Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی فعالیت‌هایی که در ۲۰ سال اخیر در کشور انجام شده، بی‌نظیر است؛ به طوری که نسل‌ها و سبک‌های علمی در حال متولد شدن هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در برنامه تلویزیونی چهل‌ستون که شب گذشته از شبکه ۵ سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، با تبریک ایام مبارک دهه فجر گفت: خداوند را به واسطه توفیقاتی که به من عطا کرده، شاکر هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر طهرانچی با بیان اینکه علم آموزی یکی از بهترین استعدادهای جوانان است و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه تأثیر پیشرفت‌های علمی کشور و نمود عینی این پیشرفت‌ها در زندگی روزمره مردم چگونه است؟ گفت: زندگی مردم بدون علم، آگاهی و فناوری‌های منتج از علم بی معناست. انسان‌ها در طول زندگی روزمره خود با محصولات توسعه علم و فناوری درگیر هستند. امروزه ما یک شهروند تکنولوژیک هستیم. تمام ابعاد زندگی انسان‌ها با علم سروکار دارد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اینکه توصیه شما به جوانانی که هیچ امیدی برای آینده تحصیلی خود متصور نمی‌شوند و محیط ایده آلی برای بروز توانایی‌های خود نمی یابند، چیست؟ اظهار کرد: واقعیت این است به عنوان فردی که در کشور تحصیل و زندگی کرده و فراز و فرودها و تحولات اجتماعی داخل و خارج از کشور را از نزدیک لمس کرده، دریافتم که بذر نا امیدی دارای اثراتی است. نا امیدی می‌تواند انسان را برای ساختن امیدوار و یا اینکه انسان را مجبور به ترک کشور کند. باید بدانیم اساساً روح ناامیدی از کجا سرچشمه می‌گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: انگلستان در سال ۲۰۱۰ چشم‌اندازی برای پژوهش تدوین کرد که بر اساس این چشم‌انداز، این کشور باید آهن ربای جذب جوانان دانشگاهی در دنیا باشد. در گزارش «فراتر از طوفان» اوباما و اسناد ۲۰۱۶، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ اروپا می‌بینیم که موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان، نیروی جوان و دانشگاهی است. در هر دو اسناد، نوشته شده که کشوری برتر است که نیروی جوان تحصیلکرده دنیا را داشته باشد.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه رکن اول اقتصاد دانش‌بنیان، نیروی انسانی تحصیلکرده است، اظهار کرد: رهبری دنیا در گرو به کار گرفتن نیروی تحصیلکرده کشورهای مختلف است. در حال حاضر تلاش دنیا در راستای ایجاد جاذبه برای جذب نیروی انسانی جوان و ناامید کردن جوانان در کشورهایشان متمرکز شده است. ناامیدی در دنیای امروز خیلی طبیعی نیست و باید عمیق‌تر به آن نگریسته شود. باید جریان طبیعی را به جوانان نشان دهیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص فضای حاکم بر جامعه خاطرنشان کرد: جو عمومی و غالب کشور امید است، البته جو فضای رسانه‌های خاص مدنظرم نیست. رسانه به عنوان رکن جدی تحولات اجتماعی محسوب می‌شود. مردم بی‌نظیر ایران با ۳ هزار سال سابقه فرهنگی، فراز و فرودهای کشور را به خوبی سپری کرده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در قرن ۷ هجری که مصادف با قرن ۱۳ میلادی است، پادشاه ولز گروهی را به آندلس می‌فرستد و در نامه‌ای به پادشاه آنجا می‌نویسد دانشجویان را به سرزمین شما می‌فرستم تا دانایی که کشور شما را فرا گرفته، بیاموزند و برای ما که از چهار طرف در جهالت قرار گرفته‌ایم، راهگشا باشند. همچنین عباس میرزا طی نامه‌ای به سفیر فرانسه می‌نویسد «آفتابی که در سرزمین شما می‌تابد، چگونه است که در سرزمین من نمی‌تابد، به من بگو راه پیشرفت کجاست؟ آیا من نیز همانند تزار روسی باید ترک وطن کنم و به سرزمین شما بیایم؟»

وی افزود: همه این اتفاقات فراز و فرودهای کشور ایران بوده است. دورانی بوده که خودمان اراده ساختن و پیشرفت داشتیم و این امر محقق شده است. دورانی هم بوده که مغول‌ها همه کتابخانه‌ها را به آتش کشیدند و در شهرهای سبزوار و نیشابور هیچ مردی را باقی نگذاشتند، اما ایران به رشد و پیشرفت خود ادامه داد و امروز از خیلی جهات بزرگ و پیشرفته است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: انقلاب اسلامی ایران یک خودباوری ایجاد کرد. بعد از جنگ دیدیم می‌شود سرپا بود و به داشته‌ها تکیه کرد. مقام معظم رهبری حرکتی را مبنی بر باور علم در اداره امور کشور شکل دادند.

دکتر طهرانچی تصریح کرد: در سال ۷۶ با یک ادبیات و نگاه جدید و متفاوت شروع به کار، فعالیت و رشد کردیم. در آن سال‌ها تعداد مقالات کشور اندک بود، اما خوشبختانه در حال حاضر در کشور دانشمندان بسیاری داریم که دنیا بر توانایی آنها در طراحی و حل مسائل گوناگون صحه می‌گذارد و دستاوردهایشان قابل تکیه است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به جایگاه ۱۵ کشور در نظام رتبه‌بندی سایمگو اشاره و تصریح کرد: در بالادست و پایین‌دست ایران در این نظام رتبه‌بندی، جزو کشورهای پیشرو دنیا قرار دارد. جایگاه کشور در این رتبه‌بندی با توجه به اینکه سال‌ها تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به سختی وارد کشور می‌شود، قابل توجه است. با همه محدودیت‌ها رشد شتابان و لشکر جدی داریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی فعالیت‌هایی که در ۲۰ سال اخیر در کشور شده، بی‌نظیر است. به طوری که نسل‌ها و سبک‌های علمی در حال متولد شدن هستند. این یک نگاه ارزشمند است.

وی با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین (ع) مبنی بر «العلم السطان»، گفت: بر اساس فرمان روزولت در سال ۱۹۴۶ پس از پایان جنگ جهانی، سند علمی تهیه می‌شود که در آن تأکید شده اگر می‌خواهید در دنیا حاکم باشید، امنیت داشته باشید، بیکاری را به حداقل برسانید و ... راهش علم است. مسیر کیفیت از دالان کمیت عبور می‌کند. کارآمدی محصول به وجود آمدن فضای تولید علم است. به دنبال حل مسائل صنعت در آزمایشگاه‌ها هستیم.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در سند پژوهشی ۲۰۱۰ انگلستان تأکید شده که دولت در شرایط ریاضت اقتصادی باید بین هزینه عمومی و هزینه پژوهش یکی را انتخاب کند. هزینه پژوهش، فردا را و هزینه عمومی امروز را می‌سازد. باید به دانشگاه‌ها در حل مسائل اجتماعی و صنعت، آزادی عمل دهیم.

دکتر طهرانچی همچنین درباره اینکه اگر روزی فرا برسد که دیگر قرار نباشد کارمند یا مدیر نهاد دولتی باشید، چکار می‌کنید؟ گفت: به تازگی از مجموعه‌ای بازدید داشتم که سه نفر یک مجموعه خصوصی با محصولات دانش‌بنیان تأسیس کرده و دستاوردهای جالب و قابل توجهی داشتند. همواره به دانشجویان خود می‌گویم که سراغ کار دولتی و کارمندی نروند، چرا که تلاشی برای پیشرفت صورت نخواهد گرفت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: فضایی که امروز در کشور ایجاد شده، شاید در گذشته نبود. آینده را این فضا خواهد ساخت. در این فضا تعدادی از جوانان دور هم جمع شده و کسب و کار جدید خلق می‌کنند. به همین دلیل دشمنان از ایران واهمه دارند. اساساً کار و رشد، پایداری می‌خواهد. هر کس پایدار باشد و از داشته‌ها، ذهن و استعدادش به نحو احسن استفاده کند، قطعاً پیروز می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به دیدار خود با یکی از سفرای کشورهای اروپایی اشاره و تصریح کرد: در این دیدار به سفیر گفتم «۳۰۰ سال آینده خواهند گفت اروپایی‌ها استقلال علمی ایران را برنتابیدند و دانشمندانش را در راه کسب و ترویج علم شهید کردند.» سفیر جمله من را پذیرفت و گفت «چه کنیم که دنیا همه چیز را علیه شما گروگان گرفته است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامي دکتر طهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اقتصاد دانش بنیان انقلاب اسلامی دکتر طهرانچی نیروی انسانی سرزمین شما رتبه بندی حل مسائل بی نظیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۲۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • تربیت نیروی انسانی خدوم نتیجه تلاش معلمان است
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان