Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:58:15 GMT

نکاتی درباره «خات» و روانگردان‌های جدید

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۶۷۴۴۲

نکاتی درباره «خات» و روانگردان‌های جدید

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه استفاده از مواد روانگردان جدید با روند افزایشی رو به رو شده است، گفت: گاهی این مواد با نام‌هایی از جمله مواد هوشمند، مواد گیاهی، اوج قانونی و مواد تحقیقاتی به عنوان جایگزین برای موادی که تحت کنترل هستند عرضه می‌شود.

سرهنگ عبدالوهاب حسنوند در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: بر اساس برخی از گزارش‌ها، استفاده از مواد روانگردان جدید با روند افزایشی روبه رو شده است و تا به حال بیش از ۶۰۰ نوع از این مواد روانگردان جدید به سازمان ملل اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر چه این مواد روانگردانی که جدید نیز هستند توسط اتحادیه اروپا در یک ترکیب در جداول کنوانسیون مواد مخدر ۱۹۷۱ ثبت نشده‌اند اما ممکن است به اندازه سایر موادی که در این کنوانسیون‌ها ذکر شده‌اند تهدیدی برای سلامت عمومی باشند.
 
سرهنگ حسنوند با بیان اینکه مواد روانگردان جدید الزما ماده‌ای نیستند که به تازگی ساخته شده باشند گفت: آن دسته از مواد، روانگردان جدید محسوب می‌شوند که اخیرا دوباره وارد بازار مواد مخدر شده و در جدول‌ کنوانسیون‌های مواد مخدر به آن‌ها اشاره‌ای نشده است. برای مثال برخی از NPS ها یا همان مواد روانگردان جدید هستند که به طور تقریبی طی ۴۰ سال گذشته ترکیب یا تجزیه شده اند و با تولید ماده‌ای جدید به عنوان یک کاندید دارویی معرفی شده‌اند. گاهی این مواد با نام‌هایی از جمله مواد هوشمند، مواد گیاهی، اوج قانونی و مواد تحقیقاتی به عنوان جایگزین برای موادی که تحت کنترل هستند عرضه می‌شود.

وی در ادامه درباره NPS ها توضیحاتی ارائه کرد و افزود: یکی از راه‌های دسته بندی NPSها بر اساس ساختار شیمیایی آن‌ها است، که بیشترین تعداد آن‌ها در سه دسته قرار می‌گیرد. این سه دسته از جمله کاتیون‌های سنتزی، فن اتیل آمین‌ها و کانابینوئیدهای سنتزی هستند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه کاتینون‌های سنتزی یکی از مواد روانگردان جدید هستند، گفت: کاتینون ماده موثر و اصلی موجود در گیاه «خات» است. خات که به آن قات یا چات نیز گفته می‌شود، برگ‌های تازه و متراکم یک گیاهی شبیه به درختچه است که همیشه هم سبز می‌ماند. اگر این مواد جویده شود، در بزاق دهان آزاد شده و به سرعت جذب می‌شود؛ ترکیب کاتین و کاتینون که مواد موثر آن هستند شبیه به آمفتامین‌ها است اما اثری ضعیف تر از آن دارد.

به گفته وی، این گیاه در آفریقای شرقی و کشورهای حوزه خلیج فارس رشد می‌کنند.

سرهنگ حسنوند افزود: این مواد در فردی که آن را مصرف کند اثراتی از جمله افزایش فشار خون، ایجاد احساس سرخوشی، افزایش هوشیاری دارد و با افسردگی، تحریک پذیری، بی اشتهایی و مشکلات خواب همراه است.

وی با تاکید بر این موضوع که این گیاه در اکثر کشورها جزو مواد تحت کنترل شده نیست؛ اما ترکیبات کاتینون و کاتین جزو لیست مواد روانگردان کنوانسیون ۱۹۷۱ سازمان ملل فهرست بندی شده است، افزود: ساختار کاتینون قابل اصلاح شدن است و می‌تواند یک سری از ترکیبات جدید که از نظر ساختاری مرتبط با آن هستند را تولید کند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در پایان با اشاره به اینکه مفدورن از مشهورترین کاتینون‌های سنتزی است که به عنوان داروی ضد افسردگی وارد بازار شد اما به دلیل سوء مصرف زیاد آن در سال ۱۹۳۰ ممنوع شد، گفت: فلاکا و نمک حمام نیز جزو کاتینون های سنتزی محسوب می شوند. همچنین نزدیک به یک قرن پیش اولین کاتینون‌های سنتزی برای مصارف پزشکی ترکیب یا تجزیه شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر مواد روانگردان جدید تحت کنترل شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان

سردار  علی اکبر جاویدان  فرمانده انتظامی استان هرمزگان گفت : با دریافت خبری توسط مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان هرمزگان مبنی بر اینکه قاچاقچیان مواد مخدر قصد دارند از طریق محور‌های مواصلاتی استان محموله‌ای را از بندرعباس به سمت خمیر انتقال دهند، به سرعت چندین تیم اطلاعاتی و عملیاتی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان و شهرستان خمیر به محل مورد نظر اعزام شدند.

وی از هماهنگی‌های درون و برون سازمانی برای اجرا دقیق و هدفمند عملیات خبر داد و افزود: پس از چند ساعت کار اطلاعاتی، سرانجام یک دستگاه خودروی پژو توسط مأموران شناسایی و تحت تعقیب و مراقبت قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان گفت: راننده خودرو و سرنشین با بی توجهی به دستورات پلیس از محل متواری که پس از طی مسافتی با شلیک چند تیر هوایی و لاستیک عقب، خودرور متوقف و سرنشین آن دستگیر و در بازرسی از آن ۱۴۷ کیلو و ۷۵۰ گرم تریاک کشف شد.

این مقام ارشد انتظامی افزود: در عملیاتی دیگر نیز مأموران انتظامی شهرستان جاسک با اشراف اطلاعاتی یک قاچاقچی مواد مخدر را که با یک دستگاه موتورسیکلت قصد حمل مواد مخدر از تنگه راگب و گذراندن از پشت ایست و بازرسی (بونجی) را داشت با استفاده از قانون به کارگیری سلاح و شلیک چندتیر هوایی دستگیر و ضمن توقیف موتورسیکلت در بازرسی از آن، مقدار ۹۸ کیلوگرم حشیش کشف کردند.

فرمانده انتظامی استان با اشاره به دستگیری دو متهم و پیگیری جهت دستگیری دیگر متهم خودروی پژو، گفت: در این دو عملیات ۲۴۵ کیلو و ۷۵۰ گرم تریاک و حشیش کشف شد.

 سردار جاویدان در پایان ضمن هشدار در خصوص آثار سوء اعتیاد در جامعه، از شهروندان خواست تا ضمن تعامل با پلیس در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه مراتب را در اسرع وقت از طریق تلفن ۱۱۰ و سامانه ۱۲۸ به پلیس اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان
  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • ۵۷۰ کیلوگرم تریاک با همکاری پلیس استان سمنان کشف شد
  • کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • امحای ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان مکشوفه
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان