Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@06:06:45 GMT

چالش‌های فراروی نخست‌وزیر جدید عراق

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۸۰۷۰۰

چالش‌های فراروی نخست‌وزیر جدید عراق

رئیس‌جمهور عراق پس از چند هفته تأخیر نخست‌وزیر مکلف به تشکیل کابینه جدید این کشور را تعیین کرد که البته وی در آینده با مشکلاتی مواجه است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از دفتر اطلاع‌رسانی مقاومت اسلامی نجباء، «محمدتوفیق علاوی» شخصیتی دانشگاهی است که دو دوره حضور در مجلس عراق و دو دوره وزارت را در کارنامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که همواره در زیر سایه پسر عموی خود یعنی «ایاد علاوی» بوده، از سیاستمداران متمولی است که پس از شروع اعتراضات در عراق نامش در میان برخی طرف‌های این کشور به‌عنوان یکی از گزینه‌های تصدی جایگاه نخست‌وزیری مطرح شد.

از علاوی گرچه به‌عنوان اپوزیسیون صدام یاد می‌شود، اما سابقه مبارزاتی چندانی را نه در عرصه سیاسی و نه در دیگر عرصه‌ها ندارد و بیشتر زندگی خود را در لبنان و انگلیس سپری کرده است. تحلیلگران سیاسی از علاوی چهره‌ای عمل‌گرا یاد کرده‌اند که امکان دارد عراق را از آنچه «صف‌بندی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی» می‌خوانند، دور و نقش متوازنی را میان گروه‌های مختلف این کشور ایفا کند.

محمدتوفیق علاوی، نخست‌وزیر عراق

میزان آرای وی در مجلس عراق نشان می‌دهد که پیش از این اقبال مردمی چندانی به وی وجود نداشته و به تعبیری می‌توان گفت سیاستمدار محبوبی نبوده است. انتخاب نشدن در دوره انتخابات پارلمانی 2014 و 2018 نیز می تواند گواه این موضوع باشد. علاوی همچنین در دو مرتبه‌ای که در دولت‌های مختلف نوری مالکی به‌عنوان وزیر ارتباطات انتخاب شده بود، به دلایل متفاوتی از جایگاه خود کنار کشید و نتوانست کارنامه درخشانی را در این میان از خود به جای بگذارد.

نخست‌وزیر جدید عراق از جمله افرادی است که پس از آغاز اعتراضات در این کشور از خواسته‌های معترضان حمایت و در رسانه‌های مختلف بر لزوم تحقق این خواسته‌ها تأکید کرد. وی با وجود حمایت ضمنی خود از دولت عادل عبدالمهدی، از کنار گذاشتن «عبدالوهاب الساعدی»، فرمانده مبارزه با تروریسم ارتش عراق از سوی عبدالمهدی انتقاد کرده بود.

انتخاب وی به‌عنوان نخست‌وزیر جدید عراق با موافقت اغلب احزاب شیعه عراقی انجام شد. با وجود این، برخی کارشناسان معتقدند که اجماع نداشتن بر گزینه اصلح و افزایش فشارها در زمینه لزوم تسریع در انتخاب دولت جدید، در این گزینش دخیل بوده است.

همه تحلیل‌های موجود در زمینه انتخاب علاوی بر سر این موضوع اجماع دارند که نمی‌توان پیش‌فرض مشخصی را درباره عملکرد وی مدنظر داشت. با وجود این، علاوی با چند چالش جدی در آینده نزدیک مواجه است که می‌تواند آینده سیاسی‌اش را رقم بزند:

- اقناع معترضان در زمینه بهبود وضعیت عراق و بازگرداندن آرامش به شهرهای مختلف این کشور ازجمله دغدغه‌های اصلی محمد توفیق علاوی خواهد بود. توانمندی وی در بهبود اوضاع به‌طور قطع می‌تواند راه را برای ادامه کار هموارتر کند.

- مهیا کردن اوضاع در زمینه برگزاری انتخابات زودرس با توجه به مطالبات مردم و مرجعیت دینی نجف اشرف چالش دیگری است که در مسیر نخست‌وزیر جدید عراق وجود دارد.

- عمل به مصوبه مجلس درباره خروج نیروهای بیگانه از عراق یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که علاوی در آینده نزدیک با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد. به‌ویژه پس از تظاهرات میلیونی مردم عراق خروج نظامیان تروریست آمریکایی به یکی از مطالبات اصلی از نخست‌وزیر تبدیل شده است.

- ایجاد رابطه متوازن با همه کشورهای همسایه و نوع برخورد وی با اقدامات زورگویانه آمریکا درباره محاصره اقتصادی ایران موضوع دیگری است که می‌تواند بر عملکرد علاوی سایه افکند.

اصلاح ساختار سیاسی و اقتصادی عراق و همچنین استقلال این کشور از هیمنه آمریکایی‌ها را می‌توان دو فاکتور اساسی و محکی جدی برای محمدتوفیق علاوی برشمرد. موضوعی که بهدقت از سوی مردم عراق و گروه‌های مقاومت این کشور رصد می‌شود و می‌تواند در آینده قضاوتی ملموس‌تر را از سکاندار جدید دولت عراق ارائه دهد.

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: نخست وزیر عراق رئیس جمهور عراق برهم صالح نخست وزیر جدید عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر اسپانیا در فکر کناره گیری از قدرت

نخست وزیر اسپانیا با توجه به اتهامات فساد وارد شده به همسرش به فکر کناره گیری افتاده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، با توجه به اتهامات فساد علیه بگونیا گومز، همسرش، در حال بررسی استعفای خود است.

نخست وزیر سوسیال دموکرات اسپانیا شامگاه چهارشنبه در پلتفرم ایکس نوشت: من باید کمی درنگ کنم و فکر کنم. او می خواهد تصمیم بگیرد که آیا باید به رهبری دولت ادامه دهد یا اینکه از این افتخار دست بکشد. سانچز از سال 2018 نخست وزیر اسپانیا است.

دادگاه مادرید پیشتر اعلام کرده بود که بگونیا گومز، همسر نخست وزیر اسپانیا به "اعمال نفوذ و فساد در تجارت" در ارتباط با کمک های مالی کرونا متهم شده است. تحقیقات علیه گومز بر اساس شکایت سازمان مبارزه با فساد Manos Limpias (دست‌های پاک) شکل گرفته است. گفته می شود که این سازمان به محافل راست افراطی در اسپانیا نزدیک است.

سیاستمداران حزب محافظه کار خلق PP در واکنش های اولیه خود استعفای سانچز را رد کردند. خاویر ماروتو، سیاستمدار این حزب و معاون رئیس مجلس سنا، گفت: این نمایش جدیدی است که سانچز به نمایش را کنار بزنند. سانچز می خواهد به هر قیمتی در قدرت بماند. او همیشه مرد خوبی است، بقیه بد هستند. در همین حال، بسیاری از ابراز همبستگی ها به سرعت از سوی حزب سوسیالیست سانچز (Psoe) صادر شد.

سانچز و گومز از سال 2006 ازدواج کرده‌اند و دو دختر دارند. همسر نخست وزیر اسپانیا کارشناس بازاریابی است که از جمله در بانک ها و سازمان های مردم نهاد کار کرده است.

در سایه اتهامات به همسرش پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در نامه‌ای به مردم به طور شگفت انگیزی اعلام کرد که فعلا وظایف رسمی خود را به حالت تعلیق در می آورد. وی تمام قرارهای عمومی خود را «برای چند روز» لغو کرد.

سانچز اعلام کرده است که او قصد دارد روز دوشنبه تصمیم خود را اعلام کند.

در نامه سانچز آمده است که جناح راست و راست افراطی او را با هر وسیله ممکن مورد آزار و اذیت قرار دادند. وی افزود:من باید فوراً به این سؤال پاسخ دهم که آیا با وجود باتلاقی که جناح راست و راست افراطی در تلاش برای سیاست گذاری ایجاد کرده اند آیا ادامه کار ارزشش را دارد؟

حزب راست‌گرای Vox اسپانیا هم اعلام کرده که سانچز خود را قربانی به تصویر می‌کشد. روزنامه اسپانیایی ال پایس به نقل از بیانیه این حزب نوشت: اگر می خواهد فکر کند، باید این کار را انجام دهد، اما پس از استعفا.

کمک دولت اسپانیا به رئال مادرید برای خرید امباپه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس
  • نخست وزیر اسپانیا در فکر کناره گیری از قدرت