Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام دادسرشت، با اشاره به تاثیر شهادت سردار سلیمانی و جایگاه آن گفت: در واقع وحدت، ما به‌الاشتراک شهادت سردار سلیمانی در جامعه بود.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: «عقل سرخ»؛ سلسله نشست های اصحاب علوم انسانی در باب فهم و تبیین جهان مقاومت پس از سردار سلیمانی عصر امروز دوشنبه ۱۴ بهمن در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت‌الاسلام «محمد دادسرشت» طی سخنانی اظهار کرد: یکی از مسایلی که ذهن متفکران جامعه شناس را در جریان شهادت سردار سلیمانی به خود مشغول کرد، بحث انسجام اجتماعی بود.

 

عضو شورای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران ادامه داد: بعد از شهادت شاهد بودیم که همه منقلب بودند و مراسم تشییع با حضور میلیونی اقشار مختلف برگزار شد. سوال آن است که چه می شود این چنین وحدتی ورای گرایش های سیاسی و حتی مذهبی اتفاق بیفتد؟

 

وی گفت: برای تبیین این بحث مقدمه ای را بیان می کنم، کسانی که با مباحث جامعه شناسی اسلامی آشنا هستند می دانند که نسبت اجتماعی مفهومی ناظر بر قوانین اجتماعی است. مدل تکوینی جامعه یک سری قوانینی دارد که خداوند هنگام تکوین این عالم آن را حکم کرد. بنابراین با این نگاه تبدل ناپذیر می شوند، البته اراده انسان همواره حاکم است، مثلا فطرت که تحول ناپذیر است اما می شود آن را خاموش کرد، اما گاهی روی یک آیینه غبار می نشیند و آیینه کارکرد خود را از دست می دهد لذا این سنت ها ممکن است به اراده انسان خاموش شود.

 

حجت الاسلام دادسرشت افزود: در این میان برخی مفاهیم به دلایل مختلفی مغفول واقع می شوند که سبب می شود آثار اجتماعی و بار مفهومی آن از بین برود و بار معانی برایش تداعی می شود، از جمله آن مفاهیم باورهای انگیزش بخش است. باورهایی که منجر به کنش می شود و در ادبیات دینی ما به ایمان و کفر از آن یاد می شود. اساسا از جمله عوامل که در قرآن از تعبیر وعملوا الصالحات استفاده شده است این است که انسان یک سری باورهایی دارد که محرک هستند و به آن ها تصدیق و مفاهیم ذهنی می گوییم.

 

 این پژوهشگر گفت: ما سنت اجتماعی در قرآن کریم داریم که طی آن در مورد مومنین و البته کفار صحبت شده است. خداوند می فرماید: « إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا». ما یک کلمه «وُد» و یک واژه «مودت» داریم. در زبان فارسی به وُد، عشق می گوییم، حال خداوند می فرماید اگر کسی باور انگیزه بخش داشت و منجر به کنش هم شد، سنت الهی است که همه او را دوست دارند. در مورد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی این وعده الهی است که سبب شد آن گونه مراسم تشییع برگزار شود، این سنت عشق اجتماعی است.

 

وی افزود: اگر به وحدت اجتماعی بار ارزشی دهیم بخش مثبت آن در قرآن جریان ایمان است. پایه وحدت «ما به‌الاشتراک» است، خداوند عشقی بنا بر توصیفی که پیش تر اشاره داشتم برای شهید سلیمانی در جامعه به وجود آورد که مابه الاشتراک آن وحدت بود.  بنابراین عشق اجتماعی مابه الاشتراک وحدت در جریان مراسم تشییع سردار سلیمانی شد.

 

همچنین در ادامه بخش دوم این نشست، «محسن صبوریان» با عنوان شهادت سردار سلیمانی و آخرالزمانی شدن جامعه» سخنرانی کرد.

 

وی گفت: خواجه نصیر، انس را از شرایط شکل گیری جامعه می داند، «هابز» نیز به یک معنا به این مساله توجه داشت، «دورکیم» همین مفهوم را با همبستگی اجتماعی مطرح می کند.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: منظور من از آخرالزمانی شدن جامعه، آمادگی جامعه برای ظهور است. ما اگر معنای مثبت انتظار را در نظر بگیریم، باید برای ظهور کسب آمادگی کنیم. در اینجا اراده جامعه مطرح است. من در این باب به سه واقعه انقلاب اسلامی، پیاده روی اربعین، مراسم تشییع سردار شهید سلیمانی اشاره می کنم.

 

صبوریان افزود: بعد از انقلاب با واقعه اربعین مواجهیم، اگر به دامنه شکل‌گیری این واقعه بنگریم، تبیین دنیایی این واقعه(اربعین) سخت است. در سه واقعه یاد شده تبیین این دنیایی چندان کمک نمی کند. در جریان تشییع سردار سلمانی درست که رسانه تاثیر داشت اما واقع آن است که در جریان مزبور، حتی کافی بود که خبر شهادت تلگراف شود و نیازی به رسانه نبود، در واقع رانه و عاملی که جامعه حضور یافتند احساس مسئولیت بود. لذا رسانه در حضور مردم تاثیری نمی توانست داشته باشد.

 

این پژوهشگر گفت: در اینجا سوالی که مطرح می شود آن است که زنده بودن شهید به چه معناست؟ پاسخ آن است که او کماکان در این دنیا اثر دارد، شهادت شهید تاثیر خاصی در حیات این دنیایی ما دارد. ما در جهان مدرن هیچ حادثه ای را نداشتیم که اینگونه توده ها را جمع کند.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه فجر مسجد دهه فجر کانون های فرهنگی هنری مساجد ایام الله دهه فجر معامله قرن نماز جمعه ایام دهه فجر طرح معامله قرن کانون های فرهنگی هنری مساجد سردار سلیمانی نشست علمی وحدت سلیمانی در جامعه تشییع سردار حجت الاسلام مراسم تشییع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی

احسان محمدحسنی، مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج در کتاب «سلیمانی عزیز ۲»، صفحه ۱۹۴ به خاطره جالبی از نگاه سردار سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه به سریال پایتخت ۵ و سکانس‌های مربوط به داعش اشاره دارد. همچنین سیروس مقدم کارگردان این سریال خاطراتی از ساخت این قسمت‌ها دارد. این روز‌ها که پخش این سریال پرمخاطب در شبکه‌ای فیلم به قسمت‌های حساس حضور خانواده نقی معمولی و همراهانش در سوریه و درگیری با داعش رسیده، بد نیست این خاطرات شیرین را مرور کنیم.

سردار سلیمانی هماهنگ کرد تا عوامل فیلم با اسیران داعشی صحبت کنند

به گزارش همشهری، در کتاب «سلیمانی عزیز ۲» به نقل از مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج می‌خوانیم: وقتی قرار شد پایتخت ۵ ساخته شود، تیم را بردیم دیدار حاج قاسم. حاجی خیلی کمک کرد تا بچه‌ها با فضای سوریه و مدافعین حرم آشنا بشوند؛ حتی هماهنگ کرد با یکی دوتا اسیر داعشی صحبت کنند. فیلم‌نامه که نهایی شد، یک روز صبحانه مهمان حاج قاسم شدیم. همین که فهمید آخر سریال قرار است بابا پنجعلی شهید شود و در کربلا یا مشهد خاکش کنند، گفت: «فیلم‌نامه رو عوض کنید، همه این خونواده باید صحیح و سالم برگردن ایران.» کارگردان و نویسنده با تعجب نگاهی کردند و گفتند: «نمیشه! ما می‌خوایم قصه این‌طور تموم بشه.» حاجی وقتی دید قبول نمی‌کنند، غیرتمند گفت: «مگر ما مرده باشیم که یکی از این خونواده به دست داعش شهید بشه!»

نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود

سیروس مقدم کارگردان خلاق و خوشفکر این سریال در خصوص این سری از مجموعه پایتخت در یک گفت و گویی مطبوعاتی می‌گوید: پرمخاطبترین فصل سریال پایتخت (فصل پنجم) را تولید کردیم که حملات زیادی هم به آن شد. این سریال با توصیه حاج قاسم سلیمانی ساخته شد. نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود و فقط یک نگرانی داشتند که انتهای قصه چه می‌شود که ما گفتیم خانواده نقی با رشادت و جانفشانی خودشان را از مهلکه جنگ نجات می‌دهند و در نهایت یک بالگرد سوری این خانواده را از مخصمه نجات می‌دهد. سازمان اوج همفکر و ناظر بر کار بود و قسمت به قسمت فیلمنامه، هم به اوج و هم تلویزیون داده می‌شد و کاملا هماهنگ بودیم... یک صبح زود خدمت‌شان (سردار سلیمانی) رسیدیم، زیرا می‌خواستند سرشان خلوت‌تر باشد و مفصل صحبت کنند. من از فحوای کلامشان متوجه شدم پایتخت‌های دیگر را هم دیده‌اند. ایشان نظراتی داشتند که بحق هم درست بود. ضمن این‌که به ما مشاورانی برای کار معرفی کردند و فقط نگران فینال قصه بودند که قهرمانان نجات پیدا کنند.

جلسات مفصلی با فرماندهان داشتیم

مقدم در ادامه می‌افزاید: بار‌ها من و محسن تنابنده جلسات مفصلی با رده‌های بالای عملیات سوریه داشتیم و پای خاطرات آن‌ها نشستیم و نوشتیم، حتی خودم یک بار پیش سردار سلیمانی رفتم و راجع به پایتخت و داعش صحبت کردیم ...

حضرت‌آقا همه را خوشحال کردند

این کارگردان در ادامه می‌افزاید: حضرت آقا در صحبت‌هایشان تاکید کردند به رئیس وقت سازمان صدا و سیما سفارش کرده‌اند نمونه سریال‌هایی مثل پایتخت ساخته شود که روایتگر یک خانواده متدین، ایرانی و بافرهنگ است و گفته بودند، چرا از این سریال‌ها کم ساخته می‌شود؟ من حرف آقا را به عوامل رساندم و خیلی خوشحال شدیم که ایشان حتی حرف‌های نهفته در سریال را کشف کرده‌اند و تاکید داشتند در پایتخت ۲ خیلی خوب به حق‌الناس پرداخته‌ایم. شنیدن این حرف‌ها خیلی حالمان را خوب کرد.

سیروس مقدم، کارگردان شناخته شده تلویزیون است. او بعد از ساخت مجموعه‌های پرمخاطب تلویزیونی همچون پایتخت، روز‌های زندگی، نرگس، تا ثریا، چک برگشتی، بچه‌های نسبتا بد، مدینه، میکائیل، علی‌البدل و... نشان داده که رگ خواب مخاطب را بخوبی می‌شناسد و می‌داند از چه زاویه‌ای به دغدغه‌های مردم نگاه و آن را از قاب دوربینش به بهترین شکل ثبت کند.

ناگفته نماند سریال پایتخت ۵ هر شب ساعت ۲۱ از شبکه آی فیلم پخش می‌شود.

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • تشییع پیکر شهید رنجنوش، شنبه ۱۵ اردیبهشت در همدان
  • تجدید پیمان دختران و مادران نصف‌جهان با سردار دل‌ها
  • پیکر دو شهید گمنام در مسجد جمکران مقدس آرام می‌گیرد
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • ۲ شهید گمنام در آستان مقدس مسجد جمکران آرام می‌گیرند
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟