Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر کسی به‌نظام اسلامی و ولایت‌فقیه و مبانی شرع التزام عملی ندارد ردصلاحیت می‌شود و این رد‌صلاحیت‌ها به‌هیچ‌وجه سیاسی نیست. ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۱ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مجتبی ذوالنور امروز در جلسه کنشگری روحانیت در مجلس شورای اسلامی که در دفتر خبرگزاری رسا برگزار شد، اظهار داشت: در انقلاب ما نظام پایه‌ریزی شده و یک رکن مهم در این نظام اسلامی مجلس شورای اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مجلس هم نماد جمهوریت نظام است و هم نقشی زیرساختی دارد که نسبت آن به کشور نسبت مغز به جامعه است؛ امام خمینی(ره) نیز مجلس را در رأس امور می‌دانستند.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی کار مجلس را ریل‌گذاری و تدوین برنامه‌های پنج‌ساله دانست و گفت: هر مشکل قانونی که در کشور وجود دارد، متوجه مجلس بوده و بعضاً ترکیب قدرت در مجلس تلاش و خاصیت فردی نمایندگان را می‌تواند بی‌خاصیت کند.

ذوالنور تأکید کرد: تصویب برنامه‌های سالانه و تأیید کابینه‌ها نیز بر عهده مجلس است و امروز مجلس در مشکلات کم‌وبیش تلاش‌های خود را داشته، اما می‌توانست بهتر از این‌ها عمل کند.

وی مطرح کرد: اگر مجلس شاخص‌های لازم را نداشته باشد و نمایندگان بایدونبایدها را رعایت نکنند، در کار و تصمیم‌گیری‌های مجلس تأثیر خواهند گذاشت.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر کسی وارد مجلس می‌شود، یا باید موضوع شناس تخصصی داشته باشد و یا باید برای مشکلات راهبردی نسخه‌نویس باشد، این‌طور نیست که هرکسی که شهرتی داشته باشد، صلاحیت ورود به مجلس را داشته باشد.

ذوالنور یادآور شد: برخی‌ها تخصص دارند، اما قدرت تبیین و جریان سازی و اقناع‌سازی ندارند، این افراد تخصص دارند، اما در مجلس نمی‌توانند تأثیرگذار باشند، چراکه مجلس متکی بر کار جمعی است.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نماینده‌ای که با زد و بند وارد مجلس می‌شود، نماینده‌ای که 17 میلیارد برای ورود به مجلس خرج می‌کند، نمی‌تواند به درد کشور بخورد.

ذوالنور اضافه کرد: ما بی‌نیاز از شورای نگهبان نیستیم، شورای نگهبان باید خروجی مجلس را با رأی ولی حاکم تطبیق دهد، نمی‌توان نظر تمام علما را با فتاوای مختلف در مجلس پیاده کرد، در این صورت باید طبق نظر ولی حاکم حرکت کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی وضعیت شفافیت در مجلس را مورد نقد قرار داد و بیان کرد: مجلس تراز انقلاب و نمایندگان باید به‌صورت شفاف عمل کنند، مجلس فعلی شفاف نیست، موکل باید مشرف بر کارهای وکیل باشد و مردم نمی‌دانند وکیلشان چه‌کار می‌کند.

ذوالنور یادآور شد: جایگاهی که روحانیت در جامعه دارد، در مجلس نیز دارد، نقش دوم نقش نمایندگی بوده و هر اختیاری که نمایندگان دارند، روحانیون نیز در مجلس دارند، نقش سوم روحانیت این است که وقتی در مجلس قانونی وضع می‌شود، باید منطبق بر شرع و قانون اساسی باشد.

وی تصریح کرد: اساس قانون اساسی بر فقه اهل‌بیت(ع) بوده و جایگاه آن در شرع است؛ یک روحانی وقتی در حوزه تقنین در مجلس کار می‌کند، بایدونبایدهای شرعی را بهتر می‌تواند درک کند، اقناع‌سازی نمایندگان در این زمینه نیز کار این نماینده است.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی گفت: انسان یک موجود دو ساحتی است، دنیا و آخرت، نمی‌توان بدون در نظر گرفتن آخرت برای مردم تصمیم گرفت، ریشه همه مشکلات در کشور همین‌جاست که قوانینی تصویب می‌شود که صرفاً به ساحت دنیا توجه دارد.

ذوالنور تأکید کرد: اگر ما مجلسی داشته باشیم که با فهم حقوقی و دینی قانون وضع کند، شورای نگهبان نیز سریع‌تر موارد را بررسی می‌کند و بسیاری از چالش‌ها برطرف می‌شود، برای این منظور حضور روحانیت در حل این چالش‌ها در درون مجلس بسیار مؤثر است.

وی مطرح کرد: هم سکوت و هم فریاد در مواقعی هزینه دارد و اگر این سکوت یا فریاد ضرورت دارد، نماینده باید این هزینه را به جان بخرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تأمین حقوق مردم در اطاعت از رهبری است و قانون اساسی هم رهبری را فصل الخطاب تعیین کرده است؛ لذا حرکت برخلاف سخن رهبری حرکتی خلاف قانون است.

انتخابات مجلس شورای اسلامی در البرز با نهایت بی‌طرفی برگزار می‌شوددرخواست آیت‌الله سبحانی از ‌قوه قضائیه برای ورود به اتهام فساد مالی نمایندگان مجلسوکیل‌پور:برخی نمایندگان مجلس دهم «جاده صاف کن» دولت بودند

وی عنوان کرد: اگر کسی به‌نظام اسلامی و ولایت‌فقیه و مبانی شرع التزام عملی ندارد رد صلاحیت می‌شود و این رد‌صلاحیت‌ها به‌هیچ‌وجه سیاسی نیست.

انتهای پیام/451/ش

R7854/P1377/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان نظام اسلامی قانون اساسی اگر کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد