Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمان عطارزاده در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره توان پژوهشی دانشگاه گفت: در حوزه توان پژوهشی دو مبحث وجود دارد؛ ابتدا توان اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که منظور بخش دانشی آن‌هاست تا بتوانیم سطح دانش، تکنولوژی و پژوهش آنها را بالا ببریم. مبحث دوم، بسترهای سخت افزاری است که باید در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منظور از بسترهای سخت افزاری نیز همان کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند که در رویکرد جدید این مراکز را هدفمند خواهیم کرد.

او ادامه داد: در واقع امتیازاتی را در اختیار یک مرکز تحقیقات یا یک واحد دانشگاهی که تمایل دارد با توجه به پتاسیل منطقه‌ای، در یک زمینه خاص فعالیت کند را در اختیار او قرار می دهیم که آن بستر سخت افزاری ایجاد شود.

مدیر کل پایش، نظارت، آمار و اطلاعات پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئت علمی دوره‌های توانمندسازی پژوهشی را برگزار می‌کنیم اظهار کرد: برگزاری دوره‌های توانمندسازی به این صورت است که آنها بدانند نیازهایی که در منطقه، ناحیه، شهر و استان آنها وجود دارد چگونه باید احصاء شده و این نیازها چگونه تبدیل به مسئله و آن مسئله چگونه تبدیل به یک موضوع پایان‌نامه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و یا موضوع رساله برای دانشجویان دکتری و یا حتی برای مرکز تحقیقات دانشگاه شود.

او اضافه کرد: سپس با تجمیع آنها با یکدیگر باید از از بستر سخت افزاری کمک بگیریم تا منتج به آن نیاز شود. در واقع مدلی که جلو می‌بریم از این سه جزء تشکیل شده است. اول بستر سخت افزاری یعنی مراکز تحققاتی، پژوهشکده‌ها، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های خوبی که در مجموع بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و دوم مفهوم توانمندسازی، ایجاد انگیزه و تعریف مسئله برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی. یک ضلع سومی نیز وجود دارد که همان نیاز صنعت، منطقه و ناحیه است.

عطار زاده با تاکید بر این که از طریق دفاتر ارتباط با صنعتی که در داخل واحدهای دانشگاهی وجود دارد و یا نشست‌های استانی که در هر منطقه برگزار می‌شود مستقیما به این صنعت وصل می‌شویم تاکید کرد: از این طریق نیازهای آن‌ها را به صورت مشخص احصا کرده و این نیازها تبدیل به موضوعات تحقیقات برای مراکز تحقیقاتی و یا دانشجویان و اعضای هیئت علمی می‌شود که روی آن قالب سخت افزاری قابلیت اجرا شدن را داشته باشد.

او ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در رویکرد جدید خود، اساس را بر این گذاشته که از یک نگاه و یک دیدگاه دیگر بهره‌وری بیشتری از این کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و به طور کلی تجهیزاتی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد داشته باشد.

مدیر کل پایش، نظارت، آمار و اطلاعات پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که چه چیزی می‌تواند کمک کند که از این تجهیزات بهره‌وری بیشتری داشته باشیم گفت: تعریف مسئله. این تعریف مسئله از صنعت، جامعه و یا ارتباطی که با این دو مجموعه داریم موضوعی است برای انجام پژوهش‌هایی که می‌توانیم انجام دهیم. در این راستا دوره‌های توانمندسازی تخصصی پژوهشی که توسط واحدهای دانشگاهی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی مطرح می‌شود کمک می‌کند تا این ارتباط شکل گرفته و ما به هدف غایی خودمان دست پیدا کنیم.

عطارزاده در بخش دیگری از سخنان خود پاسخ به این سوال که صنعت چگونه می‌تواند به دانشگاه اعتماد کند توضیح داد: در رویکرد قدیم، صنعت نیاز به مطالعه و تحقیق داشت و در نتیجه از دانشگاه‌ها انتظار داشت تا مفاهیم و تحقیقات پایه و مطالعات را برای او انجام دهد. اما صنعت این روزها دیگر نیازی به مطالعات و مستندات ندارد بله به دانشگاه می‌گوید برای من یک نمونه اولیه با یک برگه که نشان دهنده ویژگی‌های آن محصول باشد آماده کن.

او با بیان این که الان نیاز صنعت از حالت مطالعاتی بیشتر به سمت محصول محور گرایش پیدا کرده است تصریح کرد: در واقع صنعت به دانشگاه می‌گوید من از شما یک نمونه اولیه می‌خواهم که نشان دهنده ویژگی‌های محصول شما باشد. این نمونه اولیه را روی میز بگذار تا وارد مذاکره شویم. با توجه به این رویکرد جدید، صنعت نیاز دارد که در دانشگاه مفاهیم تحقیقات پایه اتفاق بیفتد و دانشگاه نتیجه تحقیق خود که همان نمونه اولیه محصول باشد را روی میز گذاشته و برای گسترش فعالیت‌ها وارد مذاکره شود.

مدیر کل پایش، نظارت، آمار و اطلاعات پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: بنابراین در رویکرد جدید دانشگاه، با توجه به نیاز جدید صنعت خود را با این نیاز تطبیق می‌دهیم. مسئله دوم این است که در مجموعه دانشگاه آزاد با توجه به مزیت شبکه‌ای بودن ممکن است در یک مقطعی نتوانسته باشیم نیاز صنعت و تولید را به صورت کامل پاسخ دهیم. بنابراین شبکه‌ای از این استان‌ها و مراکز تحقیقاتی را ایجاد می‌کنیم که اگر یک محقق در واحد دانشگاهی با یک صنعت وارد مذاکره شد فقط با تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی واحد خود سرو کار نداشته باشد بلکه بتواند از تمام ظرفیت کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی که در دانشگاه آزاد وجود دارد استفاده کرده و پاسخ درستی به نیاز صنعت داشته باشد.

عطارزاده در پایان تاکید کرد: پس این مدل جدید را شکل می‌دهیم که عضو هیئت علمی خود را صرفا محدود به تجهیزات آزمایشگاهی واحد خود نکند بلکه از تمام ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کند.

انتهای پیام/

341 / 167 مدیرکل پایش، نظارت، آمار و اطلاعات توان پژوهشی ایمان عطارزاده پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی محصول محور نیاز صنعت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: توان پژوهشی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی محصول محور نیاز صنعت دوره های توانمندسازی مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد برای دانشجویان آزمایشگاه ها رویکرد جدید مدیر کل پایش توان پژوهشی تعریف مسئله نمونه اولیه وارد مذاکره محصول محور نیاز صنعت کارگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت برنامه‌ها در دانشگاه فرهنگیان کافی نیست

نماینده مردم شهرکرد،بن،سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: میزان پیشرفت برنامه‌های کنونی در تربیت معلم لازم است اما کافی نیست و برای بعضی از مسئولان ملی و استانی که درک صحیحی از دانشگاه فرهنگیان ندارند باید احساس تاسف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، احمد راستینه شامگاه _پنجشنبه، سیزدهم اردیبهشت_ در نشست با هیئت علمی، کارکنان و ریاست دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تنها راه کاهش معضلات نظام تربیتی، تربیت معلم است و این دانشگاه فرهنگیان است که در خط مقدم قرار دارد.

وی افزود: میزان پیشرفت برنامه‌های کنونی در تربیت معلم لازم است اما کافی نیست و برای بعضی از مسئولان ملی و استانی که درک صحیحی از دانشگاه فرهنگیان ندارند باید احساس تأسف کرد.

نماینده مردم بن، سامان، شهرکرد و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خوشبختانه راهبرد اهمیت فرهنگ در چندین سال اخیر در بودجه دولت افزایش پیدا کرده است به طوری که بودجه بخش فرهنگی به سه درصد افزایش پیدا کرده است.

راستینه تصریح کرد: در سال‌های گذشته شاهد کم توجهی به فعالیت‌های تربیتی در آموزش‌وپرورش بوده‌ایم اما امروز اعتباراتی غیر از ردیف‌های اختصاصی به برنامه‌های تربیتی اختصاص پیدا کرده است اما این توجه هنوز به حد کفایت نرسیده است.

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود هیئت امنا دانشگاه فرهنگیان استان به طور جدی پیگیر حل مسائل و مشکلات این دانشگاه در خصوص فضا، امکانات، تجهیزات و زیر ساخت‌ها باشند تا این دانشگاه در سال تحصیلی جدید با مشکلات کمتری پذیرا دانشجو معلمان جدیدالورود باشد.

نماینده مردم بن، سامان، شهرکرد و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود معلم در سالیان گذشته خاطر نشان کرد: در سال جاری با توجه به هماهنگی‌ها و پیگیری‌هایی که در سطح مجلس شورای اسلامی در خصوص مسئله نیرو انسانی و جذب آموزش و پرورش شده است این امید را می‌دهیم که شاهد تشکیل کلاس‌های درس با کمترین مشکل باشیم همچنین خوشبختانه مجوز استخدام ۷۰ هزار معلم جدید از سازمان اداری و استخدامی گرفته شده است که نشان دهنده اراده مسئولین نظام در خصوص حل مشکل کمبود معلم و کلاس‌های خالی از معلم است.

کد خبر 750216

دیگر خبرها

  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • پیشرفت برنامه‌ها در دانشگاه فرهنگیان کافی نیست
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول