Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:23:10 GMT

۱۰ بنای تاریخی کردستان مرمت شد

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۸۶۶۳

۱۰ بنای تاریخی کردستان مرمت شد

محمد رشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عمارت تاریخی وکیل، عمارت تاریخی خسروآباد، موزه فرش بیجار، پل تاریخی دله مرز، خانه تاریخی هورامان، منزل رحیم زاده، منزل فیض الله بیگی، پل تاریخی شیخ، منزل عطایی و منزل بابان اماکنی هستند که مرمت شدند.

وی با بیان اینکه برخی اماکن که در لیست مرمتی سال گذشته قرار داشتند هم امسال مورد مرمت قرار گرفتند، افزود:‌ عمارت تاریخی مشیر دیوان شهر سنندج از جمله این بناهاست که قسمت‌هایی از آن بر اثر گذشت زمان و عوامل طبیعی و انسانی آسیب دیده و نیازمند مرمت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشیدی اعتبار صرف شده برای انجام عملیات مرمتی عمارت مشیر دیوان در سال جاری را بیش از پنج میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: مرمت این بنا از خرداد امسال آغاز و تا اواخر آبان به طول انجامید و در حال حاضر این بنای تاریخی به منظور تبدیل به خانه خلاق صنایع دستی به سازمان غیر انتفاعی یونیدو واگذار شده است.

وی با اشاره به اینکه این بنا به شماره ۲۸۳۴ در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، گفت: از موارد انجام شده در این عملیات مرمتی می‌توان به مرمت کامل ساختمان مطبخ، اجرای سنگ فرش حیاط مطبخ، حیاط انبار آب، حیاط باغ و قسمت‌هایی از حیاط اصلی، مرمت حوض‌ها، اجرای گچ کاری کامل ایوان اصلی عمارت، مرمت و رنگ آمیزی در و پنجره‌های چوبی، مرمت نقوش آهک بری حمام، اجرای کانال دفع رطوبت، اجرای پوشش کاهگل نماهای بیرونی اشاره کرد.

عمارت مشیر دیوان در محله قدیمی سرتپوله سنندج، در خیابان شهدا قرار دارد، از بناهای مشهور دوره قاجاری است و مجموعه‌ای از فضاهای متعدد است.

برچسب‌ها کردستان مرمت میراث فرهنگی بنای تاریخی اعتبار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان مرمت میراث فرهنگی بنای تاریخی اعتبار کردستان مرمت میراث فرهنگی بنای تاریخی اعتبار عمارت تاریخی بنای تاریخی مشیر دیوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان

علی مرادی امروز در جلسه قرارگاه رسانه و فضای مجازی کردستان که با موضوع روز دختر در سالن جلسات صداوسیمای کردستان برگزار شد، گفت: سریال سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلا  در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای تولید می‌شود.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان اضافه کرد: عدم تعیین‌تکلیف شهرک سینمایی سنه‌دژ موجب تاخیر در تولید این سریال شده است که هفته آینده با پیگیری استاندار کردستان تعیین‌تکلیف خواهد شد.

وی گفت: شهیده ناهید فاتحی‌کرجو، فاطمه اسدی، فرشته باخویشی نمونه‌هایی از زن مسلمان کرد قهرمان هستند که نباید از معرفی آنها غفلت کرد.

 مرادی خاطرنشان کرد: ۵۸ شبکه ماهواره‌ای کردزبان جامعه ما را تهدید می‌کنند که الگوسازی و توجه به ظرفیت‌هایی الگویی کردستان به نوعی بازدارندگی خواهد داشت.

ماه‌شرف خانم در سال ۱۲۲۶ قمری (برابر با ۱۱۸۴ خورشیدی و ۱۸۰۵ میلادی)، زمان حکومت امان‌الله خان والی اردلان در خانوادهٔ اهل فرهنگ قادری در سنندج به دنیا آمد و به تحصیل و تربیتش همت گماشتند و بر خلاف سنت دیرین و جاری زمان، او را هم‌سطح با مردان به آموختن علوم متداول زمان تشویق و ترغیب نمودند. 

دیری نگذشت که این ماه‌شرف در ردیف ادیبات و سخن‌سنجان قرار گرفت.

مستوره با ذوق و قریحهٔ شعریش توانست با سرودن قصائد نغز و غزلیات آبدار با شاعران نامدار زمان خود مقابله کند و در تاریخ‌نویسی پابه‌پای مورخین جلوه نماید. میرزا علی‌اکبر منشی دیوان غزلیات مستوره کردستانی را بیست‌هزار بیت دانسته‌ است. 

ماه‌شرف خانم به عنوان اولین زن تاریخ‌نگار زن جهان اسلام مطرح است. دیوان اشعار، تاریخ اردلان و عقاید مستوره از جمله تالیفات این بانوی کردستانی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت