Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@01:40:46 GMT

چرا معدنکاری دستی طلا رونق گرفت؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۱۶۷۷۸

چرا معدنکاری دستی طلا رونق گرفت؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حفاری دستی طلا قرن‌هاست که انجام شده و طلا برای جوامع پولی فراهم کرده است که به طریق دیگر قادر به دسترسی به آن نبودند. اکنون حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر به معدنکاری دستی مشغول هستند و میلیون‌ها نفر از این طریق امرار معاش می‌کنند.

افراد زیادی تلاش می‌کنند این تجارت رو به رشد را به اقتصاد رسمی وارد کنند اما طبق اعلام گروه‌هایی مانند سازمان ملل متحد و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، معدنکاری دستی زباله‌های سمی تولید کرده و باعث سوء استفاده از کارگران، جنایات سازمان یافته و فحشا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معدنکاری دستی چیست؟

معدنکاری دستی اغلب به شکل مستقل انجام می‌شود و افراد گاهی به صاحبان زمین برای دسترسی به محل مورد نظر پول پرداخت می‌کنند یا بخشی از سنگهایی که استخراج می‌کنند را به آنها می دهند.

بسیاری با بیل و کلنگ کار کرده و هر چه حفر می‌کنند را بر پشتشان حمل می‌کنند. سایرین از دستگاه‌های حفاری و سنگ شکن استفاده می‌کنند.

اغلب این معدنکاران از جیوه برای استخراج طلا استفاده کرده و آن را به تکه‌های نیم خالص تبدیل می‌کنند تا به معامله‌گران بفروشند.

چرا معدنکاری دستی افزایش پیدا کرده است؟

مصرف طلا همسو با رشد اقتصادی سریع در چین که میلیون‌ها خریدار جدید را وارد بازار کرده است و بحران اقتصادی ۲۰۰۸ که سرمایه گذاران را متقاضی طلا به عنوان دارایی مطمئن کرد، افزایش پیدا کرده است.

این امر قیمت هر اونس طلا را از کمتر از ۳۰۰ دلار در سال ۲۰۰۰ به بیش از ۱۵۰۰ دلار در حال حاضر بالا برده و معدنکاری طلا را برای بسیاری از افراد در کشورهایی که جمعیتشان به سرعت رو به رشد است بسیار جذاب‌تر از زراعت کرده است.

ارزیابی تولید حاصل از معدنکاری دستی دشوار است اما شرکت مشاوره متالز فوکوس برآورد کرده که سالانه حدود ۵۶۰ تن طلا به ارزش ۲۷ میلیون دلار از این طریق تولید می‌شود. معادن مکانیزه در سراسر جهان حدود ۲۹۰۰ تن طلا در سال تولید می‌کنند.

معدنکاری دستی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

معدنکاری دستی باعث انتشار مواد سمی و آلوده شدن سیستمهای آبی می‌شود. معادن غیررسمی اغلب دچار ریزش می‌شوند و کودکان اغلب در این محل‌ها برای رفتن به تونل‌های باریک مورد بهره کشی قرار می‌گیرند.

چنین فعالیت غیرقانونی اقتصاد سایه را تغذیه کرده و باعث می‌شود دولت از دریافت درآمدهای مالیاتی محروم شود. سالانه طلایی به ارزش میلیاردها دلار از آفریقا قاچاق می شود.

قاچاقچیان مواد مخدر و گروه‌های مسلح از طلا برای پولشویی یا خرید سلاح استفاده می‌کنند.

چه کسی خریدار این طلاست؟

مصرف‌کنندگان در غرب خواهان استفاده از محصولاتی هستند که منبع تولید آنها مشخص باشد بنابراین بسیاری از بانک‌ها، جواهرفروشی‌ها و شرکتهای پالایش طلا مراقب عدم استفاده از طلای حاصل از معدنکاری دستی هستند و معمولا از کسانی طلا خریداری می‌کنند که تضمین کنند با معدنکاران به خوبی رفتار شده و منبع طلا هم قابل رهگیری است اما میزانی که به این شکل تولید می‌شود اندک است.

بر اساس گزارش رویترز، مشتری طلایی که با معدنکاری دستی استخراج می‌شود خریداران در نقاطی مانند خاورمیانه و هند هستند که به منبع تولید اهمیت چندانی نمی‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: معدن طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۶۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه

به گزارش قدس خراسان به نقل از آستان نیوز، احسان سابقی نیا به تشریح اقدامات این شرکت در سال گذشته و برنامه‌های پیش رو در حوزه فناوری و دانش‌بنیان اشاره و اظهار کرد: این شرکت به عنوان اولین و تنها سرمایه‌گذار خطرپذیر در شرق کشور، از ابتدای تاسیس تاکنون در ۱۱ پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی بیان کرد: اولویت شرکت در سال ۱۴۰۲ به ارتقا وضعیت سرمایه‌گذاری‌های گذشته اختصاص یافت که بدین منظور برای شرکت‌هایی که فرآیند استقرارشان کامل شده بود، به بازارسازی برای تجاری شدن فعالیت آن‌ها پرداختیم و برای شرکت‌هایی هم که در مرحله قبل از بهره‌برداری قرار داشتند، با انجام اقدامات حمایتی شاهد شروع تولید در مجموعه‌های مذکور بودیم.

وی میزان افزایش تولید در شرکت‌های سرمایه‌پذیر را حداقل دو برابر عنوان کرد و افزود: با حمایت و کمک شرکت صنایع پیشرفته رضوی، عمده شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده وارد مرحله تولید شدند که همراه با افزایش میزان اشتغالزایی در آن‌ها بود.

سابقی نیا سرمایه‌گذاری خطرپذیر در فناوری‌های پیشرفته را ماموریت اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: در سال جاری همچنین در راستای اولویت‌های اساسی کشور و زنجیره ارزش آستان قدس رضوی، نسبت به سرمایه‌گذاری‌های جدید اقدام خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به فلسفه برگزاری رویداد دعوت تصریح کرد: در دو سال گذشته شرکت صنایع پیشرفته رضوی با هدف برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران، سلسله رویدادهایی را با حضور این دو گروه برگزار کرد که در سال ۱۴۰۲ شاهد دومین رویداد دعوت با محوریت حوزه سلامت و درمان بودیم.

وی ادامه داد: از بین ۷۰ طرح واصله به دبیرخانه رویداد دعوت و پس از بررسی‌ها و داوری‌های اولیه صورت گرفته، ۱۲ طرح به مرحله داوری نهایی راه پیدا کرد و در نهایت سه طرح انتخاب شد. این اقدام در سال ۱۴۰۳ نیز مد نظر است و در حال بررسی‌های اولیه هستیم.

سابقی نیا افزود: در بستر رویداد دعوت دو، از یک شرکت دانش‌بنیان فعال که در حوزه توانبخشی توانسته بود با بهره‌گیری از علم و نیروی خلاق خود ربات کمک حرکتی برای معلولین با ضایعه نخاعی را طراحی و تولید کند تقدیر و از محصول آن رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به تشکیل انجمن‌ها و اتاق خدمت توسط این شرکت در سال گذشته اظهار کرد: با ایجاد اتاق‌های خدمت در حوزه‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌هایی که با مشکلات متعددی در حوزه‌های مختلف قضایی، گمرک، بازرسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی و... روبرو هستند، می‌توانند در این اتاق خدمت حضور یابند و مشکلات خود را مطرح و مشاوره لازم را دریافت کنند. علاوه ‌براین می‌توان ارتباط بین شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران را برقرار کرد.

وی ادامه داد: در سال گذشته همچنین نشست‌های مختلفی به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی و با حضور مسئولان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد تا این شرکت‌ها بتوانند سوالات خود را در حوزه‌های مختلف نظیر بازار، صادرات و... راحت و بی واسطه با مسئولان در میان بگذارند.

سابقی‌نیا از برقراری ارتباط میان شرکت صنایع پیشرفته رضوی با مجموعه دانشگاه‌های استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: چتر حمایتی این شرکت در حوزه دانشگاهی باز است و در تلاش هستیم از طریق برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها، گام‌های بزرگی را در حوزه زنجیره ارزش آستان قدس رضوی با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برداریم.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • اختصاص زمین به تعاونی‌ها برای رونق تولید در اولویت است
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد