Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون اول رئیس‌جمهور،واردات دارو از کانال مالی سوییس را موضوعی تبلیغاتی دانست و گفت: اینکه برای واردات دو میلیون دلار دارو از طریق کانال مالی سوئیس اجازه داده می‌شود این یعنی اقتصاد بزرگ و کشور ما را به درستی نشناخته‌اند. میزان واردات دارو به ایران فقط در سال جاری بیش از ۳ میلیارد دلار بوده که برای آن پول پرداخت کرده و واردات انجام داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 13:49 - 15 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۳۲۹۰

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) در اجلاس سراسری روسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور که در دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای دخترانه شریعتی برگزار شد،‌ با تبریک چهل و یکمین سالگرد دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی در زمان خود یکی از بزرگترین اتفاقات دنیا بود و ملت بزرگ ایران با دست خالی اما با اتحاد، هماهنگی و انسجام توانست با رهبری امام خمینی (ره) یک انقلاب بزرگ مردمی را در قرن بیستم به پیروزی برساند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: انقلاب اسلامی با جهت گیری اسلامی و به منظور تحقق خواسته های یکصد سال گذشته ملت ایران به پیروزی رسید تا مطالبات و خواسته های مردم یعنی آزادی،‌ استقلال،‌ پیشرفت و حاکمیت قانون را محقق سازد.

وی ادامه داد: امروز پس از چهل و یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان به دنبال تحقق همان آرمان ها هستیم و این مسیر باید نسل به نسل ادامه پیدا کند تا این آرمان ها به طور کامل محقق گردد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه مردم باید بتوانند در تعیین سرنوشت خود موثر باشند و احساس کنند که روز به روز به آرمان‌های نظام و انقلاب اسلامی دسترسی بیشتری پیدا می‌کنیم، اظهار داشت: مردم باید احساس کنند که نقش آنها در اداره کشور تعیین کننده است و اگر خدای ناکرده این احساس در مردم ایجاد شود که حرکت به سمت آزادی و دخالت مردم در تعیین سرنوشتشان کمرنگ شده، مأیوس می شوند و احساس می کنند که از آرمان‌های اولیه نظام و انقلاب فاصله گرفته‌ایم.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه استقلال کشور از ابعاد مختلفی برخوردار است، تصریح کرد: از ابتدای شروع انقلاب اسلامی این موضوع مطرح بود که مداخلات خارجی نباید در کشور وجود داشته باشد و بدون حضور خارجی ها اقتصاد کشور باید بتواند روی پای خود بایستد.

وی ادامه داد: دانشگاه های کشور به عنوان مهمترین مراکز تحقیقی و پژوهشی باید این مطالب را آسیب شناسی کنند که چقدر در تحقق آرمان های انقلاب و نظام موفق بوده ایم و نقاط ضعف و کاستی ها کجا بوده است.

جهانگیری با اشاره به فشارها، جنگ هشت ساله و اتفاقات فضای بین المللی در چهل سال اخیر خاطر نشان کرد: کشور امروز گرفتار سخت ترین و بی سابقه ترین تحریم هایی است که آمریکا در طول تاریخ علیه یک کشور اعمال کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ابعاد مختلف وضع تحریم علیه کشورهای مختلف گفت: گاهی به نظر می رسد که سخت ترین تحریم ها، تحریم هایی هستند که مصوبه شورای امنیت دارد چرا که تمام کشورها ملزم به همراهی با این تحریم ها هستند.

وی افزود: برخی تحریم ها ممکن است از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و یا شورای امنیت باشد و اینکه چه کسی یا سازمانی پیگیری اجرای تحریم را دنبال می کند از اهمیت فراوانی برخوردار است. گاهی یک کشور تحریم می شود اما تحریم به صورت جدی پیگیری نمی شود.

جهانگیری با اشاره به اینکه فروش نفت ایران از ابتدای انقلاب و از سال ۵۹ تحریم بوده است خاطر نشان کرد: با وجود این تحریم ها هیچ گاه مانعی جدی برای فروش نفت وجود نداشته زیرا اگرچه برخی کشورها خریدار نفت ما نبودند اما ده ها و صدها مشتری دیگر نفت ما را می خریدند و هیچ کس هم متعرض آنها نمی شد.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: امروز با نوعی از تحریم‌های آمریکا روبرو هستیم که تقریبا بزرگترین و قوی‌ترین پیگیری‌ها برای اجرای این تحریم در سراسر دنیا دنبال می‌شود تا جایی که حتی یک کشتی نفتی را رصد می کنند و با مقامات کشورهای مقصد حرکت کشتی تماس می گیرند و دخالت هایی را اعمال می کنند.

وی از تحریم های آمریکا علیه ملت ایران بعنوان تحریم هایی بی سابقه یاد کرد و افزود: آمریکا دروغ می گوید که محدودیتی برای واردات دارو و مواد غذایی به کشورمان اعمال نکرده است. میلیاردها دلار پول خودمان را که در کشورهای مختلف داریم وقتی می خواهیم از محل این پول ها یک دلار برای خرید دارو و مواد غذایی جا به جا کنیم، آمریکا اجازه نمی دهد.

جهانگیری واردات دارو از کانال مالی سوئیس را موضوعی تبلیغاتی توصیف کرد و گفت: اینکه برای واردات دو میلیون دلار دارو از طریق کانال مالی سوئیس اجازه داده می شود این یعنی اقتصاد بزرگ و کشور ما را به درستی نشناخته اند. میزان واردات دارو به ایران فقط در سال جاری بیش از ۳ میلیارد دلار بوده که برای آن پول پرداخت کرده و واردات انجام داده ایم.

بیشتر بخوانید:
آیا دارو و غذا از تحریم‌های آمریکا مستثنی شده‌اند؟

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: در همین شرایط تحریم، حجم تجارت ایران با دنیا در ده ماهه ابتدایی سال جاری بیش از ۷۰ میلیارد دلار بوده است و این یعنی اقتصاد بزرگی مانند ایران را نمی توان حبس کرد.

وی افزود: ایران از اقتصادی بزرگ برخوردار است و نیروی انسانی توانمند، مرز مشترک با ۱۵ کشور همسایه و حوزه نفوذ قوی دارد و می تواند در همین محدوده و از طریق همکاری با کشورهای اطراف همه مسائل خود را به صورت جدی حل کرده و نیازها را تامین کند.

جهانگیری با اشاره به دستاوردهای کشورمان در بخش های مختلف که در چهل سال اخیر محقق شده است، گفت: تا اواخر دهه ۶۰ مهمترین اقلام صادرات غیرنفتی کشور فرش و پسته بود اما امروز که به زعم خود آمریکایی ها فروش نفت ایران را صفر کرده اند، باید از آنها پرسید که اقتصاد ایران که جزو بیست اقتصاد برتر دنیا است چگونه اداره می شود. با پیشرفت ها و دستاوردهای حاصل شده مجموعه بزرگی از کالاهای صنعتی در کشور تولید و به اقصی نقاط دنیا صادر می شود و اداره کشور از طریق ارز حاصل از این صادرات صورت می گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید بتوانیم اداره کشور را بدون اتکا به نفت دنبال کنیم،‌گفت: کشورهایی که توسعه خود را بر مبنای منابع طبیعی قرار داده اند به جز موارد استثنا مانند نروژ، نتوانسته اند از روند مناسبی در توسعه برخوردار باشند و بیشتر مصرف کننده بوده اند.

وی با اشاره به سابقه ایجاد حساب ذخیره ارزی و تبدیل آن به صندوق توسعه ملی، افزود: اگر شرایط فروش نفت خوب بود، طبق برنامه باید ۳۶ درصد از درآمد نفت به صندوق توسعه ملی واریز می شد و بخشی از این درآمد نیز در بودجه دولت قرار می گرفت و به مرور سهم این صندوق افزایش پیدا می کرد تا سهم درآمدهای نفتی در بودجه کمتر شود.

جهانگیری اضافه کرد: در مقطعی برای تامین نیازهای صنعت نفت به تجهیزات مختلف و نیز برای احداث کارخانه های صنعتی ابتدایی باید منتظر شرکت های خارجی می بودیم اما امروز توانمندی صنعتی کشور متحول شده و بسیاری از این نیازها با اتکا به توانمندی داخلی تامین می شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری اجرای فاز ۱۱ پارس جنوبی که شرکت توتال این پروژه را قبول کرده و قرار بود سکویی ۲۰ هزار تنی در این پروژه نصب شود گفت: شرکت توتال پس از بررسی و ارزیابی های مختلف در خصوص پیمانکارهای کشورهای دیگر، سرانجام بهترین پیمانکار و مجری برای نصب این سکو را شرکت های ایرانی تشخیص داد که این نشان دهنده توانمندی گسترده کشورمان است.

وی با تاکید بر اینکه ایران دیگر کشوری نیست که برای تامین نیازهای ابتدایی خود منتظر کشورهای خارجی باشد گفت: امروز شرکت ها و پیمانکاران ایرانی در طراحی، مهندسی، ساخت و اجرای پروژه های بزرگ صنعتی، پتروشیمی و نیروگاهی زبانزد هستند و در بسیاری از مناقصه ها با وجود آنکه شرکت های خارجی نیز حضور دارند، پیمانکاران و شرکت های ایرانی برنده می شوند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه اتفاقات و تحولات مهمی در توانمندی و کیفیت نیروی انسانی و نحوه اجرای پروژه های صنعتی کشور رخ داده است، گفت: اگر مزاحمت ها، موانع و فشار علیه ملت ایران وجود نداشت، قطعاً‌ امروز موقعیت برتری از بسیاری از کشورهای مدعی در زمینه توسعه داشتیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه شرایط مطلوب کشور در تربیت نیروی انسانی و بالا رفتن توانمندی مدیون چند بخش است که یکی از مهمترین آنها دانشگاه های کشور هستند، گفت: در سال ۵۷ تعداد کل دانشجویان کشور ۱۷۰ هزار نفر بود و این در حالی است که در مقاطعی پس از سال ۹۲ تعداد دانشجویان به بیش از ۴.۵ میلیون نفر رسید و این یعنی جمعیت بزرگی از نیروی انسانی تحصیلکرده در کشور وجود دارد که البته ایجاد فرصت های شغلی برای آنها نیز یک دغدغه برای دولت است.

وی با تاکید بر اینکه منابع انسانی مهمترین عامل توسعه است گفت: اگر منابع انسانی کارآمد در یک کشور وجود نداشته باشد حتی بهترین امکانات و موقعیت های جغرافیایی نیز نمی تواند آن طور که باید مورد بهره برداری قرار گیرد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه باید توسعه کشور را مورد بررسی و آسیب شناسی قرار دهیم به موضوع نیروی انسانی در بنگاه های اقتصادی اشاره و خاطر نشان کرد: ساختار بنگاه های اقتصادی نیازمند اصلاح است چرا که بسیاری از این بنگاه ها توجهی به آموزش نیروی انسانی خود ندارند و بعضا نیروی انسانی فعال در این بنگاه ها از دانش و آموزش های جدید بهره مند نیستند و این موضوعی است که در گذشته در طرح بازسازی صنعتی کشور نیز مورد تاکید قرار گرفته بود.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بنگاه های اقتصادی نیازمند آن هستند که تولیدات آنها در بازارهای بین المللی قابل رقابت باشد، گفت: بنگاه هایی می توانند ادامه حیات دهند که ساختار مناسب داشته، از نیروی انسانی کارآمد برخوردار باشند و بتوانند محصولات و خدمات با کیفیت و با قیمت مناسب که در بازارهای بین المللی قابل رقابت باشد، ارائه دهند.

وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه با روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور، افزود: در این جلسات از دانشگاه ها خواسته ایم که به دنبال ارائه راهکار برای حل مهمترین مسائل و چالش های پیش روی نظام باشند چرا که برای بالا بردن سرمایه اجتماعی و افزایش امید و اعتماد مردم هیچ مجموعه ای نمی تواند بهتر از دانشگاه ها برنامه ریزی کند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه جهت گیری های دولت تا حد زیادی در بخش اقتصادی نیز روشن است،‌ اظهار داشت: یکی از این جهت گیری ها استفاده از ظرفیت های طبیعی کشور برای جذب گردشگران است اما اینکه می گوییم باید چند میلیون گردشگر را به کشور جذب کنیم، ابتدا باید بررسی کنیم که چه میزان نیروی انسانی مناسب برای ارائه خدمت به گردشگران در کشور وجود دارد و آیا دانشگاه های کشور این موضوع را در اولویت برنامه های خود قرار داده اند؟

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید نیروی انسانی متناسب با آینده کشور و تحولات پیش رو تربیت شود، بر ضرورت هدایت نیروی انسانی به سمت فناوری های نوین تاکید کرد و افزود: اینکه بر اساس گزارش های رییس دانشگاه فنی و حرفه ای ۶۲ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در سال ۹۲ و ۹۳ وارد بازار کار شده اند افتخاری بزرگ است ضمن آنکه بسیاری از این فارغ التحصیلان می توانند پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، کارآفرینی کنند.

وی بر ضرورت ارائه تسهیلات دولتی به کارآفرینان و فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد و افزود: فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای نباید از شکست بترسند چرا که ترس از شکست خودکشی است.

جهانگیری از وزیر علوم،‌تحقیقات و فناوری خواست که از ظرفیت های بخش خصوصی نیز در دانشگاه ها بیش از پیش استفاده شود و گفت: اگر در انتخاب اعضای هیئت امنای دانشگاه ها از بخش خصوصی پر انگیزه نیز استفاده شود این موضوع می تواند تحولی در توانمند سازی فارغ التحصیلان موثر باشد به گونه ای که پیش از اتمام دانشگاه، بخش خصوصی به سراغ دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای بیایند و آنها را جذب صنایع و فعالیت های خود کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم گزارشی از فعالیت مراکز علمی و ارتقا جایگاه علمی کشورمان در سال های اخیر ارائه کرد و گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه فنی و حرفه ای دو دانشگاه مهارتی کشور هستند که در اکثر نقاط کشور به تقویت مهارت و تربیت نیروی انسانی ماهر می پردازد و تلاش ما این است که این آموزش ها به استانداردهای بین المللی نزدیک شود.

در این مراسم همچنین از طریق ارتباط زنده تلویزیونی با استان های فارس، اصفهان، همدان و خراسان جنوبی، معاون اول رییس جمهور فرمان آغاز رونمایی و بهره برداری از پروژه های عمرانی، ورزشی، رفاهی و نیروگاه های خورشیدی دانشگاه های فنی و حرفه ای در این استان ها را صادر کرد و همزمان با این رویداد پروژه های سایر دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور نیز به طور همزمان افتتاح شد.

گفتنی است معاون اول رئیس‌جمهور در ابتدای ورود به دانشگاه فنی و حرفه ای دخترانه شریعتی با حضور در یادمان شهید گمنام و ادای احترام به مقام شامخ شهدا، از مرکز نوآوری و خلاقیت در حوزه طراحی و دوخت لباس در این دانشگاه بازدید و سپس نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی این دانشگاه را نیز افتتاح کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری کانال مالی سوییس فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای معاون اول رئیس جمهور جهانگیری با تاکید واردات دارو از کانال مالی جهانگیری با اشاره تحریم های آمریکا بنگاه های اقتصادی میلیارد دلار بوده کانال مالی سوئیس دانشگاه های کشور موضوعی تبلیغاتی سال جاری بیش خاطر نشان نیروی انسانی کشور وجود برای واردات دانشگاه ها صنعتی کشور تحریم هایی بین المللی اداره کشور بخش خصوصی ملت ایران فروش نفت آرمان ها جهت گیری بنگاه ها شرکت ها یک کشور گیری ها برای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۰۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید

تین نیوز

مدیرعامل اتوبوسرانی گفت: اگر سنگ اندازی برخی رسانه ها موجب تحریم قرارداد شهرداری تهران نشود، می توان به حضور اتوبوس های تازه نفس چینی تا پایان سال در تهران امیدوار بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر، مهدی علیزاده مدیرعامل اتوبوسرانی با حضور در شبکه افق، در رابطه با آخرین تحولات حوزه اتوبوسرانی و ناوگان جدید عمومی تهران توضیحاتی ارائه کرد.

عملکرد ۱۲ ساله اتوبوس های بی آرتی کیفیت آنها را نشان داد

وی با بیان اینکه بر اساس سابقه شهرداری تهران و شهرداری سایر شهرها اتوبوس های خریداری شده در ادوار مختلف از کشور چین بوده است، اظهار کرد: سابق بر این، اتوبوس های تندرو در سطح شهر با سه مدل از کشور چین تهیه شده که در ۱۲ سال شهرداریِ دوره آقای قالیباف صورت گرفته است.

علیزاده افزود: شاید وقتی نام چین می آید اینگونه تصور می شود که کیفیت محصولات آنها پایین است؛ اما چینی ها در این سال ها به دنیا ثابت کرده اند که محصولات با کیفیت نیز می توانند بسازند. قطعاً کالاهای چینی نیز براساس کیفیت خود، سطح بندی می شوند. اما مهم ترین نکته برای خریدهای سال های اخیر مشخصات فنی خودروهاست و کاربری و ماندگاری دستگاه بر اساس کیفیت بیشتر خواهد بود. شما به سابقه این اتوبوس ها در تهران نگاه کنید: اتوبوس های تندرو بیش از ۱۲ سال در خیابان های شهر در حال فعالیت هستند و از بهترین نوع اتوبوس های چین به شمار می رود.

مدیرعامل اتوبوسرانی با بیان اینکه شهردار تهران در سفر سال قبل خود به چین با یک تیم فنی و پشتیبانی برای خرید دوباره ناوگان تازه نفس به نتیجه رسیدند، یادآور شد: شهردار در روزهای اول قبول مسئولیت در شهرداری قرارداد ۱۷۵ دستگاهی با ایران خودرو دیزل منعقد کرد. این نشان می دهد که دغدغه ایشان حمایت از تولید داخلی است. این قرارداد منعقد و اتوبوس ها تحویل گرفته شد.

وی همچنین تصریح کرد: آقای زاکانی قبل از ورود به شهرداری حمل و نقل را دغدغه اصلی خود عنوان کرده بود و با این اقدام و قرارداد نشان داد که مردم برای شهردار اهمیت بالایی دارد. تولید داخل از نگاه آقای زاکانی از اهمیت بالایی برخوردار بود. از طرفی دو هزار و ۵۴۰ دستگاه اتوبوس در قراردادهای داخلی منعقد شد.

انعقاد قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی

علیزاده با بیان اینکه بیش از ۱۲ سال است که سیستم حمل و نقل عمومی نوسازی نشده است، خاطرنشان کرد: با این وجود تولید داخلی نیز یا کُند و یا متوقف شده است. سه هزار و ۴۰ دستگاه اتوبوس قرارداد بسته شد که وقتی دیدیم تولیدکنندگان داخلی توانایی تأمین آن را ندارند، ۵۰۰ دستگاه کنسل شد و به دو هزار و ۵۴۰ دستگاه رسید. ایراد این است که خطوط تولید داخلی در این ۱۲ سال، یا تعطیل و یا نیمه تعطیل است و با توجه به پیچیدگی تولید اتوبوس، روند احیای آنها زمانبر است و از سویی بیش از هزار و ۳۰۰ شهرداری در کشور داریم.

وی ادامه داد: زمان تحویل اتوبوس های داخلی یک ساله بوده و قطعا عقب هستیم. باید یکی از شرکت ها تا امروز بیش از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می داد که فقط ۱۲۰ دستگاه تحویل داده است! برخی قطعات این اتوبوس ها از بیرون وارد می شود و همین فرایندهای اداری و گمرکی، تولید اتوبوس داخلی را دشوار کرده است.

تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز همه شهرهای کشور به اتوبوس را ندارند

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با تأکید بر اینکه اگر به دنبال شرکت های داخلی نمی رفتیم این موضوع مطرح می شد که چرا از آنها حمایت نشده است، گفت: ما می خواهیم به تولید و کارگران کمک کنیم تا بتواند کار کند. هرچه نوسازی کنیم باید در طول سال خرید را ادامه دهیم تا پس از چندین سال به یک دوره مدیریت شهری فشار وارد شود و ناچار به فشار وارد کردن به تولیدکنندگان داخلی شود.

علیزاده با بیان اینکه در حوزه تولید داخل با مشکلاتی رو به رو هستیم و واقعیتی انکار ناپذیر است، گفت: مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر این تأکید داشتند که اگر خودروساز داخلی حمایت می شود نباید خودروی بی کیفیت ارائه داد. شرکت ایران خودرو هم در حال رفع نواقص اتوبوس های خود است. در ابتدای کار مشکلاتی وجود داشت و در بسته ای که از آنها تحویل گرفتیم، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس متوقف بود و کیفیت نداشت. ما مسائل فنی را اعلام کردیم و تلاش کردند برطرف شود. کمیته فنی ما با تولیدکنندگان داخلی تمام مشکلات را رفع کرده اند و اتوبوس های نو با رنگ های مشخص و تجهیزات و امکانات مطلوب در سطح شهر تردد دارند.

وی با تأکید بر اینکه ما وظیفه داریم از خودروساز داخلی حمایت کنیم، یادآور شد: ما با ایران خودرو قراردادی نداریم . قرارداد امروز ما با شرکت عقاب و دیگر شرکت هاست. این شرکت ها قرار نیست تمام اتوبوس ها را به تهران تحویل دهند و باید سراسر کشور پوشش داده شود. لذا توان و ظرفیت این میزان تولید وجود ندارد و اگر همین تعداد اتوبوس نیز تأمین شود، مطلوب است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه پایتخت حداقل به پنج هزار اتوبوس دیگر نیاز دارد، اظهار کرد: مدل قراردادی با شرکت های ایرانی به این شکل بود که باید شهرداری از منابع داخلی اعتبارات را تأمین می کرد. عدد قراردادها نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است و قطعاً شهرداری این رقم را به صورت نقد ندارد. سال قبل شورا برای حوزه حمل و نقل ۴۵ درصد از کل بودجه را در نظر گرفت که به بخش های مختلف اختصاص داشت و از این میزان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به اتوبوسرانی اختصاص داشت. با این رقم چند اتوبوس هشت میلیاردی می توانستیم بخریم؟

وی افزود: ما هرآنچه را داشتیم به خودروسازان اعلام کردیم تا هم به تولید و کارگران و هم به مردم خدمت شود؛ لذا گفتیم ۲۵ درصد به صورت نقد تأمین می کنیم و ۲۵ درصد را نیز ملک تحویل می دهیم و ۵۰ درصد نیز تسهیلات بانکی پرداخت و اقساط توسط شهرداری پرداخت می شود. این روش ابتکار جدیدی بود که شهردار تهران ابلاغ کرد و شرکت ها نیز پذیرفتند. این اقدام در دوران بلدیه بی سابقه بود و شهرداری زیر بار آن رفت. برای شرکت ها نیز مسئولیت ایجاد شده و باید املاک را به فروش برسانند، امور اداری را دنبال کنند و واردات تجهیزات را انجام دهند.

علیزاده همچنین تصریح کرد: تیم فنی خوبی در مجموعه شهرداری به ویژه در اتوبوسرانی و همچنین وزارت کشور، اتوبوس های برقی وارداتی را بر اساس استانداردهای روز دنیا بررسی کرده اند. نیمی از قیمت این اتوبوسها به دلیل قیمت باتری است. یکی از تولیدکنندگان یک اتوبوس برقی تحویل داده بود که پیمایش آن ۱۷۸ کیلومتر بود! اتوبوس های خریداری شده از چین، حداقل ۴۰۰ کیلومتر پیمایش دارد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس هایی که از تولیدکنندگان داخلی تحویل گرفته ایم بر اساس نمونه شاهد است، یادآور شد: ما این نمونه ها را در خطوط تست می کنیم و اگر چارچوب ها رعایت شده بود که مورد استفاده قرار می گیرد و اگر نبود باید نواقص برطرف شود. اگر برخی رسانه ها اجازه دهند و مشمول تحریم ها نشویم، قرارداد اتوبوس های چینی به نتیجه می رسد! تولیدکننده چینی باید یک نمونه شاهد تحویل دهد و به مدت یک ماه در تهران برای تست تردد خواهد کرد. در صورت تأیید نماینده ما در خط تولید حضور خواهد یافت.

وی اضافه کرد: قراردادی که شهردار تهران با چین منعقد کرده، نقد نیست و چند دستگاه در آن درگیر هستند که شامل شهرداری، بانک شهر، وزارت کشور و بانک مرکزی است. بانک شهر ۲۰ درصد از مبلغ را از جانب شهرداری به صورت نقد پرداخت می کند. شرکت چینی ماهیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می دهد. مدل یوزانس که در قراردادها تنظیم شده بر اساس مطالبات بین دولت چین و جمهوری اسلامی است. شرکت های چینی بعد از تحریم های گسترده آمریکا با ترس و لرز با ایران مستقیما وارد مذاکره می شوند. چرا باید دست خود را خیلی راحت رو کنیک که آمریکا دوباره تحریم کند و مردم آسیب ببینند؟ با توجه به این موضوع یک هلدینگ را در نظر گرفتیم که هم تدبیر تحریم را اندیشیده باشیم و هم نیاز پایتخت تأمین شود.

علیزاده با بیان اینکه ایران خودرو تنها به صورت نقدی کار می کرد و تنها شرکتی که با ما وارد معامله نشد ایران خودرو بود، گفت: پیشنهاد مکتوب ایران خودرو برای اتوبوس های برقی، ۳۱۶ هزار یورو بود. قیمت اتوبوس دیزلی تقریبا هفت تا هشت میلیارد تومان است و به میزان دو برابر آن قیمت اتوبوس برقی است. ما اما با رقم ۲۲۰ هزار یورو با چینی ها قرارداد بستیم.

وی با اعلام اینکه امروز حدود دو هزار دستگاه اتوبوس به تهران خدمات ارائه می دهد، در حالیکه از هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس در ابتدای دوره فعلی ۸۰۰ دستگاه فعال بود، گفت: بر اساس آخرین آمار دو هزار و ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر تردد می کنند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: اگر سنگ اندازی نشود، پس از انجام پیش پرداخت در سال جاری شاهد حضور اتوبوس های چینی در تهران خواهیم بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند