Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@09:49:39 GMT

وضعیت آب ۲۱ شهر استان در وضعیت قرمز و زرد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۳۰۷۴

وضعیت آب ۲۱ شهر استان در وضعیت قرمز و زرد

گرچه موضوع ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی از حدود اوایل دهه ۹۰ مورد بحث و بررسی مسئولان بوده اما این موضوع از ابتدای سال ۹۸ بود حالت جدی‌تری به خود گرفت و با موافقت وزارت نیرو ادغام این دو شرکت در سراسر کشور وارد مرحله عملیاتی شد.

هاشم رسائی‌فر/

گرچه موضوع ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی از حدود اوایل دهه ۹۰ مورد بحث و بررسی مسئولان بوده اما این موضوع از ابتدای سال ۹۸ بود حالت جدی‌تری به خود گرفت و با موافقت وزارت نیرو ادغام این دو شرکت در سراسر کشور وارد مرحله عملیاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون این اتفاق در چهار استان تهران، اصفهان و آذربایجان‌های شرقی و غربی افتاده است و به مرور در بقیه استان‌ها شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی با یکدیگر ادغام خواهند شد.

دیروز در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان رضوی با خبرنگاران سید ابراهیم علوی؛ مدیرعامل این شرکت از ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی خراسان رضوی تا یک ماه آینده خبر داد. هر چند که به گفته علوی این ادغام یک استثنا دارد و همچنان امور آب و فاضلاب شهر مشهد به صورت مجزا از سیستم استانی کار خودش را ادامه خواهد داد با این تغییر که این بار نام شرکت آب و فاضلاب مشهد به شرکت آب و فاضلاب شهرستان مشهد تغییر خواهد کرد و امور آب و فاضلاب روستاهای تابعه شهرستان مشهد نیز زیرمجموعه این شرکت قرار می‌گیرند.

وی گفت: ما در استان به جز شهر مشهد که شرکت مستقلی دارد، در ۷۵ شهر در حال خدمات‌رسانی هستیم. جمعیت زیر پوشش شهرها یک میلیون و ۷۷۶ هزار نفر بوده که تقریباً ۱۰۰ درصد جمعیت شهری زیر پوشش قرار دارند.

آبیاری ۲۰۰ روستا با تانکر

سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی گفت: ۲۰۰ روستا در این استان با تانکر آبیاری می‌شود که ۱۱۵ روستا از این تعداد زیر پوشش این شرکت هستند.

علوی افزود: برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به روستاها باید از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات لازم جذب شود.

وی ادامه داد: طول شبکه آب در روستاهای استان حدود ۲۴ هزار کیلومتر است که به علت فرسوده بودن شبکه ۳۰درصد آب هدر می‌رود.

وی اظهار کرد: از نظر جمعیت روستایی بهره‌مند از آب شرب ۹۷ درصد روستاها از این شاخص بهره‌مند هستند. آب مورد نیاز روستاییان استان از یک هزار و ۱۵ حلقه چاه، ۲۰۴ چشمه و ۸۳ رشته قنات تأمین می‌شود.

وی در خصوص افتتاح پروژه‌های دهه فجر گفت: در حوزه آب و فاضلاب شهری ۱۶ عنوان پروژه در شهرستان‌های مختلف با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ‌تومان به بهره‌برداری خواهد رسید. در روستاها تعداد پروژه‌ها بیشتر است که ۲۸ پروژه در سطح استان در بخش روستایی با اعتبار ۲۳ میلیارد تومان افتتاح خواهد شد که ۱۶ شهرستان و ۵۴ روستا از آن بهره‌مند می‌شوند و جمعیت بهره‌مند ۶۰ هزار نفر در سطح استان است.

۵ شهر در وضعیت قرمز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان رضوی در ادامه گفت: از نظر تأمین آب در استان پنج شهر در وضعیت قرمز و ۱۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند که از این تعداد شهرهای نیشابور، تربت‌جام، گلبهار، مشهدریزه و شاندیز شرایط ویژه‌تر و قرمز دارند، یعنی علاوه بر کلینیک در ICU نیز هستند. ۱۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند، یعنی تولید و نیاز آن‌ها سر به سر است.

وی در پاسخ به پرسش قدس مبنی بر اینکه چه میزان آب برای این شهرها مورد نیاز است، اظهار کرد: ۱۵۰ لیتر بر ثانیه برای جبران کمبود آب در شهرهایی که در شرایط قرمز هستند و امکان دارد برخی از شهرهایی که در شرایط زرد هستند با آن مواجه شوند مورد نیاز است که پروژه‌هایی در نظر گرفتیم تا کسری ۱۵۰ لیتر بر ثانیه را تأمین کنیم که تابستان مشکل نداشته باشیم.

میزان هدررفت آب

علوی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰درصد هدررفت آب داریم. ۵۰درصد از آب بدون درآمد هدررفت واقعی و ۵۰درصد نیز هدررفت ظاهری بوده که در مجموع حدود ۳۰درصد می‌شود. برای کاهش این هدررفت با شبکه فرسوده مواجه هستیم، ۵۰درصد شبکه آب ما فرسوده است که معادل ۱۵ هزار کیلومتر است.

وی در خصوص انشعابات غیرمجاز عنوان کرد: انشعابات غیرمجاز کشف شده در سال ۹۷، ۲هزار و ۸۱ فقره بوده و در ۱۰ ماهه سال ۹۸، ۵۶۸ فقره کشف و تبدیل به مجاز شده است.

وی در خصوص بودجه سال ۹۸ گفت: امسال تخصیص بودجه پایین بوده و در بهترین حالت ۳۰درصد است. تخصیص پروژه‌های نفتی ما صفر است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آب منطقه ای وزارت نیرو آب و فاضلاب شهری و روستایی شرکت آب و فاضلاب شهری وضعیت قرمز شهر در وضعیت خراسان رضوی قرار دارند مورد نیاز پروژه ها زیر پوشش بهره مند دو شرکت سال ۹۸ ۱۶ شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۳۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست اصفهان، شاخص میانگین کیفی هوای این کلانشهر سومین روز از اردیبهشت با ۸۳ AQI در وضعیت قابل قبول است.
همچنین شاخص کیفی هوا براساس سامانه‌های برخط ۲۴ ایستگاه در منطقه پروین با ۱۵۶ و زینبیه ۱۶۲ AQI در وضعیت ناسالم برای عموم در حالیکه در منطقه میرزا طاهر با ۲۹ وشهر مبارکه با ۳۸ AQI در وضعیت پاک است.
همچنین شاخص کیفی هوا در مناطق شهر سگزی با ۱۰۸، زرین شهر با ۱۴۶، دانشگاه صنعتی اصفهان با ۱۲۶ AQI ناسالم برای گروه‌های حساس است.
کیفیت هوای همچنین در مناطقی از شهر اصفهان از جمله ۲۵ آبان با ۷۴ ف احمدآباد ۸۲، انقلاب ۶۴، پارک زمزم ۹۷، خرازی ۵۸، رهنان ۷۷، سپاهان شهر ۶۰، ولدان ۸۸، کردآباد ۶۶، کاوه ۱۰۰، قهجاورستان ۸۱ و فیض ۵۱، و شهر‌های شاهین شهر با ۷۸ و خمینی شهر با ۵۳، کاشان ۶۳ ونجف آباد ۷۲ AQI در وضعیت قابل قبول است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

دیگر خبرها

  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰ هزار مشترک جدید در مناطق شهری و روستایی ایلام
  • ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰۰۰۰ مشترک جدید گاز در مناطق شهری و روستایی ایلام