Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان دبیر دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران با اشاره به اینکه استان خوزستان از نظر تکنولوژی و تولید محصولات کشاورزی جایگاه بسیار مهمی دارد، گفت: مبدا تولید علم مکانیزاسیون کشور، دانشگاه شهید چمران اهواز است.

حسن ذکی‌دیزجی در نشست خبری دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران که امروز (۱۴ بهمن) در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران قدمت حدودا ۲۰ ساله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین دوره این کنگره سال ۷۹ در شهر کرج برگزار شد و مکان برگزاری آن تا سال ۱۴۰۱ نیز مشخص شده است. این کنگره به صورت سالانه یا دو سال یک بار برگزار می‌شود.

وی افزود: میزبانی اهواز از این دوره به دلیل قطب بودن خوزستان در کشاورزی و دومین قطب صنعتی کشور بودن  استان است. همچنین در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی، این استان یا دارای رتبه اول است یا مانند نیشکر منحصرا در استان تولید می‌شود. همچنین یکی از مکانیزه‌ترین کشت و صنعت‌ها و مکانیزه‌ترین کارخانه‌های تولید قارچ در استان خوزستان است.

به گزارش ایسنا، دبیر دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران ادامه داد: مبدا تولید علم مکانیزاسیون کشور، دانشگاه شهید چمران اهواز است. استان خوزستان از نظر تکنولوژی و تولید محصولات کشاورزی جایگاه بسیار مهمی دارد، بنابراین دوازدهمین کنگره ملی در خوزستان متمایز است.

ذکی‌دیزجی با بیان اینکه در این کنگره سعی شده است از بخش خصوصی استفاده شود، گفت: در حاشیه کنگره، نمایشگاه ارائه توانمندی‌های تولیدکنندگان ماشین آلات و محصولات کشاورزی برگزار می‌شود و حدود ۱۵ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند که ۵۰ درصد آن‌ها در بخش ماشین آلات، ۳۰ درصد در بخش تجهیزات هوشمند و نوین و ۲۰ درصد آن‌ها را حوزه دام و طیور تشکیل می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: در روز اول برگزاری این کنگره از یک دستاورد ملی که دِروگر نیشکر است، رونمایی می‌شود. این دستگاه نشان‌دهنده توانمندی بخش صنعت کشاورزی استان است.

وی بیان کرد: برای نشان دادن اهمیت بخش مکانیزاسیون، سمپوزیوم "مکانیزاسیون نیشکر از کشاورزی تا صنعت" برگزار می‌شود. یکی از مشکلات موجود در بخش اجرا، عدم درک مفهوم رشته‌ها در بخش اجرا و صنعت است. این کنگره ترکیبی از سه رشته مکانیک ماشین‌های کشاورزی، مکانیزاسیون کشاورزی و مهندسی ماشین‌های صنایع کشاورزی است.

دبیر دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران با بیان اینکه در بخش صنعت دید روشنی نسبت به مکانیزاسیون وجود ندارد، افزود: ارتباط بین صنعت و دانشگاه شکننده است و ارتباطی است که به خوبی تعریف نشده است، چرا که حوزه رویکردهای صنعت و دانشگاه کمی متفاوت است، یک حوزه هزینه محور و تولید محور و دیگری دانش محور است. در دانشگاه‌های خارجی مبدا هر تکنولوژی از دانشگاه است اما در کشور ما این مساله به کندی پیش می‌رود.

به گزارش ایسنا، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: بیش از ۳۰۰ مقاله علمی پژوهشی به این کنگره ارسال شد و پس از داوری، ۲۶۰ مقاله پذیرفته شدند. از این تعداد ۵۵ مقاله به عنوان مقالات برگزیده برای چاپ در مجلات انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان کنگره نیز ۵۰۰ نفر هستند که از این تعداد حدود ۱۰۰ نفر هیات علمی و ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر دانشجو هستند. همچنین از بخش خصوصی، شرکت‌کننده خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: یکی از تمایزات این کنگره شرکت کردن بخش صنعت و ارائه مقالات پژوهشی - صنعتی است. این مقالات توسط پژوهشگران شاغل در صنعت ارائه شدند. همچنین در اجرای این کنگره از دانشجویان استفاده شده است. یکی دیگر از برنامه‌های این کنگره، تجلیل از اساتید بازنشسته در این حوزه است.

وی افزود: این کنگره ساعت ۸ و ۳۰ چهارشنبه (۱۶ بهمن) آغاز به کار می‌کند و تا جمعه (۱۸ بهمن) ادامه دارد. مهمانان ویژه کنگره، معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت، استاندار خوزستان، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشور و مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر هستند.

دبیر دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران بیان کرد: هدف اصلی از برگزاری دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران، ارتباط صنعت و دانشگاه و نمود مقاومت اقتصادی است. این کنگره می‌تواند در تبیین علم مکانیزاسیون در حوزه‌های مختلف کشاورزی و صنعت موثر باشد.

ذکی‌دیزجی در پایان گفت: طرح بزرگ ۵۵۰ هزار هکتاری در خوزستان در مراحل ابتدایی اجرا است و به نظر می‌رسد این طرح نیازمند مطالعات بیشتری است و نقش مکانیک بیوسیستم می‌تواند در اجرای بهتر این طرح بزرگ مشخص شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز مکانیزاسیون کشور محصولات کشاورزی صنعت و دانشگاه استان خوزستان برگزار می شود هیات علمی بخش صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند

علی کریمی آنچه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در نشست راهبردی شهر هوشمند با اشاره به اهمیت هوشمندسازی گفت: دنیا در حال حرکت به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود و ما به‌عنوان سازمان نظام مهندسی ضمن حمایت از این رویداد، باید در هوشمندسازی ساخت‌وساز شهری پیشرو باشیم و زمینه‌های پیاده‌سازی آن را برای سرمایه‌گذاران، مالکان و جامعه مهندسی فراهم کنیم.

رئیس  سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: ما در حوزه نوآوری بیش از پیش به یک تحول نیازمند هستیم و برای ارتقای رتبه نوآوری، باید در حوزه‌های قوانین و مقررات، حمایت‌ها و تکمیل زنجیره‌های مختلف، تغییر بنیادی صورت بگیرد.

در  ادامه امیدرضا ریاحی عضو هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی باید تعامل میان نهادها، ارگان‌ها و تشکل‌ها شکل گیرد گفت: در  هوشمندسازی در بخش ساختمان  باید در مطالعات اولیه، محاسبات و نقشه‌ها لحاظ شود و برای این منظور باید از ظرفیت بزرگ جامعه مهندسی کشور استفاده حداکثری کرد.

وی افزود: پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی شهر هوشمند ایران هم‌زمان با پنجمین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری ۱۰ الی ۱۲ تیر ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی برگزار  می شود.

 ریاحی اظهار کرد: شهر هوشمند مکانی ممتاز برای توسعه پایدار اقتصادی-صنعتی بوده که در آن به مسائلی مانند مدیریت ترافیک، مصرف انرژی، کنترل آلودگی، به‌روزرسانی و بهینه‌سازی زیرساخت‌های شهری، بهبود کیفیت زندگی از طریق رویکرد نوآورانه و سیستماتیک، بر اساس ارتباط و تبادل اطلاعات با هدف بهینه‌سازی فرآیندهای مدیریت شهری پرداخته می‌شود.

در ادامه این جلسه،  غلامرضا رضاییان دبیر اجرایی پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی شهر هوشمند ایران اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه‌های شهری در نمایشگاه شهر هوشمند به‌صورت گسترده از کل کشور حضور دارند و به‌طورکلی تمرکز نمایشگاه امسال به سمت دانش‌بنیان‌ها است به‌طوری‌که با دادن تسهیلات مالی به‌صورت بلاعوض توسط صندوق نوآوری و شکوفایی و تسهیلات تا سقف پنج میلیارد ریال از صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به این شرکت‌ها اختصاص خواهد یافت.

رضاییان تصریح کرد: استارت‌آپ‌ها به‌صورت رایگان ثبت‌نام می‌شوند و به‌طورکلی ما باید به حضور استارت‌آپ‌ها اهمیت داده و با نمایش دستاوردها و توانمندی‌ها نسبت به اقتصاد استارت‌آپ‌ها اقدام کنیم.

همچنین  محمد حسن‌زاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) به‌عنوان رئیس کمیته علمی رویداد با اشاره به اهمیت شهر هوشمند گفت: بهره‌مندی از دیدگاه‌های دانشگاهیان و خلاقیت‌های نسل جوان و نوآور، انتقال درس‌آموخته‌های شهرهای مختلف، معرفی و عرضه به‌روش‌ها و تجربیات مؤثر کشورهای مختلف ازجمله ویژگی‌های این رخداد ملی و بین‌المللی است.

وی ادامه داد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در نظر دارد با ایجاد ارتباط با جامعه علمی و فناوری کشور فضای هم‌اندیشی و چاره‌جویی ملی برای چالش‌های مرتبط با شهر هوشمند را فراهم کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • میزگرد بهره وری در حمل و نقل ریلی
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • آغاز به کار کنگره همکاری‌های دولت ،دانشگاه و صنعت در قم
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • رشد ۱۴ برابری تسهیلات مکانیزاسیون باغبانی در همدان
  • رویداد صدرا با حضور ۶۰ شرکت در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا آغاز شد