Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک شاعران معاصر گفت: شعر پس از انقلاب اسلامی ایران جنبه‌های حماسی فراوانی را به خود گرفت. این رویکرد مبتنی بر تحولات اجتماعی بوده و مفاهیم بسیار نابی را در ادبیات و شعر بر جای گذاشت که بر گرفته از هشت سال دفاع مقدس بود. تاریخ انتشار: 13:17 - 15 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۱۷۴۸ حامد حجتی شاعر معاصر فارسی زبان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در حوزه ادبیات و خصوصا شعر گفت: ادبیات و شعر، آینه تمام نمای تحولات عرصه ادبی کشور هستند لذا پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تاثیر این رویداد عظیم در حوزه شعر بسیار فراوان بوده، البته در چهار دهه اخیر شاهد فراز و فرود‌های فراوانی در عرصه شعر بود‌ه‌ایم، اما شیب این تحولات همواره صعودی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تحول ادبیات و شعر در پیش و پس از انقلاب اسلامی ایران را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: نگاهی به تاریخ ادبیات خصوصا تاریخ شعر نشان می‌دهد، شعر و ادبیات هموار منعکس کننده رویداد‌های هر دوره از تاریخ کشور هستند و نباید فراموش کنیم که انقلاب اسلامی ایران عاملی تاثیرگذار بر روند رشد و تحول حوزه شعر بوده است. بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار ادبیات اینجا کلیک کنید حجتی پیرامون تحولات عرصه شعر پس از انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: شعر یک هنر است لذا نقشش طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران قابل توجه بوده است. شعر طی ده‌های اخیر نقش پررنگی در انعکاس رویدادها و بیان شرایط اجتماعی داشته است این تحول نسبت به قبل از انقلاب اسلامی ایران چشم گیر است. 

وی دهه اول پس از انقلاب اسلامی ایران یعنی سال‌ ۱۳۶۰ را در تحولات حوزه شعر مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: شعر پس از انقلاب اسلامی ایران جنبه‌های حماسی فراوانی را به خود گرفت. این رویکرد مبتنی بر تحولات اجتماعی بوده و مفاهیم بسیار نابی را در ادبیات و شعر ایران بر جای گذاشت که بر گرفته از هشت سال دفاع مقدس بود. 

حجتی تحولات دهه ۷۰ در شعر را بسیار زیاد دانست و تاکید کرد: در این دوره نگاه نو و توجه به ارتقاء فرم شعر بیشتر شد لذا برجستگی خاصی را در این دوره شاهد بودیم. در سال‌های دهه ۷۰ شاعران جدیدی به عنوان پدیده‌های نو، پا به عرصه شعر گذاشتند.

وی پیرامون شکوفایی شعر آیینی پس از انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: روند تحولات در دهه هشتاد در بخش شعر آیینی شاهد رویش و رشد بزرگی بود، خصوصا شعر در مورد «ائمه معصومین (ع)» که حرکت عظیمی را ایجاد کرد، بدین ترتیب قاطعانه می‌توان دهه ۸۰ را برجسته‌ترین دوره در شعر آیینی در تاریخ کشور دانست دلیل این امر مبتنی بر رفتار و درخواست جامعه از شاعران بود لذا اشعاری سروده شد که بی نظیر بودند. 

این شاعر معاصر انتقادی به برخی تفکرات و اعتقادات داشت و تاکید کرد: علی‌رغم اینکه برخی معتقدند ادبیات ما پویا نبوده و ایستا عمل نکرده بیاد بگویم طی ۵۰ سال گذشته به جرات می‌توانم بگویم شعر همواره هم پای تحولات اجتماعی گام برداشته و همین امر موجب رشد و توسعه آن شده است.

وی تحولات هشت سال گذشته را در دو حوزه فرم و محتوای اشعار مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: در طی هشت سال گذشته شاهد تغییرات فراوان در دو حوزه فرم و محتوا بوده‌ایم، در بخش فرم و قالب خصوصا قالب‌های جدید که به شعر اضافه شده همانند فرا ربایی و فرا غزل تغییرات بسیار وبی شکل گرفته، این تحول در بخش شعر مذهبی به خوبی خود را نشان داده که به عنوان غزال شناخته می‌شود و مورد استقبال مداحان قرار گرفته است. 

حجتی دهه ۹۰ را عرصه تحول در فرم‌های جدید شعر دانست و ابراز کرد: حجم تحولات در فرم یک رویداد بی سابقه در تاریخ شعر ایران محسوب می‌شود ما در گذشته قالب‌های مشخصی همانند غزل، قصیده، دوبیتی، رباعی، شعر سپید و نیمایی را داشتیم و عموما شعرا از همین قالب‌ها تبعیت می‌کردند، اما اکنون در طی ده سال گذشته با تحولاتی جدید که از نظر کمی هم تعداد معدودی بوده روبرو شده‌ایم. 

وی به معنا و مفهوم اشعار پس از انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: به جهت گستردگی در سطح سواد ادبی شعرا و تعاملات در عرصه ادبیات شاهد پدیده‌ای جدید هستیم این تغییر در شعر اجتماعی و ترانه نمود پیدا کرده، در این میان تعداد جوانان خوش ذوقی که در فرآیند خلق ادبی به پدید‌ه‌های جدیدی رسیدند و به خلق آثار نو و متفاوت دست زده‌اند چشم گیر است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات انقلاب اسلامی ایران مورد بررسی قرار تحولات اجتماعی ادبیات و شعر خود گرفت سال گذشته شعر آیینی حوزه شعر عرصه شعر هشت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با اشاره به رویه‌های سیاسی برای شناسایی سازمان‌های تروریستی تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی ممکن نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل اظهار کرد: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی به آن دسته از مقام‌های اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 748127

دیگر خبرها

  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • ساخت بیمارستان بهارستان از محل مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب
  • حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم صهیونیستی یک شاهکار نظامی بود
  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • روشنفکری ایرانی و تشویق حرام‌کاری
  • دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها پیش‌آهنگ تحولات جهانی باشند
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • برخورد با بدحجاب باید همراه با کار فرهنگی و امر به معروف باشد