Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: اروپا جایگاهی برای طرح ادعاهای خود در قالب ماده ۳۶ برجام ندارد.

به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، عصر سه‌شنبه پس از سخنرانی در  مراسم گشایش رسمی انجمن علمی دیپلماسی ایران، در جمع خبرنگاران درباره سفر جوزپ بورل و مذاکرات انجام شده اظهار داشت: پیش از سفر «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران، نامه مفصلی را در ۱۴ صفحه برای ایشان فرستاده و مطالبات ایران را مطرح کرده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*اروپا جایگاهی برای طرح ادعاهای خود در قالب ماده ۳۶ ندارد

ظریف در خصوص استفاده اروپا از ساز و کار حل اختلاف در برجام هم گفت: از نظر ما، اروپا جایگاهی برای طرح ادعاهای خود در قالب ماده ۳۶ ندارد، چرا که ایران بعد از خروج آمریکا از برجام هم در برابر نقض اروپا و هم نقض های اروپا، ماده ۳۶ را مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: توریست جدید اروپا در ایران به دنبال چیست؟

وی خاطرنشان کرد: اروپایی ها تعهداتی را در قالب ۱+۵ و در چارچوب روند حل اختلافات دادند، دو بیانیه از اجلاس وزرا صادر شده و در آن بیانیه ها تعهداتی را مطرح کردند، ایران در نوامبر ۲۰۱۸ یعنی شش ماه قبل از اینکه ایران اقدامات خودش را در قالب ماده ۳۶ انجام دهد به آنها اعلام کرده که ایران تمام مراحل ماده ۳۶ را عملیاتی کرده و به نتیجه نرسیده و مجبور است کاهش تعهدات را انجام دهد و اروپایی ها در برابر نامه ما اقدامی نکردند.لذا به هیچ وجه در برابر اقدامات جبرانی ما جایگاهی ندارند.

ظریف افزود: این را برای آقای بورل قبلا به صورت واضح هم در ملاقات در دهلی و هم در نامه ای که برای ایشان نوشته بودم، مطرح کردم.

* بحث‌های خوبی راجع به امنیت منطقه و طرح صلح هرمز صورت گرفت

وی با بیان اینکه در سفر بورل به تهران بحث‌های خوبی راجع به امنیت منطقه و طرح صلح هرمز صورت گرفته است و افزود: در این سفر راجع به اینکه ایران آمادگی دارد این طرح را با همکاری کشورهای منطقه تقویت کرده و از نظرات آنها استفاده کند و می تواند این طرح را اجرایی کند، گفتگو کردیم. بحث های بسیار خوبی داشتیم و آقای بورل نظرات ما را شنید و نظرات خود را مطرح کرد. امیدواریم ایشان بتواند به عنوان مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا نقش خوبی را ایفا کند.

*آمریکا هیچگونه جایگاهی در موضوع فلسطین ندارد

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: همچنین در خصوص طرح معامله قرن و بحث فلسطین مواضع خود را مطرح کردیم و اینکه حرکت آمریکا یک حرکت خطرناک است و اروپایی ها و بورل مواضع و اختلاف نظرشان را با آمریکا مطرح کردند.

وی افزود: در واقع آمریکا با ارائه این طرح، هرگونه موقعیتی را به عنوان مشارکت کننده در روند حل مشکل فلسطین از دست داده و نشان داده حتی از رژیم صهیونیستی تندتر در مسئله فلسطین، بی توجهی به حقوق فلسطینی ها و غصب سرزمین فلسطین است. ولذا آمریکا هیچگونه جایگاهی در این موضوع (فلسطین) ندارد و مردم فلسطین هستند که باید آینده خود را تعیین کنند.

*معقول ترین و معتبرترین و عملی ترین راهکار در موضوع فلسطین

 ظریف با اشاره به پیشنهاد مقام معظم رهبری به عنوان طرح رفراندوم در فلسطین، عنوان کرد: به نظر ما معقول ترین و معتبرترین و عملی ترین راهکاری است که می تواند در فلسطین کار کند و این طرح در جاهای دیگر نیز کار کرده است، در آفریقای جنوبی این وضعیت اتفاق افتاد و نتیجه آن را با هم مشاهده کردیم که نتیجه بدی هم نیست.

وی افزود: یک روزی همه فریاد می زدند اگر آفریقای جنوبی حکومت اکثریت باشد، ناامنی به بار می آید ولی امروز شاهدیم که اینگونه نیست.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره ضمانت اجرایی طرح ایران درباره فلسطین نیز بیان کرد: این طرح بایستی ابتدا مرحله به مرحله عملیاتی شود و در صحنه دیپلماسی جهانی و افکار عمومی جهانی به عنوان یک طرح معقول و منطقی پذیرفته شود. بعد از اینکه چنین شد، ضمانت اجرایی آن، مردم خواهد بود؛ مردمی که آرا و دیدگاه هایشان مورد توجه قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه دموکراسی ضمانت اجرایی اش، مردم است، گفت: مردم را نمی توان با سرکوب حفظ کرد.

ظریف اضافه کرد: مردم را حتما با شنیدن نظراتشان می توان حفظ کرد. ۷۰ سال است که سعی کرده اند ملت فلسطین را سرکوب کنند و به نتیجه نرسیدند.حتی اگر ۷۰ سال دیگر نیز تلاش کنند، به نتیجه نخواهند رسید. راحت ترین راه، شنیدن نظر همه مردم فلسطین اعم از مسیحی، یهودی و مسلمان است که در یک روند دموکراتیک می توانند آینده خود را تعیین کنند.

*حضور در کنفرانس امنیتی مونیخ

وزیر خارجه در پاسخی به سوال درباره حضورش در کنفرانس امنیتی مونیخ، نیز گفت که در این اجلاس شرکت می کند و افزود: بسته به اینکه در کدام جلسات آن حضور یابم، درباره مسائل امنیت منطقه، خطرات اقدامات آمریکا، ترور ناجوانمردانه سپهبد سلیمانی و همراهان ایشان و سیاست آمریکا در خاورمیانه و به اصطلاح معامله قرن، خروج آمریکا از برجام و سیاست های آمریکا در این زمینه در جنبه سلبی سخن خواهم گفت.

وی افزود: در بخش ایجابی نیز از طرح صلح هرمز صحبت خواهیم کرد و نقشی که منطقه ما می تواند برای آینده بهتر ایفا کند.

*ایران در صف اول مبارزه با تروریسم

وزیر خارجه در پاسخ به سوالی نیز عنوان کرد: قربانیان ترور به عنوان کسانی هستند که در واقع طعم تلخ ترور را چشیده اند، در جمهوری اسلامی ایران ۱۷ هزار قربانی ترور وجود دارد و همین نشان می‌دهد که ایران در صف اول مبارزه با تروریسم قرار دارد. 

ظریف اضافه کرد: بزرگ ترین شهید مبارزه با ترور، شهید سپهبد قاسم سلیمانی است که بیشترین نقش را در مبارزه با ترور داشت که در نهایت، آمریکایی ها نتوانستند ایشان را در میدان نبرد به شهادت برسانند، بلکه از طریق عملیات بزدلانه تروریستی، سردار سلیمانی را با حمله تروریستی به خودروی حامل ایشان به شهادت رساندند. 

*اروپایی ها به تروریست ها اجازه دادند در کشورهایشان مأمن بگیرند

وی با اشاره به دستگیری تروریست‌های گروهک الاحوازیه در دانمارک و هلند گفت: متاسفانه اروپایی‌ها اجازه دادند که تروریست‌ها در کشورهایشان مأمن بگیرند و شاهد هستند که این تروریست ها که دست هایشان به خون مردم ایران آغشته است، در اروپا برای عملیات جاسوسی علیه برخی کشورهای تروریست پرور عملیات انجام می دهند. 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: جشنواره فجر معامله قرن انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا خاورمیانه سپهبد سلیمانی دستگاه دیپلماسی معامله قرن سیاست خارجی اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا جوزپ بورل مقام معظم رهبری رژیم صهیونیستی فلسطین آفریقای جنوبی برجام آمریکا هلند جمهوری اسلامی ایران مبارزه با ترور ضمانت اجرایی طرح صلح هرمز امنیت منطقه تروریست ها اروپایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا

به گزارش «تابناک»، مصطفی داننده در عصرایران نوشت: بعد از رفتار غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنگ غزه و حمایت مالی از اسرائیل، رئیس دانشگاه شیراز از مصوبه مدیریت این دانشگاه برای بورسیه کردن دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا خبر داد و گفت: «دانشجویان و حتی اساتیدی که اخراج یا تهدید به اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه شیراز به ادامه تحصیل بپردازند و گمان می‌کنم سایر دانشگاه‌های شیراز و استان فارس هم این آمادگی را داشته باشند.»

اظهار نظری که بیشتر به نظر می‌رسد یک شوی تبلیغاتی است تا یک واقعیت که دانشگاه شیراز بتواند آن را محقق کند. برای راستی آزمایی بهتر است رئیس دانشگاه شیراز را با واقعیت‌های پذیرش دانشجوی خارجی به ویژه آنهایی که سابقه تحصیل در اروپا و آمریکا را دارند روبرو کنیم.

اول: دانشجویان مقطع دکترا در آمریکا حدود دو هزار دلار و در اروپا نزدیک به دو هزار پانصد یا 3 هزار یورو حقوق می‌گیرند و با این پول می‌توانند در بسیاری از شهرهای آمریکا یک خانه اجاره کنند و حتی یک ماشین بخرند. آیا امکان دارد با حقوقی که به آنها می‌دهید، این شرایط را برای‌شان فراهم کنید؟ آنها می‌توانند با حقوقی که به آنها می‌دهید برای خودشان یک زندگی معمولی داشته باشند؟

دوم: دانشجویان لیسانس که احتیاج به حمایت مالی خانواده دارند، احتیاج به یک سیستم بانکی برای انتقال پول از کشور خود به ایران هستند. آیا امکان این انتقال وجود دارد؟ به طور مثال یک دانشجویی که خانواده او در لندن یا پاریس زندگی می‌کنند، چگونه می‌توانند ماهیانه، هزینه تحصیل را پرداخت کنند؟ به این نکته توجه کنید که هیچ کارت بانکی یا کردیت کارت خارجی در ایران، کار نمی‌کند و بانک‌های خارجی در ایران شعبه ندارد.

سوم: همین دانشجویان در آمریکا از اینترنت پرسرعت بدون فیلتر استفاده می‌کنند. اصلا برای آنها تعریف نشده است که شبکه‌های اجتماعی فیلتر باشد یا رسیدن به سایت‌های علمی احتیاج به فیلتر شکن داشته باشد. آنها اگر بخواهند با خانواده خود صحبت کنند، باید «بله» را نصب کنند؟

چهارم: در مورد حجاب به دانشجویان چه می‌گویید؟ بسیاری از دانشجویان مسلمان ساکن آمریکا از کشورهایی مثل پاکستان، مصر و یا دیگر کشورهای غیر مسلمان، حجاب ندارند. آیا آنها وقتی به دانشگاه ایران می‌آیند، باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشند؟

پنجم: این دانشجویان یاد گرفته‌اند که به مسائل مختلف صنفی، سیاسی و اجتماعی اعتراض کنند؟ شما می‌توانید به آنها اجازه بدهید به مسائل مختلف در دانشگاه اعتراض کنند؟

ششم: برخی از دانشجویان معترض، گرایش‌های جنسی مختلف دارند. بعضی از آنها با پرچم‌های هم جنس گرایانه در کنار پرچم فلسطین، به اسرائیل اعتراض می‌کنند؟ با آنها چه رفتاری خواهید داشت؟

حالا از شب زنده‌داری‌ها و خوردن نوشیدنی‌های مختلف توسط همین دانشجویان در آخر هفته بگذریم.

اگر رئیس دانشگاه شیراز این سوال‌ها را پاسخ داد، می‌توانیم ببینیم که می‌توانیم دانشجویان ساکن آمریکا و اروپا را پذیرش کنیم یا نه؟

دیگر خبرها

  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • ظریف: دانشجویان معترض آمریکایی بر خادمان حرم‌های شریف شرف دارند
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • رقص با پرچم فلسطین پس از کسب قهرمانی ووشوی اروپا توسط ورزشکار ترکیه‌ای (فیلم)
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است