Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@07:57:37 GMT

لزوم ترویج سنت حسنه وقف کتاب به کتابخانه های عمومی

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۹۶۵۰۴

به گزارش ایلنا از آستانه اشرفیه، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در آیین افتتاح نخستین بخش نسخ خطی کتابخانه های عمومی استان گیلان ضمن تبریک فرارسیدن چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، اقتندار امروز ایران اسلامی را حاصل تلاش، مجاهدت و پایمردی دلاورمردان و شیرزنانی دانست که در راه اعتلای اسلام عزیز گام برداشته و حماسه ساز شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پریسا کرمی همچنین با اشاره به بهره برداری از بخش نسخ خطی و چاپ سنگی آیت الله حسین وحید آستانه کتابخانه عمومی اهل بیت(ع) آستانه اشرفیه این اقدام را یک اتفاق فرهنگی بزرگ برای استان و شهرستان آستانه اشرفیه عنوان و اظهار کرد: استفاده از نام آیت الله حسین وحید آستانه به جهت خدمات ارزشمند این عالم وارسته در حوزه علوم و حدیث و ارادت مردم شهرستان آستانه اشرفیه به ایشان صورت پذیرفت و در اختیار مردم فرهیخته شهرستان قرار گرفت، همچنین مجموعه نسخ خطی آستانه اشرفیه نخستین مجموعه نسخ خطی تخصصی در سطح کتابخانه های عمومی گیلان با وجود458 نسخه کتاب چاپ سنگی، خطی و سربی بوده و همچنین تعدادی از اسناد قدیمی در این مجموعه نگهداری می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان از وقف نسخ خطی نفیس به این مجموعه خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر ۱۵۱ عنوان نسخ خطی در سطح کتابخانه های عمومی استان موجود است که به دلیل وقفی بودن امکان انتقال آنان ممکن نیست لذا باید شرایط و فضای ویژه ای همچون بخش نسخ خطی کتابخانه عمومی اهل بیت(ع) آستانه اشرفیه را برای نگهداری از این آثار ارزشمند فراهم کنیم.

کرمی با بیان اینکه بخش نسخ خطی کتابخانه عمومی اهل بیت(ع) آستانه اشرفیه یکساله به بهره برداری رسید، خاطرنشان کرد: در مجموع هزینه کرد این پروژه ۷00 میلیون ریال بوده که ۳00 میلیون ریال آن از محل اعتبارات تملک شهرستان آستانه اشرفیه و مابقی از سایر منابع درآمدی استان تامین شده است.

وی مجموعه ایجاد شده را مناسب و استاندارد جهت نگهداری از نسخ خطی دانست و گفت: کتابداران کتابخانه عمومی اهل بیت(ع) آستانه اشرفیه آموزش های لازم را جهت آماده سازی و فهرست نویسی این نسخ خطی کسب کرده اند و این مجموعه را در اختیار پژوهشگران قرار خواهند داد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان بر لزوم تبلیغ و ترویج سنت حسنه وقف کتاب به ویژه نسخ نفیس و ارزشمند خطی تاکید کرد و یادآور شد: افرادی که آثار تک نسخه و تک سند دارند می توانند به این مجموعه تحویل دهند تا مورد بهره برداری اندیشمندان و محققان قرار گیرد.

محمودی: برای رسیدن به استقلال فرهنگی و حفظ آن باید ریشه های فرهنگی یک ملت حفظ و نگهداری شود.

فرماندار شهرستان استانه اشرفیه نیز در این مراسم به ویژگی های یک نظام قدرتمند اشاره کرد و با بیان اینکه مولفه های اجتماعی و توجه به استقلال فرهنگی ضامن استقلال سیاسی و نظامی است گفت: برای رسیدن به استقلال فرهنگی و حفظ آن می بایست ریشه های فرهنگی یک ملت حفظ و از آن به نحو احسنت نگهداری شود.

یونس محمودی ایجاد نخستین بخش نسخ خطی استان گیلان در کتابخانه عمومی اهل بیت(ع) آستانه اشرفیه را نماد استقلال فرهنگی این شهرستان برشمرد و گفت: امیدواریم پژوهشگران، اندیشمندان و اهالی فرهنگ و ادب شهرستان و آستان با حضور در این مجموعه از منابع ارزشمند آن بهره مند شوند.

رقیه زرگری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان استانه اشرفیه نیز در این مراسم ضمن قدردانی از حمایت های اداره کل کتابخانه های عمومی استان و مسئولین شهرستان استانه اشرفیه در ایجاد امکانات مناسب راه اندازی بخش نسخ خطی، نسبت به تکمیل این بخش و افزایش منابع ارزشمند آن اظهار امیدواری کرد.

گفتنی است بخش نسخ خطی کتابخانه عمومی اهل بیت(ع) استانه اشرفیه در فضایی به مساحت 20 متر مربع و با در نظر گرفتن شرایط ویژه این منابع و تجهیزات کامل به بهره برداری رسید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاندارد انقلاب کتابخانه های عمومی کتابخانه های عمومی استان مدیرکل کتابخانه های عمومی مدیرکل کتابخانه های عمومی کتابخانه های عمومی گیلان کتابخانه های عمومی استان شهرستان استانه اشرفیه شهرستان آستانه اشرفیه استقلال فرهنگی بهره برداری استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: باید به ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه پرداخته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش باستانی استان یزد با بیان اینکه از کودکی با ورزش باستانی آشنا بودم، اظهار کرد: در آن زمان زورخانه‌ها جایگاه ویژه‌ای داشت و علما، بازاریان متدین و افراد معتقد در این فضا حضور می یافتند و فضا به قدری معنوی و روحانی بود که مردم خود را مکلف به احترام به این مکان می‌دانستند.

وی با اشاره به اینکه سر در ورودی زورخانه ها و سر در حجره طلاب کوتاه گرفته می‌شد تا کسی که می‌خواست وارد شود، متواضعانه وارد شود، افزود: این معماری نشانگر این است که انسان در مرکز علم و ورزش باید اخلاق‌مدار و دارای تواضع و خشوع باشد.

آیت‌الله ناصری ادامه داد: تواضع در برابر خداود متعال، ادب، گذشت، جوانمردی و … از جمله خصلت‌هایی بود که در ورزش زورخانه‌ای وجود داشت و جای خرسندی است که این روحیات هنوز هم در زورخانه‌ها مورد توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تاکید کرد: دل سپردن به ائمه اطهار (ع)، معنویتی است که در زورخانه‌ها به شکل پررنگی وجود دارد و این روحیه قابل تقدیر، هر روز در ورزش زورخانه‌ای در حال تقویت است.

وی ادامه داد: گذشت و جوانمردی که در اثر ورزش باستانی در انسان به وجود می‌آید، ایستادگی در مقابل فساد را افزایش می‌دهد و افرادی غیرتمند در این ورزش تربیت می‌شوند.

آیت‌الله ناصری عنوان کرد: فرهنگ دینی، غیرت، جوانمردی و ایثار ورزشکاران باستانی مثال زدنی و قابل تقدیر است و داستان‌ها و حکایات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این افراد در مبارزات انقلاب نیز از پیشتازان مبارزات بودند، تصریح کرد: ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی‌رود و خدمتگزاری به مردم نیز شاخصه اصلی آن‌هاست.

آیت الله ناصری تاکید کرد: اگر این روحیات به محله های ما بیاید و مجدداً در برخی محلات احیا شود، شاهد اتفاقات خوبی در محلات و در میان مردم خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به ورزشکاران عنوان کرد: روحیات و درس‌های خود را به نسل جوان انتقال دهید و در نظر داشته باشید که هر کدام از شما می‌تواند معلمی برای یک نوجوان باشد و روحیه غیرت، دین مداری و … را در نوجوانان تقویت کنید.

در این مراسم از پیشکسوتان و ورزشکاران موفق در زمینه ورزش باستانی تجلیل شد.

کد خبر 749179

دیگر خبرها

  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • برق این مناطق گیلان فردا قطع می‌شود
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم