Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@19:18:07 GMT

باید از هر چه غیر خدا قطع امید کرد

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۸۰۰۶

باید از هر چه غیر خدا قطع امید کرد

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های اخیر نماز جمعه تهران با اشاره به اخلاص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمودند: «اخلاص برکت دارد؛ هر جا اخلاص بود، خدای متعال به اخلاص بندگان مخلصش برکت می‌دهد، کار برکت پیدا می‌کند، رشد و نمو پیدا می‌کند، کار به نحوی می‌شود که اثر آن به همه می‌رسد، برکات آن در میان مردم باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نتیجه‌ آن اخلاص، همین عشق و وفاداری مردم، همین اشک و آه مردم، همین حضور مردم، همین تازه شدنِ روحیه‌ انقلابی مردم است.» به این بهانه و در گفت‌وگو با دکتر امین بابادی، پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت اسلامی به مفهوم و زوایای اخلاص در عمل پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:


 

 مریم احمدی شیروان/

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های اخیر نماز جمعه تهران با اشاره به اخلاص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمودند: «اخلاص برکت دارد؛ هر جا اخلاص بود، خدای متعال به اخلاص بندگان مخلصش برکت می‌دهد، کار برکت پیدا می‌کند، رشد و نمو پیدا می‌کند، کار به نحوی می‌شود که اثر آن به همه می‌رسد، برکات آن در میان مردم باقی می‌ماند... نتیجه‌ آن اخلاص، همین عشق و وفاداری مردم، همین اشک و آه مردم، همین حضور مردم، همین تازه شدنِ روحیه‌ انقلابی مردم است.» به این بهانه و در گفت‌وگو با دکتر امین بابادی، پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت اسلامی به مفهوم و زوایای اخلاص در عمل پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

اخلاص، خالص شدن برای خداست

دکتر بابادی با اشاره به خطبه ۸۷ نهج‌البلاغه که در آن حضرت علی(ع) یکی از ویژگی‌های بندگان خوب خدا را اخلاص بیان کرده است، می‌گوید: اخلاص در عمل به معنای انجام دادن کارها فقط برای رضای خداوند است که در آن‌ها ویژگی‌های انسانی و هوای نفسانی در عمل نقشی ندارد. او اضافه می‌کند:  حضرت علی(ع) عمل خالص را می‌ستاید و می‌گوید خوشا به حال کسانی که عبادت و دعای خود را خالصانه انجام می‌دهند و قلب خود را به آنچه دیدگانشان می‌بیند، گرفتار نمی‌سازند؛ همواره به یاد خدایند و شنیدنی‌ها آنان را از یاد خدا غافل نمی‌کند و از آنچه که دیگران دارند به دل خود اندوهی راه نمی‌دهند.

این پژوهشگر در بیان مراحل اخلاص توضیح می‌دهد: اخلاص در عمل سه مرحله دارد؛ ابتدا قبل از عمل، یعنی انسان باید پیش از عمل که همان مرحله نیت است، در بافته‌ها و یافته‌های ذهنی و فعل و انفعالات روحی و درونی خود نگاه کرده و در تصمیم‌گیری‌ها انگیزه عمل خود را روشن کرده و علت آغاز عمل را ارزیابی کند. پس از آن باید هنگام عمل هم متوجه اخلاص باشد. در این مرحله ممکن است با اغراض فرومایه و پست، عمل خود را بی‌ارزش و آن را با آفت‌های ریا و شرک و مانند آن مخلوط کند که در نتیجه عمل و تلاش او بیهوده می‌شود.

بابادی یادآور می‌شود: مرحله بعدی اخلاص به پس از عمل مربوط است؛ یعنی بعد از انجام عمل نیز باید مراقب بود که زحمت و تلاش خود را به اندک چیزی از دست ندهد و همان حالت والای روحی و اخلاص در نیت را ادامه دهد. این مرحله برپایه روایت امام صادق(ع) از دو مرحله قبلی دشوارتر است و نباید آن را با منت گذاشتن، بازگو کردن و... از بین برد.

هدف نهایی، قرب الهی است

این پژوهشگر تعلیم و تربیت اسلامی تأکید می‌کند: هدف تعلیم و تربیت اسلامی که آن را متمایز می‌کند، رسیدن به عبودیت و بندگی است؛ یعنی در این نوع تعلیم و تربیت انسان تربیت می‌شود تا بنده خوب خدا باشد و از هر چه غیر خدا فارغ شود؛ در این صورت او انسانی خودساخته خواهد شد و در اعمال و کارهایش همیشه این رشد دیده می‌شود. او با انتقاد از وضعیت موجود آموزش و پرورش در کشور می‌گوید: متأسفانه این اخلاص بسیار کمرنگ شده است. نظام آموزشی ما سبب می‌شود عمل و رفتار دانش‌آموز و معلم از رفتار خالصانه فاصله بگیرد و سبب دوگانه‌انگاری، دورویی، ریاکاری و دو شخصیتی در معلم و دانش‌آموز شود.

بابادی با بیان اینکه برای رسیدن به اخلاص و درک توحید افعالی باید به یگانگی خداوند ایمان داشته باشیم، تصریح می‌کند: برای داشتن اخلاص باید مبانی توحیدی خود را در تمامی ابعاد تقویت کنیم؛ باید از مردم قطع طمع کرده و به خداوند از شر شیطان و نفس اماره پناه ببریم و عمل خود را در حد ممکن مخفی کنیم تا گرفتار ریا نشویم. او در پایان عنوان می‌کند: گاهی عملی خالصانه انجام می‌گیرد، ولی بعد از اتمام عمل، صاحب عمل، کاری می‌کند و یا سخنی می‌گوید که به دیگران بفهماند فلان عمل را انجام داده است، اما باید بدانیم اطلاع‌رسانی در مورد کار خیر ممکن است اثر سوء داشته باشد. نمونه‌های عملی افراد دارای اخلاص در عمل را در جامعه مشاهده می‌کنیم؛ به‌طور نمونه شهید سلیمانی یکی از آن‌هایی بود که خلوص در رفتار خود را با درون‌نگری و خودسازی، تقوا و پرهیزگاری حفظ کرد. مردم هم به این خلوص پی برده بودند و در مراسم بدرقه آن شهید همه پای کار آمدند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اخلاص سردار سلیمانی تعلیم و تربیت اسلامی اخلاص در عمل عمل خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۸۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح بیش از ۴۰ مدرسه در طرح سه‌شنبه‌های امید مشهد

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تاکنون بیش از ۴۰مدرسه در طرح سه شنبه‌های امید شهرستان مشهد به همت خیرین افتتاح شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید امیر شوشتری، در آیین افتتاح دبستان پیوند یک شهرستان مشهد از سری طرح‌های سه شنبه‌های امید با بیان این مطلب که بیش از 40مدرسه در طرح سه شنبه‌های امید افتتاح شده است، گفت: خدارا شاکریم در هفته‌ای که مزین به نام معلم است، مدرسه دیگری را با حمایت خیرین به دانش آموزان‌مان هدیه می‌کنیم.

وی افزود: خیرین مدرسه‌ساز زمانی که با بذل اموال خود ایثار می‌کنند، فراخوان و دعوت به سوی خدا و امور خدایی می‌کنند و قطعا این عزیزان هم معلم هستند؛ نیک‌اندیشانی که به هر نحوی پشتیبان و حامی تعلیم و تربیت هستند، معلم و شایسته تقدیر و تعظیم در این هفته هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: امیدواریم ما و معلمان استان پهناور خراسان رضوی پیروان اندیشمند بزرگ شهید مرتضی مطهری باشیم زیرا وقتی همه عوامل برای بسترسازی مناسب برای تعلیم و تربیت تلاش می‌کنند مسئولیت ما سنگین‌تر می‌شود.

به گزارش تسنیم، دبستان 12 کلاسه دخترانه پیوند یک آموزش و پرورش ناحیه 4 مشهد با مساحتی بالغ بر یک هزار مترمربع و هزار و 100 متر زیربنا در سه طبقه با مشارکت خیر نیک‌اندیش؛ علی پیوندی زاده افتتاح شد و به بهره برداری رسید. 

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • رویداد رسانه‌ای «جام امید» در البرز برگزار می‌شود
  • افتتاح بیش از ۴۰ مدرسه در طرح سه‌شنبه‌های امید مشهد
  • کور شدن یامگا هم طبیعی بود؟
  • افتتاح بخش تالاسمی بیمارستان امید شهرستان مهرستان
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • دو بازیکن استقلال و ذوب آهن به کمیته انضباطی فراخوانده شدند
  • آغاز مسابقات لیگ فوتبال امید‌های مناطق کشور در محمودآباد
  • سوت آغاز لیگ فوتبال امید‌های مناطق کشور در محمودآباد به صدا در آمد
  • امید اول ایران در لیگ ملت‌ها اینجاست، کنار پائز!
  • امروز با سعدی: چه جرم رفت که با ما سخن نمی‌گویی