Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه در دورانی هستیم که مفاهیم در حال تحول محتوایی و ساختاری است، گفت: این تحول به نفع ما و به ضرر قدرت‌های سلطه‌گر است.

به گزارش ایمنا، محمدجواد ظریف صبح امروز (دوشنبه) در جمع دانشجویان دانشگاه جنگ ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: فرارسیدن دهه فجر که یکی از عظیم‌ترین تحولات قرن گذشته بود را به همه مردم تبریک می‌گویم و یاد امام بزرگوار و شهدای جنگ تحمیلی و امنیت و شهدای ارتش را از گرامی می‌دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این روزها ما و مردم منطقه داغدار از دست دادن فرمانده بزرگی هستیم که برای منطقه و جهان الگوی مقاومت، فهم، تواضع و خردورزی بود.

وزیر امور خارجه‌ادامه داد: شهید سلیمانی که خداوند درجاتش را متعالی کند با فهم دقیق راهبری و شجاعت توانست تحولی ایجاد کند که ما باید به عنوان دنبال‌کنندگان آن شهید با همان فهم راهبردی و نگرش دراز مدت باید نتایج و میوه آن را با نهادینه کردن آن در منطقه بچینیم.

ظریف با تاکید بر اینکه ما در دورانی هستیم که مفاهیم در حال تحول محتوایی و ساختاری است، گفت: این تحول به نفع ما و به ضرر قدرت‌های سلطه‌گر است. تحول این مفاهیم به معنای فراموش شدن واقعیات سابق نیست؛ بلکه واقعیات و علائم محاسباتی قبلی تنها فاکتورهای تصمیم گیری نیستند.

وی تصریح کرد: قدرت زمانی با قایق‌های توپ‌دار و تعداد تانک و ابزار نظامی تعریف می‌شد ولی امروز ضمن آنکه ابزار نظامی اهمیت فراونی دارد و ضرورت تقویت آن غیرقابل فراموشی است، ولی امروز عواملی مثل اقتصاد، فناوری، نوآوری به عوامل واقعی قدرت تبدیل شده‌اند.

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه مزیت نسبی جمهوری اسلامی به سایر عوامل قدرت است که به آن عوامل معنایی قدرت می‌گوئیم، گفت: این قدرتی است که شهید سلیمانی را از سپهبد سلیمانی قدرتمندتر کرده است.

برکات خون شهید سلیمانی بی‌نظیر است

ظریف با بیان اینکه شهید سلیمانی فرمانده بی نظیری بود، ادامه داد: برکاتی از خون شهید سلیمانی نصیب انقلاب و مقاومت شده که بی‌نظیر است. چه چیزی می‌توانست این جمعیت عظیم را نه تنها در ایران بلکه از هند، الجزایر، روسیه و آمریکای جنوبی و ایالات متحده جمع کند. قدر این قدرت را باید بدانیم. این قدرت فرهنگ ایثار و شهادت و استقامت است. این عامل معنایی که دارنده آن هستیم و باید درک کنیم تحول مفهمومی بنیادین است. قدرت انسجام ملی و حمایت مردم اینها چیزهایی هستند که در چهل سال گذشته ما را حفظ کرده‌اند.

وی با بیان اینکه مردم ولی نعمت ما هستند چون شما و ما از همین مردم هستیم، تصریح کرد: ارتش آمریکا، روسیه و چین ارتش آمریکایی و چینی و روسی نیستند؛ هر چند چین و روسیه دوستان ما هستند، اما بدانید شما ارتش جمهوری اسلامی ایران هستید و از مردم ایران نشأت گرفته‌اید. اینکه ما ابزار نظامی را خودمان می‌سازیم را در این مساله می‌بینیم که پدافندی که پهپاد آمریکایی را هدف گرفت توسط همین مردم ساخته شده است. کشوری که ۶۷ میلیارد دلار در یک سال هزینه نظامی کرده باید تحمل کند که فرد بی سر و پایی مثل ترامپ به او بگوید که اگر من از شما دفاع نکنم شما ظرف دو هفته فارسی صحبت می‌کنید اما کسی می‌تواند این حرف را به ما بزند؟

وزیر امور خارجه افزود: اگر قدرت معنایی به لحاظ تئوریک شناخته شده نبود که شده است، ما به عنوان دارندگان این قدرت باید آن را نظریه پردازی می‌کردیم. حالا که دیگران اذعان به این واقعیت دارند ما باید این داشته خود را بپذیریم این داشته در کنار توانمندی نظامی است. دیپلماسی هر زمان باید از این توان بهره بگیرد و هر زمان لازم بود باید به آن خدمت کند. این فرمولی بود که من و سپهبد سلیمانی توأمان مورد استفاده قرار می‌دادیم.

ظریف با بیان اینکه اقدام آمریکا در اعلام طرح معامله قرن فرصت بی نظیر برای ایران است، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی وقتی برای روند صلح اسلو و مادرید برنامه ریزی کرد به ادعای سفیر سابق رژیم صهیونیستی در رژیم پهلوی، تصمیم گرفتند که ایران را جایگزین اعراب کنند به عنوان دشمن اسرائیل تا بتوانند با اعراب صلح کنند.

وی افزود: در ۱۲ سال گذشته روند مشابهی را در جهان عرب شروع کردند. این رژیم با کمک آمریکا و برخی کشورهای عربی فرایند بسیار منحوسی را شروع کردند که در جهان عرب ایران را به عنوان تهدید اصلی معرفی کنند تا جهان عرب را به سمت مصالحه با این رژیم ببرند تا حداکثر خواسته‌های این رژیم را بپذیرند و طرح ترامپ سقف خواسته‌های رژیم صهیونیستی است.

عکس‌العمل برخی کشورهای عرب به معامله قرن شرم‌آور بود

وزیر امور خارجه ادامه داد: عکس العمل های سخیف و شرم آور از سوی برخی کشورهای عرب نشان‌دهنده این واقعیت است که حتی در برابر سقف خواسته‌های رژیم صهیونیستی توان مقاومت ندارند. برای شارع عرب (مردم عرب) واضح شد اینجا به جایی دشمنی دروغین بوده است.

ظریف گفت: همان طور که برجام توانست چهره‌ای که آنها از ایران ساخته بودند به عنوان کشوری جنگ طلب را در سطح بین الملل نابود کند که دستاوردی راهبردی بود، طرح منحوس معامله قرن چهره دشمن انگاری از ایران را در جهان عرب وارونه می‌کند به شرطی که ما درست عمل کنیم.

وی تصریح کرد: در آستانه چهل و دومین سال انقلاب وارد یک فرصت جدید شدیم که می‌توانیم کماکان با تکیه بر ابزار واقعی قدرتمان اینکه در صدها شهر هند بدون اینکه تبلیغ داشته باشه باشیم در ۴۰۰ شهر برای سردار سلیمانی مراسم گرفتند. از این رو شناسایی این مؤلفه به معنای صرف نظر کردن از توان نظامی نیست به معنای خودباوری و استقامت بیشتر و محکم‌تر است. پشت ما به جامعه هشتاد و دو میلیونی است.

وزیر امور خارجه با اشاره به تبلیغاتی که علیه سردار سلیمانی در منطقه و در سطح بین الملل انجام شده است، گفت: آقایی که خودش را وزیر خارجه می‌داند بعد از شهادت سپهبد سلیمانی توییت کرد که در خیابان‌های عراق می‌رقصند برای شهادت سلیمانی اما مردم رقصیدند؟ تعدادی از مردم عراق از شهید سلیمانی قدردانی کردند که برای دوستان ما در عراق غیرقابل باور بود. فرصت‌هایی که برای ایران وجود دارد با انسجام ما و هم افزایی ما شدنی است نه با رقابت ما.

ظریف تصریح کرد: بپذیریم که همه ما در ایام انتخابات مسئولیت داریم چون انقلاب هست و هدفمان باید تقویت انقلاب و خدمت به مردم باشد نه ایجاد دو قطبی؛ که ابزار قدرت مان را در برابر هم قرار دهیم و دشمن از آن بیشترین استفاده را کند. بدانیم هیچ انتخاباتی و هیچ مقامی ارزش آن را ندارد که ابزار قدرتمان را به خاطر آن از دست بدهیم.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص ابتکار صلح هرمز گفت: ایران از سال ۶۴ که اوج جنگ نفتکش‌ها بود اولین نامه را به دبیر کل سازمان ملل نوشت که باید یک نظام امنیت منطقه‌ای داشته باشیم و پیش نویس آن نامه را بنده نوشتم و بارها پیشنهادهایی از این دست مطرح کردیم که آخرین آن ابتکار صلح هرمز را رئیس‌جمهور مطرح کردند که جامع‌ترین طرحی بوده که برای امنیت منطقه ارائه کردیم.

وزیر امور خارجه ادامه داد: سه کشور منطقه از آن استقبال کردند و دوستان دیگری هم حمایت ضمنی کردند. امیر کویت نامه‌ای دادند اما سه کشور هستند که به نظر من دنبال آرامش نیستند و فکر می‌کنند اگر نشان دهند منطقه در حال ناامنی است آمریکا را در منطقه نگه می‌دارند. یک تصوری در منطقه ماست که فکر می‌کند امنیت را می‌شود خرید و مانع اصلی طرح هرمز همین تصور است.

ظریف ادامه داد: رهبری در صحبت‌هایشان گفتند ما با منطقه مشکل نداریم از این رو این آغوش گشوده نظام جمهوری اسلامی را منطقه باید بپذیرد و این به نفع خودشان و منطقه است.

نیروهای نظامی نشان دادند هراسی از مقابله با آمریکا ندارند

وی گفت: پاسخ موشکی به آمریکا یک سیلی بود اما پاسخ واقعی این مردم هستند که بیرون آمدند. آغاز پایان آمریکا در منطقه است. خیلی‌ها از خودشان این را می‌دانند و ما هم این را باید بپذیریم. نیروهای نظامی ما نشان دادند هراسی ندارند از مقابله با آمریکا چون پشتوانه مان مردم هستند.

وزیر امور خارجه درباره حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: اتفاق تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی ضربه بزرگی به همه ما بود و بدخواهان می‌خواهند علیه ایران استفاده کنند. ایران با کمال شفافیت درباره قربانیان اقدام کرد و اجازه ندادیم تبلیغات دشمنان به نتیجه برسد. ایران طبق مقررات حق دارد که بررسی‌ها و تحقیقات را خودش هدایت کند. آنها به هر شکلی می‌خواهند حق ما را نادیده می‌گیرند و امکانات لازم را در اختیار ما قرار نمی‌دهند. بر اساس ضمیمه ۱۳ کنوانسیون شیکاگو از همه طرف‌هایی که باید، دعوت کردیم. آنها هم وظیفه دارند بر اساس درخواست ما ابزار خواندن جعبه سیاه را به ما بدهند چون از این مدل هواپیما نداشتیم. آنها استنکاف کردند در حالی که حق این کار را نداشتند و ما هم پیگیر این مساله هستیم.

ظریف ادامه داد: بهترین دانشجویان و نخبگان ما در این ضایعه از دست رفتند و شهدای این پرواز عزیزان این کشور بودند. خداوند به خانواده‌هایشان صبر عنایت کند و بدانند همه ما در این غم بزرگ شریک هستیم. اما باید این مساله را با شفافیت و عقلانیت به بهترین شکل مدیریت کنیم.

وی درباره رابطه ایران و جیبوتی به عنوان یکی از مسیرهای ورودی ایران به قاره آفریقا گفت: جیبوتی با وجود روابط خوبی که با این کشور داشتیم تحت فشارهای خارجی بعد از حادثه تلخ سفارت سعودی که مورد حمایت هیچیک از جریان‌های سیاسی کشور نبود، روابطش با ما قطع شود. در عین حال ما آمادگی برقراری رابطه را داریم. نشانه‌هایی از آن طرف هست اما فشارها زیاد است. ما در کنار جیبوتی همواره بودیم و هستیم اما تنها ورودی ما به قاره آفریقا جیبوتی نیست.

منبع: فارس

کد خبر 408791

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سقوط هواپیمای اوکراینی شهادت سردار قاسم سلیمانی معامله قرن شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نفع ما و به ضرر قدرت های سلطه وزیر امور خارجه ادامه وزیر امور خارجه برخی کشورهای عرب رژیم صهیونیستی جمهوری اسلامی سپهبد سلیمانی شهید سلیمانی ابزار نظامی جهان عرب معامله قرن بی نظیر همه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۵۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست

تاریخ پر است از سرگذشت ابرقدرت‌هایی که دیگر قدرتی برایشان باقی نمانده و سرزمین‌هایی که از شوکت و ثروتشان تلی از خاک به یادگار مانده است و این حکایتی است که به نظر میرسد این روز‌ها نیز در حال تکرار شدن است.

فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است؟

پیش از جنگ سرد آمریکا و شوروی به عنوان رهبران دو بلوک غرب و شرق قدرت و یا همان هژمونی جهان را در دست داشتند؛ با شروع جنگ سرد، اما یکی از این قدرت‌ها از بین رفت و جهان به عنوان جهانی تک قطبی به راه خود ادامه داد.

نشریه «فارن افرز» سال ۹۹ در زمان هیاهوی برجام نوشت  تمامی عواملی که روزی باعث قدرت جهانی آمریکا شده بودند، امروز در حال دگرگونی است و به سویی می‌رود که به هژمونی آمریکا پایان دهد. فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است، اما با تحولات جهانی استحکام گذشته خود را از دست داده است.

 سال ۲۰۲۲ هم راشا تودی گزارش داد:  سال ۲۰۲۲ رو به پایان است. این سال، سالی بود که پیامد‌های مهمی برای آینده ژئوپلیتیک جهانی داشت و در کتاب‌های تاریخ از آن یاد خواهد شد. به طور خاص، این سال نشانگر پایان سه دهه تک قطبی آمریکا بود که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ آغاز و سبب ایجاد جهان چند قطبی جدید متشکل از قدرت‌های بزرگ رقیب متعدد  شد. ۱۲ ماه گذشته اگرچه مدت‌ها قبل در حال شکل گیری بود، اما تثبیت نهایی دوره ژئوپلیتیکی جدید را رقم زد. عملیات نظامی روسیه در اوکراین نقطه عطف تعیین کننده بود، که نمایانگر گسست نهایی از جهانی بود که با سقوط اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد. کاتالیزور اصلی این تغییر، خود آمریکا بود، که دیگر از  جهانی شدن که زمانی از آن حمایت می‌کرد، خوشش نمی‌آمد. کاهش هژمونی آمریکا از طریق احیای مجدد دولت‌های رقیب که به میل آمریکا اصلاحات انجام نمی‌دهند (روسیه و چین) انجام شده است.

حمید صالحی کارشناس مسائل منطقه در این زمینه معتقد است: شکی نیست که قدرت و نفوذ آمریکا در طی این چند سال اخیر رو به افول است به این معنی که هیمنه و هژمونی آمریکا در دستگاه‌ها و نهاد‌های بین المللی کمتر شده است. کاهش قدرت آمریکا در نهاد‌های بین المللی دلایل متعددی دارد که بخشی از آن قدرت گرفتن چین و همچنین روسیه است و بخش دیگر مربوط به تحولاتی است که در منطقه رخ می‌دهد و نیز اتفاقات درون ایالات متحده از جمله عواملی است که بر کاهش قدرت آمریکا تاثیر گذاشته است. براساس قرارداد بین المللی ۱۹۲۵ ژنو که استفاده، تولید و انباشت سلاح شیمیایی ممنوع است، اما آمریکایی‌ها در لائوس و... استفاده کردند، این مساله نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هر چه به نفع‌شان باشد حمایت و ضمانت کرده و آن را دنبال می‌کنند.

صالحی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در دو سه موضوع دارای قدرت هستند از جمله دلار،   اما در شرایط کنونی و تحولات اخیر این قدرت آنان رو به افول است. تحولات منطقه‌ای و جهانی هم در این مساله تاثیر گذار است؛ بنابراین عوامل مختلفی دست به دست هم داده تا شاهد روند کاهش قدرت آمریکا باشیم که نتایج مثبتی در به نتیجه رسیدن معاهدات بین المللی و رأی دادگاه لاهه دارد، البته یکسری تحولات بین المللی مانند جنگ روسیه و اوکراین هم در این موضوع موثر هستند.

مقاومتی که باعث شکست آمریکا شد

اما یکی از عواملی که بسیاری معتقدند روند سقوط این هژمون سابق را تسریع کرده محور مقاومت است.

حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی در این باره گفته است: آمریکا در ماجرای طوفان الاقصی به طور تمام قد درکنار رژیم صهیونیستی قرار رفت و این جمله معروف بایدن که ما درحمایت از رژیم صهیونیستی ایستاده ایم عملا شراکت در جنایات نسل کشی، کودک کشی و اقدامات دد منشانه رژیم صهیوینستی در برابر ملت فلسطین و علیه صلح و امنیت جهانی شد. تصور آمریکا هم این بود که رژیم صهیونیستی در میدان با نبرد میتواند بر مردم فلسطین غلبه کند. همچنین با توج به اینکه خود رژیم صهیونیستی مولود نامشروع پیوند آمریکا و انگلیس بود خیلی تلاش داشتند تا این طفل نامشروع را حفظ کنند، اما در طوفان الاقصی اراده ملت فلسطین پیروز شد و عملا آمریکا نتوانست در میدان و صحنه بین المللی و حتی در موضوع رسانه‌ای اقدامی را در جهت بقای صهیونیست‌ها انجام دهد تا حدی که خودش هم اکنون در گیر یک جبش اجتماعی و دانشجویی است که در حال جهانی شدن است.

مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است

وی ادامه داد:  باتوجه به گذشته جنبش دانشجویی در آمریکا در سال ۱۹۶۰ که در مقابله با بحث مداخلات آمریکا در ویتنام بود و باعث شد که آمریکا عقب نشینی کند و تسلیم اراده دانشجویان شود میتوان الان هم گفت که آمریکا در درون خود هم دچار شکست شده است. زیرا الان به جای اینکه یک آمریکایی بگوید که من در کنار اسرائیل ایستاده ام شاهد این است که حتی مردم و نخبگان خود را هم از دست داده است؛ بنابراین شکست خورده قطعی میدان و دیپلماسی رژیم صهیونیستی است با توجه به اینکه الان هم در صحنه بین المللی شاهد قطعنامه ۲۷۲۸ برعلیه رژیم صهیونیستی بودیم تا حدی که خود آمریکا هم رای ممتنع داد و نتوانست این قطعنامه را وتو کند. در حال حاضر هم بسیاری از کشور‌ها در پی این هستند که روابط سیاسی و دیپلماتیک و اقتصادی خود را با صهیونیست‌ها قطع کنند و در هیچ یک از حنه‌هایی که برایشان متصور بود پیروز نشدند و محور مقاومت از همیشه پیروزتر است و در معادلات بین المللی و منطقه‌ای هم بعد از عملیات وعده صادق حرف اول را در مناسبات میزند.

این کارشناس معتقد است: همه میدانند که مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است و الان میتوان گفت که یکی از محور‌های شکل گرفته در جهان چند قطبی محور مقاومت و از جمله جمهوری اسلامی است که این محور را حمایت میکند. ایران در بریکس و شانگهای و در معاملات منطقه‌ای در مناسبات قفقاز و سایر کشور‌ها اثر موثری داشته است چه از نظر سیاسی چه امنیتی و چه اقتادی بنابراین قطب سوم جهان در حال شکل گیری با بازیگران مطرح است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • AFC: ایران پادشاه فوتسال آسیاست/ ادامه سلطه یوزها در قاره‌کهن
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • بیانیه حمایت از اعتراضات جهانی دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی در همبستگی با مردم فلسطین
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • هویت پوشالی صهیونیست‌ها در مقابل ایمان و قدرت موشکی ایران فروریخت
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها پیش‌آهنگ تحولات جهانی باشند
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا