Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علاء الخطیب» تحلیلگر سیاسی، نویسنده و فعال رسانه‌ای عراقی مقیم لندن در تشریح مکانیسم انتخاب «محمد توفیق علاوی» به عنوان نخست‌وزیر عراق و چشم‌انداز آینده این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: انتخاب علاوی قطعا گامی رو به جلوست و البته به طور قطع نمی­‌توان گفت که همه مردم عراق با انتخاب وی موافق یا مخالف هستند، زیرا انتخاب نخست‌وزیر یک عملیات سیاسی مبتنی بر شروط و ارکان متعددی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز گام مهمی در تعیین یا تشخیص انتخاب علاوی به عنوان نخست‌وزیر برداشته شده  که بسیار مثبت است، زیرا به بهبود وضعیت داخلی موجود بسیار کمک خواهد کرد.

الخطیب ادامه داد: به اعتقاد من علاوی درصد بالایی از رضایت مردم عراق را کسب خواهد کرد و اقدام‌های مثبت و سازنده­ای را اتخاذ کرده که او را به مردم بسیار نزدیک خواهد کرد. بنابراین نخست وزیر در صف مردم است نه علیه آنها.

وی در ادامه افزود: علاوی پیش از این وزارت ارتباطات را در اختیار داشته و دستاوردهای بسیار مهمی محقق کرده که تیم کاری وی به تحقق این دستاوردها گواهی می‌­دهند. بر اساس سوابق کاری موفق علاوی، می­‌توان استدلال کرد که وی توان تحقق دستاوردها و موفقیت‌­های  بسیاری در مرحله آینده کاری خود نیز داشته باشد.

الخطیب تأکید کرد که پیشینه کاری علوی بسیار خوب است اما او در گذشته با بسیاری از موانع اداری، فنی و موانع احزاب سیاسی حاکم برخورد کرد و به همین دلیل نپذیرفت که تحت چنین فشارهایی به عملیات سیاسی ادامه دهد و استعفا داد و به فعالیت خود در راستای خدمت به مردم بدون اینکه بخشی از عملیات فاسد حاکم باشد، پرداخت.

وی گفت: به اعتقاد من گام‌­های حقیقی برای تشکیل دولت برداشته شده است اما باید گفت که موضوع موفقیت دولت آینده به چند عامل وابسته است. عامل نخست: میزان تعامل مردم عراق با نخست‌وزیر و اینکه تظاهر کنندگان و نیروهای کارا و اثر گذار مردمی به چه میزان از او حمایت کنند، زیرا مردم به ویژه تظاهرکنندگان در حال حاضر عنصر بسیار مهمی در صحنه تصمیم‌گیری عراق به شمار می­‌روند.

الخطیب تصریح کرد: دیگر عامل مؤثر  در روند موفقیت علاوی در مأموریت جدید خود حمایت کشورهای دیگر و به ویژه حمایت کشورهای منطقه از اقداماتی است که وی اتخاذ خواهد کرد.

وی افزود: عامل بسیار مهم دیگر در تحقق اهداف دولت آینده، آزادی انتخاب وزرا و کابینه دولت است که با برنامه‌­ها و اهداف علاوی هماهنگی و هم­خوانی داشته باشد.

این تحلیگر عراقی تأکید کرد که چهارمین عامل اثرگذار در این زمینه عدم اعمال فشار احزاب سیاسی بر نخست‌وزیر و چرخش منفی در عملیات سیاسی و مانع‌تراشی در برنامه­‌های علاوی است.

وی خاطر نشان کرد: عوامل یاد شده فاکتورهای بسیار مهمی در پیشرفت و موفقیت عملیات سیاسی در عراق هستند در غیر این صورت اگر نخست‌وزیر از سوی احزاب تحت فشار قرار گیرد یا کابینه و وزرا مهره‌­های تحمیل شده باشند، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد. بنابراین باید گفت که آرام کردن اوضاع و مردم به گستره وسیعی از آزادی عمل نخست‌وزیر و همیاری و همکاری مثبت و سازنده با او  نیاز دارد.

خطیب در ارتباط با موضع مرجعیت دینی در قبال انتخاب علاوی گفت که اشاره­‌های مثبتی از سوی مرجعیت درباره علاوی وجود دارد. تا این لحظه نظر مرجعیت در قبال نخست‌وزیر مکلف به طور روشن و شفاف اعلام نشده اما همیشه تصریح کرده‌­اند که نخست‌وزیر باید فردی کاری، عمل‌گرا و غیر جنجالی باشد که نمود این شاخص‌­ها و تضمین آن­ها را می­‌توان در تعهدات ارائه شده از سوی علاوی به ویژه در ارتباط با مسائل و ارتباطات بین‌المللی و نیز امور داخلی و موضوع تشکل­‌های سیاسی مشاهده کرد. مرجعیت چه می­‌خواهد؟ مرجعیت می­‌خواهد کشور آرام و امن و با ثبات باشد و نخست‌وزیر، شخصی توانمند در به مقصد رساندن کشتی اهداف کشور باشد. مرجعیت می­‌خواهد نخست‌وزیر مورد اعتماد توده­‌های مردم باشد.

وی تأکید کرد به اعتقاد من نشانه‌­های فعلی بسیار خوب و مثبت هستندِ، حتی تظاهر کنندگان نیز اعلام کردند که به نخست‌وزیر فرصت می‌­دهند و از اقدام‌ها و برنامه­‌های اصلاحی وی حمایت کرده و او را در تحقق اهداف کمک خواهند کرد. مردم و مرجعیت هم‌سو و در یک راستا بوده و خواهان دولتی مورد اعتماد و نخست‌وزیری بدون حاشیه و غیرحساس نسبت به تظاهر کنندگان و معترضان هستند. بنابراین با توجه به نشانه­‌های موجود می‌­توان گفت که چنین تأیید و حمایتی نخست‌وزیر را در تحقق اهدافش یاری خواهد رساند.

این تحلیلگر سیاسی درباره روابط خارجی دولت آینده به ویژه در حوزه ارتباط با ایران و آمریکا گفت: قطعا هیچ یک از مقام‌ها و مسئولان عراق خواهان دشمنی با همسایه بسیار مهمی چون ایران نیستند، ایران یک کشور استراتژیک برای عراق است. همچنین عراق بر اساس تشکل­‌ها و قومیت­‌های مختلفی که دارد، با آمریکا نیز روابطی خواهد داشت که بر روابط با ایران تأثیرگذار نخواهد بود، دولت آینده باید این نکته را به واشنگتن تفهیم کند که روابط با ایران برای عراق کاملا متمایز و ضروری است.

وی ادامه داد: البته عراق تحت فشارهای بین‌المللی و منطقه­‌ای قرار دارد و نمی­‌تواند یکباره همه روابط با آمریکا را قطع کند اما این رابطه باید دوستانه و بر اساس احترام متقابل باشد، ما هرگز عراقی اشغال‌شده با پایگاه‌های آمریکایی را نمی‌­پذیریم، علاوی نیز ارتباط با دیگر کشورها را پلی برای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای منطقه می‌­داند.

خطیب افزود: امروز تظاهر کنندگان و صحنه ملتهب عراق گرایش و رویکردی خاص در چشم انداز برنامه‌­های نخست وزیر آینده به شمار می­‌روند. علاوی با مأموریت بسیار سنگینی برای ساخت آینده مورد انتظار تظاهرکنندگان مواجه است. کشور در حال حاضر از کمبود برق و خدمات و توسعه رنج می­‌برد. مشکلات فراوانی در مسکن، فرصت‌های شغلی بزرگ و کوچک، اقتصاد و موضوعات بسیار مهم دیگر داریم، اقتصاد رانتی باید به  اقتصاد بازار  تبدیل شود. باید فضای خوبی برای سرمایه‌گذاری شرکت­‌ها و کشورهای خارجی فراهم شود تا سطح اقتصاد کشور بالا رود. بخش آموزش، گردشگری، کشاورزی و صنعتی به تلاش­‌های گسترده برای توسعه کشور نیاز دارند.

وی در پایان گفت: امیدواریم که نخست‌وزیر گام­‌های مثبت و سازنده‌­ای در پیشبرد اهداف کشور و ارتباط خوب با کشورهای همسایه و نیر در امور داخلی حتی در ارتباط با دولت اقلیم بردارد و در صحنه تمایلات کشورهای خودمحور دچار لغزش نشود و پلی برای عبور کشور به سمت صلح و ثبات و امنیت و ساخت کشوری مورد قبول مردم و مرجعیت دینی باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نخست وزیر عراق تظاهر کنندگان تحقق اهداف مثبت و سازنده عملیات سیاسی انتخاب علاوی اعتقاد من نخست وزیر بسیار مهمی دولت آینده مردم عراق چشم انداز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۷۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

براساس این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به چین ابتدا وارد شانگهای شد تا با مقامات و مسئولان تجاری این کشور دیدار کرده و سپس برای دیدار با وانگ یی همتای چینی خود در روز جمعه و دیدار احتمالی با شی جین پینگ رئیس جمهور چین، راهی پکن خواهد شد.

سفر امروز بلینکن به چین، در کنار گفتگوهای گروه های کاری در مورد موضوعاتی از جمله تجارت جهانی و ارتباطات نظامی، آخرین تماس در سطح عالی بین دو کشور است. اما واشنگتن و پکن پیشرفت اندکی در زمینه محدود کردن منابع مواد شیمیایی چین در تولید فنتانیل، موضوع استقلال تایوان داشته اند و تنش های بین دو کشور بر سر حمایت چین از روسیه در جنگ علیه اوکراین همچنان به قوت خود باقیست.

براساس این گزارش، در حالی که پیشرفت چشمگیر در جریان این بازدید غیرمحتمل است اما هر دو کشور خواستار خطوط باز ارتباطی برای پرهیز از سناریوهای ناخوشایند هستند.

در این گزارش آمده است بلینکن در این سفر، چین را برای توقف تامین تسلیحاتی روسیه در جنگ با اوکراین، تحت فشار قرار می دهد.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم های بانک های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفتگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. جو بایدن نیز اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد ا روند اجرایی شدن آن آغاز شود. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

از سویی دیگر این سفر در حالی انجام می شود که لایحه ممنوعیت یا واگذاری شبکه اجتماعی تیک تاک نیز به تصویب قانون گذاران و سناتورهای آمریکایی رسید. بر این اساس، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

علاوه بر این، انجام این سفر در حالی است کمتر از یک ماه پیش لای چینگ ته رئیس جمهور جدید و قانونی تایوان کار خود را آغاز کرد. او نیز مانند رئیس جمهور قبلی مخالف اتحاد با چین و ادعای این کشور بر حاکمیت بر تایوان است. این موضوع نیز یکی از موضوعات بحث برانگیز و چالشی در روابط فی مابین پکن و واشنگتن است. واشنگتن ضمن آنکه بر اصل چین واحد تاکید دارد اما همچنان حامی کلیدی تایپه باقی مانده و همواره از این کشور در برابر چین حمایت می کند.

همچنین انتظار می رود بلینکن در این سفر در مورد موضوعات حقوق بشری از جمله رفتار دولت پکن با مسلمانان این کشور در منطقه شین جیانگ گفتگو کند.

در همین حال چند روز پیش تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین،  یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

دولت چین نیز در واکنش به پرواز این هواپیما بر فراز تنگه تایوان، بلافاصله چند فروند جت جنگی خود را برای تعقیب و رهگیری و اعلام هشدار علیه این هواپیما، بر فراز تنگه به پرواز در آورد.

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می‌شود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه‌های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیهپرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس