Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@06:49:27 GMT

ساخت دارو جدید توسط هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۱۲۲۹۷

ساخت دارو جدید توسط هوش مصنوعی

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا یک دارو توسط هوش‌های مصنوعی ساخته شده که قرار است به زودی در آزمایشات بالینی انسان از آن‌ها استفاده شود. این دارو که برای بیماران وسواس فکری ساخته شده توسط هوش مصنوعی شرکتی متصل به دانشگاه آکسفرد با نام اکسشینشا اختراع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که روند عادی ساخت یک دارو و رساندن آن به مرحله آزمایشات نهایی حدود چهار و نیم سال به طول می‌انجامد، شرکت اکسشینشا مدعی است روند ساخت دارو توسط هوش مصنوعی این شرکت کمتر از دوازده ماه به طول انجامید.

مشخصات این دارو

این دارو، که با نام DSP 1181 شناخته می‌شود، با استفاده از الگوریتم‌ها برای غربال کردن ترکیبات بالقوه ایجاد شده است. این ترکیبات در برابر حجم بالایی از اطلاعات و پارامتر‌ها آزمایش می‌شوند. از این داده‌ها می‌توان به فاکتور‌های ژنتیکی یک بیمار اشاره کرد. در طی مصاحبه با مدیر و مسئول پروژه این برنامه، اندرو هابکینز، این فرد اقدامات اخیر شرکت اکسشینشا را " کلید اصلی در راه صنعت داروسازی " خواند و اشاره کرد که میلیارد‌ها تصمیم‌گیری در راه ساخت یک دارو وجود دارد و با وجود هوش مصنوعی که قدرت پردازش بسیار بالایی دارد، دانشمندان حالا می‌توانند این تصمیم‌گیری بزرگ را به هوش‌های مصنوعی بسپارند.

یکی دیگر از نکات مثبت این روش از نظر این فرد، قدرت تنوع در تشخیص هوش مصنوعی است. به گفته اندرو هابکینز این روش می‌تواند برای تمامی بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. گفتنی است که تا به حال هزاران نمونه از وجود هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری‌ها و تحلیل بر روی آن‌ها وجود داشته در نتیجه استفاده از این فناوری‌ها برای ساخت دارو، با توجه به اطلاعات موجود در آن‌ها، یک راه جدید و موثر در صنعت داروسازی است. از آنجا که دارو‌های مذکور در اولین روز‌های زندگی خود به سر می‌برند و تا به حال بر روی افراد به صورت انبوه تست نشده‌اند، مشخص نیست که چه تاثیراتی بر روی انسان خواهند گذاشت و آیا افراد با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند یا خیر، در نتیجه اندرو هابکینز و تیم او امیدوارند در طی ماه‌های پیش و رو بتوانند به سوالات و احتمالات موجود پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید: جدیدترین خودرو شرکت آلپاین در نمایشگاه پاریس به نمایش درآمد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: داروسازی بالینی هوش مصنوعی دانشمندان برتر دنیا توسط هوش مصنوعی ساخت دارو یک دارو بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۲۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟

ایتنا - اولین دارویی که روند آلزایمر را کند می‌کند، بیش از یک سال است که در ایالات متحده به بازار آمده، اما فروش آن کم بوده است. همچنین ماه‌ها طول کشید تا سیستم‌‌های بیمارستانی بزرگ استفاده از این دارو را آغاز کنند و برخی شرکت‌های بیمه هم آن را تحت پوشش قرار ندادند.
پزشکان می‌گویند برخی بیماران احتمالا به دلیل تاثیر محدود و عوارض جانبی احتمالی داروی لکمبی (Leqembi) در مصرف این دارو تردید دارند زیرا سال‌ها طول می‌کشد تا بهترین شکل مصرف این دارو و عوارض آن مشخص شود و برای بهبود روش‌های تشخیص آلزایمر نیز باید پیشرفت‌هایی صورت بگیرد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایع‌ترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی می‌تواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو می‌توانند پیشرفت بیماری‌ را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان می‌گویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.

 
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیش‌بینی را کاهش دادند؛ البته می‌گویند فروش رو به رشد است.

دکتر علی‌رضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، می‌گوید: «این رویکرد بسیار مرحله‌ای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم‌، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»

به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدام‌های بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف می‌شود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز می‌کند، احتمال دارد چند ماه‌ طول بکشد.

دیگر خبرها

  • لایروبی بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد برای مدیریت سیلاب
  • فناوری در خدمت جنایت
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • نوآوری‌های ادامه‌دار با کمک هوش مصنوعی / ساخت دوربین و سمعک پردازشگر صدا و تصویر
  • رقیب تسلا موبایل هوش مصنوعی عرضه کرد
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • رونمایی از کوچک‌ترین مدل هوش مصنوعی مایکروسافت
  • رونمایی از هوش مصنوعی مایکروسافت برای انجام کارهای ساده