Web Analytics Made Easy - Statcounter

انقلاب اسلامی ایران در حالی به پیروزی رسید که اصلی‌ترین حامیان امام خمینی(ره) جوانان انقلابی و پرشوری بودند که توانستند از همان ابتدای انقلاب رکن مهم و عامل پیشرفت هر کشور را که انتقال نسلی است به منصه ظهور برسانند.

میثم مهدیار/ کارشناس و پژوهشگر اجتماعی/

انقلاب اسلامی ایران در حالی به پیروزی رسید که اصلی‌ترین حامیان امام خمینی(ره) جوانان انقلابی و پرشوری بودند که توانستند از همان ابتدای انقلاب رکن مهم و عامل پیشرفت هر کشور را که انتقال نسلی است به منصه ظهور برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقال نسل یا عبور از کارگزاران سیاسی و اجرایی میانسال و کهنسال مهم‌ترین دستاوردی بود که ویژگی مدیریت جوانگرا در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است. حضور نسل انقلابی جوان پرشور و فعال در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی انقلاب را در مسیر حرکت اصلی خود قرار داد، به‌گونه‌ای که روحیه نشاط، شادابی، آگاهی و خلاقیت ذهنی در کنار بیداری اسلامی منجر به خنثی شدن توطئه‌های دشمنان داخلی و خارجی در نابودی اهداف انقلاب اسلامی شد.

پشتکار فراوان و انرژی جوانان انقلابی در همان ابتدای پیروزی انقلاب حرکت‌های خیرخواهانه و توسعه‌طلبانه‌ای را با نام فعالیت‌های جهادی به نفع اقشار محروم و آسیب‌پذیر جامعه رقم زد، به‌نحوی که مشارکت در فعالیت‌های جهادی اصلی‌ترین مؤلفه و رکن مهمی بود که جوانان با اعتقاد به آن دست به فعالیت‌های بزرگی در سراسر کشور زدند.

تأسیس نهادهای اجتماعی چون جهاد سازندگی، کمیته امداد و نهادهای انقلابی دیگر را باید ناشی از روحیه آرمان‌گرایانه و درخواست امداد اجتماعی جوانان انقلابی دانست. این نهادها فی نفسه از این منظر موضوعیت دارند که به صورت دستوری مورد تصویب مجلس شورای اسلامی یا دولت نبوده و از بالا به پایین تأسیس نشدند، بلکه جوانانی که مایل به تأثیرگذاری اجتماعی بودند به صورت خودجوش در ایام مختلف به دنبال رفع محرومیت‌های کشور به‌خصوص در روستاها می‌رفتند. پیگیری مشکلات و تداوم ارتباطات در راستای حل محرومیت‌ها ضرورت تأسیس نهادهایی را ملموس کرد؛ از این رو جوانان انقلابی با مشورت با حضرت امام خمینی(ره) دستور تأسیس نهادهای حمایتی را از بنیان‌گذار انقلاب اسلامی گرفتند.

ارتباط مطلوب امام خمینی(ره) با جوانان و اعتماد ایشان به آنان مقدمه بسیاری از پیشرفت‌ها در فضای بسته تحریمی و توطئه‌های نهان و آشکار دشمن علیه ایران اسلامی شد. اعتمادی که به افزایش روحیه اعتماد به نفس ملی یا اجتماعی در بین نسل انقلابی جوان پرشور آن دوره انجامید.

از تأثیر اعتماد به جوانان در مباحث روان‌شناسی با عنوان «خلاقیت» یاد می‌شود. خلاقیتی که خود را در تحول بسیاری از حوزه‌های اجتماعی اعم از آموزش و پرورش و مباحث تربیتی تا رشد شرکت‌های دانش بنیان، استارت‌آپ‌ها و خلاقیت‌های دیگری در حوزه صنعت و کشاورزی نشان داد.

خلاقیت، ناشی از ایجاد اعتماد به نفس در فرد است، بنابراین افزایش اعتماد به نفس به معنای افزایش توانایی در انجام هر چه بهتر امور و عبور از موقعیت فعلی و رسیدن به موقعیت‌های فراتر در پیش روی انسان است. به جرئت می‌توان گفت مهم‌ترین تحولی که انقلاب اسلامی مبدأ و منشأ آن بود ایجاد حس اعتماد به نفس ملی بود. همه ملت ایران به‌خصوص جوانان احساس کردند می‌توانند روی پای خود بایستند، پس «ما می‌توانیم» جمله غالبی بر تمام بی‌عملی‌های گذشته بود. ما می‌توانیم برای خود تصمیم بگیریم، رشد اعتماد به نفس و جرئت ایجاد شده چونان خون تازه‌ای در رگ‌های مردم به‌خصوص جوانان ریخته شد که توانست بسیاری از فعالیت‌های انقلابی چون تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و اخراج مفتضحانه جاسوسان آمریکایی را از ایران را رقم بزند. همین روحیه بود که ما را هشت سال با دست خالی در برابر صدام و حمایت‌های همه جانبه غرب در جنگ تحمیلی به پیروزی نهایی رساند و داغ یک متر از خاک میهن را بر دل دشمن گذاشت. همین روحیه بود که امروز کشور را به لحاظ تسلیحات نظامی و موشکی و فناوری‌های هسته‌ای و فضایی بی نیاز از غرب کرده است.

به‌طورقطع اگر مسئولان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با برنامه‌ریزی مطلوب به حفظ روحیه ملی همت می‌گماردند تا کنون مرزهای دانش و خودکفایی را طی کرده بودیم و در همه حوزه‌ها به‌ویژه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی سرآمد بودیم. عدم اعتماد به نفس مسئولان و سیاست‌گذاری‌های غلط در یکی دو دهه گذشته سایه‌های رخوت و سستی را بر جامعه حاکم کرد، هر چند جوانان انقلابی در حوزه‌های مختلفی به صورت خودجوش حرکت‌های انقلابی علمی بی‌شماری رقم زده‌اند اما نگاه به غرب مهم‌ترین آفتی بود که روحیه و عزم ملی را خدشه‌دار کرد. بازتولید اعتماد به نفس ملی و عدم نگاه به غرب با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی بهترین درسی است که باید از انقلاب اسلامی آموخت و یک بار دیگر آن را در جامعه جاری و ساری کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انقلاب اسلامی اعتماد به نفس ملی اعتماد به نفس ملی جوانان انقلابی انقلاب اسلامی تأسیس نهادهای پیروزی انقلاب امام خمینی ره همان ابتدای انتقال نسل اصلی ترین مهم ترین حوزه ها رکن مهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا،  سرلشکر پاسدار حسین سلامی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن ۱۷ اردیبهشت ماه روز بسیج سازندگی نوشت:

۱۷ اردیبهشت ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام «بسیج سازندگی» از نهادهای روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های خدمت خالصانه و بی منّ و اذی در پرتو ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

 
 فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مومنانه، اقتصاد مقاومتی و نهضت مسکن محرومان و شتافتن به کمک مردم در بلایای طبیعی، به شایستگی از توانمندی‌های شگفت آور و غیرقابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش موثر پویا و حیات‌بخش تجربه گرانبها و الهام بخشی فراروی علاقمندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.

سرلشکر سلامی تاکید کرد: حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئوولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب‌العین قرار دادن منویات و رهنمودهای حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله العالی) از شاخصه‌های برجسته «سازمان بسیج سازندگی» است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.

وی تاکید کرد: اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت تنها با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.

فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولین ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار و خرسندی رهبر عزیز و جانباز انقلاب و آرامش بخشی به ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ تر از گذشته تداوم یابد.

دیگر خبرها

  • دبیر قرارگاه راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی هرمزگان منصوب شد
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • اعتراض برخی از اعضای رزما به ائتلاف با امنا
  • فرمانده کل سپاه پیام داد
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس