Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید جهانخواه روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: از سوی دیگر در مرز دوغارون فقط گمرک حضور ندارد و باید با نهادها و سازمانهایی چون مرزبانی، گذرنامه که در ترخیص کالا نقش دارند هم هماهنگی‌های لازم برای این موضوع انجام شود.

وی اضافه کرد: گمرک هم آمادگی دارد در چارچوب تصمیماتی که گرفته می‌شود در صورت تامین زیرساختها و چارت سازمانی اقدام و خدمات خود در مرز دوغارون را شبانه روزی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناظر گمرکات خراسان رضوی با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت فعلی موجود دوغارون گفت: زیرساختها در آن طرف مرز در افغانستان نیز باید ایجاد شود که از آن جمله راه‌اندازی دستگاه ایکس ری کامیونی، افزایش تعداد باسکولها، بهسازی و مرمت محوطه گمرک اسلام قلعه، بهسازی مسیر دوغارون و اسلام قلعه برای رفع اختلال در تردد کامیونها ضروری است.

جهانخواه افزود: خراسان رضوی جزء معدود استانهایی است که تمامی گمرکات مرزی فعالش به دستگاه ایکس ری کامیونی مجهز شده که جزء بهترین دستگاه‌های ایکس ری موجود هستند اما برای افزایش ترخیص کالا و نظارتها به نصب حداقل یک دستگاه ایکس ری کامیونی دیگر در مرز دوغارون نیاز است.

وی اضافه کرد: اخیرا تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق بازرگانی و رییس کل گمرک ایران مبنی بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در تامین دستگاه‌ ایکس ری یا سایر نظارتهای کنترلی برای گمرکات استان و سایر گمرکات کشور امضا شد که بر اساس آن درآمد حاصل از این بخش به بخش خصوصی تعلق می‌گیرد.

ناظر گمرک خراسان رضوی در پاسخ به سوالی در خصوص راه اندازی گذرگاه مرزی هوشمند در دوغارون گفت: گذرگاه مرزی هوشمند یا گمرک مشترک هوشمند به منظور تبادل الکترونیکی اطلاعات بین گمرکات دو کشور بین ایران با کشورهای همسایه جزء برنامه‌های گمرک جمهوری اسلامی است و تاکنون پیگیریها در این خصوص با کشور ترکیه به سرانجام رسیده، با کشور آذربایجان در حال پیگیری است و با کشور افغانستان هم در خصوص دوغارون فقط مطرح شده و اقدامی در این خصوص انجام نگرفته است.

تداوم محدودیتها در تردد کامیونها در مرز سرخس و باجگیران 

ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: محدودیتهای  دولت ترکمنستان برای تردد کامیونهای ترانزیتی و صادراتی در مرز سرخس و مرز باجگیران همچنان باقی است.

جهانخواه افزود: زمانی در سرخس روزانه بیش از ۲۵۰ دستگاه کامیون و در مرز باجگیران روزانه بیش از ۲۰۰ دستگاه کامیون تردد داشت اما اکنون تردد کامیون در مرز سرخس به ۳۰ دستگاهو در مرز باجگیران به هشت دستگاه در روز در روز رسیده است.

وی اضافه کرد: اخیرا صحبتهایی در ارتباط با افتتاح پل سرخس شده اما هنوز زمان دقیق راه‌اندازی آن مشخص نیست و  امیدواریم وزارت امور خارجه محدودیتهایی که در مرز سرخس و باجگیران ایجاد شده را برطرف کند چون گمرک ایران امکانات مناسبی در این دو منطقه دارد.

کاهش زمان ترخیص کالا و اجرای کامل سامانه جامع امور گمرکی

ناظر گمرک خراسان رضوی گفت: اکنون سامانه جامع گمرکی به طور کامل در همه گمرکات استان اجرا شده است که در قالب آن پنجره تجارت فرامرزی به منظور تبادل الکترونیکی بین سازمانهای مجوزدهنده و گمرک ایران در راستای کاهش تردد ارباب رجوع به سازمانها و تسهیل در صدور مجوزها نیز به اجرا درآمده است.

جهانخواه افزود: یکی از مواردی که در رتبه کسب و کار لحاظ می‌شود تردد کالا در مرزهاست و یکی از مواردی که به گمرک اعلام می کنند این است که توقف کالاها را در گمرک کاهش یابد که در این راستا از دستگاه های کنترلی ایکس ری، پلمب الکترونیکی به منظور جلوگیری از دستکاری پلمبها و اضافه یا کم شدن کالاها استفاده می شود و سه مسیر سبز و قرمز و زرد برای کنترل کالاها در گمرکات استان راه اندازی می گردد.

 وی ادامه داد: با این اقدامات زمان توقف کالا در گمرکات خراسان رضوی به طور متوسط از ۲۶ روز به چهار روز در رویه کالاهای صادراتی و از هفت روز به یک روز در رویه کالاهای وارداتی کاهش یافته است.

افزایش وزنی صادرات خراسان رضوی

ناظر گمرک خراسان رضوی گفت: طی ۱۰ ماهه امسال سه میلیون تن کالا به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار از گمرکات و بازارچه‌های مرزی استان صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در وزن ۲۰ درصد رشد و در ارزش ۲۰ درصد کاهش داشت.

جهانخواه در تشریح علت کاهش ارزش کالاهای صادراتی به رغم افزایش حجمی آن گفت: در حال حاضر نرخ ارز نیمایی در اظهارنامه صادراتی کالا ملاک است و هرچه نرخ ارز افزایش یابد ارزش کالاهای صادراتی کاهش پیدا می‌کند لذا علت اصلی کاهش ارزش صادراتی در ۱۰ ماهه امسال مربوط به افزایش نرخ ارز است.

وی اضافه کرد: در ۱۰ ماهه امسال عمده کالاهای صادراتی زعفران، میوه و تره‌بار، پسته، مواد خوراکی، مقاطع فلزی، مصالح ساختمانی و منسوجات شامل موکت و فرش ماشینی بوده و مقاصد عمده کالاهای صادراتی نیز به افغانستان، ترکمنستان، عراق، ازبکستان و امارات متحده عربی بوده است.

ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: در ۱۰ ماهه امسال از خراسان رضوی به ۸۹ کشور کالا صادر شده است که ۱۰ کشور مانند سریلانکا، زامبیا، مصر و آرژانتین جزء مقاصد جدید صادراتی استان بوده اند.

جهانخواه افزود: بیشترین میزان صادرات کالا از خراسان رضوی در ۱۰ ماهه امسال مربوط به گمرک مشهد به میزان ۱.۱ میلیون تن و به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار بوده است.

وی ادامه داد: میزان واردات کالا از گمرکات و بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی در ۱۰ ماهه امسال ۲۴۰ هزار تن به ارزش ۳۱۵ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در وزن ۱۲ درصد و در ارزش ۱۳ درصد رشد داشته است.

ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: عمده‌ترین کالاهای وارداتی از طریق گمرکات و بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی در این مدت پنبه، مواد شیمیایی، ابریشم، حبوبات و برنج بودند که عمدتا از کشورهای ازبکستان، امارات متحده عربی، ترکیه، چین و روسیه وارد استان شدند.

جهانخواه افزود: تراز تجاری خراسان رضوی در ۱۰ ماهه امسال مثبت و حدود ۱.۲ میلیارد دلار بود که بیشترین میزان رشد صادرات مربوط به گمرک دوغارون بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۶۹ درصد رشد و از نظر ارزشی ۱۹۵ درصد رشد داشته است.

بسته‌های حمایتی گمرک ایران برای تسهیل تجارت

ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به اهداف خود و تسهیل تجارت، بسته‌های حمایتی برای فعالان مجاز اقتصادی در نظر گرفته است که استرداد حقوق گمرکی به صورت خارج از نوبت، قرار گرفتن کالاهای فعالان مجاز اقتصادی در مسیر سبز و ترخیص سریع کالا و گرفتن ضمانت نامه بانکی با سررسید یک ساله برای فعالان مجاز اقتصادی که مشکل نقدینگی دارند را شامل می شود.

جهانخواه افزود: ترخیص نسیه‌ای کالا به صورت نگه داشتن بخشی از مواد اولیه تولید به عنوان ضمانت حقوق و عوارض گمرکی و ترخیص باقی آن و گرفتن حقوق گمرکی بعد از تولید کالای نهایی از دیگر بسته‌های حمایتی است که گمرک جمهوری اسلامی ایران برای فعالان مجاز اقتصادی در نظر گرفته است.

وی اضافه کرد: گمرک جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل تجارت برخی از اختیارات خود را به گمرکات استانها تفویض کرده که از آن جمله است  اختصاص انبار در گمرک برای فعالان اقتصادی به منظور کاهش هزینه‌های انبارداری و هزینه تمام شده تولید، تفویض اختیار به گمرکات استانها در خصوص صدور مجوزهای استرداد و مجوزهای ورود موقت موضوع ماده ۵۱ قانون حقوق گمرکی در خصوص مواد اولیه وارداتی.

برخورد جدی با کارتهای بازرگانی یک بار مصرف

ناظر گمرکات خراسان رضوی در خصوص کارتهای بازرگانی یک بار مصرف گفت: این کارتها یک معضل جدی است و در این خصوص کمیته پایشی در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تشکیل شده که نماینده گمرک نیز در آن حضور فعال دارد.

جهانخواه افزود: به صورت هفتگی عملکرد تمامی صادرکنندگان خراسان رضوی بررسی می‌شود و کسانی که در یک دوره زمانی صادرات صعودی داشته یا به چند کارگزار گمرکی وکالت داده یا در چند نقطه از کشور یا در چند گمرک استان صادرات کالا انجام داده، پایش دقیق تری روی نوع کالای ترخیصی شان در گمرک انجام می‌گیرد و کالایشان در مسیر قرمز برای کنترل قرار گرفته و مشخصات آن به گمرک ایران نیز اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: معمولا بیشتر کارتهای بازرگانی در استان خراسان رضوی صادر نمی‌شود و مربوط به استانهای دیگر است اما بررسی کارتهای بازرگانی یک بار مصرف و تصمیم گیری در این خصوص به کمیته پایش مزبور باز می‌گردد.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 چین خراسان رضوی سازمان صنعت معدن و تجارت گمرک میوه و تره بار قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی مقایسه با مدت مشابه سال قبل کارتهای بازرگانی یک بار مصرف گمرکات و بازارچه های مرزی گمرک جمهوری اسلامی ایران برای فعالان مجاز اقتصادی فعالان مجاز اقتصادی دستگاه ایکس ری کامیونی ناظر گمرک خراسان رضوی کالاهای صادراتی بسته های حمایتی مرز دوغارون میلیارد دلار گمرکات استان مرز سرخس مرز باجگیران تردد کامیون تسهیل تجارت راه اندازی گمرک ایران حقوق گمرکی ترخیص کالا درصد رشد نرخ ارز ارزش ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۳۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر

به گزارش خبرنگار اعزامی قدس آنلاین به استان هرمزگان در چارچوب تور نظارتی اصحاب رسانه در بندر شهید باهنر دپوی هزاران دستگاه خودرو که بیشتر آنها را خودورهای هیبریدی که در چارچوب تصویب واردات خودروهای نو خارجی برای تنظیم بازار ثبت فارش شده‌اند جلب توجه می کرد.

در پیگیری هایی که خبرنگاران صورت دادند مشخص شد این خودورها قرار بوده در سامانه یکپارچه فروش خودرو به متقاضیان عرضه شود اما به دلیل برخی موانع سوال برانگیز از جمله صادر نشدن مجوز سازمان محیط زیست این خودروها در حال نزدیک شدن به وضعیتی هستند که به رسوب کالا د گمرک موسوم است.

رئیس کل دادستانی استان هرمزگان اما در این خصوص با اشاره به اینکه دستگاه قضایی اکنون با اصلاح ساختار ترخیص کالا در گمرکات و سازمان اموال تملیکی درباره کالاهایی که به سمت ماندن نامتعارف در گمرکات بروند حساس شده و ورود پیدا می‌کند، به ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خارجی سواری وارداتی و عرضه آنها به بازار  که بیش از ۷ ماه متوقف مانده بودند با ورود دستگاه قضا خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد سه هزار و ۳۰۰ دستگاه خارجی در این بندر وجود دارد که حدود سه ماه است که به این بندر وارد شده‌اند و با ورود این خودروها به مرحله نامتعارف دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودروها ورود پیدا کرده است

مجتبی قهرمانی تصریح کرد: مشکل این خودروها در حال حاضر منشا ارز است. همچنین اداره کل استاندارد و محیط زیست باید مجوز ترخیص این خودروها را صادر کنند. 
ته لنجی بنام ملوان به کام قاچاق‌چی‌های کلان

وی افزود: امروز در این بازدید، چند لنج مشاهده شد که مشکل ته لنجی داشتند. موضوع ته لنجی در قانون دیده شده است و به عنوان یک عرف در بین لنج‌داران از قدیم وجود داشته است.

قهرمانی با اشاره به اینکه امروز کالاهایی که می‌توان از طریق ته لنجی وارد کرد مشخص و حجم آن هم مشخص است، گفت: در گذشته مقررات دقیقی در این باره وجود نداشت و هرکس به توان خود حجمی کالا وارد می‌کرده  و تا همین چند وقت پیش به اندازه نیسان بارگیری می‌کردند. اما این موضوع در حال حاضر قانونمند شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در رابطه با چالش‌های ته‌لنجی، گفت: یک چالش جدی در رابطه با ته لنجی وجود دارد که هم بحث قاچاق کالا است. برخی افراد به بهانه ته لنجی مقادر بیشتری از آنچه در قانون آمده است، کالا وارد می‌کنند. از طرفی بحث حق و حقوق ملوانان است و طرفی دیگر بحث قاچاق و آسیبی که به اقتصاد و تولید داخل می‌زند، مطرح است.

همچنین در این بازدید برخی از مشکلات تجار فعال در بندر شهید باهنر مطرح و از سوی مسئولین قضایی استان مورد بررسی قرار گرفت.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات گمرکات کرمانشاه
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند