Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@02:46:37 GMT

درآمد بیش از 60 درصدی دولت از مالیات در سال آینده

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۱۹۵۰۶

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99  از درآمد بیش از 60 درصدی دولت از مالیات در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: افزایش مالیات موجب کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی نمی‌شود.

جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99 در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی پول‌نیوز از درآمد بیش از 60 درصدی دولت از مالیات در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: با این وضعیت شاید بتوان ادعا کرد که اتکای بودجه به درآمدهای نفتی به 10 درصد کاهش یافته، اما با فشار به تولیدکنندگان، مالیات نیز افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اینکه افزایش پایه‌های مالیاتی در بودجه سال آینده از طرفی موجب افزایش ظاهری درآمدهای دولت می‌شود، اظهار داشت: از طرف دیگر شاهد کاهش تولید و ورشکستگی بیشتر تولیدکنندگان خواهیم بود.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99 ، تغییر در ساختارها و نظام بودجه‌ریزی در کشور را به‌ عنوان یکی از ضروریات اقتصاد ملی مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: طرح کاهش تکیه بودجه سنواتی به درآمدهای حاصل از فروش نفت بدون اِعمال یک مدیریت درست و قوی موفق نمی‌شود.

کوچکی‌نژاد، مدیریت دقیق مسئولان در حوزه دستگاه‌های اجرایی و دولت را یکی از پیش‌زمینه‌های لازم برای به ثمر نشستن برنامه عدم وابستگی به نفت عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری همزمان با طرح موضوع اقتصاد مقاومتی، سال‌ها است که تأکیدات ویژه‌ای برای عملیاتی شدن این برنامه دارند، اما متأسفانه در بودجه سال آینده نیز عملیاتی نشده است.

وی همچنین اتخاذ روش‌های درست جهت استفاده بهتر از توانمندی‌ها، مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی را برای موفقیت طرح تغییر ساختار بودجه‌ریزی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی را مورد تأکید توجه قرار داد و افزود: امیدوارم با فرصتی که در حال حاضر پیش روی دولت و مجلس قرار گرفته، بتوانیم بخش‌های مولد اقتصادی را به خوبی ساماندهی و مدیریت کنیم.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99 در پایان مهم‌ترین مؤلفه‌ برای تحقق کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی را شناسایی استعدادهای نهفته و یا مورد غفلت واقع شده در اقتصاد دانست و خاطرنشان کرد: معتقدم در گام بعدی نیز باید برای پرورش و افزایش بهره‌وری آن بخش‌ها اقدامات لازم صورت گیرد، در غیر این صورت افزایش مالیات موجب کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی نمی‌شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مجلس پارلمان کوچکی نژاد بودجه 99 کمیسیون تلفیق عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99 بودجه به درآمدهای نفتی بودجه سال آینده کاهش وابستگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۹۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از 6 درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین 20 تا 30 درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از 50 درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از 50 درصد مالیات اصناف تنها توسط 1 درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

99%

50%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

1%

50%

دیگر خبرها

  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • افزایش ۱۰ درصدی وام ودیعه مسکن دانشجویی در سال تحصیلی آینده
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی