Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: عبدالحسین کلانتری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست علمی تحلیل و بررسی تشیع تاریخی سردار سلیمانی که عصر امروز(یکشنبه، 13 بهمن) در مؤسسه صدرا تهران برگزار شد، در سخنانی به بازتولید هویت معمایی جامعه ایران در تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: با واقعیتی چند بُعدی مواجهیم که نمی‌توان آن را به‌طور کامل تحلیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر دقت کنیم، می‌بینیم در رسانه‌ها فقط تمایل به گزارش‌های تصویری از رویداد تشییع پیکر شهید سلیمانی وجود داشته و به صورت مکتوب، عمدتا تنها به وجوه اعجاب‌انگیز این تشییع اشاره شده است، رسانه‌های خارجی نیز همگی بر وجوه اعجاب‌انگیز آن تأکید کرده و گویا کلام و واژه‌ها توان تحلیل و صورت‌بندی واقعه را نداشته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخشی از کم سخن گفتن‌ها از مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی ناشی از انحصارات رسانه‌ای غربی‌ها و بخشی نیز ناشی از عِناد محسوب می‌شود، گفت: بخش بزرگی از لب‌فرو‌بستن‌ها ناشی از فقدان تحلیل است که بنده این فقدان تحلیل را نشانی از عظمت واقعه و ناتوانی واژه‌ها در توصیف این امر ماورایی می‌دانم.

کلانتری تصریح کرد: پس از فوت مرحوم پاشایی که خواننده مشهوری هم بود، ده‌ها تحلیل اجتماعی حول تشییع پیکر او شکل گرفت، اما در حال حاضر تمایلی به این تحلیل نیست، بنده می‌خواهم بگویم تفسیر این واقعه باید داخل فرهنگ اسلام و ایران صورت بگیرد، زیرا علوم اجتماعی غربی فاقد توان لازم برای تحلیل چنین رویدادهایی است.

وی تأکید کرد: جهان مفاهیم تجددزده ما از توان تحلیل این حادثه عاجز است، نباید خودمان را گول بزنیم، باید بپذیریم که سامانه معنایی ما توان تحلیل این فرد و تشییع او را ندارد، گاهی تحلیل‌های مضحک ارائه می‌شود و به مسائلی همچون ساندیس و شورانگیز بودن جامعه ایران در قبال عزا اشاره می‌شود که واقعاً مضحک و مبتذل است.

کلانتری با بیان اینکه سعی عملی و نظری تمدن غربی از سال‌های اخیر بر این بوده که هرگونه نشانه مرگ را از زندگی حذف کند و ما را به روزمرگی عادت دهد، اظهار داشت: در داخل نیز بعضی نشانه‌های شهادت را به مثابه یک خشونت نمادین از زندگی شهری حذف کردند، اما حضور مردم در تشییع پیکر سردار سلیمانی نشانه‌ای از عدم غفلت مردم بود و این حضور صرفا ابعاد شرعی نداشت و حضوری سیاسی و انقلابی نیز بود، این تشییع نشان داد که مردم چه اندازه به مفهوم شهید و شهادت دلبستگی دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان یکی از ویژگی‌های فردی شهید سلیمانی را بی‌نظیر بودن شخصیتی آن شهید عنوان کرد و گفت: شهید سلیمانی رحم، شدت، رقت و صلابت را با هم آمیخته بود، معتقدم حاج قاسم سلیمانی یک سردار تراز ایران و اسلام و تجلی کوچکی از قمر بنی‌هاشم(ع) و اباعبدالله‌الحسین(ع) در میان ایرانیان بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: کلانتری تشییع سردار سلیمانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران سردار سلیمانی شهید سلیمانی توان تحلیل تشییع پیکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی

احسان محمدحسنی، مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج در کتاب «سلیمانی عزیز ۲»، صفحه ۱۹۴ به خاطره جالبی از نگاه سردار سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه به سریال پایتخت ۵ و سکانس‌های مربوط به داعش اشاره دارد. همچنین سیروس مقدم کارگردان این سریال خاطراتی از ساخت این قسمت‌ها دارد. این روز‌ها که پخش این سریال پرمخاطب در شبکه‌ای فیلم به قسمت‌های حساس حضور خانواده نقی معمولی و همراهانش در سوریه و درگیری با داعش رسیده، بد نیست این خاطرات شیرین را مرور کنیم.

سردار سلیمانی هماهنگ کرد تا عوامل فیلم با اسیران داعشی صحبت کنند

به گزارش همشهری، در کتاب «سلیمانی عزیز ۲» به نقل از مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج می‌خوانیم: وقتی قرار شد پایتخت ۵ ساخته شود، تیم را بردیم دیدار حاج قاسم. حاجی خیلی کمک کرد تا بچه‌ها با فضای سوریه و مدافعین حرم آشنا بشوند؛ حتی هماهنگ کرد با یکی دوتا اسیر داعشی صحبت کنند. فیلم‌نامه که نهایی شد، یک روز صبحانه مهمان حاج قاسم شدیم. همین که فهمید آخر سریال قرار است بابا پنجعلی شهید شود و در کربلا یا مشهد خاکش کنند، گفت: «فیلم‌نامه رو عوض کنید، همه این خونواده باید صحیح و سالم برگردن ایران.» کارگردان و نویسنده با تعجب نگاهی کردند و گفتند: «نمیشه! ما می‌خوایم قصه این‌طور تموم بشه.» حاجی وقتی دید قبول نمی‌کنند، غیرتمند گفت: «مگر ما مرده باشیم که یکی از این خونواده به دست داعش شهید بشه!»

نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود

سیروس مقدم کارگردان خلاق و خوشفکر این سریال در خصوص این سری از مجموعه پایتخت در یک گفت و گویی مطبوعاتی می‌گوید: پرمخاطبترین فصل سریال پایتخت (فصل پنجم) را تولید کردیم که حملات زیادی هم به آن شد. این سریال با توصیه حاج قاسم سلیمانی ساخته شد. نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود و فقط یک نگرانی داشتند که انتهای قصه چه می‌شود که ما گفتیم خانواده نقی با رشادت و جانفشانی خودشان را از مهلکه جنگ نجات می‌دهند و در نهایت یک بالگرد سوری این خانواده را از مخصمه نجات می‌دهد. سازمان اوج همفکر و ناظر بر کار بود و قسمت به قسمت فیلمنامه، هم به اوج و هم تلویزیون داده می‌شد و کاملا هماهنگ بودیم... یک صبح زود خدمت‌شان (سردار سلیمانی) رسیدیم، زیرا می‌خواستند سرشان خلوت‌تر باشد و مفصل صحبت کنند. من از فحوای کلامشان متوجه شدم پایتخت‌های دیگر را هم دیده‌اند. ایشان نظراتی داشتند که بحق هم درست بود. ضمن این‌که به ما مشاورانی برای کار معرفی کردند و فقط نگران فینال قصه بودند که قهرمانان نجات پیدا کنند.

جلسات مفصلی با فرماندهان داشتیم

مقدم در ادامه می‌افزاید: بار‌ها من و محسن تنابنده جلسات مفصلی با رده‌های بالای عملیات سوریه داشتیم و پای خاطرات آن‌ها نشستیم و نوشتیم، حتی خودم یک بار پیش سردار سلیمانی رفتم و راجع به پایتخت و داعش صحبت کردیم ...

حضرت‌آقا همه را خوشحال کردند

این کارگردان در ادامه می‌افزاید: حضرت آقا در صحبت‌هایشان تاکید کردند به رئیس وقت سازمان صدا و سیما سفارش کرده‌اند نمونه سریال‌هایی مثل پایتخت ساخته شود که روایتگر یک خانواده متدین، ایرانی و بافرهنگ است و گفته بودند، چرا از این سریال‌ها کم ساخته می‌شود؟ من حرف آقا را به عوامل رساندم و خیلی خوشحال شدیم که ایشان حتی حرف‌های نهفته در سریال را کشف کرده‌اند و تاکید داشتند در پایتخت ۲ خیلی خوب به حق‌الناس پرداخته‌ایم. شنیدن این حرف‌ها خیلی حالمان را خوب کرد.

سیروس مقدم، کارگردان شناخته شده تلویزیون است. او بعد از ساخت مجموعه‌های پرمخاطب تلویزیونی همچون پایتخت، روز‌های زندگی، نرگس، تا ثریا، چک برگشتی، بچه‌های نسبتا بد، مدینه، میکائیل، علی‌البدل و... نشان داده که رگ خواب مخاطب را بخوبی می‌شناسد و می‌داند از چه زاویه‌ای به دغدغه‌های مردم نگاه و آن را از قاب دوربینش به بهترین شکل ثبت کند.

ناگفته نماند سریال پایتخت ۵ هر شب ساعت ۲۱ از شبکه آی فیلم پخش می‌شود.

دیگر خبرها

  • اعلام جزئیات مراسم تشییع و تدفین پیکر شهید عشیری لیوسی
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • تشییع پیکر شهید رنجنوش، شنبه ۱۵ اردیبهشت در همدان
  • پیکر دو شهید گمنام در مسجد جمکران مقدس آرام می‌گیرد
  • پیکر مطهر شهید «محمد رنجنوش» شنبه تشییع می‌شود
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • تشییع پیکر مطهر جانباز شهید سیلاوی در اهواز+فیلم
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟