Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@00:21:16 GMT

لطفا کمی پلاکت بدهید

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۶۹۴۳

لطفا کمی پلاکت بدهید

ایسنا/کرمانشاه خون شما سلول‌های مختلفی دارد و پلاکت‌ها هم یکی از این سلولهای خونی هستند که وقتی جایی از بدنتان زخم شده یا خراش بردارد به سرعت خود را به محل زخم رسانده و به هم می‌چسبند تا از این طریق مانع خونریزی شده و زخم را به اصطلاح بند بیاورند.

همین کاربرد ساده اهمیت بالایی برای سلامت بدن دارد و اگر این سلولهای کوچک نبودند هیچ وقت زخمتان بسته نمی‌شد و آنقدر خون از بدنتان خارج می‌شد که در مدت زمان کوتاهی جان به جان آفرین تسلیم می‌کردید!

حالا خیلی ها هستند که حسرت به دل داشتن این سلولهای کوچکند، خیلی ها مثل بیماران سرطانی که وجود پلاکت برای آنها حیاتی است و آنها که جراحی هایی بزرگ انجام داده و هر لحظه امکان دارد بر اثر کمبود پلاکت جان خود را از دست بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت و کاربرد حیاتی این سلولهای کوچک، سازمان انتقال خون حالا در کنار اهدای خون تاکید ویژه‌ای هم بر اهدای پلاکت دارد و از اهداکنندگان می‌خواهد تا در کنار خون، اهدای پلاکت را هم انجام دهند.

پژمان صالحی فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت اهدای پلاکت گفت: همپای اهدای خون، اهدای پلاکت هم برای نجات جان بیماران حیاتی و ضروری است.

وی افزود: این سلولهای کوچک درروند درمان بیماران سرطانی و نیز در نجات جان بیمارانی که جراحی های بزرگ داشته اند، بسیار حیاتی است.

صالحی فرد تصریح کرد: در حال حاضر دریافت پلاکت بصورت مستقیم و غیرمستقیم صورت می‌گیرد، به نحوی که هم می‌توان پلاکت ها را با استفاده از دستگاه مخصوص از بدن فرد بصورت مستقیم دریافت کرد و هم می توان آنها را از واحدهای خون اهدایی استخراج کرد.

وی افزود: هر واحد خون 40 تا 70 سی سی پلاکت دارد که مقدار کمی است و اگر بتوانیم پلاکت ها را بصورت مستقیم از فرد اهدا کننده دریافت کنیم حجم خوبی پلاکت به دست می‌آید.

وی افزود: در روش مستقیم پلاکت های خون فرد توسط دستگاهی استخراج شده و مابقی خون به درون بدن فرد برمی‌گردد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سِت به کار رفته در این دستگاه کاملا یکبار مصرف است و جلوی چشمان اهدا کننده پلمب آن باز می‌شود و پروسه استخراج پلاکت از خون داخل همین سِت استریل انجام می‌شود و مابقی خون به درون بدن فرد اهداکننده برمی‌گردد.

وی افزود: انجام فرآیند اهدای پلاکت حدود 1.5 ساعت زمان می‌برد، اما این مدت زمان می ارزد که افراد با اهدای پلاکت خود جان چندین بیمار را نجات دهند.

صالحی فرد خاطرنشان کرد: برخلاف اهدای گلبولهای قرمز که سه تا چهار بار در سال امکان پذیر است، هر فرد می تواند تا 24 بار در سال اهدای پلاکت داشته باشند و برای مرد و زن این تعداد دفعات اهدا تفاوتی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: سن اهدا کنندگان پلاکت همانند اهدای خون باید بین 18 تا 60 سال باشد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه یادآور شد: در حال حاضر اهدای پلاکت تنها در مراکز انتقال خون استان در شهر کرمانشاه امکانپذیر است و هنوز شرایط اهدای پلاکت در شهرستان ها مهیا نشده است.

وی افزود: سازمان انتقال خون همه روزه بجز روزهای جمعه از ساعت 7:30 صبح تا 19 شب آماده دریافت خون و پلاکت است و حتی در روزهای تعطیلات رسمی مناسبتی هم این سازمان فعال است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی انتقال خون كرمانشاه پلاكت مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه بصورت مستقیم اهدای پلاکت اهدای خون پلاکت ها بدن فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد

مصطفی مهدوی ارفع گفت: ۲۱۱ هزار و ۱۸۴ داوطلب پارسال به مراکز اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۰ هزار و ۹۴۱ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند، ادامه داد: اهدا کننده مستمر خون به کسی گفته می‌شود که حداقل ۲ بار در سال خون اهدا کند و این تعداد در سال گذشته بیش از ۸۵ هزار و ۸۱۸ نفر در استان گزارش شده است.

مسوول اداره روابط عمومی انتقال خون استان خراسان رضوی بیان کرد: بیش از ۲۹ درصد اهدا کنندگان خون استان در این بازه زمانی «با سابقه» و حدود ۱۸ درصد اهداکننده «بار اولی» هستند.

وی با بیان اینکه در کشور‌های توسعه یافته زنان نیمی از اهداکنندگان خون را شامل می‌شوند، افزود: بانوان سال گذشته ۵.۳۵ درصد معادل هشت هزار و ۶۱۵ نفر از اهداکنندگان خون استان را تشکیل داده اند.

مهدوی ارفع افزود: شاخص اهدای خون ۲۷.۲۸ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت کشور است.

هم‌اکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهر‌های خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا (ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهر‌های سبزوار، تربت‌حیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستان‌های تربت‌جام و کاشمر فعال است.

استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استان‌های تهران و فارس است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • باشگاه گل‌گهر اولین سفیر و حامی اهدای عضو در فوتبال ایران
  • تصاویری متفاوت از نمایندگان درحال اهدای خون
  • مراسم اهدای جام و جشن قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در جام ملت های آسیا 2024 / فیلم
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند