Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوپک و متحدانش در نظر دارند به خاطر تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تقاضای نفت، تولید نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه دیگر در روز کاهش دهند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، اوپک و متحدانش در نظر دارند به خاطر تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تقاضای نفت، تولید نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه دیگر در روز کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته یکی از منابع اوپک، سازمان کشور‌های تولید کننده نفت و متحدانش از جمله روسیه طی ائتلافی موسوم به اوپک+ تصمیم گرفته اند یک نشست در حد وزیران در چهاردهم و پانزدهم فوریه برگزار کنند. این نشست قرار بود در ماه مارس برگزار شود.

قیمت نفت ۱۰ دلار در هر بشکه در سال جاری میلادی کاهش یافته که پایین‌تر از سطحی است که کشور‌های اوپک برای متعادل کردن بودجه خود نیاز دارند. تحلیلگران و تاجران می‌گویند شیوع ویروس کرونا در چین می‌تواند تقاضای نفت را بیش از ۲۵۰ هزار بشکه در روز در سه ماهه اول ۲۰۲۰ پایین بیاورد.

ایران که یکی از اعضای اوپک است، در روز دوشنبه اعلام کرد شیوع این ویروس به تقاضای نفت آسیب رسانده و خواستار تلاش برای متعادل کردن قیمت‌ها شد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران گفت: «بازار نفت تحت فشار قرار دارد و قیمت نفت به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه رسیده است. باید برای متعادل کردن آن تلاش شود».

وال استریت ژورنال گزارش داد یک گزینه دیگر کاهش موقت یک میلیون بشکه در روز از تولید نفت عربستان برای حمایت از بازار است.

روسیه در روز جمعه اعلام کرد آماده است اجلاس اوپک را زودتر و در ماه فوریه برگزار کند. این کشور بزرگترین تولیدکننده غیر اوپک است که با این گروه کار می‌کند، بنابراین تایید آن لازم است.

یکی دیگر از منابع اوپک گفت: هیئتی متشکل از اعضای اوپک و غیر اوپک با نام «کمیته فنی مشترک» قرار است اجلاسی در چهارم و پنجم فوریه در وین برگزار کند تا تاثیر ویروس کرونا بر تقاضای نفت بررسی شود.

اوپک و متحدانش در دسامبر توافق کردند برای حمایت از قیمت نفت، تولید نفت خود را ۱.۷ میلیون بشکه در روز تا پایان ماه مارس پایین بیاورند. نشست بعدی آن‌ها قرار است در پنجم و ششم مارس برگزار شود.

این گروه همچنین در مورد تمدید مهلت قرارداد گفتگو کرده است و طبق گفته منابع مختلف اوپک، قصد دارد آن را حداقل تا ماه ژوئن تمدید کند.

اقتصاد عربستان سعودی، بزرگترین اقتصاد عرب، علی رغم طرح‌های تنوع اقتصادی وابسته به درآمد نفت است. عربستان به نفت حدود ۸۰ دلار در هر بشکه برای متعادل کردن بودجه دولتی نیاز دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ویروس کرونا حمایت از قیمت نفت ویروس کرونا بر تقاضای نفت ۵۰۰ هزار بشکه دیگر اوپک و متحدانش برای متعادل کردن شیوع ویروس کرونا تولید نفت خود دلار در هر بشکه بشکه در روز قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229513 برچسب‌ها طلا

دیگر خبرها

  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت