Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تحولات سیاسی در عراق در روز‌های اخیر تحت الشعاع انتخاب نخست وزیر جدید و کابینه وی قرار گرفته و بحث و اظهارنظر در این مورد ادامه دارد. تاریخ انتشار: 11:22 - 14 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۲۸۰۵ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ تحولات در عراق که تاکنون با اختلاف نظر و عدم اجماع بر سر گزینه نخست وزیری دنبال می‌شد، در روز‌های اخیر و در پی انتخاب نخست وزیر جدید با موضوع‌هایی مانند شکل و ماهیت کابینه پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهم‌ترین تحولات عراق در ساعات اخیر عبارتند از:
*گزینه عادل عبدالمهدی برای نخست وزیری عراق

«محمد توفیق علاوی»، نخست وزیر جدید عراق، می‎گوید، «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر مستعفی وی را برای حضور در این سمت معرفی کرده است.
*انتخاب رئیس دفتر جدید دفتر ریاست جمهوری
«محمد البیاتی»، امروز دوشنبه، ۱۴ بهمن به عنوان رئیس جدید دفتر ریاست جمهوری عراق معرفی شد.
*موافقت مشروط عراق با از سرگیری فعالیت نیرو‌های ناتو

رئیس ستاد ارتش عراق تاکید کرد «ماموریت نظامیان ناتو در عراق تنها در صورتی از سر گرفته خواهد شد که توافق بر سر ادامه ماموریت آنها به صورت آموزشی و مشورتی به منظور توسعه توانایی‌های ارتش عراق حاصل شود.»
*نخستین درخواست پارلمان عراق از علاوی

پارلمان عراق در نخستین درخواست خود از «محمد توفیق علاوی»، نخست وزیر جدید این کشور، خواستار تحقیق در مورد وجود مراکز جاسوسی رژیم صهیونیستی در عراق شد.
یکی از اعضای فراکسیون «سائرون» پارلمان عراق با اشاره به این که وجود مراکز جاسوسی در عراق قابل کتمان نیست، گفت: «عادل عبدالمهدی نیز بار‌ها به این موضوع اشاره داشته و اکنون نخست وزیر جدید، کابینه وی و کمیته امنیت و دفاع موظف هستند نقش خود را در این مورد ایفا کرده و دلایل وجود این مراکز را افشا کنند.»   بیشتر بخوانید: پایان دو ماه کشمکش سیاسی در عراق نزدیک شدن دو نفر به کرسی نخست وزیری
*دیدار عبدالمهدی و علاوی
دفتر نخست وزیری عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «در دیدار عادل عبدالمهدی با محمد توفیق علاوی بر انتقال مسالمت آمیز قدرت تاکید شد؛ ضمن اینکه عبدالمهدی اعلام کرد در حمایت از دولت جدید اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»
*معرفی کابینه علاوی در کمتر از یک ماه آینده
رئیس فراکسیون «بیارق الخیر» می‌گوید انتظار می‌رود دولت علاوی در کمتر از یک ماه آینده تشکیل شود.
«محمد الخالدی» که پیشتر حمایت خود را از نخست وزیری علاوی اعلام کرده بود، گفت: «تشکیل دولت علاوی ظرف سه هفته یا کمتر یعنی زودتر از پایان مهلت قانون اساسی انجام خواهد شد.»
*درخواست کمیسیون دفاعی و امنیتی پارلمان عراق از علاوی
رئیس کمیسیون دفاعی و امنیتی پارلمان عراق گفت: «علاوی پس از تشکیل دولت باید گام‌هایی عملی برای اخراج نیرو‌های خارجی از کشور را بردارد؛ وی باید به لایحه اخراج نیرو‌های خارجی از عراق پایبند باشد.»
پارلمان عراق اواسط دی ماه گذشته لایحه اخراج نظامیان خارجی را از خاک این کشور تصویب کرد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عراق عراق عادل عبدالمهدی محمد توفیق علاوی عادل عبدالمهدی نخست وزیر جدید پارلمان عراق دولت علاوی نخست وزیری اخراج نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۲۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا به ورود نیروهای روسی به نیجر واکنش نشان داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا امروز جمعه پس از اینکه منابع خبری از ورو نیروهای روسی به پایگاه هوایی در نیامی پایتخت نیجر خبر دادند، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: روسها در مکانی جدا هستنند و نمی توانند به تجهیزات یا نیروهای ما برسند. همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آنها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیروهای ما وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تعدادی از نیروهایش را در حالی به یک پایگاه هوایی در کشور آفریقایی نیجر منتقل کرده که هنوز تعداد اندکی از نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند. بیشتر نیروهای آمریکایی قبلاً از این پایگاه در شهر نیامی، پایتخت نیجر خارج شده بودند.

ورود مستشاران نظامی روسی به این کشور در غرب آفریقا حدود سه هفته پیش و در پی تصمیم نیجر مبنی بر خروج تمام نیروهای آمریکایی صورت گرفت. این فرمان به طور قابل توجهی بر تلاش‌های نظامی ایالات متحده در منطقه موسوم به «منطقه ساحل» تأثیر گذاشت، منطقه‌ای وسیع در پایین بیابان «صحرا» که در آن شاخه‌های مرتبط با القاعده و داعش فعال هستند.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد اما جدول زمانی دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

زمانی که نیروهای روسی ماه گذشته میلادی وارد نیجر شدند، مشخص نبود که در کجا اقامت دارند. یک مقام آمریکایی گفت که آنها اکنون در طرف دیگر پایگاه نیامی، معروف به (پایگاه هوایی ۱۰۱) قرار دارند و نزدیک نیروهای آمریکایی نیستند. این پایگاه در کنار فرودگاه بین‌المللی دیوری هامانی است، جایی که سایر نیروهای بین‌المللی - مانند آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها - نیز در آن ساکن هستند.

این مقام به شرط ناشناس ماندن درباره تحرکات این نیروها صحبت کرد. دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از نیروهای آمریکایی در پایگاه نیامی باقی مانده‌اند. حضور روسیه در این پایگاه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر حمایت مستمر ایالات متحده از ارتش اوکراین همچنان بالا است.

حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی هنوز در نیجر هستند، اما بخش اعظم آن‌ها به پایگاه هوایی ۲۰۱ در نزدیکی اغادیز در ۹۲۰ کیلومتری پایتخت نقل مکان کردند.

کد خبر 6095680

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • بازداشت ۴۵ نفر به دلیل اعتراض به قانون ضد مهاجرتی سوناک
  • تکذیب خبر اخراج کارگران شرکت حریر خوزستان
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • همه دستگاه‌ها باید به وظایف‌شان در «طرح نور» عمل کنند
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد