Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:56:13 GMT

یک میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۹۶۳۶۱

یک میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد

دکتر فرید براتی روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران زنجان در ارتباط با آخرین وضعیت اعتیاد در کشور افزود: طبق پیمایشی در سال ۹۳ نیز که به صورت خانه به خانه و با همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان بهزیستی کشور اجرا شد، ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده دائمی ( افرادیکه بیش از یکبار در هفته مواد مخدر مصرف می کنند ) گزارش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآوری کرد: بر این اساس هم اکنون برنامه ریزی و اقدامات دستگاه های متولی امر از جمله سازمان بهزیستی بر اساس همین ۲ آمار ارائه شده، انجام می شود.

این مسؤول ادامه داد: سازمان بهزیستی با همکاری دیگر دستگاه های متولی در بحث پیشگیری، درمان و کاهش آسیب ها و صیانت از سال گذشته در بحث معتادان متجاهر وارد عمل شده و فعالیت های مربوطه را انجام می دهد.

وی اضافه کرد: رویکرد این سازمان اجتماع محور بوده و با اجرای طرح های مختلف مشارکت مردم را در محله های شهری و روستایی در اولویت قرار داده و با در نظر گرفتن مهدهای کودک، محیط های صنعتی و اداری به جمعیتی بیش از ۱۶ میلیون نفر در قالب نزدیک به چهار هزار تیم اجتماعی خدمات لازم را ارائه کرده است.

این مسؤول یکی از طرح های سازمان بهزیستی را مصون سازی کودکان در مهدهای کودک اعلام کرد و گفت: این طرح به دلیل منابع محدود چندان گسترش نیافته که امیدواریم با تزریق منابع این مهم با جدیت بیشتری برای گروه های هدف اجرایی شود و تلاش می شود آموزش های لازم به مربیان و والدین کودکان در برابر اعتیاد داده شود.

براتی به اجرای طرح ارتقای مهارت های شناختی و رفتاری ساکنان محلات کم برخوردار سطح کشور با همکاری موسسات خیریه نیز اشاره کرد و افزود: بر این اساس در چند استان و با مشارکت خیرین آموزش های پیشگیری از اعتیاد به گروه های هدف در این بخش ارائه خواهد شد.

وی اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی کشورمان این است که  چندان به گروه های در معرض خطر مصرف موادمخدر، توجه یا برنامه ریزی و حتی آموزش های لازم ارائه نمی شود و در این میان ساکنان محلات کم برخوردار از ریسک بالایی برخوردار هستند.

این مسؤول با اشاره به ارائه بسته های آموزشی با کمک خیران برای مناطق کم برخوردار ادامه داد: این برنامه سال گذشته و با همکاری خیرین در چهار شهر کشور بصورت نمونه اجرا و ارزشیابی لازم انجام شد که امسال این تعداد به ۱۰ شهر رسیده که امیدواریم در شهرهای دیگر کشور نیز گسترش بیشتری یابد.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشوربا بیان اینکه  طرح "کیان" به منظور پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کاری اجرا می شود، ادامه داد: این طرح در راستای یکی از مهمترین ماموریت‌های اصلی این معاونت و برای پیشگیری از اعتیاد در محیط های اداری است که این طرح در کوتاه مدت به کاهش اثرات منفی استرس شغلی، افسردگی و یادگیری های مهارت های زندگی کمک می کند.

وی، در خصوص اقدامات درمانی این معاونت نیز گفت: هم اکنون یک هزارو ۲۶۰ مرکز اقامتی میان مدت "کمپ" در کشور وجود دارد که جدیترین خدمات این مراکز ساماندهی معتادان متجاهر است که هم اکنون بیش از ۴۰۰ مرکز در این  بخش فعالیت و خدمات رسانی می کنند.

براتی افزود: طبق آمارهای اعلام شده طی ۹ ماهه امسال  حدود ۳۵۰ هزار نفر از این مراکز اقامتی میان مدت "کمپ" خدمات لازم را دریافت کرده اند و پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به ۴۰۰ هزار نفر برسد.

وی با بیان اینکه این سازمان سال گذشته با تخصیص اعتبارات خود بر کمپ ها نظارت جدی دارد، گفت: بر این مبنا بیش از هفت هزار بازدید نظارتی از این کمپ ها انجام و موارد به سازمان بازرسی نیز منعکس شده و این در حالی است که طی سال های گذشته تخلفات این مراکز بسیار نمایان بود که اکنون حجم شکایات کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: هم اکنون ۳۳ مرکز اجتماع درمانمدار در کشور فعالیت می کنند که این سازمان با پرداخت یارانه خدمات تخصصی به گروههای هدف تحت پوشش ارائه می کند که مدت اقامت سه ماهه بوده و امسال الگوی جامع درمان و بازتوانی اعتیاد لحاظ شده که تمامی خدمات را پوشش می دهد.

وی اضافه کرد: تا کنون ۲ مرکز جامع  درمان و بازتوانی اعتیاد در کشور تصویب و ۲ مرکز دیگر نیز در استان های اصفهان و کرمانشاه فعالیت کاری خود را آغاز کرده که پیش بینی می شود تا پایان سال در چهار استان دیگر نیز چنین مراکزی ایجاد و به تدریج در تمامی استان های دیگر گسترش یابد.

براتی افزود: بازتوانی، یکی از حلقه های مفقوده توانبخشی اعتیاد در کشور محسوب می شود که از سال گذشته طرح مدیریت اجرا می شود و باید توجه داشت که طبق قانون برنامه ششم توسعه نه تنها بهزیستی بلکه شهرداری ها نیز به ایجاد مراکز توانمندسازی و صیانت ملزم شده اند که اصلی ترین وظیفه تامین محل اسکان بوده که تا کنون  چنین مراکزی در ۲۲ استان کشور ایجاد شده است.

وی  اضافه کرد: ۱۴۰ مرکز گذری کاهش آسیب (دی آی سی) فعال است که به معتادان پر خطر خدمات ارائه می دهد و از این تعداد ۲۸ مرکز به زنان آسیب دیده اختصاص دارد.

برچسب‌ها زنجان سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زنجان سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد زنجان سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد اعتیاد در کشور کم برخوردار سال گذشته هم اکنون هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۶۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام ۸ باند قاچاق مواد مخدر در کردستان

ایسنا/کردستان جانشین فرمانده انتظامی کردستان، از انهدام هشت باند و تشکیل سه هزار و ۹۴۶ پرونده طی سال گذشته در راستای مبارزه با مواد مخدر در استان خبر داد.

سردار لطف‌الله دارابی امروز پنجشنبه(۱۲ اردیبهشت) در جلسه شورای مواد مخدر کردستان اظهار کرد: سال گذشته هزار و ۲۶۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و سه هزار و ۸۶۱ نفر در این رابطه دستگیر، هشت باند منهدم و سه هزار و ۹۴۶ پرونده تشکیل شد.

وی آمار کشفیات مواد مخدر در سال جاری را ۱۹۸ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد بیشتر است.

جانشین فرمانده انتظامی کردستان، اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۷۶ معتاد متجاهر در استان جمع آوری و تحویل کمپ‌های ترک اعتیاد شدند که ۲۲ نفر آنان سابقه سرقت داشتند.

وی با بیان اینکه از این ۲۷۶ معتاد متجاهر، ۱۰۰ نفر نیز سابقه تکرار نگهداری در کمپ دارند، اظهار کرد: سال گذشته نیز ۲ هزار و ۵۶ معتاد متجاهر در استان جمع آوری و تحویل کمپ ها شدند.

سردار دارابی از توقیف ۱۵۹ دستگاه متخلف در رابطه با قاچاق در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال نیز تاکنون ۵۲۳ نفر در بحث توزیع مواد مخدر دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۹ درصد افزایش نشان می دهد.

وی به دستگیری ۷ قاچاقچی مواد مخدر در سال گذشته با ۴۶ درصد کاهش اشاره کرد و افزود: امسال هم ۱۲۴ خرده فرش مواد مخدر دستگیر شدند.

جانشین فرمانده انتطامی کردستان یادآور شد: نبود کمپ ماده ۱۶ در سقز باعث نارضایتی مردم شده و امیدواریم اقدامی برای احداث این کمپ در شهرستان انجام شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • انهدام ۸ باند قاچاق مواد مخدر در کردستان
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید