Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهره آخوندی متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ کنترل وپیشگیری عفونت‌های بیمارستانی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد  ، گفت: کاندیدیازیس یک عفونت ناشی از یک شبه مخمر به نام کاندیدا آلبیکنس است و می‌تواند دهان ،پوست، معده و دستگاه ادراری را آلوده کند.

او افزود: عفونت دهان و دندان، که آن را به نام برفک دهان می‌شناسیم، در بدن کسانی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند مانند نوزادان و سالمندان شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم و نشانه‌های کاندیدیازیس

تکه‌های سفید خامه‌ای در دهان یا گلو (برفک دهان)
ترک دردناک در گوشه دهان (برفک دهان)
خارش پوست، فلس دار شدن و تاول که معمولا بیشتر در کشاله ران، بین انگشتان دست و پا و زیر سینه مشاهده می‌شود.
خارش واژن و سوزش با ترشحات سفید شبیه پنیر (عفونت قارچی واژن)

آخوندی افزود: در صورت اختلال در سطح ایمنی بدن مثل دیابت، مصرف دارو‌های کاهنده سیستم ایمنی، شیمی درمانی، بیماری ایدز، مصرف زیاد آنتی بیوتیک‌ها  این قارج  رشد کرده و  ایجاد بیماری کند.

متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: تظاهر بالینی شایع این قارچ به شکل ایجاد صفحات سفیدرنگ حفره دهان و زبان را درگیرمی کند و تظاهرات دهانی آن در نوزادان، افراد با دیابت کنترل نشده، بیماری ایدز و افرادی مانند کورتون ها یا دارو‌های شیمی درمانی هستند دیده می‌شود.

او گفت: این قارچ می‌تواند مری و سایر قسمت‌های دستگاه گوارش را نیز در گیر کند که در درگیری مری بلع دردناک علامت شایع است که البته این مورد در افراد با نقص ایمنی و بدخیمی‌ها هم دیده می‌شود و درزنان هم به صورت واژینیت کاندیایی است.

علت این بیماری؟؟

زهره آخوندی اضافه کرد: عوامل مستعد کننده آن شامل دیابت، مصرف بی رویه آنتی بیوتیک، بارداری بیش از حد و مصرف دارو‌های هورمونی پیشگیری از بارداری ،اضافه وزن ،داشتن یک عفونت باکتریایی یا چند بیماری مختلف است.

او ادامه داد: قارچ کاندیدا روی پوست در محل کشاله ران و اطراف ناخن ، افراد دیابتی، افرادی که تماس مداوم دست با آب دارند، افراد مسن  که مدام دربستر خوابیده اند و گاهی در  شیر خواران  نیز دیده می شود.

او گفت: این قارچ می‌تواند در نوزادان  و   افرادی که پیوند اعضا و جراحی قلبی شده اند و در افراد معتاد تزریقی باعث ایجاد عفونت در اعضا داخلی شود و عفونت خونی منتشر کند.

زهره آخوندی گفت: مهم‌ترین راه پیشگیری از این بیماری رعایت بهداشت فردی، کنترل قندخون ، خود داری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و کورتون‌ها است.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت بیماری عفونت قارچی آنتی بیوتیک دیده می شود برفک دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی