Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری آتلانتیک در گزارشی به بررسی راهبرد دولت « دونالد ترامپ » رئیس جمهور آمریکا علیه ایران و عدم کارآیی آن پرداخت.

اخبار سیاسی - در این گزارش آمده است: «کشتن (ترور) "قاسم سلیمانی" ژنرال ایرانی با حمله پهپادی که اوایل ماه ژانویه صورت گرفت به همراه تلافی پس از آن توسط تهران، باعث شد تا دونالد ترامپ فکر کند که راهبردش در قبال ایران در حال کار کردن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اما تحولات اخیر بدان معنا نیست که تمام راهبرد رئیس جمهور در حال موفقیت است. در واقع این راهبرد آن طوری که ترامپ و دستیارانش فکر می‌کنند کارایی نداشته است.

آتلانتیک در ادامه گزارش خود نوشت که پس از ترور شدن شدن سردار سلیمانی حملات موشکی به سفارت آمریکا در بغداد همچنان ادامه دارد و تهران پیشرفت قابل توجهی در برنامه هسته‌ای خود داشته و زمان گریز هسته‌ای این کشور در مقایسه با زمانی که برجام وجود داشته بسیار کاهش یافته است.

پایگاه آتلانتیک در ادامه گزارش خود نوشت: «راهبرد دولت ترامپ در قبال ایران شش عنصر اصلی دارد. نخست، ترامپ از توافق هسته‌ای خارج شد چون این توافق برنامه‌ موشک‌های بالستیک ایران را محدود نمی‌کند و محدودیت زمانی دارد. دوم، آمریکا تحریم‌های "فشار حداکثری" را علیه ایران اعمال کرد تا با فشار بر اقتصاد این کشور،‌ تهران مجبور به مذاکره درباره توافقی با محدودیت‌های بیشتر درباره برنامه هسته‌ای و رفتارش بکند. سوم،‌ این دولت می‌خواهد مانع آن شود که اروپا بپذیرد ایران فعالیت‌هایی را از سر بگیرد که برجام آن‌ها را محدود کرده است. چهارم، آمریکا به حذف سلیمانی پرداخت. وی فرمانده قدرتمند ایران و مسئول حمله به آمریکایی‌ها و معمار سیاست‌های ایران در خاورمیانه بود. پنجم، ترامپ و تیم وی در حال حاضر به دنبال مدیریت هرگونه تشدید اضاع پس از حمله به سلیمانی هستند. در نهایت، آنها امیدوار هستند که اعتراضات در ایران تشدید یابد تا نظام ایران مشروعیت خود را بیشتر از دست دهد.»

در عین حال نشانه‌هایی از مشکلات، منطقه را فراگرفته است. پس از حمله به سلیمانی، ممکن است که عراق باقی ماندن نیروهای آمریکایی در این کشور را پایان داده یا محدوده اختیارات نیروهای آمریکای برای انجام عملیات را به شدت محدود کند که در این صورت تاثیرپذیری نیروهای آمریکایی در مبارزه با داعش و مقابله با اقدامات ایران را به شدت محدود می‌کند.

یکی دیگر از نشانه‌های نگرانی از راهبرد ترامپ این است که تنها چند کشور معدود تمایل خود را برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس ابراز داشتند که عبارت بودند از آلبانی، استرالیا، بحرین، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و انگلیس و بسیاری از متحدان آمریکا ترجیح دادند تا به ائتلاف اروپایی به رهبری فرانسه بپیوندند.

از سوی دیگر اروپا ترجیح می‌دهد تا رویکرد اوباما درباره ایران را به پیش ببرد و تاکنون تلاش کرده‌ تا سیستم پرداخت مالی را ایجاد کنند که به شرکت‌های جهانی اجازه دهد تا به دور زدن تحریم‌های دلار علیه ایران بپردازد. این مکانیزم هنوز بدون استفاده باقی‌مانده چون بسیاری از شرکت‌ها تمایلی ندارند تا خود را در خطر تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار دهند. برای اتحادیه اروپا که به رهبری انگلیس، فرانه و آلمان است، ایجاد مکانیزیم برای دور زدن سیاست آمریکا واقعا شگفت آور است.

از سوی دیگر، کشورهای اروپایی احتمال اعمال مجدد تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را مطرح کرده‌اند همان کاری که آمریکا انجام داده است. اما اروپایی‌ها قصد دارند با هدف بازگرداندن ایران به تعهدات برجامی خود این کار را انجام دهند نه اینکه ایران را به امتیاز دهی بیشتر در برابر خواسته‌های دولت ترامپ مجبور کنند.

پایگاه خبری آتلانتیک در پایان نوشت: «خلاصه آنکه، سیاست‌های دولت ترامپ تاحدودی باعث ایجاد آشفتگی‌ مفید بالقوه‌ای در قبال ایران شده است، اما به نظر نمی‌رسد که این سیاست‌ها بتواند آمریکا را به سوی اهدافش به پیش ببرد و آمریکا در حال متحمل شدن هزینه‌های اعتباری، نظامی و امنیتی چشمگیری در این روند است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دونالد ترامپ اخبار سیاسی ایران خاورمیانه رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ قبال ایران علیه ایران دولت ترامپ سیاست ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۶۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است

رئیس جمهور در آیین گشایش نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز شنبه در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو 2024) طی سخنانی بیان کرد: این نمایشگاه نشان‌ دهنده این است که ایران تحریم‌ ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید.

رئیسی ادامه داد: هم‌چنین طرح‌های شیطانی منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران هرگز به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید.

دستور رئیسی برای رفع مشکلات جنوب غرب تهران وی افزود: این نمایشگاه نشان می‌دهد کشور ما با ذخایر مادی، معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری داشته باشد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: آنچه به‌دست جوانان عزیز ما رقم خورده در این نمایشگاه آورده شده و ترجمان این رویداد بزرگ اقتصادی این است که ما توانسته‌ایم و می‌توانیم.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • فیلم/ رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید
  • فیلم| رئیسی: تحریم‌ِ ایران به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی