Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@17:20:25 GMT

کارشناس سیاسی: اصلاحات در ایران ضرورتی ناممکن است

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۴۶۱۴

کارشناس سیاسی: اصلاحات در ایران ضرورتی ناممکن است

مجمع عمومی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها پیش از ظهر پنج شنبه در دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست «داود فیرحی» عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران به بیان نظرات خود درباره موضوع «اصلاح و مکانیسم‌های اصلاح» پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود به چهار معنای برای اصلاح پرداخت و گفت: اندیشمندان علوم سیاسی برای واژه اصلاح چهار معنای رفع عیب، بهینه‌سازی، رفع اختلاف بین نهاد و نیروهای کارگزار و در نهایت اصلاح پیشگیرانه را تصور کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیرحی با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن هر کدام از این چهار معنا باید اذعان کرد که اصلاحات در ایران امروز یک ضرورت ناممکن است و افزود: در چنین شرایطی یا باید راهی یافت یا راهی ساخت. مثال ما، مثال آن فردی است که از او می پرسند اگر در دریا باشی و کوسه‌ای به او حمله کند چه می‌کنی؟ او گفت به بالای درختی می روم. به او می‌گویند در دریا درختی نیست. اما او می گوید من هم چاره دیگری ندارم.

وی در ادامه به دلیل اهمیت اصلاح دولت به معنای کلی آن اشاره و توضیح داد: جامعه ما، جامعه ای با دولت بزرگ است. در جامعه ما نیز اصلاح دولت مقدمه هر اصلاح دیگری خواهد بود.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران با اذعان به وجود اجماع میان تمام اقشار و گروه‌ها درباره ضرورت دولت در ایران، درباره مکانیسم‌های اصلاح به دو گرایش عمده اصلاح افراد و نهادها اشاره کرد و گفت: در ایران ما درباره مکانیسم و فرایند اصلاح اختلاف داریم. افرادی که نگرش سنتی به دولت‌ها دارند، اصلاح را اصلاح کارگزاران می دانند. مثلاً معتقدند برای بهبود شرایط باید در احراز صلاحیت‌ها سخت گیری کرد تا افراد بهتری در مصدر امور قرار بگیرند. اما ایراد این نظریه این است که این گروه فکر می‌کنند انسان وقتی خوب باشد، خوب هم عمل می کنند، در حالی که در عالم سیاست میان این دو ملازمه دقیقی وجود ندارد و حتی گاهی افراد خوب عملکرد منفی و مخربی دارند.

این استاد علوم سیاسی با توصیف اینکه برخی گروه‌ها خودسامان یا خود اصلاح‌گر هستند و برخی دیگر هم به شکل دستی و غیر اتوماتیک باید اصلاح شوند، تاکید کرد: نظام سیاسی ما از نوع دستی است و بنابراین بحران‌هایش را هشدار نمی‌دهد. در نتیجه ما چاره ای نداریم جز اینکه تا آنجایی که ممکن است به ساختار درباره بحران‌هایش توضیح بدهیم و در مدارس، دانشگاه‌ها، رسانه و غیره تاکید کنیم که این نظام مجبور است تبدیل به سیستمی اتومات (خودکار) شود در این راه باید اصلاحاتی در قوانین خود صورت بدهد.

وی تاکید کرد: برخی مسائل مانند مبارزه با فساد به دلیل ذات خود، نهادی است. اگر تمام کارگزاران یک‌ نظام سیاسی هم عادل باشند، باز هم فساد وجود خواهد داشت، چرا که برای یک‌ مساله نهادی باید به شکل نهادی اقدام کرد، نه با تغییر افراد.

شانزدهمین نشست دوسالانه مجمع عمومی و دومین کنگره سراسری انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها صبح پنجشنبه در دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست افرادی چون محمود صادقی، نجفقلی حبیبی، محسن رهامی، مجید انصاری، الهه کولایی، ابراهیم اصغرزاده، حبیب الله پیمان، محمد علی وکیلی، علی شکوری راد، عبدالرضا هاشم زایی، عبدالواحد موسوی لاری، محمد توسلی، ولی الله شجاع پوریان، غلامرضا ظریفیان و پروانه مافی حضور داشتند.  

برچسب‌ها مجید انصاری عبدالرضا هاشم ‌زایی پروانه مافی ابراهیم اصغرزاده محمدعلی وکیلی شوراى عالى سياست گذارى جبهه اصلاح طلبان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجید انصاری عبدالرضا هاشم زایی پروانه مافی ابراهیم اصغرزاده محمدعلی وکیلی مجید انصاری عبدالرضا هاشم زایی پروانه مافی ابراهیم اصغرزاده محمدعلی وکیلی دانشگاه تهران دانشگاه ها علوم سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۴۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، برای آن‌که از حوادث مختلف در امان بمانید، راه‌های پیشگیری متعددی وجود دارند؛ بااین‌حال، برای برخی از حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی، راه گریزی نیست؛ ازاین‌رو، باید به فکر راهی برای کاهش حداکثری خسارت باشید. به‌عنوان مثال، بیمه یکی از بهترین راه‌ها برای به‌حداقل‌رساندن خسارات ناشی از حوادث است. مثلاً اگر خودروی شخصی‌تان را بیمه کرده باشید، درصورت بروز تصادف می‌توانید بخش قابل‌توجهی از خسارت را از بیمه دریافت کنید. در این مقاله، قصد پرداختن به یکی از انواع بیمه، یعنی بیمه مسافرتی را داریم. همراه ما باشید.

بیمه مسافرتی و کارایی آن چیست؟

همه ما از انواع مختلفی از بیمه‌ها در زندگی استفاده می‌کنیم تا خود را برای روز مبادا آماده نگه داریم. مثلاً زمانی که یک مشکل دور از انتظار رخ می‌دهد، درصورت داشتن بیمه می‌توانید بخشی از هزینه را از شرکت بیمه کننده دریافت کنید. بیمه درمانی یا بیمه ماشین، نمونه‌های ساده‌ای از بیمه هستند که در زندگی روزمره کاربرد زیادی دارند؛ بااین‌حال، برای کسانی که اهل مسافرت هستند، نوع دیگری از بیمه نیز وجود دارد که بسیار کاربردی است. بیمه مسافرتی مخصوص آن‌هایی است که برای یک بار هم که شده سفر خارجی را تجربه می‌کنند. در چنین سفرهایی، می‌توانید خودتان را بیمه کنید تا درصورت بروز هرگونه مشکل، بیمه همه یا بخشی از هزینه را به شما پرداخت کند.

زمانی را در نظر بگیرید که در فرودگاه حاضر می‌شوید؛ اما به‌دلیل تأخیر چندساعته پرواز، مجبور به اقامت در یک هتل و یا صرف وعده‌های غذایی می‌شوید. در این حالت، هزینه‌ای مازاد بر آن‌چه از پیش در نظر داشتید به هزینه‌های شما اضافه می‌شود. اگر بیمه مسافرتی داشته باشید، می‌توانید هزینه‌های این پیشامد را نیز از شرکت بیمه دریافت کنید. شرکت‌های بیمه برای بسیاری از مشکلات دیگر نیز راه‌حل‌هایی را در نظر گرفته‌اند تا حداقل ضرر و زیان را متحمل شوید.

چرا باید از بیمه مسافرتی استفاده کرد؟

برخی از مسافران از اهمیت بیمه مسافرتی برای سفرهای خارجی آگاه نیستند. این در حالی است که همین اقدام ساده و کم‌هزینه می‌تواند تا حد زیادی شما را در برابر مشکلات احتمالی، مصون دارد. چند نکته مهم درباره بیمه مسافرتی وجود دارند که باید بدانید. نخست این‌که این بیمه‌ها اغلب برای سفرهای خارجی قابل استفاده‌اند و برای سفرهای داخلی، بیمه خریداری نمی‌شود؛ بااین‌حال، برای برخی از سفرهای خارجی بیمه مسافرت ضروری است و برای دریافت ویزا باید بیمه نامه ارائه کنید. به‌عنوان مثال، اگر متقاضی دریافت ویزای شینگن هستید، ابتدا باید بیمه شینگن را دریافت کرده و برای اخذ ویزا، بیمه نامه را به سفارت ارائه کنید.

این موضوع باعث نمی‌شود اهمیت بیمه مسافرت برای سفرهای دیگر کمرنگ شود. حتی اگر در سفرهای خارجی بیمه نامه ضروری نباشد، لازم است خود و مال‌تان را بیمه کنید. مزیت اصلی بیمه، کاهش مقدار هزینه‌هاست. ازآنجاکه با استفاده از بیمه سفر می‌توان از هر هزینه اضافی جلوگیری کرد، داشتن بیمه نامه یکی از ضروریات است و خوب است برای هر سفر، این نوع بیمه را تهیه کنید.

مواردی که تحت پوشش بیمه مسافرتی هستند

بیمه مسافرتی موارد متعددی را پوشش می‌دهد و می‌توانید درصورت بروز این موارد، از بیمه استفاده کنید. عمده این موارد در تمام شرکت‌های بیمه مشترک هستند؛ اما ممکن است برخی از موارد متفاوت باشند. پیش از خرید بیمه باید موارد تحت پوشش بیمه را به‌طور دقیق مورد بررسی قرار دهید. در ادامه، مهم‌ترین موارد تحت پوشش بیمه را شرح خواهیم داد:

چنانچه دچار مشکلی در زمینه سلامتی شوید، هزینه بستری و درمان توسط بیمه پرداخت خواهد شد.

اگر با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شوید، هزینه آمبولانس پرداخت می‌شود.

اگر قرار باشد در حین بیماری به کشور خودتان منتقل شوید، هزینه‌های انتقال فرد و خانواده پرداخت می‌شود.

اگر نیاز به داروهای اضطراری داشته باشید، بیمه هزینه آن‌ها را به شما می‌پردازد.

چنان‌چه به‌دلیل جرایم غیرعمد در کشور مقصد مجبور به طی‌کردن پروسه‌های حقوقی باشید، هزینه آن به شما داده می‌شود.

اگر بار شما در فرودگاه یا داخل هواپیما گم شود، می‌توانید خسارت آن را از بیمه دریافت کنید.

اگر پرواز شما تأخیر داشته باشد یا کنسل شود، می‌توانید خسارات وارده را از بیمه بگیرید.

بیمه‌های مسافرتی چه مواردی را پوشش نمی‌دهند؟

آن‌چه در قسمت قبل گفته شد، مواردی بودند که توسط بیمه پشتیبانی می‌شوند. مواردی هم هستند که به‌هیچ‌عنوان بیمه مسئولیتی در قبال آن‌ها ندارد. باید این موارد را پیش از تهیه بیمه و قبل از سفر به‌خوبی مورد مطالعه قرار دهید تا مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفت نشوید. برخی از این موارد را در ادامه خواهیم گفت:

هزینه مربوط به‌شرط‌بندی و قمار

هزینه مربوط به خرید نوشیدنی‌های الکلی

هزینه زایمان درصورتی‌که سفرتان سه ماه پیش از موعد زایمان باشد.

هزینه‌های غیرضروری

هزینه درمان بیماری‌هایی که از قبل وجود داشته‌اند.

هزینه خرید بیمه مسافرتی چقدر است؟

بسته به این‌که چه نوع خدماتی توسط بیمه شما پوشش داده می‌شوند، هزینه خرید بیمه متفاوت خواهد بود. هرچه سن بیمه شونده بالاتر باشد، باید هزینه بیشتری بابت بیمه بپردازد؛ همچنین هرقدر محدوده جغرافیایی ارائه خدمات بیمه گسترده‌تر شود، باید هزینه بیشتری بپردازید. در کنار این موارد، خدماتی که توسط شرکت بیمه ارائه می‌شوند، می‌توانند بر قیمت بیمه اثرگذار باشند.

تهیه جامع‌ترین انواع بیمه مسافرتی با فلای تودی

اگر قصد برنامه‌ریزی برای سفر خارجی را دارید، تهیه بیمه نامه یکی از نخستین کارهایی است که باید انجام دهید. بیمه نامه را می‌توان از مراجع مختلفی تهیه کرد؛ اما باید بدانید که مراجع گوناگون می‌توانند قیمت و خدمات متفاوتی را به شما ارائه دهند. در میان مراکز موجود، ما به شما پلتفرم جامع فلای تودی را پیشنهاد می‌کنیم. این پلتفرم مجموعه کاملی از خدمات گردشگری را با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت به شما ارائه خواهند کرد. برای تهیه بیمه نامه می‌توانید از صفحه اصلی سایت وارد قسمت بیمه مسافرتی شده و بسته به تعداد مسافران، تعداد روزهای سفر و شرایط بیمه گذاران، بیمه نامه را دریافت کنید. فراموش نکنید که صفر تا صد کارهای سفر را می‌توانید با فلای تودی انجام دهید. این پلتفرم در هر سفری همراه شماست.

کد خبر 6094095

دیگر خبرها

  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • محمد خاتمی: تورم به سطح فوق‌العاده نگران کننده رسید | چرا به شاخص‌های برنامه ۲۰ ساله نزدیک نشده‌ایم؟
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)