Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@04:09:33 GMT

چطور از مبتلا شدن به کرونا در امان بمانیم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۱۴۲۰

چطور از مبتلا شدن به کرونا در امان بمانیم؟

خبرگزاری میزان- متخصص ایمونولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: دوری از هرگونه تنش و اضطراب، داشتن تغذیه سالم، ایجاد آرامش و خواب کافی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. تاریخ انتشار: 10:54 - 19 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۴۴۲۸

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، شمس‌الدین اطهاری، متخصص ایمونولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان در رابطه با کروناویروس، اظهار کرد: کروناویروس نوپدید دسته‌ای از کروناویروس‌ها است که سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار داده و سبب بیماری‌هایی از جمله سرماخوردگی ساده تا سارس منتقله از شتر به انسان و سارس منتقله از نوعی گربه به انسان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه کروناویروس با RNA تکرشته‌ای قابل انتقال از حیوانات به انسان است، افزود: آلودگی با این ویروس، علائمی مشابه سرماخوردگی شامل آبریزش بینی، سرفه و گلو درد ایجاد می‌کند که می‌تواند با سردرد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول انجامد.

این پزشک با اشاره به اینکه علائم ویروس کرونا در افرادی با نقص سیستم ایمنی، سالخوردگان و کودکان، شدیدتر شده و می‌تواند بیماری‌های ذات‌الریه و برونشیت را ایجاد کند، تصریح کرد: ویروس کرونای جدید کم‌خطرتر از سارس به نظر می‌رسد. تاکنون انتقال از منبع حیوانی به انسان دقیقا مشخص نشده است.

بیشتر ببینید: در جنگ با ویروس کرونا

متخصص ایمونولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان در رابطه با راه انتقال انسان از انسان ویروس کرونای جدید، ادامه داد: زمانیکه فرد با مایعات ترشحی شخص آلوده در تماس باشد، این ویروس انتقال می‌یابد. از اینرو دست دادن و روبوسی، سرفه و عطسه کردن نیز از سایر راه‌های انتقال ویروس کرونا است.

اطهاری در رابطه با پایین بودن میزان کشندگی ویروس کرونا، اظهار کرد: گزارش‌ها حاکی از آن است که ویروس کرونا به اندازه دو ویروس دیگر این خانواده یعنی SARS و MERS کشنده نخواهد بود و تنها دلیل نگرانی‌های حاضر از این ویروس، قابلیت گسترش سریع آن، ضعف سیستم ایمنی بدن در افراد سالخورده، کودکان و افراد دارای نقص ایمنی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر درمان مشخصی برای ویروس کرونا در دست نیست، افزود: بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری، عدم تماس با افراد و اشیای آلوده بوده و با توجه به اینکه تاکنون واکسن موثری برای این بیماری ساخته نشده، بنابراین بهترین توصیه پیشگیری از ابتلا به اپیدمی ویروس کرونا، مراقبت و تقویت سیستم ایمنی بدن است.

این پزشک با اشاره به اینکه درگیری با ویروس کرونا به شرط تقویت سیستم ایمنی بدن و عدم وجود نقص در آن بیماری وحشتناک نیست، تصریح کرد: برای مقابله با عفونت ویروسی، تقویت سیستم ایمنی ضروری است که می‌توان با داشتن تغذیه صحیح، حاوی میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی، غذا‌های پروتئینی، ورزش مناسب، خواب کافی و دوری از هرگونه استرس باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شد.

متخصص ایمونولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به اینکه استرس طولانی‌مدت باعث تولید هورمون‌های استرس‌زا در سطح وسیع شده و سبب تضعیف سیستم ایمنی می‌شوند، گفت: این عوامل استرس‌زا تعادل هوموستاز بدن را به هم زده و منجر به نابسامانی‌هایی در سیستم ایمنی بدن می‌شود؛ چراکه در شرایط تندرستی و تعادل طبیعی آشفتگی‌های ناشی از دخالت استرس کمتر شده و سیستم ایمنی بدن همواره فعال باقی می‌ماند که می‌تواند انواع عفونت‌ها از جمله کروناویروس را مهار کند.

اطهاری اظهار کرد: برخی تحقیقات نشان داده‌اند، افرادی که پیوسته اعمال عبادی مانند خواندن نماز، دعا و ... را انجام می‌دهند، پاسخ‌های ایمنی قوی‌تر و بدن سالم‌تری دارند؛ بنابراین در شرایط کنونی اکیدا توصیه می‌شود از هرگونه تنش، اضطراب و تشویش دوری کرده و با آرامش، تغذیه و خواب مناسب موجبات تقویت سیستم ایمنی را فراهم کنید.

این پزشک با بیان اینکه با حمایت‌های عاطفی از کودکان و سالخوردگان مانع وارد آمدن استرس به این افراد شده و باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی آن‌ها شویم، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده علائم مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا در نزدیکان، با حفظ خونسردی و بدون استرس به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه و دستورات پزشک مربوطه پیگیری شود.

منبع: ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن خبرگزاری میزان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۱۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • ژابی آلونسو: می‌خواهیم شکست ناپذیر بمانیم
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد