Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@07:55:15 GMT

جهش ایران در علوم پزشکی بعد از انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۴۶۳۲

جهش ایران در علوم پزشکی بعد از انقلاب اسلامی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پزشکی، علمی است که مورد نیاز کلیه جوامع برای حفظ سلامت و تندرستی مردم یک جامعه بوده و نقشی تعیین کننده در توسعه سلامت یک کشور دارد. در دوران قبل از انقلاب، امکانات و تجهیزات مثل امروز نبود و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به خارج از کشور وابستگی داشتیم.

امروز، توسعه بخش درمان کشور، منجر به ریشه‌کن شدن بسیاری از بیماری‌ها شده و برای درمان بسیاری از امراض به عنوان یک مرجع در جهان محسوب می‌شویم تا جایی که در مداوای بسیاری از بیماری‌ها از جمله درمان نازایی جزو مراجع اصلی در خاورمیانه محسوب می‌شویم و همه روزه بیماران زیادی از نقاط مختلف دنیا به کلینیک‌های ناباوری ایران مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید علی ابطحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌‌و‌‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره امکانات موجود برای تربیت پزشک در دانشگاه‌‌‌های ایران قبل و بعد از انقلاب گفت: سال 42 وارد دانشگاه پزشکی اصفهان شدم و بعد از اتمام دوران پزشکی برای دریافت تخصص اطفال به دانشگاه تهران رفتم و از دانشجویان دکتر قریب بنیان‌‌‌گذار طب کودکان در ایران بودم. قبل از انقلاب، تعداد دانشجویان پزشکی و دانشگاه‌‌‌های پزشکی ما محدود بود. خصوصا تعداد پزشکان زن بسیار اندک بود و حتی در برخی از رشته‌‌‌‌‌هایی که نیازمند پزشک زن بودیم با کمبود شدید پزشک مواجه بودیم.

وی تشریح کرد: جهش علم و تولید علم در سه دهه اخیر بعد از انقلاب، بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سابقه بوده است و امکانات و تجهیزات پزشکی، افزایش چند برابری داشته و امروز در کلیه شهرها، بیمارستان‌‌‌‌‌‌‌‌ها و امکانات پزشکی فراهم است. در گذشته، وضعیت بهداشت در چنان شرایط نامساعدی قرار داشت که بسیاری از افراد بزرگسال و کودکان به دلیل عدم وجود امکانات لازم در بسیاری از نقاط محروم کشور جان خود را از دست می‌‌‌‌‌‌دادند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در ادامه خاطرنشان کرد: امروز، امکان تشخیص و درمان بیماری‌‌ها نسبت به دوران قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. در آن دوران، تنها امکاناتی که برای تصویربرداری و تشخیص بیماری‌ها داشتیم در حوزه رادیولوژی بوده اما در حال حاضر، کلیه خدمات، شامل سونوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی و کلیه تجهیزات لازم را در این خصوص را داریم، این در شرایطی است که امکانات لازم در آن دوران وجود نداشت.

ابطحی تاکید کرد: زمانی که دکتر قریب بیمارستان کودکان را بنیان‌‌گذاری کرد، اوج شیوع بیماری‌‌‌‌های مننژیت، سل، دیفتری و سرخجه بود که مرگ و میر بسیاری از کودکان را در برداشت، اما امروز با پیشرفت در عرصه تولید واکسن‌‌‌‌های مختلف و طرح واکسیناسیون ملی، بسیاری از بیماری‌‌‌ها ریشه‌‌‌کن شده و امید به زندگی بالا رفته است.

وی تصریح کرد: امروز ایران در عرصه علم پزشکی به نقطه‌‌‌ای رسیده است که می‌‌‌تواند بسیاری از سرطان‌‌‌ها را تشخیص داده و درمان کند. تشخیص سریع بیماری‌‌‌‌‌‌‌‌ها در کشور، جلوی بسیاری از مرگ و میرها را گرفته و شروع به موقع در درمان سرطان، نقشی تعیین‌‌‌‌‌‌‌کننده در مبارزه با این بیماری داشته است. در زمینه درمان نازایی هم به جایی رسیدیم که امروز پژوهشگاه رویان و دیگر مراکز درمان ناباروری کشور به عنوان مرجعی برای مراجعات بیماران نازایی از کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته است.

آنچه مسلم است، ایران بعد از انقلاب، علاوه بر تحولات سیاسی، تحولات علمی چشمگیری را پشت سر گذاشته و دستاوردهای پزشکی طی این سال‌ها، منجر به ریشه‌کن شدن بسیاری از بیماری‌ها شده، در عین حال، توسعه دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تربیت پزشک نقشی تعیین‌کننده دارد. در این بین، نقش دانشگاه آزاد به عنوان دانشگاهی بزرگ در سراسر کشور که در پذیرش دانشجوی پزشکی و علوم پزشکی فعالیت گسترده‌ای دارد، امری واضح و غیرقابل انکار است و توسعه رشته‌‌‌های پزشکی در این دانشگاه، نیازمند توجه بیشتر مسئولان وزارت علوم و بهداشت است.

انتهای پیام/

188 / 167 علی ابطحی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: علی ابطحی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بسیاری از بیماری ها بعد از انقلاب قبل از انقلاب آزاد اسلامی علوم پزشکی نقشی تعیین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۴۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور در دانشگاه‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

حامد حسن پور، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه از برگزاری آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی خبر داد و گفت: این آزمون پس از برگزاری دوره‌های آموزشی با هدف ارتقای سطح علمی و رقابت سالم بین دانشجویان کلیه‌ی رشته‌های آموزشی و تحصیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به‌طور همزمان برگزار شد.

وی بیان کرد: آزمون غربالگری درون دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴ در ۵ حیطه مدیریت نظام سلامت، همگرایی علوم پایه، هنر و سلامت، استدلال بالینی و آموزش پزشکی در ۱۰ کلان منطقه آمایش و بیش از ۱۰۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی متولی رشته‌های علوم پزشکی برگزار شد.

حسن پور تاکید کرد: این آزمون با همکاری معاونت محترم علوم پزشکی دانشگاه، دفاتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی و دفاتر EDC و EDO در واحد‌ها برگزار گردید. براساس آمار اعلامی از سوی واحد‌ها این دوره با افزایش حدود ۳۰ درصدی متقاضیان نسبت به دوره قبل مورد استقبال پرشور دانشجویان قرار گرفته است. نتایج این آزمون بر اساس سهمیه تعیین شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ۱۸ اردیبهشت اعلام خواهد شد.

دانشجویان برگزیدگان و راهیافتگان بعنوان نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی به مرحله اول آزمون غربالگری متمرکز وازت بهداشت (مرحله اول آزمون انفرادی) براساس تقویم زمان بندی اعلام شده دبیرخانه المپیاد وزارت بهداشت از ۲۲ الی ۲۴ اردیبهشت می‌بایست به سایت مرکز سنجش آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت جهت ثبت نام مراجعه کنند.

وی همچنین افزود جهت حضور هرچه بهتر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مرحله اول آزمون غربالگری برای راه‌یافتگان با برنامه‌ریزی صورت گرفته دوره‌های توان‌افزایی و آموزشی متناسب با حیطه‌ها برگزار خواهد شد.

مرحله اول آزمون غربالگری متمرکز در تاریخ ۲۴ خرداد برگزار خواهد شد. گفتنی است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور تشویق و ترغیب دانشجویان دانشگاه‌های کشور به مطالعه، تحقیق و ایجاد فرصت‌های مناسب علمی و شناسایی استعداد‌های برتر حوزه پزشکی هر ساله المپیاد علمی دانشجویی کشور را برگزار می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است