Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@09:45:05 GMT

نکاتی که ارتودنتیست‌ها به شما نمی‌گویند

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۰۹۰۱۴

نکاتی که ارتودنتیست‌ها به شما نمی‌گویند

سیم ارتودنسی دندان‌های شما را سر جای خود نگه می‌دارد. بعد از اتمام اینویزیلاین یا هر درمان ارتودنسی دیگر، لازم است که این دندان‌ها را سر جای خود نگه دارید.

به گزارش مشرق، لبخند شما اولین چیزی است که برخی افراد در اولین برخورد با شما متوجه آن می‌شوند و ملاقات با پزشک ارتودنسی می‌تواند تضمینی برای داشتن دندان‌های مرواریدی و مرتب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند هر پزشک دیگری، ارتودنتیست مواردی را می‌داند که امیدوار است شما هم آن‌ها را بدانید؛ اما هرگز به شما نخواهد گفت.

بیشتر بخوانید:

خطر پوسیدگی دندان با قند میوه‌ها بهترین "زمان استفاده از نخ دندان" + روش صحیح

ممکن است شخص دیگری از بریس دندان شما استفاده کرده باشد

برخی ارتودنتیست‌ها با بازیافت وسایل دندانپزشکی، زباله‌ها و هزینه‌های خود را کاهش می‌دهند. در برخی کشورها کمپانی‌هایی وجود دارند که تمیز کردن، وارسی، مرتب‌سازی و ضدعفونی کردن براکت‌های فلزی که قبلاً استفاده شده را انجام می‌دهند تا استفاده مجدد از آن‌ها ایمن باشد.

ارتودنتیست می‌داند شما چه زمانی از ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین) استفاده نکردید

با وجود پافشاری شما بر این که همیشه از ارتودنسی نامرئی استفاده می‌کنید، ارتودنتیست فوراً متوجه راست یا دروغ بودن حرفتان خواهد شد. به دلیل ویژگی جالبی که در اینویزیلاین وجود دارد، ارتودنتیست‌ها متوجه استفاده نکردن شما از آن خواهند شد. علائم آبی کوچکی در قسمت عقب اینویزیلاین وجود دارد که هنگام استفاده از آن باید از بین بروند. اگر علامت آبی دست نخورده به نظر برسد، او می‌فهمد که شما از اینویزیلاین استفاده نکردید.

ممکن است مدت درمان شما طولانی‌تر از چیزی باشد که در ابتدا به شما می‌گویندممکن است متخصص ارتودنسی به شما بگوید که معالجه شما فقط یک سال و نیم تا دو سال طول خواهد کشید، اما این یک تخمین تقریبی است. بسیاری از درمان‌ها بسیار طولانی‌تر از حد انتظار هستند. حتی اگر یک شبیه‌سازی رایانه‌ای از اینویزیلاین، که برای ارائه یک برنامه درمانی استفاده می‌شود، بسیار دقیق باشد، بدن ما رایانه نیست و باید درک کنید که ممکن است جدول زمانی در طول مسیر تغییر پیدا کند.

ارتودنتیست می‌داند شما چه زمانی در مورد استفاده از سیم نگهدارنده راست نمی‌گویید

نه تنها بعد از اتمام درمان هم مجبور به استفاده از سیم نگهدارنده هستید، بلکه ارتودنتیست شما مطمئناً می‌داند که آیا شما از آن استفاده کرده‌اید یا خیر. بیمارانی که درمان توصیه شده خود را کامل کرده و به نتیجه مطلوب خود می‌رسند، اما در نهایت نمی‌توانند از نگهدارنده خود استفاده کنند، دندان‌هایی دارند که از هم جدا می‌شوند. این حالت می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها، روی هم افتادن دندان‌ها و یا جلو آمدن دندان‌های جلویی شود.

اگر با وجود اینویزیلاین مواد خوراکی مصرف کرده باشید ارتودنتیست متوجه می‌شود

به نظر می‌رسد غذا خوردن یا نوشیدن با ارتودنسی نامرئی بی‌ضرر است، اما شما ارتودنتیست خود را فریب نخواهید داد. بیمارانی که با ارتودنسی نامرئی مایعاتی به غیر از آب، می‌نوشند و یا چیزی می‌خورند، وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند، صفحه اینویزیلاین آن‌ها اغلب نازک، کثیف و لکه‌دار می‌شود. این امر نه تنها بر زیبایی ظاهری اینویزیلاین و دندان‌ها اثر منفی می‌گذارد، بلکه به آن‌ها آسیب می‌رساند و می‌تواند به پوسیدگی منجر شود.

باید بعد از درمان هم برای همیشه سیم نگه‌دارنده ارتودنسی را نگه دارید

اگر گمان می‌کنید بعد از انجام دوره ارتودنسی درمان به پایان رسیده است، اشتباه می‌کنید. سیم ارتودنسی دندان‌های شما را سر جای خود نگه می‌دارد. بعد از اتمام اینویزیلاین یا هر درمان ارتودنسی دیگر، لازم است که این دندان‌ها را سر جای خود نگه دارید. گزینه‌های مختلفی وجود دارد که شامل یک نگهدارنده شفاف قابل جابجایی است که در شب گذاشته می‌شود و یا یک نگهدارنده ثابت که به قسمت پشت دندان‌های شما متصل می‌شود.

بریس دندان فقط برای درمان زیبایی نیست

به نظر می‌رسد مردم فقط برای مرتب کردن دندان‌های خود به ارتودنتیست مراجعه می‌کنند؛ اما دلایل دیگری نیز وجود دارد. در حالی که برخی از افراد می‌توانند به زندگی خود با دندان‌های نامرتب ادامه دهند و با این مسئله مشکلی ندارند، برخی دیگر در واقع برای جویدن و صحبت صحیح به این درمان نیاز دارند. یک متخصص ارتودنتیست می‌گوید: "در حالی که ما می‌خواهیم همه لبخند کاملی داشته باشند، واقعیت این نیست که همه به ارتودنسی نیاز دارند. "

ارتودنتیست می‌داند شما به اندازه‌ای که می‌گویید مسواک نزده و یا از نخ دندان استفاده نمی‌کنید

تمام وقت‌هایی که به دندان‌پزشک یا ارتودنتیست خود حقیقت را نگفته‌اید به خاطر بیاورید. وقتی از شما سؤال شد آیا از نخ دندان استفاده می‌کنید؟ و جواب شما بله‌ی غیرواقعی بوده، آن‌ها فهمیده‌اند که شما راستش را نگفته‌اید. افرادی که به طور صحیح مسواک نمی‌زنند و از نخ دندان استفاده نمی‌کنند در معرض شیوع بیشتر پلاک، ورم لثه و پوسیدگی دندان قرار دارند. یک روز فراموش کردن نخ دندان مضر است؛ اما یک هفته یا یک ماه بهداشت ضعیف باعث تورم لثه‌ها، خونریزی و بوی ناخوشایند می‌شود.

حتی اگر فکر نمی‌کنید فرزند شما به ارتودنسی نیاز دارد، به هر حال آن را چک کنید

حتی اگر فرزندان شما علائم نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی را ندارند، واقعاً بایستی آن‌ها را حداکثر تا سن هفت سالگی برای معاینه، نزد پزشک ببرید. اگر دندان بیمار زودتر معاینه شود و مشکلی دیده شود، پزشک درمان را توصیه می‌کند تا دندان‌های دائمی امکان این را پیدا کنند تا به درستی سر برآورند. ویزیت اولیه توسط ارتودنتیست می‌تواند به پیشگیری و شناسایی مشکلات آینده کمک کند.

اگر سیگار می‌کشید، ممکن است روند درمانتان طولانی‌تر شود

دلیل دیگری که برای توصیه به ترک سیگار وجود دارد این است که در صورتی که سیگار می‌کشید تعداد دفعات مراجعه شما به ارتودنتیست افزایش پیدا خواهد کرد. پلاک‌های بیش از حدی که بر روی دندان‌های افراد سیگاری به وجود می‌آید، بر روی وسایل ارتودنسی که برای مرتب کردن دندان‌ها استفاده می‌شوند، تأثیر زیادی می‌گذارد و دوره درمان آنان را طولانی‌تر می‌کند.

منبع: تبیان

منبع: مشرق

کلیدواژه: جشنواره فجر معامله قرن انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا سلامت ارتودنسی دندانپزشکی دندان مسواک و خمیر دندان پوسیدگی دندان نخ دندان استفاده ارتودنسی نامرئی دندان های شما بعد از اتمام طولانی تر نگه دارید دندان ها سیم نگه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • سرخ و سفید و دوست‌داشتنی
  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟