Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، دکتر حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت از بیماری های واگیر در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات موثقی که در سایت سازمان جهانی بهداشت منتشر شده تعداد درگیری جهانی با ویروس کرونا 11 هزار و 953 مورد است. این موارد به صورت قطعی ثابت شده است.

دکتر عرفانی گفت: از ا ین تعداد 11 هزار و 821 فرد مبتلا به ویروس کرونا مربوط به کشور چین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

132 مورد نیز به صورت قطعی مربوط به 23 کشور دیگر جهان است. ولی چین به تنهایی 11 هزار و 821 فرد مبتلا به ویروس درون خود دارد. از این تعداد 259 مورد منجر به فوت شده است.

این مقام مسئول در رابطه با شایعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و به خصوص در شهر تبریز یادآور شد: با اطمینان خاطر موارد انگشت شماری که مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا معرفی شده بودند در نخستین فرصت مورد بررسی دقیق قرار گرفتند و آزمایشات مربوطه بر روی آنها انجام شد. نتایج این آزمایشات نشان داد که هیچ مورد مربوط به ویروس کرونا نیست.

رئیس اداره مراقبت از بیماری های واگیر افزود: مواردی که به عنوان افراد مشکوک مبتلا به ویروس کرونا به معرفی می شوند حتما باید از سه منظر مورد معاینه قرار بگیرند. یک مورد به مسئله بالینی برمی‎گردد. عفونت حاد تنفسی با یک تب بالای 38 درجه همراه با سایر علائم مثل گلو درد، سرفه، آبریزش بینی، سردرد، بدن درد و تنگی نفس است که شاید به ویروس کرونا مربوط باشد.

وی بیان داشت: این می تواند یک عفونت حاد تنفسی باشد که ما نمی توانیم سریع قضاوت بکنیم که آیا این موضوع مربوط به ویروس کرونا است یا خیر. برای اینکه به شخصی که این علائم را دارد نسبت به کرونا داشتن او شک کنیم باید یک شرح حال بگیریم.

عرفانی تاکید کرد: شرح حال سه جز دارد. یکی اینکه از نظر زمانی باید طول درمان او 14 روز باشد. دوم اینکه باید بُعد مکانی را در بگیریم. به عنوان مثال شخصی که از شهر ووهان چین وارد ایران می شود باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. سومین مورد نیز به «افراد» برمی گردد. باید دید که فرد مشکوک به ویروس کرونا با چه کسانی و در چه جایی بوده است.

وی یادآور شد: پس ما با سه مسئله زمان، مکان و افراد روبرو هستیم. وقتی به فردی شک می‎کنیم که ویروس کرونا را دارد با در نظر گرفتن این سه مسئله او را مظنون به کرونا قلمداد می کنیم.

این مقام مسئول ادامه داد: با به وجود آمدن این شرایط نمونه آزمایشگاهی تهیه می شود. اگر نمونه آزمایشگاهی رد شود به هیچ عنوان کرونا نیست. الان هم که با شما صحبت می‎کنم موارد مشکوک به کرونا هیچ کدام ثابت نشده اند.

وی با تاکید بر اینکه تا این لحظه هیچ مورد مبتلا به کرونا در ایران مشاهده نشده است افزود: در کشورهای مدیترانه شرقی بنابر اعلام رسمی سازمان جهانی بهداشت فعلا فقط امارات متحده عربی است که مورد ابتلا به ویروس کرونا در آن ثبت شده است. در بقیه کشورها این مورد گزارش نشده است.

دکتر عرفانی اظهار داشت: ما دو نوع تنفس داریم، یکی را ذرات تنفسی می گوییم و دیگری قطرات تنفسی. ترشحاتی که بتواند از تنفس انسان جدا شود و به بدن دیگر افراد برسد بسیار اهمیت دارد. قطرات تنفسی به راحتی با ماسک های معمولی کنترل می شود. فرد باید با ماسک فاصله یک متری از فرد مبتلا را رعایت کند.

رئیس اداره مراقبت از بیماری های واگیر تاکید کرد: خوشبختانه امروز کرونا نداریم. این توصیه به همه ما برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت های حاد تنفسی کمک می کند.

وی هشدار داد: آمدن این ویروس به کشور ما محتمل است و هنر باید این باشد که جلوی ورود آن را بگیریم. تشخیص سریع و اقدامات کنترلی باید استقرار پیدا کند و چرخه بومی داشته باشد تا آن را به سرعت کنترل کنیم.

عرفانی یادآور شد: رعایت توصیه های بهداشتی از سوی مردم به ما کمک می کند که راحت تر این ویروس را کنترل کنیم و با کاهش عفونت های تنفسی روبرو می شویم.

رئیس اداره مراقبت از بیماری های واگیر گفت: نکته دیگر این است که افراد بیمار در مدت واگیری و تب داری باید در منزل استراحت کنند. این باعث می شود سیستم ایمنی بدن تحریک شود و زودتر بهبود پیدا کند. از سویی دیگر چرخه بیماری شکسته می شود و فرد دیگری در دام بیماری نمی افتد.

وی گفت: اگر در دوره واگیری، فرد به طور اتفاقی و یا اجبار در جمع قرار گرفت باید فاصله یک متری را رعایت کند، با کسی دست ندهد، روبوسی نکند و از ماسک استفاده کنند. اگر ماسک در اختیار ندارد حتما از دستمال استفاده کند.

رئیس اداره مراقبت از بیماری های واگیر در پایان گفت: ترشحات تنفسی دهان، بینی و چشم می تواند آلوده شود و همه چیز را آلوده کند. در صورتی که احتمال می دهیم دست ها مدام آلوده می شود باید مدام آنها را شست. به تمام هموطنان توصیه اکید می کنم که دست های خود را مرتب بین 16 تا 30 ثانیه با آب و صابون به دقت بشویند. این توصیه های عمومی در بحث بیماری های حاد تنفسی است. نه فقط برای ویروس کرونا که قطعا برای دیگر بیماری ها نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مفید و موثر است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین حسین عرفانی ویروس کرونا اخبار سلامت حوزه پزشکی مبتلا به ویروس ویروس کرونا فرد مبتلا یادآور شد حاد تنفسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۸۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند

به گزارش خبرآنلاین، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

«رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان در گفت‌وگو با ایلنا درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

رضایت نسبی از داروهای سالک تولید داخل

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902092

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • این کولر را می‌توانید بپوشید!
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند