Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه‌ها جایگاه رفیعی در میان منابع تاریخ مشروطیت دارند که بیشتر در مرکز انتشار می‌یافتند ؛ در پی گسترش روزنامه‌ها در تهران، برخی از شهرهای دیگر از جمله اصفهان هم به انتشار روزنامه‌های محلی اقدام کردند.

آنچه مراجعه به روزنامه‌های شهرهای غیر از تهران را با اهمیت‌تر می‌سازد کم‌توجهی دیگر منابع کتبی درباره سهم این شهرها در حرکت مشروطه‌خواهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصفهان با وجود سهم بسزایی که در این حرکت ملی داشت مورد بی‌توجهی مورخان مشروطه قرار گرفته است.

چهره‌ای که از مشروطیت این شهر در کتاب‌ها ارائه شده است واقعی نیست، چنان که کسروی در این مورد می‌نویسد: "این جنبش مشروطه‌خواهی در اسپهان رویه ملابازی داشت و اسپهانیان بیش از همه به کارهای بیهوده و نمایش‌های خنک می‌پرداختند."

وی در جای دیگر حمایت‌های مردم اصفهان از مشروطه را به سخره می‌گیرد، به طور کلی از نگاه کسروی مشروطه اصفهان و برخی دیگر شهرها های و هوی راه انداختن بوده است.

روزنامه‌هایی که در دوره مشروطه در اصفهان انتشار می‌یافتند می‌تواند پاسخگوی این انتقادات باشند.

در این روزنامه‌ها رویدادهای اصفهان و دیدگاه‌های رهبران و مردم این شهر پیرامون مشروطه آشکارا بیان شده است که نشان می‌دهد مشروطه اصفهان برخلاف گفته کسروی و ملک زاده نه های و هوی؛ بلکه واکنشی علیه استبداد بوده است.

روزنامه های اصفهان پیش از مشروطه

نخستین روزنامه‌های اصفهان در دوره ناصرالدین شاه انتشار یافت. این روزنامه را که "فرهنگ اصفهان" نام داشت میرزاتقی‌خان سرتیپ، حکیم باشی ظل‌السلطان با حمایت مالی و سیاسی آن شاهزاده انتشار داد.

انتشار روزنامه "فرهنگ اصفهان" در جای خود تحول بزرگ به شمار می‌آمد زیرا آغاز دوران نوین از فعالیت‌های فرهنگی بود که در قالب انتشار روزنامه تبلور می‌یافت.

روزنامه دیگری که پیش از مشروطیت اصفهان انتشار می‌یافت روزنامه "الاسلام" است.

 این روزنامه که "گفت‌وگوی صفاخانه" نیز نامیده می‌شود روزنامه‌ای کاملاً دینی بود و به سیاست و حکومت کاری نداشت.

روزنامه "الاسلام" به ابتکار سلیمان‌خان رکن‌الملک، نایب الحکومه اصفهان و با همکاری آیت‌الله حاج آقانورالله نجفی اصفهانی و مدیریت سیدمحمدعلی داعی‌الاسلام انتشار می‌یافت.

روزنامه‌های اصفهان پس از مشروطه

اصفهان با چنین سابقه روزنامه‌نگاری به عرصه مشروطیت گام نهاد. در مدت کوتاهی پس از صدور فرمان مشروطیت روزنامه‌های گوناگون در اصفهان منتشر شد که در این کتاب چهار عنوان از آن‌ها انتشار یافته است.

این روزنامه‌ها عبارتند از "الجناب"، "جهاد اکبر"، "بعد از شدت و انجمن بلدیه" و "ناقور".

نخستین روزنامه‌ای که پس از صدور فرمان مشروطیت اصفهان انتشار یافت "الجناب" بود. این روزنامه به کوشش میرسیدعلی جناب و تنها ۱۴ شماره از آن انتشار یافت.

 این روزنامه برخلاف دیگر روزنامه‌های روزگار مشروطه از نثری دشوار و سنگین بهره می‌گرفت.

روزنامه "جهاد اکبر" فرش ششم محرم ۱۳۲۵ هجری قمری به کوشش و مدیریت میرزا علی آقا خراسانی آغاز به انتشار کرد.

روزنامه "فرج بعد از شدت و انجمن بلدیه" در شعبان ۱۳۲۵ هجری قمری به مدیریت میرزا محمدحسین نورالدین مجلسی آغاز به انتشار کرد.

 وی مردی روحانی، دانشمند و ادیب بود که علاوه بر ادای نماز جماعت و وعظ و ارشاد مردم در مدرسه‌ای که نیاکانش در زمان صفویه بنا کرده بودند به روزنامه‌نگاری هم روی آورده بود.

روزنامه "ناقور" در سال ۱۳۲۶ هجری قمری انتشارات سید مسیح تویسرکانی، مدیر روزنامه، از دانش آموختگان علوم دینی بود.

 تویسرکانی در جوانی از هواداران مشروطیت بود و در به ثمر رساندن آن از هیچ تلاشی دریغ نکرد؛ مهمترین و بارزترین خدمتی که او توانست در این راه انجام دهد آگاه ساختن مردم با انتشار این روزنامه بود، وی این موضوع را در صدر امور مطبوعاتی و خبری خود قرار داد و مقالات گوناگونی پیرامون آن منتشر کرد.

کتاب "روزنامه‌های اصفهان در عصر مشروطه" به اهتمام دکتر محمدعلی چلونگر در سال ۱۳۸۵ توسط انتشارات سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در ۳۵۶ صفحه و با شمارگان یک‌هزار نسخه به چاپ رسید.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا اصفهان تاریخ کتاب جنبش مشروطه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا اصفهان تاریخ کتاب جنبش مشروطه کتابخانه ایرنا اصفهان تاریخ کتاب جنبش مشروطه روزنامه های اصفهان انتشار روزنامه اصفهان انتشار مشروطه اصفهان انتشار یافت روزنامه ها هجری قمری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۷۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری

رضایی رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری گفت: کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» به قلم دکتر مهدی محمودی کامل آباد عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان و مهری محمدیان پژوهشگر دانشگاه فنی و حرفه‌ای تألیف و به همت شعبه انتشارات جهاد دانشگاهی استان نتشر شد.

وی افزود: کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در ۱۲۳ صفحه در قطع وزیری تألیف و به همت شعبه انتشارات جهاد دانشگاهی استان وارد بازار نشر شده است.

بیشتر بخوانید

انتشار کتاب قرارداد‌های ناقل معدوم در فقه امامیه، حقوق ایران و فرانسه

در معرفی کتاب آمده است: سؤال پژوهش جایگاهی برتر در شکل‌گیری ساختمان یک پژوهش دارد؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از صاحب‌نظران امر تحقیق کامیابی یا ناکامی پژوهش‌ها را وابسته به کیفیت سؤال‌های پژوهش می‌دانند. بررسی شمار زیادی از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان معماری در ایران نشان می‌دهد که بخش چشمگیری از کاستی‌ها در فرایند پژوهش دانشجویان از کجروی یا ضعف در ساخت و پیکره‌بندی سؤال‌های پژوهش سرچشمه می‌گیرد.

انتشارات جهاد دانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری که به صورت تخصصی در حوزه نشر دانشگاهی فعالیت می‌کند، تلاش می‌کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن آثار دانشگاهیان و اساتید را به چاپ برساند.
علاقمندان برای دریافت کتابِ «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» به درگاه اینترنتی ۱۶ book.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • روزنامه‌های اقتصادی دو‎شنبه ۱۰ اردیبهشت
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌‎شنبه ۹ اردیبهشت
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • روزنامه‌های اقتصادی شنبه ۸ اردیبهشت