Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

سه روز از شروع سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر می‌گذرد. دوره‌ای که حواشی‌اش از یک ماه قبل از آغاز و با بالا گرفتن بحث تحریم‌های اعتراضی شمار کمی از هنرمندان و منتقدان آغاز شد و شبیه به هر دوره دیگری جنجال‌های خاص خود را در روز‌های اول داشته است.

نگاهی انداخته‌ایم به مهم‌ترین حواشی فجر سی و هشت تا به‌اینجا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروع عجله‌ای

جشنواره امسال پر از ناهماهنگی و بی‌برنامگی است. درحالیکه که در سال‌های گذشته پوستر جشنواره حداقل از یک ماه قبل رونمایی می‌شد، امسال تنها ساعاتی مانده به آغاز جشنواره، منتشر شد. بسیاری از امکانات در کاخ جشنواره هنوز فراهم نیست و تازه بعد از دو، سه روز پوستر بزرگ جشنواره را بر سردر سینما ملت زده‌اند.

از این ناهماهنگی‌ها و بی‌برنامگی‌ها تا دلتان بخواهد وجود دارد و امکانات رفاهی محدودتر از همیشه است. روز اول حتی آب و چایی هم در کاخ جشنواره نبود! انتقادات زیادی به نحوه برگزاری این دوره جشنواره وارد است و در بحث امکانات به‌سختی می‌توان از واژه‌ای جز خسیس بازی در نحوه برگزاری استفاده کرد. درحالیکه فیلم‌ها از ظهر شروع می‌شوند که یک وعده غذا برای جشنواره کمتر بیفتد، همان یک وعده غذای اختصاص داده شده به سالن رسانه‌ها و کاخ جشنواره هم خجالت‌آور است. کلا اینجا در کاخ جشنواره هیچ‌چیز سرجایش نیست!

هم‌ دردی در مقابل تحریم

در اقصی نقاط کاخ جشنواره بیلبورد‌های بزرگی دیده می‌شود تحت عنوان «همه همدردیم» که در آن با «همه» خانواده‌های عزادار و داغدار این روز‌ها (که تعمدا عدم اشاره مستقیم باعث می‌شود خانوادگان کشته‌شدگان آبان ماه، خانواده سردار دل‌ها و قربانیان اصابت موشک به هواپیمای مسافربری، همه را در بربگیرد) اظهار همدردی کرده‌اند. همچنین بیلبورد‌های دیگری مانند «با سینما در کنار هم باشیم» هم دیده می‌شود.

در نشست خبری «سه‌کام حبس» که فیلم افتتاحیه کاخ جشنواره بود، همه عوامل در اقدامی هماهنگ‌شده با لباس‌های یکدست مشکی حضور پیدا کرده‌اند و تا جای ممکن سعی داشتند نخندند و غم و غصه را در چهره‌هایشان به‌نمایش بگذارند. در این میان پریناز ایزدیار، همانطور که از عکس‌های نشست پیداست از همه در «نمایش» غصه و همدردی موفق‌تر بود.
جالب است که در خیل عظیم این تحریم‌ها چهره‌هایی که شدیدا اپوزسیون هستند و به‌دلیل مواضعشان حتی ممنوع‌الکار هم بوده‌اند، تن به تحریم جشنواره نداده‌اند، باران کوثری از جمله آن‌هاست.

نشست‌هایی که از فیلم‌ها هیجان‌انگیزترند

بیشتر حواشی جشنواره امسال در نشست‌های خبری اتفاق می‌افتد. فیلم‌ها تا به‌اینجا آنقدر خنثی و معمولی بوده‌اند که چندان جای صحبت باقی نمی‌گذارند. از جمله حواشی جالب توجه نشست‌ها مربوط به «عامه‌پسند» و «شنای پروانه» بود. در نشست «عامه‌پسند» خبرنگاران به فاز زنانه و ضد مردسالارانه فیلم انتقاد داشتند که عموما از طرف رسانه‌های اصول‌گرا بود و باران کوثری در جواب یکی از خبرنگاران اظهار کرد این انتقاد‌ها سکسیستی هستند.

پانته‌آ بهرام که برای فیلم «شنای پروانه» موهایش را تراشیده، با یک کلاه در نشست حاضر بود، اما طبق گفته‌اش به‌او گفته بودند باید روی آن شال بپوشد. پانته‌آ بهرام هم کم نیاورد و در میانه نشست شالش را برداشت و به عکاس‌ها گفت بدنیست تصویرش را ثبت کنند. او همچنین حرف‌هایی انتقادی درباره عملکرد پلیس زد.

نشست «تومان» هم انتقادات زیادی را به‌همراه داشت و رسانه‌های اصولگرا از ترویج قمار گفتند و کارگردان در جواب اظهار کرد در کودکی قمار می‌کرده.

یکی دیگر از حواشی نشست‌ها این است که سوال‌ها پیش از رسیدن به مجری، گزینش می‌شوند. خبرنگاران از خوانده نشدن و سانسور سوالاتشان شاکی هستند.

رسیدن یا نرسیدن، مسئله این است؟

از جمله بی‌برنامگی‌های جشنواره در نرسیدن یا دیر رسیدن فیلم‌ها است. «روز صفر» فیلم سعید ملکان از جمله فیلم‌هایی بود که دو روز اول را از دست داد و به اکران نرسید. شنیده می‌شود که بخشی از راش‌های فیلم از دست رفته و سکانسی که در آلمان فیلمبرداری شده در فیلم استفاده نشده. علت آن این بوده که دستیاران فیلمبردار فیلم درحالیکه راش‌ها از دوربین انتقال داده نشده دوربین را امحا کرده و در آلمان پناهنده شده‌اند! اتفاق عجیبی است نه؟

«خورشید» فیلم مجید مجیدی هم هنوز به جشنواره نرسیده و احتمال دارد تا روز آخر هم نرسد. حتی شنیده می‌شود که فیلم همین چند روز پیش هم فیلمبرداری داشته! به حق چیز‌های نشنیده!

عدم پخش زنده برنامه‌های تلویزیون

به دلیل خط قرمز‌های زیاد صدا و سیما و خصوصا شبکه سوم سیما، امسال برخلاف هرسال «هفت» پخش زنده ندارد! برنامه «نقد سینما» در شبکه پنج هم به همین شکل. این دیگر یک آبروریزی برای جشنواره امسال است.

 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر بازیگران نشست خبری فیلم سینمایی صراط کاخ جشنواره جشنواره امسال بی برنامگی رسانه ها فیلم ها نشست ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۷۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد

امروز نمایندگان مجلس بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را در دستورکار داشتند که اختلال در سامانه‌های داخلی قوه مقننه، بررسی جداول بودجه را با اختلال مواجه کرد. در این گزارش، جزئیات را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در حالی با دستور کار بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش جداول لایحه بودجه 1403 کل کشور و در دو شیفت صبح و بعدازظهر برگزار شد که این جلسه بنا به دلایلی با برخی حواشی همراه بود. یکی از این دلایل، تفاوت بررسی لایحه بودجه سنواتی در مقایسه با سال‌های گذشته بود.

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبانبا مصوبه سال گذشته نمایندگان، بودجه سنواتی برای اولین بار در دو بخش احکام و جداول در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گرفت. در همین راستا بخش مرتبط با احکام لایحه بودجه 1403 همانند سنوات گذشته در نیمه آذر ماه از سوی دولت تقدیم مجلس شد و نمایندگان نیز پس از بررسی این بخش از لایحه بودجه، آن را برای تایید به شورای نگهبان ارسال کردند و شورا نیز پیش از اتمام سال 1402 کار بررسی مصوبه مجلس را به پایان رساند و آن را تایید کرد. 

اما با توجه به اینکه بیش از دو سوم نمایندگان مجلس برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که 11 اسفند ماه برگزار شد، اعلام کاندیداتوری کرده بودند، جلسات مجلس از نیمه بهمن ماه و تحت شعاع انتخابات برای 3 هفته تعطیل شد و همین مسئله موجب شد تا بررسی بخش جداول لایحه بودجه سال 1403 به ابتدای سال جاری موکول شود. 

از سوی دیگر بعد از هک سامانه‌های مجلس در نیمه بهمن سال گذشته، دسترسی‌ها به فایل طرح‌ها و لوایح مجلس مختل شد. پیش از این اداره قوانین مجلس در زمان اعلام دستورکارهای صحن، فایل طرح‌ها و لوایح و اصلاحیه‌های ارجاعی از کمیسیون‌ها را در سایتی با نام پارلیران بارگذاری می‌کرد تا در اختیار خبرنگاران قرار گیرد. 

با وجود اینکه مشکل دسترسی به سایت‌های مرتبط با مجلس تا حدود زیادی مرتفع شده اما همچنان مشکل برای دسترسی به فایل‌ طرح‌ها و لوایح در دستور کار مجلس پابرجا مانده و همین مسئله مشکلات عدیده‌ای را در جلسات اخیر مجلس برای پوشش اخبار صحن از جمله در رابطه با لایحه تجارت و طرح مالیات بر سوداگری برای اصحاب رسانه و حتی نمایندگان مجلس به وجود آورده است.

 با این حال این مشکلات در جلسه امروز مجلس به نحو جدی‌تری بروز و ظهور پیدا کرد.  به طوری که حتی صدای برخی نمایندگان مجلس را هم درآورد. روح‌الله نجابت نماینده شیراز در مجلس در همین رابطه طی تذکری شفاهی گفت: در لایحه بودجه 300 میلیارد ریال برای هوشمندسازی قوه مقننه آمده است اما سوال این است که مبنای این رقم کجاست؟ طی سال‌های 1400 تا 1402 بیش از چهار همت برای این موضوع در مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما معلوم نیست کجا و چگونه تخصیص پیدا کرد و هزینه شده است.

نجابت در ادامه تذکر خود با اشاره به هک سامانه‌های مجلس در زمان تبلیغات انتخابات تاکید کرد: اگر قرار باشد پول بدهیم و بعد سامانه‌های مجلس شورای اسلامی هک شود و برای ما حاشیه درست شود، اصلا این بودجه تخصیص پیدا نکند، موثرتر است.

وی همچنین خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: قرار بود پیشنهادات مرتبط با بخش جداول لایحه بودجه روی مانیتورها بیاید که تاکنون رخ نداده است. البته طبیعی است که می‌گویند «مردی و کاری»؛ ما هر وقت پرسیدیم موضوع سامانه‌های مجلس با کدام فرد است؟ گفتند آقایی که ظاهرا عضو شورای شهر تهران است و در مجلس شورای اسلامی رفت و آمد دارد و حتی دفتری در مجلس داشته و مشاوره می‌دهد. با این وجود ما چیزی از سامانه‌های مجلس ندیدیم.

البته استدلالی که روابط عمومی مجلس به آن استناد می‌کند این است که به علت اختلال در سامانه‌های داخلی مجلس، امکان ارسال فایل از این سامانه‌ها به بیرون و اتصال سامانه‌ها به اینترنت هنوز فراهم نشده است. توجیهی که شاید از نظر مسائل امنیتی تا حدی موجه باشد اما به هر حال باید این مسئله به نحوی مرتفع شود چراکه اساساً یکی از اهداف اصلی مجلس برای دو مرحله‌ای شدن بررسی لایحه بودجه سنواتی در مجلس، افزایش شفافیت در مراحل بررسی بوده اما این مسئله عملاً تحت الشعاع هک سامانه‌های مجلس حتی گاهی به ضدخود تبدیل شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکبری: شانس بالای سپاهان در جام حذفی/ حواشی تمرکز مورایس را به‌هم زد
  • جنبه طنزپردازی را بالا ببریم
  • حواشی حضور مهران رجبی در سریال پایتخت
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورای شهر تهران
  • تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود!
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • واکنش مادر ترانه علیدوستی به حواشی یک عکس با دخترش | تصویر
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • جزئیات حواشی ایجاد شده در شورای شهر تهران