Web Analytics Made Easy - Statcounter

رزمنده دفاع مقدس گفت: رژیم منحوس پهلوی با روی کارآوردن مستشاران نظامی، اقتصادی، صنایع و استفاده از کارشناسانی که فرهنگ، دین و ادبیات گفتمانی درستی نداشتند؛ تحقیر ملت ایران را به بدترین شکل رقم زدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید ابراهیم یزدی نژاد رزمنده دفاع مقدس در گفتگو با راه آرمان؛ ضمن گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی و یاد و خاطره شهیدان به ویژه شهید جبهه مقاومت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: از جمله شاخص های اصلی استعمار و استکبار این است که ملت ها را زیر بار و مهمیز خود در بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش استعمار در راستای تحمیل القائات خود به ایران در دوران پهلوی

وی ادامه داد: به این معنا که استعمار در تلاش بود که مردم را اسیر تفکر در تمامی عرصه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و … خود کند و در ظاهر شاید اعتباری برای مجامع قائل شود اما در باطن همه را اسیر و ذلیل خود می دانست تا بتواند القائات خود را به جامعه مد نظر تحمیل کند.

این رزمنده دفاع مقدس افزود: استعمار در این بین به دنبال افرادی می گشت که مسیر را برای آنان هموار کند و معمولا به افراد خود فروخته در دولت ها(دولت منحوس پهلوی مد نظر است) برای رسیدن به اهدافشان نزدیک می شدند تا آنان را تحت سلطه خود در آوردند.

یزدی نژاد اظهار کرد: افرادی که در راستای همکاری با استکبار اجیر می شدند و آنانی که وابسته به استعمار بودند، قدرتشان را در این زمینه می دیدند که اگر با استعمار همراهی نکنند از قدرت خواهند افتاد و دیگران کار را به دست می گیرند؛ این رویکرد در جامعه پیش از انقلاب کاملا مشهود بود.

رویکرد رژیم پهلوی وابستگی به استکبار بود/ تحقیر ملت ایران در دوران پهلوی به بدترین شکل رقم خورد

وی با بیان اینکه در دوران رژیم منحوس پهلوی هیچ اختیاری از خودمان نداشتیم، تصریح کرد: رژیم حاکم در آن دوران به جای خدمت به مردم تمام هم و غم خود را برای استعمار و استکبار که در رأس انها آمریکا و انگلیس بود، گذاشته بودند.

رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: رژیم منحوس پهلوی با روی کارآوردن مستشاران نظامی، اقتصادی، صنایع و استفاده از کارشناسانی که فرهنگ، دین و ادبیات گفتمانی درستی نداشتند؛ تحقیر ملت ایران را به بدترین شکل رقم زدند.

یزدی نژاد با تأکید بر اینکه عدم اختیار در کشور و وابستگی و نوکر استعمار بودن از جمله موارد آشکار در سطح کشور در دوران پهلوی بوده است، عنوان کرد: اینکه برخی مقایسه می کنند که در آن زمان وفور نعمت بود به دلیل اینکه نوکر دیگران بودیم بر ما منت می گذاشتند و از همان غارتی که از اموال ما انجام می دادند ته خورده های خود را به ما می دادند.

روشنگری امام راحل در دوران خفقان؛ انقلاب را به ثمر رساند

وی ادامه داد: بدترین حالت برای یک کشور و ملت این است که تحقیر شوند و درجه انسانیت آنان را دور بدانند؛ زمانی که کاپتولاسیون به مجلس ایران آمد و تصویب شد یعنی اعتبار سگ آمریکایی از شاه ایران بالاتر بود و این مسئله به معنی تحقیر، ذلت و پستی بود.

رزمنده دفاع مقدس افزود: امام خمینی(ره) در این شرایط به مبارزه برخواست و مردم را آگاه کرد که انقلاب مشکلات و ریزش ها دارد و بنابراین جان، فداکاری، از خود گذشتگی می خواهد و همه این موارد ادبیاتی بود که امام راحل در سال های خفقان در جامعه برای ما زنده کرد و به آن هویت بخشید.

یزدی نژاد با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) سال های متمادی تلاش کردند، گفت: ایشان در جامعه ای که به طور کامل در خفقان استعمار و استکبار بود  روشنگری کردند و جوانان در این راستا روشن و آگاه شدند که نباید زیر بار زور بروند و ما باید ارباب و آدم خودمان باشیم و روی پای خود بیاستیم.

مشی امام؛ مشی غیر مسلحانه بود

وی اظهار کرد: به ثمر نشستن انقلاب با مجاهدت امام راحل و ریخته شدن خون شهیدان والا مقام بود و افرادی که در دوران رژیم منحوس پهلوی غارت می کردند به این سادگی نمی توانستند دل بکنند.

رزمنده دفاع مقدس با تأکید بر اینکه مشی امام خمینی(ره)، مشی غیر مسلحانه بود، ابراز کرد: امام راحل مردم را روشن و آگاه می کردند و این کار را با استفاده از اطلاعیه ها،سخنرانی ها و … انجام می دادند؛ در این راستا ما نیز اقداماتی انجام می دادیم؛ اطلاعیه ها و نوار کاست ها را آماده و در بین مردم تکثیر می شد تا اهداف امام خمینی(ره) بر ملاء شود.

یزدی نژاد تصریح کرد: برخی مشی مسلحانه داشتند و گمان می کردند که اگر تعدادی با هم باشند و اسلحه بردارند می توانند حکومت را سرنگون کنند.

تمام دنیا از فرهنگ و ادبیات ایران در دوران پهلوی درس گرفته اند

وی افزود: با مشی و راه امام خمینی(ره) همگان از کوچک تا بزرگ، افراد در صنوف مختلف، از کم سوادترین تا باسوادترین به این درک رسیدند که باید روی پای خود بیایستیم تا انقلاب به ثمر برسد؛ با این اقدام توده های مختلف مردم حضور پیدا کردند و استعمار نیز متوجه شد که جایی برای ماندن ندارد.

رزمنده دفاع مقدس گفت: استعمار و استکبار ایادی خود را در مناطق مختلف قرار داد به امید روزی که بتواند برگردد و آن روز تا کنون ۴۱ سال طول کشیده است.

یزدی نژاد تأکید کرد: امام راحل و شهدا عزیز ما تلاش کردند که ما را از تحقیر، ذلت و نوکر بودن در بیاورند و چنانچه نگاهی به دستاوردهای انقلاب داشته باشیم به این مهم پی خواهیم برد که امروز تمام دنیا از فرهنگ، ادبیات، اقدامات انجام شده توسط جمهوری اسلامی ایران درس می گیرد و این مسئله مهم ثمره انقلاب اسلامی است.

با شهادت «شهید سلیمانی» روح مجدد در انقلاب دمیده شد

وی متذکر شد: با نگاه به تاریخ انقلاب و اسلام متوجه خواهیم شد که باشکوه تر، عظیم تر، وحدت آفرین تر و قدرشناس تر از ملت ایران ملتی نخواهید یافت؛ پس از شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی مشاهده می کنید که چه انقلاب و روح مجددی به نظام جمهوری اسلامی ایران دمیده شده و چه عظمت و وحدتی بین آحاد مردم ایجاد شده است.

رزمنده دفاع مقدس ادامه داد: دشمن از این اقدامات هراس دارد و شاهد هستیم که تمام نقشه های آنان با سخنان و کلام مقام معظم رهبری خنثی می شود و عظمت جمهوری اسلامی ایران به رخ جهانیان کشیده خواهد شد؛ این مسائل دستاوردهای انقلاب است.

یزدی نژاد با اشاره به پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف سلول های بنیادی، موشکی، اقتصاد مقاومتی و غیره اظهار کرد: قبل از انقلاب تلاش کردیم که این مهم به ثمر بنشیند و این امر از راه ترویج فرهنگ امام راحل نهادینه شد.

مسیر رهبری؛ استکبار ستیزی است

وی در خصوص اقدام انقلابی خود در دوران رژیم منحوس پهلوی عنوان کرد: در آن زمان تکثیر نوار، توزیع اطلاعیه و … را انجام می دادم؛ دو تصویر از امام خمینی(ره) و فرزندشان آقا سید مصطفی در فضای عکاسی آن زمان چاپ کردم و در آن فضای خفقان به مسجد جامع می رساندم.

رزمنده دفاع مقدس با تأکید بر اینکه ما فعالیت هایمان را به عشق امام راحل و انقلاب انجام می دادیم، ابراز کرد: امروز نیز فرزند خلف جمهوری اسلامی ایران و اهل بیت علیه السلام مقام معظم رهبری مسیر دشمن و استکبار ستیزی را دارند و امروز ما نیز باید در جبهه مقاومت اسلامی قرار بگیرم و آگاهی خودمان را بالا ببریم و به مردم منطقه نشان دهیم که جمهوری سالامی ایران حرف اول را تا کنون زده و بعد از این نیز خواهد زد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ایران در دوران پهلوی جمهوری اسلامی ایران استعمار و استکبار رزمنده دفاع مقدس تحقیر ملت ایران امام خمینی ره یزدی نژاد امام راحل آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۸۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیجی همیشه فارس برای تنبیه تمام متجاوزان تاریخ

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - علی ستاری: تاریخ کهن سرزمین ایران از دیرباز تاکنون شاهد تلخی‌ها و شیرینی‌های زیادی بوده است اما اهالیِ این سرزمین دست روی زانو گذاشتن و با یک یا علی بلند شدن را خوب یاد گرفته و بعد از هر دوره افول توانسته‌اند شکوه خود را بازیابی کنند.

یکی از این بازسازی‌ها در دوران صفویه است آن جایی که نواده شیخ صفی که در مسلمان‌شدن و سر به راه شدن ایلخانان نقش به سزایی داشت در سال ۱۵۰۱ میلادی موفق می‌شود بار دیگر ایران را زیر یک پرچم جمع کند و با رسمیت بخشیدن به مذهب تشیع نقشه راهی را برای تمام ادوار بعدی ایران ترسیم کند.

رقابت شرق و غرب و فرصت‌طلبی استعمار برای ورود به منطقه خلیج‌فارس

طی قرن مورد اشاره رقابت تاریخی شرق و غرب که همواره در یک سوی آن ایرانی‌ها بودند و در سوی دیگر رومی‌ها، شکل دیگری به خود گرفت و ظهور دولتی مسلمان در همسایگی اروپایی‌ها؛ آن‌ها را به این فکر انداخت که مسلمانان را با هم درگیر کنند؛ بر همین اساس دو قدرت بزرگ جهان اسلام یعنی صفوی‌ها و عثمانی‌ها به جای توجه به دشمنان مشترک به هم مشغول شدند و از آن سوی استعمارگران اروپایی با خیال راحت خود را به جاهای مختلف سرزمین‌های اسلامی رساندند.

در آن دوران بزرگترین استعمار جهان حکومت پرتغال به شمار می‌رفت و رقیب همیشه در تعقیب آن نیز بریتانیا بود که در تعقیب پرتغال به غرب آسیا آمد و تقریباً بعد از فروپاشی امپراطوری پرتغال - اسپانیا جا پای آن گذاشت.

هندوستان که همه ما با استعمارگری‌های بریتانیا آن را می‌شناسیم نخست توسط پرتغالی‌ها به بند کشیده شد و بعدها بریتانیایی‌ها پا به این سرزمین گذاشتند.

ورود استعمار به منطقه غرب آسیا آثار ویران کننده‌ای داشت؛ آثاری که اگر بخواهیم مانند یک جورچین آن را کنار هم بچینیم باید امتدادش را در وجود منحوس رژیم صهیونیستی پیدا کنیم؛ پرتغالی‌ها دقیقاً از همان نقطه‌ای به سرزمین‌های اسلامی ضربه زدند که امروز صهیونیست‌ها در آن نقطه ایستاده‌اند.

هم عصرِ با قدرت گرفتن صفویه در ایران پرتغالی‌ها بعد از دور زدن دماغه امید نیک خود را به اقیانوس هند رساندند و حکومتی شیعی در جنوب هند یعنی عادل‌شاهیان را شکست داده و بندر گوا را تصرف کردند.

بندر گوا در هند به پایگاه اصلی پرتغالی‌ها تبدیل شد و از آنجا عزم خلیج مکران و خلیج فارس کردند، آن‌ها در مسیر خود جزایر و بنادر مختلف از جمله بحرین و قشم را تصرف کردند و بعد از نبردهای خونین در شرایطی که شاه اسماعیل به دلیل جنگ با عثمانی‌ها در مضیقه است و به دنبال امتیاز گرفتن از پرتغالی‌ها مداخله‌ای در نبردهای جنوب ایران ندارد، جزیره هرمز به دست استعمارگران می‌افتد.

حضور پرتغالی‌ها در غرب آسیا هم منافع ایران را تهدید می‌کند و هم تهدیدی جدی برای عثمانی‌ها به شمار می‌رود چرا که امپراطوری عثمانی از طریق عراق و بصره بخشی از خلیج‌فارس را در اختیار دارد و پرتغال مزاحم جدی آن‌ها در تجارت دریایی هستند اما با این وجود هیچ گاه دو قدرت بزرگ جهان اسلام برای زمین زدن این دشمن مشترک متحد نمی‌شوند و همین امر حاشیه امنِ پیرامون پرتغالی‌ها را برای یکه‌تازی در خلیج‌فارس تقویت می‌کند.

اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس معجزه قرن شانزدهم

پرتغالی که حکومت محلی هرمز و جزایر خلیج‌فارس را آن هم بعد از دو مرحله شکست؛ کنار زده است شکست ناپذیر ترین ابرقدرت قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی است؛ آن‌ها به غیر از اروپا که پایگاه اصلی‌شان است، شرق آفریقا تا تنگه مالاگا، بخش‌هایی از هند و چین، بخش‌هایی از آمریکای جنوبی به ویژه برزیل و جزایر خلیج‌فارس را به قلمرو خود اضافه کرده‌اند؛ هیچکس، حتی بریتانیای پر مدعا نیز یارای مقابله با این امپراطوری را ندارد بنابراین اینکه روز اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس اینقدر برای ما ایرانی‌ها حائز اهمیت باشد مسئله عجیبی نیست؛ اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس معجزه قرن شانزدهم میلادی است معجزه‌ای که به دست سربازان ایرانی رقم خورده و حساب کار را به همه استعمارگران تاریخ داده است و الّا ممکن بود امروز در کنار ادعای مضحک و خنده‌دارِ عربی خواندن خلیج‌فارس؛ شاهد ادعاهایی از سوی پرتغالی‌ها هم برای مالکیت خلیج‌فارس باشیم.

پرتغال قرنِ ۱۵ از روسیه تزاریِ جنگ‌های ایران و روس از انگلستانِ دست انداز به هرات و حتی از آمریکای قرن بیست و یکم چند سر و گردن بالاتر است اما اراده‌ی ایرانی آن‌ها را به زانو در آورده است.

اراده‌ای که به همت پیر خمین یک بار دیگر در دهه ۵۰ شمسی شکوفا شد و به برکت آن امروز جلوی یکه تازی هر ابرقدرتی در خلیج‌فارس گرفته شده است.

واضح‌ترین نمود استعمارستیزی ملت ایران در خلیج‌فارس خود را نشان داده است

اسمعیل جهانگیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، دهم اردیبهشت ماه را روزی مهم در تاریخ خلیج‌فارس و ایران برشمرد و گفت: ملت ایران همواره نشان داده‌اند که ملتی استعمار ستیز هستند اما نمود این استعمارستیزی به واضح‌ترین شکل ممکن در خلیج‌فارس خود را نشان داده است از این رو این وظیفه بر عهده ما است که این تاریخ پر افتخار را برای همگان بشناسانیم.

وی ادامه داد: نباید تصور شود که پرتغالی‌ها بی‌هیچ مانعی توانسته‌اند بر جزایر خلیج‌فارس مسلط شوند؛ چرا که در آن دوران نیز مردان و جوانان زیادی جان خود را فدا کرده و با استعمار زمان جنگیده‌اند.

خلیج‌فارس جایگاه امنی برای استعمارگران نیست

جهانگیری با بیان اینکه خلیج‌فارس جایگاه امنی برای استعمارگران نیست، گفت: توهم اینکه قدرتی فرامنطقه‌ای بتواند جایگاه خود را در منطقه تثبیت کند کاملاً غلط است چرا که جوانان خلیج‌فارس نشین نشان داده‌اند که این پهنه آبی پر افتخار برایشان حکم مادر را دارد و برای دفاع از آن از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان خاطرنشان‌کرد: تمام تلاش ما این است که ابتدا تاریخ پرافتخار خلیج‌فارس را به ساحل نشینان این خلیج تا ابد فارس معرفی کنیم چرا که متأسفانه گاهی تمدن بزرگ خلیج‌فارس مورد بی‌مهری و کم لطفی قرار می‌گیرد و گام نخست برای جلوگیری از این بی‌مهری‌ها این است که رگه‌های تمدنی را در بین جوامع بومیِ خلیج‌فارس تقویت کنیم.

وی ادامه داد: فرهنگ مانند آب و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به منزله هوا است، فقدان و به فراموشی سپرده شدنش، خسران است و اشاعه آن مایه برکت؛ از این رو تلاش داریم با برگزاری نشست‌های تخصصی مردم هرمزگان را با تاریخ رشادت‌های خلیج‌فارس آشنا کنیم تا آن‌ها به عنوان سفیران فرهنگ و تمدن خلیج‌فارس این مهم را به همگان معرفی کنند.

اسمعیل جهانگیری تصریح‌کرد: چنانچه ما نسبت به فرهنگ، تمدن، آداب و رسوم و نام خلیج‌فارس حساسیت نداشته باشیم دشمنان را برای تلاش بیشتر جهت تصاحب آن امیدوارتر می‌کنیم.

حق وتویی ۸۰ میلیون نفری

وی خاطرنشان‌کرد: خلیج‌فارس نه تنها برای جنوب نشینان بلکه برای ملت ایران موضوعی حیاتی است و حتی اگر کل دنیا در موضوع خلیج‌فارس و جزایر سه گانه رأی به ضرر ایران بدهند با بیش از ۸۰ میلیون حق وتو روبرو خواهند شد.

خلیج‌فارس پهنه‌ای آبی برای تنبیه متجاوزان

مصیب نظری رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس، گفت: ایرانیان باید به خود ببالند که هیچ‌گاه اجازه نداده‌اند خلیج‌فارس اسیر دست بیگانه باشد.

وی افزود: سابقه دریانوردی ایرانی‌ها در خلیج‌فارس سابقه‌ای فراتر از آن چیزی است که تصور می‌شود چرا که برخی منابع از دریانوردی پیش از دوران هخامنشیان نیز در این خلیج پر افتخار خبر داده‌اند.

نظری بیان‌کرد: دریایی که از پارس می‌آید همیشه خلیج‌فارس خواهد ماند و هیچکس اجازه تعدی به این نام مبارک را نخواهد داشت.

رئیس شورای شهر بندرعباس عنوان کرد: روزگاری پرتغالی‌ها ادعای شکست‌ناپذیری در خلیج‌فارس داشتند و با غرور کشتی‌ها و ناوگانشان را در خلیج‌فارس می‌راندند اما از آن‌ها چه ماند؟ توسط ایرانی‌ها به بدترین شکل ممکن اخراج شدند و همین اخراج زمینه فروپاشی بزرگترین استعمار را فراهم آورد.

وی ادامه داد: وقتی جلوتر می‌آییم می‌بینیم در روزگاری انگلیسی‌ها خود را مالک بلافصل خلیج‌فارس می‌دانستند و برای جزایر آن تعیین تکلیف می‌کردند اما به کجا رسیدند؛ آن‌ها هم مجبور شدند دست از پا درازتر این خلیج همیشه فارس را ترک کنند و آن را به صاحبان اصلی خود بسپارند.

نظری تأکید کرد: همین چند سال پیش بود که تفنگداران انگلیسی در آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران تحقیر شده و توسط پاسداران دریا دل دستگیر شدند، ضمن اینکه سال ۹۸ نیروهای ایرانی با توقیف نفت‌کش انگلیسی نشان دادند که دوران امپراطوری بریتانیایی‌ها بر دریاها به پایان رسیده است و دیگر نمی‌توانند بی حساب و کتاب در خلیج‌فارس کشتی‌رانی کنند.

رئیس شورای شهر بندرعباس، عنوان‌کرد: قطعاً مردم شریف حضور آمریکایی‌ها در خلیج‌فارس را نیز به یاد دارند؛ نیروی دریایی آمریکا تاکنون به هیچکس حساب پس نداده است اما امروز وقتی می‌خواهد وارد خلیج‌فارس بشود باید با زبان فارسی اجازه بگیرد و این یعنی خلیج‌فارس و تنگه هرمز تونل وحشت استکبار و استعمار است.

وی خاطرنشان‌کرد: شکوه امروز خلیج‌فارس حاصل خون پاک مدافعان هرمز، فاتحان جزیره و شهیدان والامقامی چون اسدالله رئیسی و اسحاق دارا است که ثمره آن امروز در حاکمیت بی‌چون و چرای جمهوری اسلامی ایران در خلیج‌فارس مشهود است.

کد خبر 6090477

دیگر خبرها

  • پس لرزه اظهارات جنجالی مهدی نصیری درباره رضا پهلوی و مصطفی تاجزاده
  • جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • روایتی از خلیج فارس با عکس‌هایی از مستند «دریای پارس»/ عکس
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان
  • خلیجی همیشه فارس برای تنبیه تمام متجاوزان تاریخ
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای