Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

علیرضا جلالیان ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از سال ۹۲ شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، استان خراسان جنوبی را به عنوان هدف خود به منظور رفع بخشی از محرومیت‌های استان در دستور کار قرار داد و کارهای عملیاتی و اکتشافی به صورت جدی در این استان آغاز شد.

به گزارش ایسنا وی، هدف از تأسیس این شرکت را توسعه فعالیت‌های معدنی در مناطق کمتر توسعه یافته دانست و گفت: شرکت تهیه و تولید در نظر دارد تا افق ۱۴۰۴ از طریق هم افزایی با بخش خصوصی توانمند یک شرکت معدنی مرجع در اکتشاف کارآمد، استخراج و فرآوری و نوآوری در توسعه مواد معدنی در کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی اضافه کرد: در سال ۹۴، تعداد سه پهنه اکتشافی به مساحت ۱۴ هزار کیلومتر مربع از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در اختیار شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران قرار گرفت که انجام این عملیات در نهایت منتج به شناسایی ۱۰ محدوده امیدبخش به مساحت تقریبی هزار کیلومتر مربع شد.

ذخیره ۴.۹ میلیون تن کانسنگ طلا

جلالیان تصریح کرد: مجتمع خراسان جنوبی تاکنون موفق به اخذ سه فقره پروانه اکتشاف، یک گواهی کشف و سه پروانه بهره برداری در این استان شده است.

وی به معدن طلای هیرد نهبندان اشاره کرد و گفت: این معدن یک کمپلکس معدنی شامل چهار معدن بوده که عملیات اکتشافی در محدوده معدن شماره ۳ به صورت تفضیلی انجام شده است.

مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی، ذخیره کانسنگ طلا در این معدن را چهار میلیون و ۹۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: عیار این ذخایر ۰.۹۲ ppm برآورد شده است.

جلالیان با بیان اینکه بعد از انجام مرحله اکتشافی در این معدن سرمایه گذار بخش خصوصی کار اجرایی خود برای فرآوری این مواد معدنی را از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز کرده است، عنوان داشت: کارخانه فرآوری این معدن تاکنون نزدیک به ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

کارخانه فرآوری تا سال آینده

وی همچنین میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در این کارخانه را بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ظرفیت این کارخانه ۱۰۰ کیلوگرم شمش طلا در سال است که با اکتشافات سایر معادن هیرد ظرفیت تولید آن افزایش می‌یابد.

مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین تاکنون ۶۰ نفر به صورت موقت و دائم در این معدن و کارخانه مشغول به کار هستند که این عدد به ۱۵۰ نفر در زمان بهره برداری افزایش پیدا می‌کند که عمده این نیروها از افراد بومی منطقه هستند.

جلالیان با اشاره به اینکه قرار بود این کارخانه تا سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد، افزود: اما با تلاش و جدیدیت سرمایه گذارپیش بینی می‌شود این کارخانه تا سال آینده به مرحله پیش تولید برسد.

وی ادامه داد: تاکنون بالغ بر ۱۰ هزار تن کانسنگ طلا از این معدن استخراج و برای تست فرآوری به مجتمع طلای موته اصفهان ارسال شد که حدود ۱۱ کیلوگرم طلا از آن استحصال شده است.

مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی از آغاز عملیات معدن کاری در این معدن از اسفندماه سال جاری خبر داد و گفت: هدف بعدی معدن شماره یک هیرد بود که اکتشافات جدید آن از اواخر بهمن ماه آغاز می‌شود.

جلالیان یادآور شد: در مجموع تاکنون حدود ۱۳ هزار و ۶۷۱ متر حفاری در معدن طلای هیرد صورت گرفته که از میزان هشت هزار متر توسط شرکت تهیه و تولید ظرف ۱.۵ سال انجام شده است.

وی همچنین به معدن طلای خونیک در شهرستان خوسف اشاره کرد و افزود: ذخیره این معدن نیز ۵۰۸ هزار تن کانسنگ طلا با عیار ۰.۸ ppm برآورد شده است و با اکتشافات تکمیلی امیدواریم این رقم افزایش پیدا کند.

مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی اضافه کرد: پیش بینی این است تا سه ماهه سال آینده اکتشافات کامل شود و پروانه استخراج معدن را اخذ کنیم.

جلالیان اضافه کرد: در حال حاضر هفت تا هشت نفر اشتغال در این مدت ایجاد شده و با تکمیل آن به ۲۰ نفر اشتغال افزایش پیدا می‌کند.

وی در ارتباط با زیرساخت‌های مورد نیاز برای این معادن نیز گفت: در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که تلاش می‌کنیم از طریق مشارکت بخش خصوصی و دولتی آن را حل کنیم.

نیاز ۲۵۰ میلیارد تومانی برای تأمین برق معدن طلای هیرد

مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی از نیاز ۲۵۰ میلیارد تومانی برای تأمین برق معدن طلای هیرد خبر داد و گفت: تأمین این اعتبار به تنهایی از عهده بخش دولتی، خصوصی و یا شرکت ساخته نیست و قرار است به صورت مشارکتی انجام شود.

جلالیان اضافه کرد: با این وجود در حال حاضر بخش خصوصی برای تأمین این زیرساخت‌ها وارد عمل شده و در مرحله اولیه راه اندازی کارخانه مشکلی در تأمین برق نخواهیم داشت.

وی اضافه کرد: در مورد تأمین آب کارخانه نیز به حدود ۱۷ لیتر آب بر ثانیه نیاز داریم که برای انتقال آب از ۳۰ کیلومتری معدن نیاز به هزینه‌های بالا خواهیم داشت.
مدیر مجتمع محدوده‌های اکتشافی خراسان جنوبی اضافه کرد: با مساعدت و تأکیدات استاندار گاز رسانی به این معدن نیز تا پایان سال انجام می‌شود.

جلالیان به انعقاد تفاهم نامه‌های مشترک با دانشگاه بیرجند برای استفاده از ظرفیت دانشگاهی استان در توسعه فعالیت‌های معدنی اشاره کرد و گفت: در این زمینه تاکنون دو قرارداد با دانشگاه بیرجند منعقد شده است.

وی یادآور شد: با توجه ویژه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بیشترین بودجه اکتشافی شرکت به خراسان جنوبی اختصاص پیدا کرد که در هیچ استانی به این میزان هزینه نشده است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: معادن خراسان جنوبی معدن طلای هیرد صراط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران معدن طلای هیرد بهره برداری افزایش پیدا برای تأمین سال آینده بخش خصوصی تأمین برق هزار تن تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۸۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز

ایسنا/البرز مدیرکل صمت البرز گفت: حدود هزار نفر در بخش معدن استان مشغول به کار هستند.

محمد انصاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۱ معدن فعال در استان وجود دارد، اظهار کرد: بیشتر معادن استان به مواد معدنی و مصالح ساختمانی از جمله شن، ماسه و سنگ لاشه ساختمانی اختصاص دارد.

وی در پاسخ به اینکه بیشتر معادن البرز در کدام مناطق متمرکز است، گفت: محدوده تهراندشت در شهرستان ساوجبلاغ بیشتر معادن البرز را در خود جای داده است.

این مسئول تصریح کرد: در مجموع چهار میلیارد و ۶۱۰ میلیون ریال سرمایه گذاری در این معادن صورت گرفته و ۹۸۵ نفر هم در آنها مشغول به کار هستند.

مدیر کل صمت البرز با اشاره به پروانه‌های جدیدی که سال گذشته صادر شده، افزود: سال گذشته در مجموع شش فقره پروانه بهره برداری معدن و شش فقره پروانه اکتشاف در استان صادر شده است.

انصاری ابراز کرد: علاوه بر این، سال گذشته صلاحیت هشت معدن به دلیل عدم فعالیت و انجام تعهدات قانونی بهره بردار سلب شده است.

وی با اشاره به وجود تعدادی معدن غیرفعال در استان گفت: در حال حاضر ۳۰ معدن غیرفعال در استان وجود دارد که با برگزاری جلسات مختلف در صدد فعال سازی آنها هستیم.

انصاری افزود: با اولویت برنامه جامع وزارت صمت در راستای توسعه معادن کشور، تمامی ظرفیت‌های معدنی استان مورد توجه قرار خواهند گرفت تا از فرصت‌های اشتغالزایی و توسعه اقتصادی این بخش بهره برداری لازم انجام گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی