Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، شبکه المیادین ویژه‌برنامه روز چهارشنبه را که مناسبت سالروز انقلاب اسلامی و در پیش بودن انتخابات مجلس پخش می‌شود به پیشرفت‌های علمی ایران اختصاص داد. 

المیادین در استودیو تهران در این برنامه میزبان «حسین بختیاری» معاون تجاری سازی پارک‌ها و مراکز رشد جهاد دانشگاهی و «علی رضا خاک دامن»  مسئول نظارت امور بیوتکنولوژی در ریاست جمهوری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

ملحم ریا گزارشگر و مدیر دفتر المیادین در تهران در این خصوص گفت، با وجود تحریم‌های متعددی که دولت‌های متوالی آمریکا در طول چهل سال گذشته علیه ایران وضع کرده، ایران به کشور اول منطقه در بسیاری از حوزه‌ها و رشته‌های علمی تبدیل شده است و در برخی رشته‌ها نیز در دنیا رتبه اول را دارد. مثل علوم هسته‌ای، دانش نانو، پزشکی و تولید علم و حوزه هوافضا. در این ویژه‌برنامه در خصوص دستاوردهای علمی جمهوری اسلامی صحبت خواهیم کرد.  

خاک‌دامن در پاسخ به سوالی درباره جایگاه علمی ایران در منطقه و دنیا گفت،‌ جمهوری اسلامی بعد از انقلاب موفق شده دستاوردهای بزرگی در حوزه‌های مختلف مثل نانو تکنولوژی، هوافضا به دست آورد. تقریبا می‌شود گفت در چهار پنج حوزه علمی اصلی اول در دنیا از جمله بیوتکنولوژی، نانو، علوم فضا در آسیا اولیم و در دنیا در رتبه سوم و چهارم هستیم. در بیوتکنولوژی در منطقه اولیم. در آسیا جزء پنج کشور اولیم. در دنیا نیز حدودا در رتبه هشتم هستیم و دقت کنید که عمر جمهوری اسلامی حدود چهل سال است. 

المیادین گفت،‌ در حوزه تولید علم ایران چه جایگاهی دارد؟ برخی آمار حکایت از جایگاه نخست ایران در منطقه و همچنین در دنیا دارد. خاک‌دامن گفت، مهم‌ترین جایگاهی که داشته در دهه اخیر به رتبه هشتم رسیده. این رتبه متغیر است اما در دو سه سال اخیر هشتم بوده است. 

بختیاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پارک فناوری در ایران به چه معناست و ابعاد کار آنها چطور است، گفت، یکی از مولفه‌های پیشرفت فناوری در کشورها، پارک‌های فناوری است که انرژی‌ها و استعدادهای نهفته را شکوفا می‌کند و به توسعه کشور می‌انجامد. در کشور ما نهادهایی هستند که فضای مناسب را برای پژوهشگران ایجاد می‌کنند تا بتوانند در حوزه‌های مختلف پژوهش کنند. می‌تواند گفت 45 پارک داریم که 35 عدد آن در شهرستان‌ها و باقی در تهران (پایتخت) است. کار اینها هم رفع موانع برای پژوهش‌های علمی است. در ایران گام‌های بزرگی برداشته شده است تا مشکلات علمی حل شود. 

 

خاک دامن در خصوص سند بیست‌ساله ایران گفت، طبق این برنامه باید ایران به رتبه اول منطقه در بسیاری از رشته‌ها برسد چرا که استعدادهای خوبی برای رسیدن به این رتبه دارد... هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند اهداف خود را صددرصد تأمین کند اما ما برای بسیاری از رشته‌ها چشم‌انداز داریم که در برخی باید تا سال ۱۴۰۴ در منطقه یا آسیا اول باشیم. 

یکی از فناوری‌های نو، نانوتکنولوژی است که ایران تا حد پیشرفته‌ای در آن به پیش رفته است. یکی از شاخه‌هایی که در آن موفقیت‌های زیادی به دست آمده، فناوری رساندن دارو به بخش‌های مختلف بدن است که از طریق نانو به بهترین شکل و موثرترین وجه انجام می‌شود. 

المیادین گفت، ایران در نانو واقعا پیشرفت کرده است یا فقط شعار است، که خاک‌دامن گفت،‌ هر فناوری‌ تولیداتی دارد که شما می‌توانید از روی تولیدات آن قضاوت کنید. نانوتکنولوژی می‌تواند با کمک به رشته‌های دیگر، تولیدات آنان را افزایش دهد. ما در حال تلاش هستیم که نانوتکنولوژی را به سطح صنعتی برسانیم که بتواند تولیدات فراوانی داشته باشد.

بختیاری در ادامه از اهمیت نانوتکنولوژی گفت و درباره اثر آن بر دیگر رشته‌ها گفت،‌ نانوتکنولوژی فناوری عام و مهمی است که می‌تواند دیگر فناوری‌ها را تغذیه کند. وجود این فناوری در صنعت کشاورزی، البسه و تولید غذا می‌تواند آن را بهینه و تکمیل کند. 

 

المیادین به فناوری هسته‌ای اشاره کرد و گفت شاید برخی این صنعت را فقط در غنی‌سازی ببینند اما این رشته استفاده‌های پزشکی هم دارد که ایران هم در آن بسیار پیشرفت کرده است. المیادین از اهمیت آن پرسید و بختیاری گفت،‌ یکی از ابعاد این فناوری نظامی است اما همه‌اش این نیست. بُعد پزشکی آن هم هم است مثلا در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها، کمک به صنعت کشاورزی و تولید بیشتر و تولید انرژی برق و حرارت و خیلی از امور دیگر کاربرد دارد و در کشور ما هم در حال تحقیقات هستند. با همه مشکلات و تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شده است، ایران در بعد پزشکی هسته‌ای پیشرفت چشمگیری کرده و دارد در حوزه کشاورزی از آن استفاده می‌کند و خیلی از حوزه‌های دیگر. 

خاک‌دامن همچنین در خصوص سلول‌های بنیادین نیز توضیح داد که حدود سی سال پیش این رشته با تلاش‌های کاظمی آشتیانی و مرکز پژوهشی رویان آغاز شد و تلاش‌های زیادی صورت گرفته تا اینکه ایران به یکی از کشورهای بزرگ در این فناوری تبدیل شود. شاید همه اخباری در خصوص درمان نازایی و درمان جنین‌ها شنیده باشند. مثلا شاید دیگر نیاز نیست که برای واردات دام زنده مثل گاو یا بز،‌ تعداد زیادی از آن وارد کشور شود بلکه تکه گوشی از آن هم می‌تواند مورد بهره‌برداری قرار بگیرد و آن دام زنده تولید شود. به این صورت که برخی سلول‌ها گرفته و تبدیل به جنین می‌شود. این روندی بسیار پیچیده است که می‌توان با آن یک نسل از یک حیوان تولید کرد یا مثلا به جای اینکه یک بز در یک زایمان یک بز بزاید، می‌توان آن را دو قلو و چهارقلو کرد. در بخش کشاورزی نیز این کار انجام می‌شود. مثلا گیاه پنبه را دچار تغییراتی می‌کنند که در مقابل آفت یا شرایط سخت، مقاوم‌تر شود. 

بختیاری در پاسخ به سوالی درباره پیشرفت ایران در علوم فضایی گفت،‌ در حوزه فضایی،‌ ایران جزء کشورهایی است که فناوری پرتاب ماهواره را به دست آورده است. این علم کاربردهای زیادی در تصویربرداری از زمین،‌ پیشگیری از برخی حوادث طبیعی و... دارد. 

منبع: الف

کلیدواژه: پاسخ به سوالی جمهوری اسلامی رشته ها خاک دامن حوزه ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۷۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران خبر داد و نوشت که در این گفتگو بر اهمیت کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفتگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان دربرابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تأسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان