Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل می‌گوید: کارشکنی عربستان برای جلوگیری از حضور ایران در نشست سازمان همکاری اسلامی تخطی از وظایف میزبان است آن هم در این شرایط حساس که می‌توانست، نشان‌دهنده یکپارچگی کشورهای اسلامی علیه معامله قرن باشد و به نفع جهان اسلام بود.

«علی اکبر فرازی»، دیپلمات سابق کشورمان، درباره کارشکنی عربستان برای جلوگیری از حضور ایران در نشست سازمان همکاری اسلامی به خبرنگار برنا گفت: در برهه حساسی که بحث تمامیت فلسطین و بودن یا نبودن فلسطین مطرح است، برخی از کشورهای مرتجع عرب برای انقیاد کامل اعراب و تسلیم کامل به رژیم صهیونیستی اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرکت‌هایی در جهان اسلام در مخالفت با معامله قرن شروع شده است هرچند که بیشتر حرکات مردمی بود و در سطح دولت‌ها، خصوصا دول عربی کمتر شاهد تحرک جدی و واقعی بودیم. نشست سازمان همکاری اسلامی می‌توانست پیام وحدت و یکپارچگی را در مقابله با طرح مشترک صهیونیسم و ترامپ به دنیا مخابره کند.

فرازی با ابراز تاسف از کارشکنی‌های عربستان سعودی اظهار کرد: متاسفانه عربستان سعودی با کارشکنی باعث شد هیات جمهوری اسلامی ایران در آن نشست حاضر نباشد و این نقطه تاریکی در کارنامه عربستان سعودی خواهد بود و دولت‌های دیگر متعرض، خواهند شد چرا که ویزای حضور در آن جلسه -گرچه مقر آن در عربستان سعودی است- اما از آنجایی‌که به عنوان یک سازمان بین‌المللی شناخته شده است، لازم است میزبان حداکثر تلاشش را بکند تا کشورهای عضو مدعو در اجلاس شرکت داشته باشند. این کار عربستان سعودی تخطی از وظایف میزبان است آن هم در این شرایط حساسی که می‌توانست، نشان‌دهنده یکپارچگی کشورهای اسلامی علیه معامله قرن باشد و به نفع جهان اسلام بود.

این دیپلمات پیشین کشورمان در پاسخ به این سوال که با توجه به مخالفت اتحادیه عرب با معامله قرن حضور ایران در این نشست به عنوان یک مخالف چه مشکلی ایجاد می‌کرد، گفت: اتحادیه عرب به صراحت مخالفت خود با معامله قرن را اعلام کرد، ایران هم که از ابتدا مخالف این طرح بود اما این کار عربستان سعودی، نشان‌دهنده این است که از اعلام مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران درباره مردم فلسطین نگران است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به مشکلات دوجانبه ایران و رژیم سعودی، بیان کرد: ممکن است عربستان مشکلات دوجانبه خود با ایران را مد نظر داشته باشد. تلاش‌های زیادی از طرف ایران برای رفع سوتفاهمات صورت گرفته و این اجلاس، می‌توانست شروع و مقدمه‌ای برای کاستن از جو تخاصم بین دو طرف باشد. متاسفانه عربستان سعودی اراده لازم را از خودش نداشته است.

او درباره تاثیرگذاری لابی صهیونیستی بر کارشکنی سعودی برای جلوگیری از شرکت ایران در این اجلاس، خاطرنشان کرد: شکی نیست که نفود محافل طرفدار اسرائیل و از جمله داماد ترامپ که لابی صهیونیست‌ها در خاورمیانه بوده، تاثیرگذار بوده است. اگر عربستان سعودی می‌خواست به عنوان یک کشور مستقل اراده خود را نشان دهد، بهتر بود که راه‌ها را باز می‌گذاشت تا همه کشورهای اسلامی با فراغ بال در این نشست، شرکت کنند.

فرازی با بیان اینکه ممکن است فلسطین در بین مردم دغدغه اول باشد اما در بین حکومت‌ها اینطور نیست، گفت: اکثر حکومت‌های عربی فلسطین را دغدغه خود نمی‌دانند بلکه بودن در کنار اسرائیل و همکاری و مشارکت با اسرائیل موضوع اصلی آنهاست. اگر هم جایی شعار می‌دهند فقط به دلیل همراهی با مردمشان است. باعث تاسف است که بعد از اینهمه ظلم و ستم بر مردم فلسطین، الان کشورهای عربی برای نزدیکی به اسرائیل مسابقه می‌دهند و هرکسی، امتیاز بیشتری می‌دهد تا به اسراییل و آمریکا نزدیک‌‌تر شود. بنابراین دورنمای آینده اتکا به جوانان و نسل جوان است نه به دولت‌ها.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عربستان فلسطین نسل جوان نشست سازمان همکاری اسلامی کارشکنی عربستان برای جلوگیری کشورهای اسلامی عربستان سعودی معامله قرن حضور ایران عنوان یک نشان دهنده جهان اسلام دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۳۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا بهرامن ظهر دوشنبه در آئین گشایش دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD در اصفهان، ضمن خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی، اظهار داشت: خوشحال هستیم که شما عزیزان دعوت اتاق را پذیرفتید و از فاصله‌های دور برای شرکت در این اجلاس در ایران حضور یافتید.

وی ضمن تقدیر از دبیرکل مجمع گفتگوی همکاری آسیا(ACD)، رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، پژوهشگران و اساتید دانشگاهی حاضر در اجلاس، افزود: احساس قوی داریم و بر این باور هستیم که همکاری و هماهنگی بخش‌های خصوصی در کنار دولت‌ها در چارچوب اجلاس(ACD)کمک بزرگی به تحقق آرمان‌های ما از جمله همبستگی و همکاری و در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیستی خواهد کرد و بی‌تردید این مسیر در کاهش تنش بین دولت‌ها و افزایش همکاری آنان کمک‌کننده خواهد بود.

نایب‌رئیس اول اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ازاین‌رو نیاز است از تجربیات شما در تمامی برنامه‌های جانبی این اجلاس به نحو مطلوب بهره‌مند شویم.

بهرامن خاطرنشان کرد: جا دارد از اتاق بازرگانی اصفهان برای میزبانی و فراهم‌کردن فضای برگزاری این اجلاس دوروزه، به طور ویژه تشکر کنیم.

وی اضافه کرد: در این اجلاس برای شما آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم اسنادی که در پایان این اجلاس اسنادی تهیه می‌شود راهنمایی برای اجلاس آتی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، اصفهان دهم تا دوازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD است.

از اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا، نمایندگان کشورهای چین، عربستان، ترکیه، امارات، برونئی، پاکستان، قطر، تایلند، قرقیزستان، بنگلادش، فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، افغانستان و فلسطین در این اجلاس دو روزه در اصفهان حضور یافتند.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.


کد خبر 6092048

دیگر خبرها

  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • پنجاهمین نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان آغاز شد
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان