‌توان به صورت نسبتاً کامل با آموزش و تزریق واکسن نسبت به پیشگیری از این سرطان اقدام کرد.

دکتر فرزانه با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به سرطان دهانه رحم کاملاً مشخص نیست، تصریح کرد: آمار دقیقی در این زمینه در سال‌های اخیر در کشور وجود ندارد، ولی آمار شیوع ابتلاء به hpv در کشور حدوداً مشابه کشورهای اروپایی است.

وی اظهار کرد: ۹۹ درصد ابتلاء به سرطان دهانه رحم از طریق ابتلاء به ویروس hpv انجام می‌گیرد و بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع در سومین کنگره‌های بالینی در بیماری‌های زنان زایمان و نازایی این مساله مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد.

وی در پایان گفت: سیگار و قلیان و ازدواج در سنین کمتر از ۱۸ سال و فرزند آوری زیاد از عوامل سرطان دهانه رحم هست که قابل پیشگیری است و لازمه آن آموزش در سطح رسانه‌ای است.

کمبود ویتامین D سلامتی کودکان و زنان را نشانه گرفته است

امیرعلی امیدی فوق تخصص غدد، اظهار کرد: کمبود دریافت ویتامین D در دوران بلوغ باعث توقف رشد و افزایش بروز چاقی در دوران بلوغ بویژه در دختران می‌شود.

وی افزود: کمبود ویتامین D سبب ایجاد توده بدنی بالا و کوتاهی قد دختران در اوج دوران رشد آنها می‌شود و از طرف دیگر در معرض آفتاب بودن به تنهایی بویژه بدلیل عدم دریافت مستقیم نور خورشید در خیلی از موارد، تضمین‌کننده دریافت کافی این ویتامین است.

امیدی تصریح کرد: با توجه به اهمیت کمبود ویتامین در بروز چاقی و نیز کوتاهی قد در دوران بلوغ که خود باعث شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در سال‌های آتی عمر می‌شود، اندازه‌گیری ساده این ویتامین در خون برای افراد در معرض خطر می‌تواند مفید باشد و دریافت کافی لبنیات بویژه از نوع کم چرب آن از دوران کودکی تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از بروز کمبود این ویتامین ضروری خواهد داشت.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: داروهای ضد تشنج می‌توانند از طریق کاهش واکنش نسبت به ویتامین D برجذب کلسیم تأثیر بگذارند، افرادی که از آنتی اسیدهای حاوی منیزیم استفاده می‌کنند، باید از دریافت دوزهای بالای ویتامین D پرهیز کنند، زیرا با خطر افزایش کلسیم و منیزیم خون مواجه هستند.

امیدی افزود: کمبود این ویتامین در کودکان ممکن است، بی‌قراری، تحریک پذیری، بی‌اشتهایی و تعریق زیاد بروز کند و موجب بروز راشیتیسم در کودکان و نرمی استخوان در بزرگسالان شود در این موارد، با از دست دادن مواد معدنی از استخوان‌ها و در نتیجه تغییر شکل استخوان‌ها، پاهای کودک کمانی شکل می‌شود و کمبود ویتامین D در بروز پوکی استخوان که معمولاً در سنین سالمندی بروز می‌کند نیز مؤثر است.

وی تصریح کرد: کمبود خفیف این ویتامین ممکن است به افزایش شکنندگی استخوان‌ها در بزرگسالی منجر شود، زنان در دوران یائسگی در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌گیرند به این دلیل، مصرف روزانه مکمل کلسیم و همراه با ویتامین D توصیه شده است.

اختصاص بودجه ۵۰۰ میلیاردی برای بیمه زنان سرپرست خانوار

یک عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از تخصیص مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان برای بیمه زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست در بودجه سال آینده خبر داد.

سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به چندین مصوبه فراکسیون زنان در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹، بیان کرد: یکی از مصوبات خوب کمیسیون تلفیق در بودجه سال ۹۹ افزایش وام ازدواج به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای زوجین با یک ضامن و بازپرداخت ۷ ساله است.

وی در ادامه اظهار کرد: از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان برای بیماران سرطانی، صعب الاعلاج و زوجین نابارور که به صورت قرض‌الحسنه از آن بهره مند می‌شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان برای بیمه زنان سرپرست خانوار در کمیسیون تلفیق سال بودجه ۹۹ تخصیص داده شده است. برای زندانیان معسر با اولویت زنان زندانی مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده پیش بینی شده است.

اشتباهاتی که سلامتی زنان بالای ۴۰ سال را به خطر می‌اندازد

همه زنان و مردان پس از عبور از مرز ۴۰ سالگی باید بیش از گذشته مراقب سلامتی خود باشند اما این موضوع از سوی بسیاری از زنان نادیده گرفته می‌شود و باعث بروز مشکلاتی در سلامتی آنان می‌شود.

گاهی برخی اشتباهات بسیار ساده سلامتی افراد را به خطر می‌اندازند. اشتباهاتی که می‌توانند به راحتی پیشگیری شوند:

عدم انجام ورزش و کمبود فعالیت‌های بدنی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که باعث می‌شود بدن زنان تحلیل رفته و دچار مشکلاتی شود فعالیت بدنی باعث ایجاد تراکم استخوان، افزایش متابولیسم، ایجاد قدرت، بهبود وضعیت تعادل بدن، خطر آسیب دیدگی عضلات اسکلتی و بهزیستی عاطفی می‌شود یک رژیم کامل ورزشی، از جمله حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش محرک قلب و تنفس در هفته می‌تواند در سلامتی زنان بسیار مؤثر باشد.

آزمون پاپ اسمیر دهانه رحم تنها راه تشخیص سرطان دهانه رحم ناشی از HPV در زنان است برای اطمینان از سلامت زنان بالای ۳۰ سال، فقط لازم است به طور متوسط هر ۳-۵ سال پاپ اسمیر انجام شود.

ویتامین‌هایی که در سال‌های جوانی مصرف کرده‌اید ممکن است در ورود به دهه بعدی زندگی به شما کمک نکند زنان بالای ۴۰ سال نیاز به ویتامین‌های خاصی دارند که ممکن است توسط ویتامین‌های ناشی از مصرف میوه‌ها تأمین نشود به عنوان مثال، آنها ممکن است از ویتامین D، منیزیم، آهن و سایر مواد مغذی بی‌بهره باشند که باید ضمن مراجعه به پزشک تجویز شوند.

کد خبر 408649

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اخبار زنان ازدواج سرطان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای بیمه زنان سرپرست خانوار ۵۰۰ میلیارد تومان امور زنان و خانواده هرگز ازدواج نکرده سرطان دهانه رحم زنان بالای ۴۰ سال کمبود ویتامین D درصد در سال ۹۷ نشان می دهد ازدواج دختران کمیسیون تلفیق دوران بلوغ قابل پیشگیری عدالت جنسیتی بودجه سال سال ۹۲ ویتامین D ازدواج هایی سلامتی زنان استخوان ها برابر شده برنامه ها نقش پررنگ سرطان ها ۹۲ تا ۹۷ ۹۹ درصد ۹ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۲۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد

به گزارش همشهری آنلاین، فهیمه فرهمندپور؛ ‌رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان در روزنامه همشهری نوشت، سؤالی مطرح شده مبنی بر اینکه چه کارهایی باید می‌شد تا شاهد اتفاقات و توهین‌هایی که در بازی پرسپولیس و سپاهان به تماشاگران زن شد، نباشیم. در این موضوع چند نکته وجود دارد؛ نکته نخست این است که کارهای فرهنگی تدریجی و دیربازده است. فرهنگسازی چه به این معنا که مقوله‌ای می‌خواهد فرهنگ شود و چه به این معنا که می‌خواهیم مقوله‌ای از فرهنگ حذف یا اصلاح شود، به زمان نیاز دارد. فرهنگ ورزشگاه نه در مدت ۶ماه و یک سال ساخته شده‌ و نه قرار است در این مدت ۶ماه و یک سال تغییر کند.
نکته دوم؛ این اتفاق نشان داد اینکه ادعا شود با حضور تعدادی از زنان در ورزشگاه می‌شود بر فرهنگ موجود در این فضا مسلط شد و آن را تغییر داد، در ساحت واقعیت، شدنی نیست. تامین امنیت زنان در ورزشگاه فقط این نیست که در ورودی و خروجی مجزا برای زنان درنظر گرفته شود یا سرویس‌های بهداشتی مناسب برای آنها پیش‌بینی شود. مسئله مهم در این موضوع، وضعیت فرهنگی ورزشگاه‌هاست. این وضعیت موجود در یک سال و ۶ماه شکل نگرفته ‌که با یک سال و ۶ماه کار بتوانیم آن را تغییر بدهیم. متأسفانه ورزشگاه‌رفتن زنان طبیعتا چنین مخاطراتی را به همراه دارد و به‌نظر نمی‌رسد که صرفا با دستگیری یک نفر خاطی‌ یا عذرخواهی او این مسئله حل شود و تضمینی وجود ندارد که تکرار نشود.
موافقان حضور زنان در ورزشگاه‌ها این موضوع را با حضور زنان در سینماها و پارک‌ها مقایسه می‌کنند و می‌گویند همانطور که زنان و مردان در سینما و تئاتر یا در خیابان و پارک می‌توانند در فضای مشترک کنار هم باشند، در ورزشگاه‌ها هم می‌توانند با هم فوتبال تماشا کنند. زنان را کنار بگذاریم و خود مردان را با هم مقایسه کنیم. مردانی را سراغ دارید که بعد از تماشای یک فیلم صندلی‌های سالن سینما را بشکنند؟ ولی بارها این اتفاق در ورزشگاه‌ها افتاده است. فضای ورزشگاه با سینما و تئاتر قابل مقایسه نیست و نگاه متفاوتی را برای حل مسائل می‌طلبد. افرادی که مخالف حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستند، این دغدغه‌ها را داشتند. با اتفاقاتی که افتاده است می‌شود واقع‌بینانه اظهارنظر کرد که با صرف درست‌شدن زیرساخت‌هایی مثل نرده‌کشی، ورودی و خروجی مجزا و... مسئله حل نمی‌شود.
این مسئله را چطور می‌شود حل کرد؟ نظر بعضی این است که با درنظرگرفتن جرایم سنگین و برخوردهای انضباطی برای خاطیان، فضا را برای حضور زنان فراهم کنیم. در این موضوع هم باز زنان را کنار بگذاریم و ببینیم در حوزه ورزش آقایان، در مسابقات و سالن‌های ورزشی مردان، جریمه‌هایی که قبلا درنظر گرفته شده و برخوردهای انضباطی که انجام داده‌اند، برای مواجهه با تخلفات، خشونت‌ها و بی‌اخلاقی‌ها بازدارنده بوده است؟ به‌نظر می‌رسد که جواب به این سؤال منفی است. هیجان در ورزشگاه‌ها بالاست و غالبا مجازاتی که درنظر گرفته می‌شود، بازدارنده نیست.
در این شرایط عده‌ای از زنان هم علاقه‌مند به حضور در ورزشگاه‌ها هستند و دغدغه حضور در این فضاها را دارند و شاید گفته شود که این حق آنهاست که به علاقه‌شان پاسخ داده شود، اما باید دید پاسخ‌دادن به این علاقه ارزش چنین هزینه‌هایی را دارد یا نه؟ مقایسه فایده - هزینه است؛ اینکه ارزش دارد برای پاسخ به این علاقه زنان، آنها مورد اهانت قرار بگیرند؟ باید موضوع یک‌بار از این منظر و از این نگاه مورد بررسی قرار بگیرد. صرف آماده‌کردن زیرساخت‌های فیزیکی برای حضور زنان، امنیت‌بخش نیست.
منکر ضرورت کار فرهنگی‌ یا مواجهه انضباطی با خاطیان نیستم؛ مسئله میزان اثربخشی چنین اقداماتی برای تضمین امنیت فیزیکی، اخلاقی و روانی خانم‌هاست؛ نکته‌ای که حتما باید در ارزیابی درخصوص پاسخ به نیازهای خانم‌ها برای حضور در میادین ورزشی مردان، مورد توجه و تأکید قرار گیرد.

کد خبر 849277 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها فرهنگ - میراث فرهنگی زنان - حجاب ورزش زنان زنان

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟