Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@17:57:17 GMT

جاذبه‌های گردشگری زمستانه سرزمین آفتاب

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۱۷۷۸

جاذبه‌های گردشگری زمستانه سرزمین آفتاب

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، فصل زمستان با هوای سرد و بلورهای درخشان برف جامه‌ای سپید رنگ بر تن کوهستان‌ها و جنگل می‌کند و زیباترین و خاطره‌انگیزترین تصاویر و جاذبه‌های طبیعی را به وجود می‌آورد که گاه بشر از توصیف این‌همه زیبایی ناتوان است.

روزهای برفی از کودکی با شور و هیجان ساختن آدم‌برفی و تونل برفی همراه بود، شاید به نظر ساده بیاید اما وجود همین مسائل باعث رونق بخشی گردشگری زمستانی در سراسر جهان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام کره خاکی جاذبه‌های زمستانی هرساله باعث جذب تعداد بی‌شماری گردشگر به کشورهای سردسیر و دارای امکانات مناسب تفریحات زمستانی می‌شود.

امروزه بسیاری از گردشگران و سرمایه‌گذاران به جاذبه‌ها و ظرفیت‌های توریستی توجه دارند. در کشور ما نیز به دلیل تنوع آب و هوایی، بسیاری از استان‌ها در فصول مختلف ازجمله زمستان دارای ظرفیت‌های گردشگری زمستانی هستند به‌طوری‌که با شناخت ظرفیت‌های مناسب و فراهم‌سازی شرایط برای رونق گردشگری در این فصل، می‌توانند اقدامات مطلوبی در این زمینه انجام دهند.

جایگاه ویژه گردشگری زمستانی

استان مرکزی ازجمله استان‌های دارای ظرفیت گردشگری زمستانه است، به‌طوری‌که با مساحت ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومترمربع، حدود ۱٫۸۲ درصد از مساحت کل کشور را در بر گرفته و از آب و هوایی متنوع برخوردار است و دلیل آن‌هم نوسانات ارتفاعی، مجاورت با حاشیه مرکزی ایران، هم‌جواری با بخشی از منطقه حوض سلطان، کویر میقان و حوزه آبریز دریاچه نمک و قرار گرفتن در محل تلاقی دو رشته‌کوه البرز و زاگرس است.

این استان به سه اقلیم نیمه بیابانی، معتدل کوهستانی همراه با زمستان سرد و تابستان معتدل تقسیم می‌شود. حال با قرار گرفتن در فصل زمستان در این استان صنعتی می‌توان برای هرچه شکوفاتر شدن صنعت گردشگری و جذب حداکثری گردشگران تلاش کرد.

امروزه گردشگری زمستانی به‌ویژه اسکی در مناطق کوهستانی جایگاه ویژه‌ای یافته است. حال که برف می‌بارد پیست اسکی پاکل واقع در ۲۵ کیلومتری شازند و ۵۵ کیلومتری اراک با جاذبه‌های طبیعی زمستانی و امکانات ورزش اسکی و تفریح‌های متنوع یکی از قطب‌های گردشگری استان مرکزی است.

در این پیست اسکی به طول ۶۰۰ متر و برای بهره‌مندی مسافران و گردشگران سه دستگاه تله سیژ مستقر شده است. در این پیست رستوران، تجهیزات برف‌روبی و ساختمان اداری فضای ورزشی و تفریحی نیز وجود دارد. این پیست در ارتفاع ۲ هزار و ۷۶۰ متر از سطح دریا قرارگرفته و برای پذیرش اسکی‌بازان کشور به‌ویژه استان‌های همدان و لرستان شرایطی مناسب دارد.

با گذر از شهرستان شازند به شهر اراک قدم می‌گذاریم شهری که به سبب آب‌وهوای کوهستانی با زمستان‌های سرد و تابستان‌های معتدل دارای چشم‌اندازهای طبیعی متنوع و جذاب است که ازجمله آن می‌توان به تالاب میقان اشاره کرد.

تالاب میقان از مکان‌های مهم پرنده‌نگری

تالاب میقان این طبیعت دیدنی از مکان‌های مهم پرنده‌نگری محسوب می‌شود. پرندگان زیادی این تالاب زیبا را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند و حتی برخی گونه‌های نادر نیز میان آن‌ها دیده می‌شوند. یکی ازاین‌گونه‌ها، درنا است. ارتفاع تالاب از سطح دریا یک هزار و ۷۰۰ متراست؛ بااین‌حال ارتفاع آب در نقاط مختلف تالاب متفاوت است. از منابعی که آب این تالاب را تأمین می‌کنند، می‌توان بارش‌های جوی و آب رودهای قره‌کهریز، فراهان و شهراب را نام برد.

از دل کویری تالاب میقان سراسر سرد، سر زدن به کوهستان پوشیده از برف خالی از لطف نیست. در دنیا علاقه‌مندان به رشته‌های کوهستانی بسیارند و باید برای صعود زمستانی از تمامی کوهنوردان برای تجربه کوهنوردی زمستانی در کوهستان دعوت کرد.

یکی از قلل این کوهستان‌ها در استان مرکزی قله شهباز نام دارد که با زیبایی سپید رنگش این روزها گردشگران و ورزشکاران زیادی را به آغوش برف‌گیر خود دعوت می‌کند. این کوه مرتفع‌ترین قله منطقه خود است که در رشته‌کوه راسوند در جنوب اراک واقع‌شده است. ارتفاع آن ۳۳۸۸ متر بوده و صعود به این قله از روستای سورانه شازند امکان‌پذیر است. کوه شهباز همچنین در فصل بهار به‌ویژه اردیبهشت‌ماه پوشیده از لاله‌های واژگون می‌شود و منظره بسیار زیبایی را خلق می‌کند.

منطقه توریستی آب گرم محلات

در فصل زمستان استان مرکزی ازجمله مکان‌هایی که گردشگران بسیاری را به سمت خود رهسپار می‌کند، چشمه‌های آب گرم است. چراکه در این سرمای همراه با زیبایی، بهره‌مندی از خواص درمانی چشمه‌های آب گرم روح و روان آدمی را آرامش می‌بخشد.

منطقه توریستی آب گرم محلات شامل ۶ چشمه کوچک و بزرگ است. آب این چشمه‌ها از نوع آب‌های گرم عمقی است که بیش‌تر از بخار خمیره سنگ‌های سوزان درون پوسته زمین به وجود می‌آید و به سطح زمین می‌رسد.

روستای انجدان در ۴۰ کیلومتری غرب اراک قرار دارد و به خاطر طبیعت زیبا، غارهای عجیب، زمین‌های مناسب برای شکار و قدمت تاریخی‌اش به یکی از جاذبه‌های شهرستان اراک تبدیل‌شده استکافی است نعمت آسمانی بارش برف در این روزهای سرد شدت پیدا کند؛ آن موقع است که همگان به عشق برف‌بازی به مناطق برفی می‌روند و شروع به ساخت آدم‌برفی می‌کنند. جشنواره آدم‌برفی ازجمله جشنواره‌هایی است که در فصل زمستان در منطقه نمونه گردشگری «دره گردو» واقع در شهر اراک برگزار می‌شود. این دره با وسعت ۱۰۰ هکتار در ناحیه جنوب این شهر واقع‌شده و در پی بارش‌های زمستانی تابلویی زیبا را از طبیعت برفی به نمایش می‌گذارد.

طبیعت روستاهای استان مرکزی نیز در این فصل بسیار دیدنی است، به‌طور مثال روستای انجدان در ۴۰ کیلومتری غرب اراک قرار دارد و به خاطر طبیعت زیبا، غارهای عجیب، زمین‌های مناسب برای شکار و قدمت تاریخی‌اش به یکی از جاذبه‌های شهرستان اراک تبدیل‌شده است.

روستای هزاوه در ۱۸ کیلومتری شهر اراک از دیگر جاذبه‌های زمستانه است. بافت هزاوه به خاطر کوهپایه‌ای بودن شکل پلکانی دارد. افراد مشهوری مانند امیرکبیر، قائم‌مقام و… در آن متولدشده‌اند و این روستا هم با فرونشستن برف طبیعت به‌تمام‌معنا زیبایی را به نمایش می‌گذارد.

بازار تاریخی اراک

بازار تاریخی اراک از دیگر جاذبه‌هایی است که در زمستان نیز زیبایی خود را به رخ می‌کشد.

این مکان تاریخی در تمام فصول پذیرای گردشگران مختلف است اما نشست برف روی سقف قدیمی بازار و هوای سرد در حجره‌ها حس و زیبایی بی‌نظیری را در حیاط‌های قدیمی‌اش ایجاد کرده که توجه هر بیننده را به خود جلب می‌کند و می‌توان گفت این مکان نیز می‌تواند ازجمله ظرفیت‌های گردشگری زمستانی شهر اراک و استان مرکزی قلمداد شود.

برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های گردشگری زمستانه مرکزی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با جاذبه‌های گردشگری زمستانه استان اظهار کرد: در شهرستان شازند به‌واسطه وجود پیست و پتانسیل‌های منطقه مانند سد هندودر، برنامه‌ریزی در بحث گردشگری زمستانی در حال انجام است. پیست پاکل شازند روزهای جمعه میزبان تورهای گردشگری از شهر اهواز است که با مشکل تردد مواجه هستند که در این راستا برنامه‌هایی در دست اقدام است.

علیرضا ایزدی ادامه داد: امسال امکان برگزاری جشنواره زمستانی فراهم نبود، اما از سال بعد با بارش برف، اولین جشنواره زمستانی استان برگزار خواهد شد چراکه این منطقه از ظرفیت‌های مناسب و پتانسیل لازم برای بحث گردشگری زمستانی برخوردار است.

مطالعات منطقه نمونه گردشگری گردو برای حوزه‌های مختلف ازجمله گردشگری زمستانی انجام‌شده و قرار است به شهرداری واگذار شودوی افزود: مطالعات منطقه نمونه گردشگری گردو برای حوزه‌های مختلف ازجمله گردشگری زمستانی انجام‌شده و قرار است به شهرداری واگذار شود. طرح جامع این منطقه نیز به سرانجام رسیده و با فراهم شدن شرایط مناسب و چنانچه اراضی بر اساس طرح جامع در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد، تأسیسات گردشگری می‌تواند در این منطقه فراهم شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: تالاب میقان علی‌رغم نگاه بهره‌وری صنعتی که نسبت به آن معطوف است، همانند تالاب‌های دیگر از ظرفیت خوب گردشگری در فصل زمستان برخوردار است و در حال حاضر نگاه مطلوبی نسبت به آن در استان حاکم است، بنابراین توسعه در یک استان امکان‌پذیر نخواهد بود، مگر با نگاه جامع که به‌طورقطع این مسئله نیز در استان مرکزی به جدیت دنبال می‌شود.

باید توجه داشت، وجود جاذبه‌های گردشگری، یکی از مهم‌ترین دلایل مسافرت مردم به مقصدی خاص است. جاذبه‌ها به‌عنوان عامل کشش، با توجه به ویژگی‌های خاص و جذابیت‌هایی که دارند، می‌توانند گردشگران را از نقاط و سرزمین‌های دور جذب کنند، بنابراین توسعه پایدار گردشگری و مدیریت خردمندانه آن نیازمند برنامه‌ریزی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استان مرکزی جاذبه های گردشگری طبیعت کوهستان گردشگری گردشگری زمستانه منطقه نمونه گردشگری گردشگری استان مرکزی ظرفیت های گردشگری جاذبه های گردشگری گردشگری زمستانی فصل زمستان مختلف ازجمله برنامه ریزی شهر اراک جاذبه ها استان ها آدم برفی چشمه ها آب گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۱۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • خریدهای زمستانی پرسپولیس برای انتقام در اراک
  • به حقوق قشر کارگر توجه شود
  • اعزام هوایی نوزاد دلیجانی
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای