Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، پايگاه اينترنتی شبکه تلویزیونی یورونیوز نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی بزرگترین دیده بان هسته‌ای دنیاست و نقش این آژانس در زمینه‌ی توافق هسته‌ای ایران (برجام) که در سال ۲۰۱۵ امضا شد پس از آنکه دونالد ترامپ، آمریکا را در سال ۲۰۱۸ از آن توافق خارج ساخت حتی برجسته‌تر هم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به فعالیت‌های بازرسی ادامه می دهیم

مجری و گزارشگر یورونیوز در گفتگویی با رافائل ماریانو گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرسید: «پس از کشتن (ترور سپهبد شهید) ژنرال قاسم سلیمانی (به دستور مستقیم رئیس جمهور آمریکا)، دولت ایران گفته است دیگر خود را ملزم به حفظ و نگهداری از پنج معیار اصلی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نمی‌داند. این (موضوع) چقدر خطرناک است؟»

ماریانو گروسی پاسخ داد: «خوب وضعیت خیلی غیرعادی است و ما به فعالیت‌های بازرسی در این زمینه ادامه می‌دهیم. همکاری ایران در جایگاه کشوری که در معرض بازرسی قرار دارد قطع نشده است. ما و بازرسان مان در آنجا حضور داریم. آن‌ها (بازرسان) دارند کارشان را انجام می‌دهند، خیلی هم اهمیت دارد. در همین حال، آنچه که بازرسان ما راستی آزمایی کرده اند، کمرنگ شدن میزان پایبندی (ایران) به توافقی است که در سال ۲۰۱۵ امضا شد.»

آیا فعالیت‌های هسته‌ای برگشت پذیرند؟

مجری یورونیوز در ادامه پرسید: یکی از مواردی که جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته این است که این گام‌ها برگشت پذیرند. آیا شما باور دارید که فعالیت‌های هسته‌ای برگشت پذیر باشند؟ برگشت پذیر یعنی چه؟
گروسی پاسخ داد: «خوب همانگونه که شما گفتید برگشت پذیر واژه‌ای نظری و ذهنی است. از این رو آنچه که برای برخی برگشت پذیر به شمار می‌آید شاید برای دیگران برگشت پذیری نداشته باشد. فکر می‌کنم ارزش ضروری کاری که ما انجام می‌دهیم این است که پرده از حقایق بر می‌داریم و حقیقت را افشا می‌کنیم.»

مجری گفت:، اما آیا این موضوع حقیقت دارد که آنچه آن‌ها (ایران) دارند انجام می‌دهند برگشت پذیر است؟

گروسی پاسخ داد: «البته یک کشور می‌تواند غنی سازی بیشتری انجام بدهد یا غنی سازی (اورانیوم) را کاهش بدهد. آن‌ها می‌توانند در این مسیر گام بردارند و ما آن را اطلاع رسانی می‌کنیم.»

مدیرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی همچنین درباره پيشرفت برنامه های هسته ای بسياری از کشورها از جمله ايران گفت: «باید توانمندی‌ها را تجزیه و تحلیل کرد، توانمندی‌های فنی که ایران و بسیاری کشور‌های دیگر دارا هستند. این یک واقعیت است. نکته‌ی مهمی که وجود دارد این است که آژانس در آنجا (ایران) حضور دارد تا مقدار‌ها و کمیت‌هایی را راستی آزمایی کند که بر سر آن توافق شده است.

پابرجا ماندن برجام به حوزه‌ی سیاست ارتباط دارد

مجری يورونيوز در ادامه همچنین با این ادعا که به نظر می‌رسد با خروج آمریکا از برجام، توافق ایران هم اکنون بر پایه‌هایی لرزان استوار است! پرسيد: آیا فکر می‌کنید جان سالم به در خواهد برد؟ چقدر احتمال دارد توافق هسته‌ای ایران جان سالم به در ببرد؟

گروسی گفت: «این موضوع (پابرجا ماندن برجام) به حوزه‌ی سیاست ارتباط دارد (برجام توافقی سیاسی است) و کشور‌ها توضیح خواهند داد چرا دست به چنین اقدام‌هایی می‌زنند و چرا آن اقدام‌هایی را که باید، انجام نمی‌دهند. اما در زمینه‌ی واقعیت‌های موجود، تنها آژانس بین المللی انرژی اتمی است که حقایق را احراز می‌کند. دست آخر، جلوگیری از گسترش سلاح هسته‌ای تصمیمی مقتدرانه است که هر کشوری اتخاذ می‌کند. اگر کشوری تصمیم می‌گیرد به گسترش سلاح‌های هسته‌ای دامن نزند، این تصمیمی حاکمیتی است. آژانس هم حضور دارد تا چنین تصمیمی را تایید کرده و بر آن صحه بگذارد.

ساز و کار حل و فصل اختلاف

مجری يورونيوز همچنين پرسيد: کشور‌های فرانسه، آلمان و انگلیس مدعی شدند ساز و کار حل و فصل اختلاف را که در برجام آمده آغاز خواهند کرد؛ آن‌ها اکنون تصمیم گرفته اند زمان آغاز ساز و کار را تعلیق کنند. از دیدگاه شما این اقدام چه مفهومی دارد و در ضمن در وضعیتی که این چارچوب زمانی تعلیق شده است، آژانس چه خواهد کرد؟

گروسی پاسخ داد: «ما باید از ادامه یافتن بازرسی‌ها اطمینان پیدا کنیم. روشن است که اگر در کار بازرسان آژانس هر گونه خلل یا مشکلی ایجاد شود، آنگاه مناقشه‌ای که قرار بوده با ساز و کار یاد شده حل و فصل شود بسیار بزرگتر از مشکلی خواهد شد که هم اکنون وجود دارد.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمد توفیق علاوی اتحادیه اروپا برگزیت دهه فجر معامله قرن کروناویروس شهر ووهان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران بازرسان آژانس همکاری محمد توفیق علاوی اتحادیه اروپا برگزیت دهه فجر معامله قرن کروناویروس شهر ووهان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آژانس بین المللی انرژی اتمی گروسی پاسخ هسته ای برگشت پذیر ساز و کار حل و فصل کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد

به گزارش صدای ایران از ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیاز‌های انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوز‌ها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشور‌هایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.


دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم