Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سالانه هر خانوار ایرانی حدود ۴.۵ درصد درآمد خود را به خرید محصولات آرایشی و بهداشتی اختصاص می‌دهد، به نوعی که بازار این صنایع در ایران به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلار دومین بازار بزرگ در منطقه غرب آسیا است، این آماری است که یک روزنامه هندی در خصوص میزان مصرف لوازم آرایشی در بین ایرانیان منتشر کرده است؛ آماری که شاید تنها شنیدنش هر ایرانی را به فکر بیاندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار‌های گفته شده ایران بعد از عربستان دومین کشور در مصرف لوازم آرایشی در خاورمیانه است و ۲۹ درصد از مواد آرایشی در منطقه خاورمیانه تنها در ایران مصرف می‌کند.

آمار‌های منتشره، مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی را با هم نشان می‌دهد، یعنی اینکه مصرف لوازمی چون خمیر دندان، صابون، شامپو و ... نیز در این آمار سهیم هستند و تنها نمی‌توان آن را مرتبط به مصرف لوازم آرایشی زنانه دانست.

بنابراین هجوم جامعه ایرانی به مصرف لوازم آرایشی و پیشی گرفتن آن از سایر کشورها باید از نظر اجتماعی و روانشناسی بررسی شود و از سوی مسئولان در رده‌های مختلف مورد توجه قرار گیرد.

محمدرضا محبوب فر جامعه شناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مصرف بالای خانوار‌های ایرانی از لوازم آرایشی و بهداشتی اظهار کرد: ایران جزء ۱۰ کشور پر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در دنیاست ؛در خاورمیانه هم بعد از کشور عربستان، دومین کشور پر مصرف محصولات آرایشی است.

او در ادامه بیان کرد: متاسفانه رواج فرهنگ زیبایی و جامعه مصرفی در ایران باعث شده است که بخش زیادی از درآمد ایرانیان صرف خرید لوازم آرایشی شود و مصرف آن را روز به روز افزایش دهد.

این جامعه شناس با اشاره به میل زیبایی و رواج زیباگرایی مطرح کرد: بیشترین آمار مصرف لوازم آرایشی در بین دانش آموزان و دانشجویان جامعه ایرانی دیده می‌شود.

محبوب فر افزود: گرایش به دیده و شنیده شدن در سطح جامعه میزان استفاده از مصرف لوازم آرایشی را بالاتر می‌برد و برای جامعه انسانی مانند ایران این موضوع پدیده‌ای ناخوشایند است.

او در خصوص پیامد‌های منفی این مسئله تصریح کرد: افزایش این موضوع سبب افزایش مشکلات خانوادگی و اجتماعی خواهد شد، همچنین یکی دیگر از پیامدهای مصرف لوازم آرایشی، به خطر افتادن سلامت افراد به دلیل وجود مواد شیمیایی در آن‌ها است.

امروزه استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی بیشتر در بین نوجوانان و جوانان ایرانی به وفور مشاهده می‌شود، به گونه‌ای که همین مصرف بی اندازه آن‌ها موجب شده تا برخی از سودجویان برای کسب درآمد بیشتر از این راه به قاچاق و واردات غیرقانونی این قبیل لوازم به داخل کشور اقدام کنند.

این درحالی است که مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در آذر ماه سال جاری درباره وادرات غیرقانونی لوازم آرایشی و بهداشتی گفت: سالانه هزار و ۱۶۳۶ میلیون دلار یا حدود ۱.۶ میلیارد دلار لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی از مبادی غیررسمی وارد کشور می‌شود، در حالی که حجم واردات قانونی این کالا‌ها حدود ۱.۲ میلیارد دلار است.

او در ادامه بیان کرد: جدا از واردات قانونی و بازار تولید داخل این محصولات یک بازار فرعی و غیرقانونی برای لوازم آرایشی و بهداشتی وجود دارد که خارج از سیستم نظارتی و حاکمیتی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است. حجم بازار قانونی این لوازم که تحت کنترل سازمان غذا و دارو قرار دارد، سالانه حدود ۱.۲ میلیارد دلار است که شامل کالا‌های بهداشتی و آرایشی است که با مجوز قانونی تولید یا وارد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: دلایل گرایش افراد به عمل‌های زیبایی چیست؟

با توجه به اینکه استفاده بیش از حد لوازم آرایشی در بین افراد می‌تواند دلایل روانشناختی نیز داشته باشد؛ شهرام علیزاده روانشناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: ایران یکی از بزرگترین مصرف کننده‌های لوازم آرایشی در خاورمیانه است، این در حالی است که طبق آمار رسمی وزارت بهداشت حدود ۳۰ درصد از این مواد آرایشی و بهداشتی تقلبی هستند.

این روانشناس با اشاره به دلایل روانشناختی این مسئله گفت: بسیاری از زنان کشور بدون توجه به عواقب زیان آور استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی، به طور مرتب از این مواد استفاده می‌کنند. استفاده بیش از حد این لوازم می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. یکی از مهمترین این دلایل، افزایش اعتماد به نفس مقطعی است.

علیزاده افزود: عدم رضایت از ویژگی‌های چهره به دلیل اعتماد به نفس پایین، بسیاری افراد را به ایجاد تغییرات اساسی در اعضای مختلف ترغیب می‌کند. انجام عمل‌های زیبایی و استفاده مداوم از لوازم آرایشی از جمله راهکار‌های مقطعی و ناکارآمد در افزایش اعتماد به نفس است، همچنین افراط در استفاده از لوازم آرایشی می‌تواند یکی از نشانه‌های افراد با شخصیت نمایشی باشد و این افراد تمایل دارند که خود را برتر از دیگران نشان دهند و از ظاهر خود برای جلب توجه سایرین استفاده کنند.

این روانشناس مطرح کرد: لازم به ذکر است که استفاده از لوازم آرایشی در کشور‌های توسعه یافته، به دلیل آگاهی از زیان‌های این لوازم پایین‌تر است و با توجه به یادگیری نوجوانان از راه مشاهده بزرگسالان، سن استفاده از لوازم آرایشی در حال کاهش است و این مساله می‌تواند صدمات جبران ناپذیر روحی و جسمانی را به آن‌ها وارد کند.

علاوه بر صرف هزینه‌های اقتصادی برای خرید لوازم بهداشتی و آرایشی؛ طبق گزارش انجمن متخصصان پوست ایران، یکی از علل مهم مراجعه افراد به متخصص پوست در سال‌های اخیر مربوط به عوارض ناشی از استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی است، لذا ضرورت دارد که افراد در مصرف این قبیل لوازم دقت لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانواده روانشناسی خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان استفاده از لوازم آرایشی لوازم آرایشی و بهداشتی مواد آرایشی و بهداشتی مصرف لوازم آرایشی لوازم آرایشی در بین مصرف لوازم آرایشی سازمان غذا و دارو محصولات آرایشی مواد آرایشی ۲ میلیارد دلار اعتماد به نفس حدود ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۹۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • شناسه دار شدن محصولات آرایشی و بهداشتی
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • عکس| تازه‌ترین عکس بهرام رادان با ظاهری جدید
  • محکومیت بیش از ۵ میلیارد ریالی متصدی لوازم آرایش بهداشتی در رشت
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • تفرجگاه "دربند" صحنه از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شد