Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبری در گفت‌وگو با ایلنا درباره لزوم حضور جناح‌های مختلف سیاسی در انتخابات‌ها گفت: باید سعی کنیم فضا را تک جناحی نکنیم و زمینه مشارکت مردم را فراهم کنیم چراکه لازمه کار است. در مجلس یا در هر بخشی که جنبه سیاست‌گذاری و بازرسی و قانون‌گذاری دارد، سلایق مختلف باید حضور داشته باشند. منظور گروه‌هایی است که هم تجربه کاری و هم دانش لازم را داشته باشند تا بتوانند با یک تحکم و تدبیر و پشتوانه حداقل تجربی ورود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این حوزه‌ها به اعتقاد من افرادی باید حضور داشته باشند که میانسال به بالا باشند که البته در حوزه‌ اجرا فرق دارد. در حوزه اجرا به این دلیل که هم انرژی بیشتری می‌خواهد و هم ریسک بالاتری دارد باید بیشتر از جوان‌ها استفاده شود.

نماینده مردم شیراز با اشاره به روندی که در حال پیش رفتن است، گفت: مقداری یک بی‌اعتمادی در جامعه به دلیل مسائل مختلف ایجاد شده است. ما از یک طرف گرفتار یک سری عوامل محیطی هستیم که خارج از اراده ماست ازجمله تحریم‌ها و دشمنی‌های بین‌المللی، رفتارهای ترامپ، عدم تعامل با کشورهای منطقه. بخش دیگر آن به عوامل داخلی بازمی‌گردد که من فکر می‌کنم این عوامل داخلی بیشتر مخرب و شکننده هستند.

نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: یک بخشی از این به رسانه ملی بازمی‌گردد که نتوانسته رسانه نظام باشد بلکه رسانه جناح است، این خیلی تاثیرگذار است و مقداری هم تبلیغات سوء وجود دارد که سعی می‌کنند واقعا مردم را ناامید کنند. بالاخره نمی‌گوییم دولت و مجلس ایراد نداشتند ولی دستاوردهای فراوانی هم وجود داشته است. چرا این دستاوردها که دستاوردهای نظام است را بزرگ‌نمایی نکنیم و به جامعه امید ندهیم؟ درست برعکس عمل می‌شود و سعی می‌کنند وارونه جلوه دهند.

اکبری در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید این نوع نگاه‌ها که در کاهش مشارکت مردم و یا اعمالی که در راستای ناامید کردن مردم موثر بوده، در طول دوره‌های مختلف تا به امروز چه روندی داشته است؟ گفت: به اعتقاد من گاهی شورای نگهبان، بیش از اینکه نظارت کند در حال قضاوت کردن است درحالی که قرار بود از چهار دستگاه استعلام بگیرند و بر اساس آن نظر دهند اما الان بیشتر قضاوت و داوری می‌کنند.

وی با اشاره به موضوعاتی که درباره رد صلاحیت‌ برخی نمایندگان مطرح شده است، گفت: اینکه بنده در یک نطق مثلا گفته‌ام «خودی و غیر خودی»، می‌گویند چرا این را گفتی؟ می‌گویند اصلا موضوعیت ندارد، اما این را که صدبار روزنامه کیهان نوشته است. یا اینکه بنده در شیراز موضوع پارازیت‌ها را پیگیری می‌کردم، درمورد پارازیت‌ها ما نظر مردم را پیگیری می‌کردیم اما این‌ها ما را به عنوان تشویش اذهان عمومی متهم کرده‌اند که شما چرا به این موضوع دامن زده‌اید.

نماینده مردم شیراز گفت: به نظرم امروزه وارد یک سری جزئیاتی شده‌ایم که هیچ ضرورتی ندارد و با این کار بیشتر بخشی از سرمایه‌های اجتماعی از گردونه خدمت خارج می‌‌شوند. بخشی از آن برمی‌گردد به نوع نگاه و سلیقه‌ای عمل کردن نهادهای نظارتی. حتی در بعضی جاها بعضی افرادی کاملا اتهام به سمت‌شان است و مستندات فراوانی هم هست اما می‌گویند ما اصالت مدارک را نداریم و راحت آنها را تایید می‌کنند.

نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم گفت: در مورد نمایندگان ما دو سه مرحله فرایند نظارتی را داریم یک بخشی از آن همان سازوکارهایی است که برای شورای نگهبان پیش‌بینی شده است و متاسفانه در مجلس نهم هم به گونه‌ای قانون‌گذاری شده که عملا حتی هیئت‌های اجرایی بدل شورای نگهبان را بازی می‌کنند در حالی که هیئت اجرایی نماینده دستگاه‌های اجرایی است و باید از موضع اجرایی به داوطلبان نگاه کنند اما می‌بینیم که اینگونه نیست.

وی ادامه داد: تبصره ماده ۵۰ قانون انتخابات می‌گوید هرگونه رد صلاحیت نمایندگان باید مستند به مدارک و دلایل قطعی باشد. خیلی اعلام می‌کنند که شما مثلا به دلیل عدم التزام به نظام رد صلاحیت هستید. بالاخره موضوعیت آن چیست؟ یک فرد می‌تواند در تظاهرات شرکت کند و یا نطق کند. اصلا نطق کردن تکلیف نماینده است و باید همین کار را انجام دهد. برای نمایندگان بخشی از نظارت هم به خود مجلس باز می‌گردد که باید اعتببارنامه‌شان را مصوب کند. در آن‌جا هم مجموعا اگر تشخیص دادند که نماینده‌ای واقعا واجد شرایط نیست اعتبارنامه‌اش دچار اشکال می‌شود.

اکبری گفت: نظارت حق شورای نگهبان است اما برداشت بنده این است که دچار سلیقه شده‌ است و ما مجرم شناخته نشده، محکوم شدیم و از گردونه انتخابات خارج شدیم و هرروز این دامنه خودی و غیر خودی در حال تنگ‌تر شدن است و همین باعث شده که ما بخش عمده‌ای از سرمایه‌های اجتماعی‌مان را از حیز انتفاع ساقط کنیم و نگذاریم در خدمت جامعه باشد.

وی با اشاره به اظهارات اخیر عباسعلی کدخدایی گفت: حرف‌هایی که ایشان به عنوان یک حقوق‌دان زد جای تعجب داشت. ایشان مدام تکرار می‌کند که برخی به دلیل فساد اخلاقی و مالی و چاقوکشی و قاچاق و اختلاس ردصلاحیت شده‌اند. به هر حال در مجموعه نمایندگان چندین تن از ‌خانم‌ها حضور دارند و وقتی اسم از فساد اخلاقی می‌آورند ممکن است اصلا کانون خانواده دچار مشکل شود.

نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر من رویه به گونه‌ای نیست که مشارکت همگانی را وارد صحنه کند و بتواند پایداری و استحکام نظام را قوت ببخشد. هرکجا مردم بودند ما ضرر نکردیم. با اطمینان عرض می‌کنم که هرمقدار مشارکت مردم در انتخابات بیشتر شود انحراف پایین‌تر می‌آید. مشارکت مردم در انتخابات و ایجاد انحراف رابطه‌ای معکوس با هم دارد، اگر مشارکت مردم کم باشد به احتمال قوی انحراف در نتیجه زیاد خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که از آنجایی که برخی با توجه به تایید شدگان و رد صلاحیت‌ شدگان از ترکیب احتمالی مجلس یازدهم سخن به میان می‌آورند، و از آنجایی که مقام معظم رهبری نیز احیای پست نخست‌وزیری را غیر ممکن ندانسته‌اند آیا امکان دارد که مجلس آینده مخصوصا در سال اول خود به فکر تصویب و اجرای چنین تغییراتی در ساختار نظام باشند؟ گفت: انتخابات ۹۲، ۹۴ و ۹۶ که مردم پرشور به صحنه آمدند، نتیجه بر خلاف جناح مقابل بود و نتایج به گونه‌ای دیگر رقم خورد. بنابراین دوستان دیدند که از طریق آرای مردم نمی‌توانند به اهداف خود برسند لذا به اعتقاد من دارند صحنه را عوض می‌کنند. در حقیقت ساختار در حال عوض شدن است.

نماینده مردم شیراز گفت: یکی از روسای کمیسیون‌ها چندماه قبل گفته‌ بود که بیاییم و از رئیس‌جمهور سلب صلاحیت کنیم که این به اعتقاد من یک دم خروس است و این‌ها نشان می‌دهد که برای دوره بعد خیلی خواب‌ها دیده‌اند و احتمالا روی ترکیب ساختار به طور جد متمرکز شوند و به این دلیل که رای مردم نتوانست مشکلی را برایشان حل کند ناچرا به سمتی می‌روند که به گونه‌ای دیگر عمل شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: علی اکبری نماینده مردم شیراز شورای نگهبان اعتقاد من مشارکت مردم داشته باشند گونه ای رد صلاحیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۹۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود

نماینده مردم هرمزگان در مجلس با اشاره به مشکلات استان در زمینه سرانه فضای آموزشی و کمبود معلم گفت: باید در رابطه با کمبود معلم و اعطای امکانات و تسهیلات به معلمان کار اساسی صورت گیرد و این مسائل نیز باید یک بار برای همیشه حل شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، احمد مرادی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در آیین زنگ معلم سپاس ضمن تقدیر از زحمات معلمان، خاطراتی از زندگی و منش شهید حسین الله پرست که دبستان دخترانه شاهد بندرعباس مزین به نام وی بود پرداخت و گفت: شهیدالله پرست با سن و سال بسیار کمی که داشت اما فرماندهی شجاع بود و فرماندهی گردانی از لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سردارشهید سلیمانی را این جوان هرمزگانی برعهده داشت و دانش آموزان مدرسه ای که به نام این شهید عزیز مزین است راهروان راه پاکش هستند.

وی افزود: معلمان شغل شریفی دارند و به عشق تعلیم و تربیت دانش آموزان شبانه روز تلاش می کنند بنابراین تمام ارکان باید قدردان تلاش و زحمت معلمان باشند. 

مرادی با تاکید بر اینکه مسئولان استانی به ویژه استاندار توجه خاصی به حوزه آموزش دارند گفت: استاندار با اقدامات بسیار خوب در حوزه آموزشی سبب ارتقای زیرساخت‌ها شده و باید از فرصت حضور وی برای بهبود شرایط آموزشی استان بهره برد. 

وی با اشاره به جایگاه واقعی معلمان تصریح کرد: ما نباید معلم را صرفا برای انتخابات بخواهیم، حریت و شجاعت و دلسوزی معلمان را نباید صرفا برای مسئله انتخابات بخواهیم، ارزش معلم بالاست و اگر نماینده ای برای مجلس انتخاب کرد باید بداند آن شخص نماینده واقعی او در مجلس خواهد بود. 

نماینده مردم هرمزگان در مجلس گفت: ما در طول زندگی و مسئولیت خود قدر و ارزش معلم را بدانیم، معلمان ما نباید سرگرم مشغله های مختلف شوند تا مسئله آموزش کم رنگ شود بر همین اساس تاکید دارم آموزش و پرورش استان نیازمند یک برنامه مدون برای تحول است. 

وی با اشاره به توسعه فضاهای آموزشی افزود: باید تلاش کرد مشکلات استان در این زمینه یکبار برای همیشه مرتفع شود، باید در رابطه با کمبود معلم و اعطای امکانات و تسهیلات به معلمان کار اساسی صورت گیرد و این مسائل نیز باید برای همیشه حل شود. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • نظام استکباری غرب با چالش بزرگ خیزش افکار عمومی روبه‌رو است
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد