Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@12:50:06 GMT

کشاورزی همچنان ۸۵ درصد آب یزد را می‌بلعد

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۹۲۱۲

کشاورزی همچنان ۸۵ درصد آب یزد را می‌بلعد

ایسنا/یزد مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به مصرف ۸۵ درصد آب این استان در بخش کشاورزی که اشتغال آن به مراتب از بخش صنعت و خدمات پایین‌تر است، گفت: متاسفانه با وجود کم آبی در استان هنوز نتوانسته‌ایم جهادکشاورزی را متقاعد به اخذ استعلام تامین آب برای واحدهای نیازمند آب کنیم.

«محمدمهدی جوادیان زاده» در نشستی که با حضور اعضای شورای اداری آب منطقه‌ای یزد و «محمد حاج رسولی‌‌ها» مدیر عامل شرکت منابع آب ایران برگزار شد، گفت: با توجه به این که عمده آب استان یزد غیر قابل شرب و با EC بالای ۲۰۰۰ است، لازم است همه فعالیت‌های صنعتی و معدنی در استان در چارچوب استاندارهای محیط زیستی و کیفی منابع آب انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مسئولیت شرکت آب منطقه‌ای تامین آب پایدار و سالم برای کلیه مردم است که وظیفه پایش و حراست کمی و کیفی منابع آب موجود، همچنین مدیریت عرضه و تقاضای آب را بر عهده دارد. 

جوادیان زاده ضمن مقایسه یزد با استان‌های کشور در میزان آب تجدیدپذیر گفت: طبق مطالعات، استان یزد و قم کمترین میزان آب تجدیدپذیر را در کشور دارند و این در حالی است که یزد، رتبه هفتم کشور را در کسری مخزن دارد بنابراین وضعیت یزد در منابع آبی بحرانی است. 

وی عنوان کرد: همچنین این استان از نظر مساحت، رتبه هشتم کشوری را دارد به نحوی که ۸۴ درصد جمعیت استان در شهر و ۱۶ درصد جمعیت استان نیز در روستا سکونت دارند.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد افزود: در حال حاضر آب شرب ۳۰۰ روستا به علت کمبود منابع آب در استان از طریق تانکر تامین می شود که این امر منجر به افزایش مهاجرت روستائیان به شهرهای استان شده است.

جوادیان زاده در ادامه به تحلیل وضعیت بارش در استان پرداخت و گفت: بارندگی در یزد نسبت به سال‌های گذشته، اندکی افزایش داشته و این در حالی است که براساس آمارهای موجود، استان یزد رکورد تبخیر کشور را به خود اختصاص داده است.  

به گفته وی، عمده آب استان یزد غیر قابل شرب و با EC بالای ۲۰۰۰ است و حتی شوری آب در برخی نقاط بیابانی استان یزد از دریا شورتر است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی که با کمبود منابع آب شرب مواجه هستیم، برداشت معادن، موقعیت شهرک‌های صنعتی، کشتارگاه‌های دام و طیور و فراوری معادن، پتانسیل‌های آلایندگی منابع آب را در استان تشدید می‌کند که لازم به پایش مستمر این واحدهاست و این کار در حال حاضر توسط گروه‌های گشت درحال انجام است. 

وی با اشاره به این که ۸۵ درصد آب استان یزد در بخش کشاورزی، ۱۱ درصد در بخش شرب و بهداشت و ۴ درصد نیز در صنعت استفاده می شود، اظهار کرد: این در حالی است که ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی با مصرف بالا از صنعت و خدمات پایین‌تر است. 

وی با تاکید بر این که توسعه پایدار در استان نیاز به همکاری و هماهنگی همه دستگاه های ذیربط دارد، یاداور شد: متاسفانه با وجود کم آبی در استان هنوز نتوانسته‌ایم سازمان جهادکشاورزی استان را متقاعد کنیم در مورد کلیه واحدهایی که نیاز به آب دارند و اخیرأ در حال توسعه یا ساخت هستند، از شرکت سهامی آب منطقه ای استعلام تامین آب شود.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد همچنین در خصوص نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌های آب، بیان کرد: از دو هزار و ۳۰۰ چاه کشاورزی مجاز ۷۴ درصد به کنتور هوشمند مجهز شدند و تجهیز دیگر چاه ها نیز در حال پیگیری است. 

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای یزد، جوادیان زاده در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که تلاش می‌کنیم تمام طرح‌های سفر اول رییس جمهوری را تا پایان سال آینده به اتمام برسانیم، در مورد طرح‌های مهم این شرکت، گفت: سد هرات (سد خوانسار) مهمترین و به تعبیری اولین و آخرین سد استان یزد به شمار می‌رود که در حال حاضر ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اتمام این طرح به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که دکتر «محمدباقرنوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تامین اعتبار و اتمام طرح در سال آینده قول مساعد دادند. 

این مسئول در پایان نیز به طرح‌های دیگر شرکت آب منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: به علت قطع و وصل‌های مکرر خط انتقال آب به یزد، تصمیم گرفتیم حجم ذخیره آب را بالا ببریم لذا ساخت جمعاً ۱۱۰ هزار مترمکعب مخزن را شروع کردیم که ۵۰ هزار متر مکعب آن با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی در شهر یزد است و این اقدام می‌تواند ریسک تأمین آب را کاهش دهد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شركت آب منطقه اي يزد کشاورزی شرکت آب منطقه ای آب منطقه ای یزد بخش کشاورزی جوادیان زاده آب استان یزد حال حاضر ۸۵ درصد آب مدیر عامل تامین آب منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۹۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود

بهزاد شریفی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از عوامل مهم تخریب عرصه‌های منابع طبیعی آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع است و در صورت وقوع حریق، خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری به این منابع ارزشمند خدادادی و ملی وارد می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان عنوان کرد: به‌منظور پیشگیری از وقوع این پدیده مخرب در جنگل‌ها و مراتع استان که امری بسیار مهم است، همکاری و مساعدت آحاد مردم خصوصاً مردم خطه سرسبز شهرستان دیواندره در مقابله با حریق بسیار حائز اهمیت است.

شریفی‌پور بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۶۷ فقره حریق در سطح سه هزار و ۳۷۱ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان روی داد.

وی تصریح کرد: این میزان آتش سوزی نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد فقرات ۲۴۷ درصد و از لحاظ سطح سوخته ۳۰۴ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: شهروندان و بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی و روستاییان باید در نظر داشته باشند که نظر به کاهش بارش‌ها و نزولات الهی در سال‌جاری و با افزایش دما و خشکی هوا، احتمال وقوع آتش‌سوزی در محیط‌های طبیعی فزونی پیدا می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اعلام کرد: بنابراین کشاورزان، دامداران، گردشگران و تمام کسانی که در محیط‌های طبیعی و باز، برای فعالیت یا تفریح حاضر می‌شوند، لازم و ضروری است که نسبت به رعایت نکات ایمنی اقدام کنند.

لزوم‌خوداری شهروندان از رهاسازی بطری در طبیعت

شریفی‌پور گفت: از هم استانی‌ها تقاضامندیم که از رهاسازی زباله‌ها به‌ویژه انواع بطری شیشه‌ای و پلاستیکی، خرده‌شیشه و اشیا مشابه در داخل طبیعت به دلیل اینکه این اشیا گاهاً همانند عدسی ذره‌بین عمل کرده و موجب اشتغال علوفه می‌شوند، خودداری کنند.

وی افزود: مواد خشک و مواد قابل اشتغال کف جنگل‌ها و مراتع کانون‌های آتش در مناطق را ایجاد می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان خاطرنشان کرد: همچنین مردم استان به‌هیچ‌وجه در داخل طبیعت آتش روشن نکنند و در مواقع ضروری از سطوح بدون پوشش گیاهی که اطراف اجاق آن را با سنگ محصور کنند.

شریفی‌پور ادامه داد: پس از اتمام استفاده از آتش، حتماً از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کرده و هیچ‌گاه خاکسترهای اجاق را رها نکنند بلکه می‌توان با ریختن آب یا مدفون کردن خاکسترها با خاک از خاموش شدن کامل آتش مطمئن شد.

وی اذعان کرد: همچنین از پرت کردن ته سیگار یا چوب کبریت استفاده‌شده در طبیعت و مکان‌های مستعد آتش‌سوزی به‌ویژه در حاشیه راه‌ها و جاده‌ها خودداری شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بیان کرد: سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع توسط کشاورزان و روستاییان استان کاری نامناسب و در راستای فقر و فرسایش خاک منجر به نابودی زمین خواهد شد که امیدواریم این اقدام توسط کشاورزان رخ ندهد.

شریفی‌پور عنوان کرد: آتش و مشعل به‌عنوان منبع روشنایی در مراتع به‌ویژه در هنگام راهپیمایی‌های شبانه نامناسب و مستعد حریق خواهد شد.

وی افزود: بازی کودکان با آتش به‌ویژه در مناطق با پوشش گیاهی مناسب هم یک عمل نامناسب و حریق‌زا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: هم استانی‌های ما باید در نظر داشته باشند که در صورت بروز آتش‌سوزی در عرصه منابع طبیعی (بنا به هر دلیلی)، ضمن تماس با شماره رایگان ۱۵۰۴ بلافاصله با رعایت مسائل ایمنی نسبت به خاموش کردن آن اقدام و تا حضور نیروهای کمکی محل را ترک نکنند.

گونه‌های گیاهی و جانوری کردستان برای غنای طبیعی آن باید حفظ شود

شریفی‌پور خاطرنشان کرد: غنای طبیعی کردستان در گونه‌های جانوری و گیاهی و گستردگی درخت‌های همچون، بنه، بلوط، سیب وحشی، زالزالک، افرا و بید وحشی، مازو و غیره در استان سرمایه‌ای به مراتب ارزشمند است که باید حتی‌الامکان از آنها حراست و حفاظت کرد.

وی افزود: در استان تیپ‌های مرتعی از تنوع بیش از ۳۰ نوع وجود دارد که گستردگی زیادی هم دارد و جدا از بحث استفاده بی‌رویه و غیر اصولی مردم و گاهاً استفاده بیش از حد دام‌ها، آتش سوزی‌های فصل تابستان هم منجر به نابودی این سرمایه طبیعی می‌شود، لذا از مردم فهیم استان تقاضامند هستیم با نزدیکی به فصل گرم تابستان که مراتع خشک می‌شوند سعی در رعایت نکات مهم داشته تا از حریق جلوگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد؛ با همکاری و دلسوزی مردم تعداد حریق کمتری نسبت به سال‌های قبل را در سطح مراتع و جنگل‌های استان داشته باشیم.

کد خبر 6093674

دیگر خبرها

  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند
  • ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد است