Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: طرح آمریکایی معامله قرن که نتیجه دهه ها مذاکره برخی طرف های فلسطینی با دشمن صهیونیستی در سایه موضع گیری بی رمق اعراب است چیزی جز یک مجمع الجزایر محاصره شده برای فلسطینی ها ندارد.

در خصوص معامله قرن که به تازگی توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور و با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن پرده برداری شده بحث و جدل‌های فراوانی مطرح شده است اما موضع گیری کشورهای عربی در قبال این طرح که تماماً، حقوق فلسطینی‌ها را نادیده و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته، قابل تأمل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درهمین رابطه خبرنگار مهر گفتگوی اختصاصی با «عبدالله باعبود» تحلیلگر برجسته عمانی و مدیر سابق مرکز مطالعات خلیج فارس در دانشگاه قطر انجام داده که به شرح زیر است:

*همان طور که می دانیم طرح آمریکایی معامله قرن چند روز گذشته توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پرده برداری شد. تاکنون شاهد اتخاذ مواضع محکم از سوی کشورهای عربی در این خصوص نبوده ایم. به نظر شما کشورهای عربی چگونه باید به طرح آمریکایی معامله قرن واکنش نشان دهند؟

کشورهای عربی باید به صورت کامل با این طرح مخالفت کرده و تعهد خود را به حقوق مشروع ملت فلسطین و هم چنین قطعنامه های بین المللی در این رابطه به ویژه طرح صلح عربی اعلام کنند.

در نشست فوق العاده اتحادیه عرب شاهد آن بودیم که به صورت قاطع با طرح آمریکایی معامله قرن مخالفت شد چرا که این طرح حتی پایین ترین و ساده ترین حقوق فلسطینی ها را به رسمیت نمی شناسد.

اما در این خصوص باید بگوییم که تصمیمات اتحادیه عرب یک چیز است و آنچه که کشورهای عربی به صورت انفرادی انجام می دهند یک چیز دیگر است. من معتقدم که برخی کشورهای عربی از پیش با طرف آمریکایی در خصوص معامله قرن هماهنگی هایی انجام داده اند.

به نظر من این کشورها حامی معامله قرن هستند هر چند که این حمایت به صورت پنهانی صورت پذیرد. اوضاع کنونی کشورهای عربی بسیار ضعیف و دارای شکاف بوده و آنها چیزی جز محکوم کردن در دست ندارند.

*به نظر شما آیا طرح آمریکایی معامله قرن در نهایت موفقیت آمیز خواهد بود و در سایه مخالفت گسترده فلسطینی ها با این طرح، آیا شرایط اجرایی شدن را خواهد داشت؟

هیچ طرحی که حقوق مشروع ملت فلسطین را در نظر نداشته باشد و با مخالفت فلسطینی ها رو به رو شود موفق نخواهد بود. این مسأله اتفاق افتاده است و طرح مذکور از همان ابتدا با شکست رو به رو شده است.

*موضع گیری کشور عمان در خصوص مسأله فلسطین و طرح آمریکایی معامله قرن چگونه خواهد بود؟

کشور عمان عمیقا معتقد است که صلح عادلانه در سایه محافظت از حقوق مشروع ملت فلسطین باید محقق شود. این صلح عادلانه در نظر مقامات کشور عمان باید پاسخگوی قوانین بین المللی نیز باشد. کشور عمان هرگز با آنچه که فلسطینی ها مخالف آن هستند موافقت نخواهد کرد. مسأله فلسطین، به فلسطینی ها مرتبط است و آنها در این خصوص تصمیم گیرنده هستند.

*به نظر شما موضع گیری ایران در خصوص معامله قرن و مقابله عربستان با این کشور در این زمینه-به ویژه ممانعت از حضور ایران در نشست جده- چگونه بوده است؟

معتقدم که مواضع ایران علیه معامله قرن بسیار قدرتمند بوده و چه بسا اقدام اخیر عربستان در این زمینه، به دلیل اختلافات با ایران در خصوص معامله قرن صورت گرفته باشد.

کد خبر 4843877 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: عمان ایران معامله قرن ایالات متحده آمریکا معامله قرن عراق فلسطین رژیم صهیونیستی سوریه ویروس کرونا دونالد ترامپ ایران روسیه لیبی نتانیاهو ارتش سوریه ترکیه طرح آمریکایی معامله قرن حقوق مشروع ملت فلسطین خصوص معامله قرن رژیم صهیونیستی کشورهای عربی فلسطینی ها نظر شما کشور عمان موضع گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۸۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

 

ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه

به موازات ادامه حمایت از اشغالگری که تجاوزات و محاصره غزه را تشدید می‌کند، ایالات متحده ساخت یک اسکله دریایی را آغاز کرده و ادعا می‌کند که قصد دارد «کمک‌های بشردوستانه را به نوار غزه وارد کند».

 آمریکا به بهانه رساندن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه که بیش از ۲۰۰ روز است شاهد تجاوز و محاصره اشغالگران با حمایت واشنگتن است، ساخت اسکله دریایی را در غزه آغاز کرد.

به گزارش المیادین، پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با تاکید اینکه کشتی‌های نظامی آمریکایی اولین مراحل ساخت بندر موقت را آغاز کرده‌اند، خاطرنشان کرد: «انتظار می‌رود این اسکله از ماه مه آینده به بهره‌برداری برسد.»

وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.»

این مقام ارشد نظامی آمریکایی توضیح داد که این کمک‌ها ابتدا به قبرس می‌رسد و بعداً از طریق کشتی‌های تجاری به یک سکوی شناور در نزدیکی نوار غزه و سپس از طریق کشتی‌های کوچکتر به اسکله مورد نظر منتقل می‌شود.

این مقام مسؤول بیان کرد: ظرفیت عملیاتی بندر در ابتدا ۹۰ دستگاه کامیون کمک رسانی در روز و سپس ۱۵۰ کامیون در روز خواهد بود.

همچنین یکی دیگر از مقامات دولت آمریکا گفت که آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (کمک ایالات متحده) با سازمان‌های ملل متحد در ارائه کمک‌های حیاتی به محض رسیدن به غزه از طریق کریدور دریایی مشارکت خواهد کرد.

بر اساس آنچه پنتاگون قبلاً گزارش داد احتمالاً سازمان‌های غیردولتی این کمک‌ها را پس از رسیدن به نوار غزه توزیع خواهند کرد.

مقامات آمریکایی مدعی شدند که این تلاش «استقرار نیروها در زمین» در غزه را شامل نمی‌شود، اما سربازان آمریکایی در حین ساخت اسکله در نزدیکی نوار غزه خواهند بود که توسط نیروهای اسرائیلی نیز نظارت خواهد شد.

خلیل الحیه عضو جنبش حماس در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا بر رد قاطعانه هرگونه حضور غیرفلسطینی در غزه در خشکی یا دریا تاکید کرد و افزود هر خارجی به عنوان یک نیروی اشغالگر تلقی خواهد شد.

این در حالی است که یک کشتی نظامی آمریکایی امروز -جمعه- در سواحل نوار غزه پهلو گرفت و انتظار می‌رود که در ساخت اسکله شناور که واشنگتن در ماه مارس گذشته اعلام کرده بود، شرکت کند.

خبرنگار آنادولو گزارش داد که یک کشتی نیروی دریایی آمریکا شب گذشته در چندین مایل دریایی در سواحل منطقه وادی غزه در مرکز این باریکه پهلو گرفت.

طبق اعلام قبلی آمریکا، انتظار می‌رود این کشتی ساخت اسکله شناور را در سواحل غزه آغاز کند.

در مارس گذشته، فرماندهی مرکزی آمریکا از اعزام اولین کشتی به شرق مدیترانه برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق دریا خبر داد.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده در آن زمان در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشتی پشتیبانی لجستیکی ارتش ایالات متحده «ژنرال فرانک اس بیسون» پایگاه مشترک لانگلی-یوستیس در ویرجینیا را کمتر از ۳۶ ساعت پس از اعلام رئیس جمهور جو بایدن مبنی بر ارائه کمک‌های بشردوستانه از طریق دریا به غزه، ترک کرد. 

در این بیانیه آمده است: کشتی اولین تجهیزات را برای احداث یک بندر موقت برای تحویل تجهیزات حیاتی بشردوستانه حمل می‌کند.

در هفت مارس، جو بایدن اعلام کرد که ارتش کشورش یک بندر موقت در سواحل نوار غزه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر خواهد ساخت.

چند روز بعد، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای اعلام کرد که طول این بندر ۵۰۰ متر است و ساخت آن حدود ۲ ماه طول می‌کشد و بیش از هزار سرباز آمریکایی در آن شرکت می‌کنند.

این در حالی است که عملیات ساخت و ساز در اسکله بتنی ادامه دارد که از ساحل جنوبی‌ترین منطقه شهر غزه شروع می‌شود تا تکمیل کننده اسکله آمریکایی باشد که طی ۲ ماه آینده ساخته خواهد شد.

به گفته منابع محلی فلسطینی، اسکله‌ای که در سواحل غزه از آوار خانه‌های ویران شده توسط اسرائیل در طول جنگی که بیش از نیم سال است ادامه دارد، ساخته می‌شود، وظیفه دریافت محموله‌های کمک‌های ارسالی توسط کشتی‌ها به بندر آمریکایی‌ها را بر عهده خواهد داشت.

از ۱۵ مارس گذشته، ۲ کشتی کمک‌رسانی از قبرس به سواحل غزه رسیده‌اند و محموله‌های آنها از طریق شناورهایی که جعبه‌ها را به اسکله بتنی منتقل می‌کردند، تخلیه شده‌اند.

موسسه خیریه بین‌المللی «World Central Kitchen» برای دریافت این کمک‌ها و توزیع مجدد آن بین ساکنان نوار غزه که در نتیجه محدودیت اسرائیل برای ورود مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه‌های زمینی از قحطی رنج می‌برند، تلاش کرد.

نیویورک تایمز: ارتش اسرائیل به عمد امدادگران را هدف قرار می‌دهد

تحقیقات نیویورک تایمز حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی با وجود اطلاع‌رسانی درباره سایت‌های متعلق به آژانس‌های امدادی غربی در نوار غزه، به عمد آنها را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش الجزیره، تحقیقات نیویورک تایمز حاکی از آن است که سایت‌های متعلق به آژانس‌های امدادی غربی در نوار غزه حتی پس از اطلاع رسانی به ارتش رژیم صهیونیستی از وجود آنها، بمباران می‌شوند.

در همین رابطه منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک تیم مسئول تامین و توزیع کمک‌های بشردوستانه در شهر غزه، هشت نفر شهید شدند.

همچنین حمله روز اول آوریل ۲۰۲۴ (۱۳ فروردین) رژیم صهیونیستی به خودروی سازمان غیردولتی «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه باعث کشته شدن هفت امدادگر این سازمان شد. در این حادثه راننده فلسطینی آنها نیز جان خود را از دست داده است.

این حمله ساعاتی پس از آن روی داد که اعضای این گروه غیردولتی با یک کشتی حاوی کمک‌های غذایی به نوار غزه رسیدند و به مناطق شمالی آن رفتند.

همچنین تصاویری از اجساد پنج کشته منتشر شد که در بیمارستان شهدای الاقصی در شهر «دیر البلح» در مرکز غزه قرار داشتند و تعدادی از آنها لباس‌هایی با آرم خیریه پوشیده بودند.

بر اساس بیانیه این سازمان، کشته‌شدگان استرالیایی، لهستانی، کانادایی - آمریکایی، انگلیسی و فلسطینی بودند.

حمله موشکی از جنوب لبنان به پایگاه نظامیان صهیونیست

منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که مقاومت اسلامی لبنان پایگاه نظامیان صهیونیست در مرز با این کشور را هدف حمله موشکی قرار داده است.

 رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که سه موشک از جنوب لبنان به پایگاه اسرائیلی رویسات العلم در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.

همچنین یک هدف نظامی در شهرک صهیونیست نشین المطله واقع در شمال فلسطین اشغالی در کمین نیروهای مقاومت اسلامی لبنان مورد اصابت قرار گرفته است.

در همین رابطه یک مقام صهیونیستی اعلام کرده است که حزب الله لبنان ۱۵۰ هزار فروند از انواع موشک‌ها را در اختیار دارد که بُرد آنها به همه نقاط فلسطین اشغالی می‌رسد.

دیگر خبرها

  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد
  • شویگو: روسیه هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند
  • مطهری: تراکتور باید مقابل ذوب آهن برنده شود/ قلعه‌نویی مخالف جدایی‌ام از تیم ملی بود
  • روسیه:مخالف استفاده از تحریم جهت مداخله در کشورهای آفریقایی هستیم