Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر از گاهی طرحی از سوی شورا و کمیسیون‌‌ها مطرح می‌شود امّا به سبب ناپایداری و فقدان تمرکز بر حوزه سیاستگذاری، همه‌چیز به نقطه صفر خود می‌رسد. ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،  فعالیت‌های بر زمین‌‌مانده حوزه قرآن کم نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوباتی که بارها در جلسات متعدد مطرح می‌شوند امّا به سرانجام روشنی نمی‌رسند. اینکه هر از گاهی طرحی از سوی شورا‌ها و کمیسیون‌های مختلف مطرح می‌شود امّا به سبب ناپایداری و فقدان تمرکز بر حوزه سیاستگذاری، همه چیز به نقطه صفر خود می‌رسد.

فرآیند ادغام اتحادیه‌‌های قرآنی یکی از کارهای بر زمین‌مانده‌ای است که نزدیک به پنج سال از آن می‌گذرد و ماجرایش هنوز تمام نشده است. طرحی که به گفته کارشناسان در آن زمان، اقدامی بی‌نظیر و مفید بود. طبیعی است که وقتی  اقدامی در سطح ملی به اجرا در می‌آید، هزینه‌های زیادی را به دنبال دارد امّا هزینه توقف آن چند برابر بیشتر از هزینه اجرای آن خواهد بود. از زمانی که اختلافات در بحث ادغام اتحادیه‌های قرآنی به اوج خودش رسیده است، مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد در اقصی‌نقاط کشور با مشکلات و معضلات به‌بار آمده ناشی از این اختلاف دست و پنجه نرم می‌کنند. مشکلاتی که گاهی به تعطیلی آنها می‌انجامد.

در این مسیر پرنشیب، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت بازگرداندن فرایند ادغام به طریق مصوب قانونی، اقداماتی کرد و جلساتی به منظور گفت‌وگو و اقناع طرفین تشکیل داد اما با وجود این تلاش‌ها همچنان مسئله برجای مانده و منجر به ظهور و بروز مطالبات فزاینده­ تعداد زیادی از فعالان مردمی امور قرآنی در ماه­‌های اخیر شده است.

وعده دوهفته‌ای رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اتحادیه‌های قرآنیروابط و تعاملات، مانع اجرای فرآیند ادغام اتحادیه‌های قرآنیمقصر اصلی به سرانجام نرسیدن ادغام اتحادیه‌های قرآنی چه کسی است؟

دود اختلاف بر چشم مؤسسات قرآنی

یکی از رنج‌های این روز مؤسسات، حمایت‌های نامتوازن برخی نهادها از آنان است؛ حمایت‌هایی که گاهی از سوی نهادهای قرآنی به حساب آنها واریز می‌شود. خواه این مؤسسات نیازمند آن باشند و یا نباشند. این سردرگمی و نبود راهبرد جدی، به عمده‌ترین مشکل هزاران مؤسسه قرآنی تبدیل شده است. مؤسساتی که بیشترین ظرفیت را در کشور به خود اختصاص می‌دهند و به‌طور قطع می‌توان گفت می‌توانند یک‌تنه بار فعالیت قرآنی کشور را به دوش بکشند امّا حالا هزاران مؤسسه متأثر اختلاف نهادهای قرآنی و بی‌توجهی شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرار گرفته‌اند.

انتظار می­‌رود همه دستگاه‌ها و نهادها به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی، با تبعیت از معارف ناب قرآنی و تأسی به سیره ائمه معصومین (ع) در حفظ وحدت کلمه، از تصمیمات و مصوبات وحدت­‌آفرین حمایت کنند و در طریق پرتوفیق انسجام و یکپارچگی در امور قرآنی مردمی با همراهی و همدلی و اخلاص، زمینه کسب عنایات الهی و توجهات ائمه طاهرین (ع) را فراهم آورند.

انتهای پیام/

R1444/P/S4,37/CT4 واژه های کاربردی مرتبط شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرآن کریم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرآن کریم شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرآن کریم ادغام اتحادیه های قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۱۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اتحادیه عطاران و سقط فروشان بررسی شد

هفتاد و نهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با دو پیش از دستور و سه دستور جلسه بیمه‌ای شدن شیرخشک‌ها و عدم پرداخت به موقع مطالبات توسط سازمان‌های بیمه گر و کوتاه بودن فرجه بازپرداخت هزینه شیرخشک توسط داروخانه‌ها به شرکت‌های توزیع، زمان‌بر بودن تحویل نهاد‌های اولیه شیرین‌بیان توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مسائل و مشکلات تعطیلی و جرائم برخی از اعضای اتحادیه صنف عطاران و سقط فروشان شیراز با حضور استاندار فارس، رئیس اتاق بازرگانی فارس، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و فعالان بخش خصوصی و اعضای شورای گفت‌وگوی استان و در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در این نشست گفت: اخیرا طبق بخشنامه‌ای که برای ممنوعیت عرضه محصولات گیاهی دارای بسته‌بندی و با برچسب اصالت در عطاری‌ها عرضه می‌شد و دستورالعمل و بخشنامه‌هایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی صادر شد که عرضه و فروش این محصولات توسط عطاری ممنوع است.

محمدصادق حمیدیان افزود: این موضوع توسط مدیر سابق دانشگاه علوم پزشکی به گونه‌ای مدیریت شد که عطاری‌ها می‌توانستند این محصولات را به فروش برسانند. این محصولات علی‌رغم داشتن برچسب صرفا دارویی نیستند و محصولاتی هستند که گیاهی و فاقد مواد شیمیایی هستند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: با وجود اینکه محصولات مجوزدار به منظور خروج محصولات تقلبی در بازار در عطاری عرضه می‌شود به مراجع قضایی معرفی شده و بخش اعظمی از فروش عطاران از دست رفته است.

او بیان کرد: با توجه به اینکه اعضای اتحادیه در ۸ سال گذشته دوره‌های آموزشی و تکمیلی را برای صنف عطاران گذرانیده‌اند و مجوز‌های لازم را اخذ کردند سطح علمی عطاران به نسبت قبل افزایش یافته است لذا انتظار می‌رود این محصولات کمافی سابق در عطاری‌ها به فروش برسد.

مدیر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه گفت: از دی‌ماه سال گذشته سازمان غذا و دارو بخشنامه‌های خود را سختگیرانه‌تر کرده است و برنامه عملیاتی خود در سال ۱۴۰۲ برخورد با فروش دارو‌های گیاهی در مکانی به غیر از داروخانه‌ها قرار داده است و در سال گذشته در ۱۰ ماه از حدود ۴۸۰ عطاری بازدید صورت گرفته که ۵۳ واحد به مرجع قضایی معرفی شدند که دارو‌های گیاهی وارداتی قاچاق نیز به فروش می‌رساندند.

شرافت ادامه داد: با موافقت فرماندار اجازه داده شد فرآورده‌هایی که به صورت otc و موضعی هستند علاوه بر داروخانه‌ها در عطاری‌ها نیز به فروش برسد، اما انجمن داروسازان معترض هستند که نباید این دارو‌ها در عطاری‌ها عرضه شود.

محمد مهدی رزمجو، مدیرکل استاندارد فارس هم گفت: مرجع رسمی تایید دارو در دنیا وزارت بهداشت است و عطاری‌ها می‌توانند گیاهان دارویی را بفروشند. دارو‌های گیاهی تحت نظر سازمان قیمت‌گذاری شده است.

مرتضی شریفی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هم گفت: در جلسه کارشناسی مشکل تعزیرات این واحد‌ها با مکاتبه تا حدودی مرتفع شده است. برخی از گیاهان دارویی که فرآوری شده اند در عطاری هم به فروش می‌رسند که مورد دارد و باید پیگیری شود.

استاندار فارس و رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس نیز گفت: با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون اساسی کشور کار دولت عمدتا بحث سیاست‌گذاری و نظارت بر اجرای آن است و دخالت دولت در مسائل بخش خصوصی نادرست است که اتفاق افتاده است.

محمدهادی ایمانیه اظهار کرد: همه بخش‌ها تاکید بر این دارند که کار باید به دست بخش خصوصی و فعالان اقتصادی باشد.

در ادامه سایر دستور جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح و بحث و بررسی کارشناسی شد.

در این جلسه پس از بحث و بررسی موارد زیر مصوب شد:

- مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با صدور نامه‌ای، داروخانه‌های دولتی را ملزم به فروش شیرخشک کند.

- مصوب شد شرکت‌های پخش سایه سمن و رازی توزیع شیر خشک را با مهلت بازپرداخت سه ماهه به داروخانه‌ها تحویل دهند.

- مصوب شد مکاتبه استاندار فارس مکاتبه‌ای با وزیر بهداشت در خصوص اعطای مهلت سه ماهه به تمام داروخانه‌های استان جهت تسویه با شرکت‌های توزیع شیرخشک انجام شود.

- مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری در مکاتبه با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص واگذاری ریشه شیرین بیان - غیر قانونی و قاچاق شده- به واحد‌های تولیدی مجوزدار در کوتاه‌ترین زمان صورت گیرد.

- مصوب شد مکاتبه‌ای از سوی دفتر استاندار با گمرک ایران و سازمان توسعه تجارت در خصوص تسریع در ارسال گزارش ورود موقت مواد اولیه شیرین بیان جهت عدم درج بدهی رفع تعهد ارزی صادرکنندگان صورت گیرد.

- مصوب شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری در مکاتبه با اداره تعزیرات حکومتی، موضوع اطاله پرونده‌های صنف عطاران را پیگیری کند.

- مصوب شد کارگروهی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره استاندارد، انجمن داروسازان استان، شرکت‌های صنعت پخش استان و اتاق بازرگانی تشکیل و موضوع توزیع دارو‌های گیاهی در صنف عطاری‌ها بررسی و پیگیری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های جامعه ایثارگری دیلم استفاده می‌شود
  • توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • مشکلات اتحادیه عطاران و سقط فروشان بررسی شد
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ما مسؤولان قضائی گاهی ناچاریم از یک امر مباح هم اجتناب کنیم
  • مسئولان فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند